Daffy 10 553 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 (edytowane) Na konferencji Konami potwierdzono wydanie kolekcji MGS'ów z PS2 łącznie z Peace Walkerem na ps3 i x360. Info z metalgearsolid.us: Największym uderzeniem na przedstawieniu Konami okazuje się być długo oczekiwana kolekcja Metal Gear Solid HD na Xbox 360 oraz PS 3 już w listopadzie tego roku. W skład zbioru wejdą – MGS 2 oraz MGS 3 wraz z Peace Walkerem z możliwością transferu sejwów z PSP na PS 3. Zaskoczeni? Sama kolekcja wydawała się kwestią czasu, ale wyjście całości także na sprzęt Microsoftu to małe trzęsienie ziemi. Istotne jest natomiast to iż gry z kolekcji zostaną zoptymalizowane pod kątem nowych konsol, więc to nie będzie czysta emulacja. Dodatkowo czeka nas nowy interfejs, ponownie narysowane szkice w 2D włącznie z poprawionymi efektami graficznymi wraz z lepszą jakością dźwięku. Poszczególne konsole dostaną także swoje Trofea oraz Osiągnięcia. Wygląda jednak na to że do kolekcji nie trafią MGS 1 oraz MGS 4 ja się jaram i zamawiam preordera choćby nawet dziś Edytowane 3 czerwca 2011 przez Ficuś Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Dobrze, że Peace Walker a nie Portable Ops. Jak stanieje do powiedzmy 99zł to może nabędę. Konami widac zwęszyło łatwą kasę, bo po MGS Collection HD oficjalnie mamy ZoE collection HD i Silent Hill Collection HD. Oby poza tymi "rewelacjami" pokazali coś jeszcze na e3. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 no brawo :F i po co ja kupowałem te wszystkie mgs'y za ciężką kasę i trzymam je w kolekcji? trzeba byo ograć i odsprzedac.... no ale skad ja mogłem wiedziec, ze konami bedzie odcinac kupony od starej serii? juz bardziej jara mnie zoe hd collection... mimo, ze tez mam obie czesci... nosz (pipi)a... Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Ujdą chipsy z biedronki to i tego kotleta sie jakoś przełknie - jedyne co mi się nasuwa na myśl po tym newsie. Cytuj
hayami 18 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Fajnie bo właśnie skończyłem dwójkę i kończę trójkę MGS, nie wspominam jedynki którą znam na pamięć... Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 mam nadzieje ze kamera w mgs3 bedzie juz ta z subsistance, bo ta klasyczna to ssie pae rowno. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 http://www.youtube.com/watch?v=flK748GogoA Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Co to za kolekcja, skoro brakuje najlepszej pierwszej części. Na pewno plusem będzie MGS 3 Subsistence, który jest bardzo drogi. Chyba, że Konami pójdzie na łatwiznę i wypuści zwykłego Snake Eater'a z upośledzoną kamerą. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 @up Pewnie wyszli z założenia że MGS1 już jest od miesięcy na PSS. Jednak sam bym w niego pograł, pomimo tego że niedawno go przeszedłem 1 raz. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 kupie w dniu premiery. mgsy to moje ulubione gry, a ps3slim nie ma wst. kompatybilnosci wiec... Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 no brawo :F i po co ja kupowałem te wszystkie mgs'y za ciężką kasę i trzymam je w kolekcji? trzeba byo ograć i odsprzedac.... Kto przy zdrowych zmysłach teraz zbiera jakiekolwiek gry jeśli Suikoden wart kiedyś paręset złotych jest za $5 na PSN? Konami raczej nie jest winne naiwności graczy. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Heh... nie wiem co te subforum jeszcze robi w dziale SONY :-) Masakra, brakuje tylko 1nki i 4rki na X'a.... Mam nadzieje ze sie pozbieraja, bo inaczej nie bedzie w co grac na PS3 po za grami z wewnetrznych firm SCE Czekam na dalszy rozwoj sprawy Konami i MS Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 (edytowane) Porownanie: Edytowane 3 czerwca 2011 przez Ins Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Wersja z PSP-ka bardziej zyskała. Z drugiej strony mały ekran maskował widoczne niedoróbki. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Duzo zyska MGS3 - bedzie w 60 klatkach. Pamietam jak okrutnie bylem zawiedzony, gdy okazalo sie, ze Snake Eater chodzi w dwa razy gorszym frameracie niz Sons of Liberty. Cytuj
