Opublikowano 3 czerwca 201113 l Na konferencji Konami potwierdzono wydanie kolekcji MGS'ów z PS2 łącznie z Peace Walkerem na ps3 i x360. Info z metalgearsolid.us: Największym uderzeniem na przedstawieniu Konami okazuje się być długo oczekiwana kolekcja Metal Gear Solid HD na Xbox 360 oraz PS 3 już w listopadzie tego roku. W skład zbioru wejdą – MGS 2 oraz MGS 3 wraz z Peace Walkerem z możliwością transferu sejwów z PSP na PS 3. Zaskoczeni? Sama kolekcja wydawała się kwestią czasu, ale wyjście całości także na sprzęt Microsoftu to małe trzęsienie ziemi. Istotne jest natomiast to iż gry z kolekcji zostaną zoptymalizowane pod kątem nowych konsol, więc to nie będzie czysta emulacja. Dodatkowo czeka nas nowy interfejs, ponownie narysowane szkice w 2D włącznie z poprawionymi efektami graficznymi wraz z lepszą jakością dźwięku. Poszczególne konsole dostaną także swoje Trofea oraz Osiągnięcia. Wygląda jednak na to że do kolekcji nie trafią MGS 1 oraz MGS 4 ja się jaram i zamawiam preordera choćby nawet dziś Edytowane 3 czerwca 201113 l przez Ficuś
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Dobrze, że Peace Walker a nie Portable Ops. Jak stanieje do powiedzmy 99zł to może nabędę. Konami widac zwęszyło łatwą kasę, bo po MGS Collection HD oficjalnie mamy ZoE collection HD i Silent Hill Collection HD. Oby poza tymi "rewelacjami" pokazali coś jeszcze na e3.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l no brawo :F i po co ja kupowałem te wszystkie mgs'y za ciężką kasę i trzymam je w kolekcji? trzeba byo ograć i odsprzedac.... no ale skad ja mogłem wiedziec, ze konami bedzie odcinac kupony od starej serii? juz bardziej jara mnie zoe hd collection... mimo, ze tez mam obie czesci... nosz (pipi)a...
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Ujdą chipsy z biedronki to i tego kotleta sie jakoś przełknie - jedyne co mi się nasuwa na myśl po tym newsie.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Fajnie bo właśnie skończyłem dwójkę i kończę trójkę MGS, nie wspominam jedynki którą znam na pamięć...
Opublikowano 3 czerwca 201113 l mam nadzieje ze kamera w mgs3 bedzie juz ta z subsistance, bo ta klasyczna to ssie pae rowno.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Co to za kolekcja, skoro brakuje najlepszej pierwszej części. Na pewno plusem będzie MGS 3 Subsistence, który jest bardzo drogi. Chyba, że Konami pójdzie na łatwiznę i wypuści zwykłego Snake Eater'a z upośledzoną kamerą.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l @up Pewnie wyszli z założenia że MGS1 już jest od miesięcy na PSS. Jednak sam bym w niego pograł, pomimo tego że niedawno go przeszedłem 1 raz.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l kupie w dniu premiery. mgsy to moje ulubione gry, a ps3slim nie ma wst. kompatybilnosci wiec...
Opublikowano 3 czerwca 201113 l no brawo :F i po co ja kupowałem te wszystkie mgs'y za ciężką kasę i trzymam je w kolekcji? trzeba byo ograć i odsprzedac.... Kto przy zdrowych zmysłach teraz zbiera jakiekolwiek gry jeśli Suikoden wart kiedyś paręset złotych jest za $5 na PSN? Konami raczej nie jest winne naiwności graczy.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Heh... nie wiem co te subforum jeszcze robi w dziale SONY :-) Masakra, brakuje tylko 1nki i 4rki na X'a.... Mam nadzieje ze sie pozbieraja, bo inaczej nie bedzie w co grac na PS3 po za grami z wewnetrznych firm SCE Czekam na dalszy rozwoj sprawy Konami i MS
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Wersja z PSP-ka bardziej zyskała. Z drugiej strony mały ekran maskował widoczne niedoróbki.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Duzo zyska MGS3 - bedzie w 60 klatkach. Pamietam jak okrutnie bylem zawiedzony, gdy okazalo sie, ze Snake Eater chodzi w dwa razy gorszym frameracie niz Sons of Liberty.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Co to za kolekcja, skoro brakuje najlepszej pierwszej części. Na pewno plusem będzie MGS 3 Subsistence, który jest bardzo drogi. Chyba, że Konami pójdzie na łatwiznę i wypuści zwykłego Snake Eater'a z upośledzoną kamerą. Mnie też brakuje właśnie kultowej jedynki, liczyłem na poprawienie oprawy przynajmniej do poziomu MGS2, a tu taka lipa. BTW, śmiem wątpić, że dostaniemy MGS 3 Subsistence, zapewne dadzą zwykłego Snake Eater'a. Generalnie i tak jestem zadowolony, że taką kolekcję dostaniemy.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Z tego co czytalem to Kojima potwierdzil, ze trojka to bedzie wlasnie wersja Subsistance. Jak znajde artykul to wrzuce linka.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Duzo zyska MGS3 - bedzie w 60 klatkach. Pamietam jak okrutnie bylem zawiedzony, gdy okazalo sie, ze Snake Eater chodzi w dwa razy gorszym frameracie niz Sons of Liberty. MGS3 to w ogóle miał momentami niestabilny framerate. Była taka część dżungli ze sporym jeziorem, gdzie pływała masa kajmanów (zdobywało się tam chyba "czapkę krokodyla"), wystarczyło tam poobracać kamerą, a na ekranie był istny pokaz slajdów. Konami mogło wykupić licencję od Nintendo na The Twin Snakes i jego dorzucać do zestawu.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Ja sie i tak bardzo ciesze ze odswieza 2 3 i peace walkera. Troche szkoda ze nie bedzie 1 ale pocieszam sie NAJLEPSZA W SERII 3, pewnie skoncze ja kolejne 14 razy . Czekam na to kiedy wydadza.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Ja ograłem MGS1 na wszelkie możliwe sposoby i nie miałbym już siły przechodzić jej jeszcze raz, dlatego nie tęsknię Najważniejsze, że jest boska trójka Nie mam pytań! W Peace Walkera też nie grałem, także na pewno zakupię tę kolekcję Mam tylko nadzieję, że wersja na Xbox'a 360 to nie plota i zwykły fotomontaż (chodz mi o te screeny z pudełkami), bo taką maszynę posiadam.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Nie, to nie jest plota, tutaj dowód klik. Tutaj potwierdzenie, że faktycznie będzie wersja MGS 3 Subsistence klik. Edytowane 3 czerwca 201113 l przez Prot
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Ok, tą kolekcję zakupię na PS3. Zubożyli ją troszkę o brak Substance czy TTT, ale i tak to niezły kąsek. Edit: Denerwuje mnie każdorazowo fakt, że te najlepsze gry, które mogą wyjść w kolekcjach są pomijane bo coś tam. Taka składanka MGS powinna zawierać tylko pierwsze 3 części, a taki TR powinien mieć tylko pierwsze 4. Ja wiem, że im się nie chce remasterować pikselozy i przerabiać tego co najlepsze, ale o ile by zyskali w oczach graczy. No i sięga się tylko po rozszerzone wersje vide Substance, a nie podstawkę.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Szkoda, że nie zdecydowali się/nie mogli dać odświeżonej wersji MGS1 czyli The Twin Snakes, nigdy nie miałem okazji zagrać w tą część i o ile zakup GamCube'a to nie problem, to jednak zdobycie TTT w sensowym stanie nie jest tanim przedsięwzięciem. Niemniej kolekcję pewnie kupię, jak stanieje, ze względu na Peace Walkera - to zawsze nowy MGS, w którego nie miałem okazji zagrać. Trofea również są miłym dodatkiem. Edytowane 3 czerwca 201113 l przez ShtaS
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Trofea również są miłym dodatkiem. ...a czwórka nadal ich nie dostanie... :potter:
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Porównanie troszkę zaniża jakość MGS 2 na PS2, kto gdzie widział takie krawędzie ? Akurat ta część na PS2 wyglądał świetnie, płynnie i gładziutko.