cithall 107 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Co to za kolekcja, skoro brakuje najlepszej pierwszej części. Na pewno plusem będzie MGS 3 Subsistence, który jest bardzo drogi. Chyba, że Konami pójdzie na łatwiznę i wypuści zwykłego Snake Eater'a z upośledzoną kamerą. Mnie też brakuje właśnie kultowej jedynki, liczyłem na poprawienie oprawy przynajmniej do poziomu MGS2, a tu taka lipa. BTW, śmiem wątpić, że dostaniemy MGS 3 Subsistence, zapewne dadzą zwykłego Snake Eater'a. Generalnie i tak jestem zadowolony, że taką kolekcję dostaniemy. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Z tego co czytalem to Kojima potwierdzil, ze trojka to bedzie wlasnie wersja Subsistance. Jak znajde artykul to wrzuce linka. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Duzo zyska MGS3 - bedzie w 60 klatkach. Pamietam jak okrutnie bylem zawiedzony, gdy okazalo sie, ze Snake Eater chodzi w dwa razy gorszym frameracie niz Sons of Liberty. MGS3 to w ogóle miał momentami niestabilny framerate. Była taka część dżungli ze sporym jeziorem, gdzie pływała masa kajmanów (zdobywało się tam chyba "czapkę krokodyla"), wystarczyło tam poobracać kamerą, a na ekranie był istny pokaz slajdów. Konami mogło wykupić licencję od Nintendo na The Twin Snakes i jego dorzucać do zestawu. Cytuj
szawello 7 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Ja sie i tak bardzo ciesze ze odswieza 2 3 i peace walkera. Troche szkoda ze nie bedzie 1 ale pocieszam sie NAJLEPSZA W SERII 3, pewnie skoncze ja kolejne 14 razy . Czekam na to kiedy wydadza. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Ja ograłem MGS1 na wszelkie możliwe sposoby i nie miałbym już siły przechodzić jej jeszcze raz, dlatego nie tęsknię Najważniejsze, że jest boska trójka Nie mam pytań! W Peace Walkera też nie grałem, także na pewno zakupię tę kolekcję Mam tylko nadzieję, że wersja na Xbox'a 360 to nie plota i zwykły fotomontaż (chodz mi o te screeny z pudełkami), bo taką maszynę posiadam. Cytuj
cithall 107 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 (edytowane) Nie, to nie jest plota, tutaj dowód klik. Tutaj potwierdzenie, że faktycznie będzie wersja MGS 3 Subsistence klik. Edytowane 3 czerwca 2011 przez Prot 1 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Ok, tą kolekcję zakupię na PS3. Zubożyli ją troszkę o brak Substance czy TTT, ale i tak to niezły kąsek. Edit: Denerwuje mnie każdorazowo fakt, że te najlepsze gry, które mogą wyjść w kolekcjach są pomijane bo coś tam. Taka składanka MGS powinna zawierać tylko pierwsze 3 części, a taki TR powinien mieć tylko pierwsze 4. Ja wiem, że im się nie chce remasterować pikselozy i przerabiać tego co najlepsze, ale o ile by zyskali w oczach graczy. No i sięga się tylko po rozszerzone wersje vide Substance, a nie podstawkę. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 (edytowane) Szkoda, że nie zdecydowali się/nie mogli dać odświeżonej wersji MGS1 czyli The Twin Snakes, nigdy nie miałem okazji zagrać w tą część i o ile zakup GamCube'a to nie problem, to jednak zdobycie TTT w sensowym stanie nie jest tanim przedsięwzięciem. Niemniej kolekcję pewnie kupię, jak stanieje, ze względu na Peace Walkera - to zawsze nowy MGS, w którego nie miałem okazji zagrać. Trofea również są miłym dodatkiem. Edytowane 3 czerwca 2011 przez ShtaS Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Trofea również są miłym dodatkiem. ...a czwórka nadal ich nie dostanie... :potter: Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Porównanie troszkę zaniża jakość MGS 2 na PS2, kto gdzie widział takie krawędzie ? Akurat ta część na PS2 wyglądał świetnie, płynnie i gładziutko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi