Suavek 4 634 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Śmiesznie się słucha o serii Metal Gear bez jakiejkolwiek, choćby najmniejszej wzmianki o Kojimie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Serio nic nie ma o Kojimie? To nawet nie oglądam tego wysrywu Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Nie ma, bo to materiał Konami. A oni są obrażeni. Nie żeby przeszkadzało im to w dojeniu marki... Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca 7 hours ago, Suavek said: Nie ma, bo to materiał Konami. A oni są obrażeni. Nie żeby przeszkadzało im to w dojeniu marki... No to chuj im w dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Ok... Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca No to totalnie patologiczne zachowanie. Coś jak z Harrym Potterem i JK Rowling. Wykreślanie autora z powodu sprzecznego podejścia do biznesu albo dlatego, że ktoś powiedział coś co komuś innemu się nie spodobało to kompletny odlot i idiotyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Ale my to wszyscy wiemy i nikt temu nie przeczy. Tylko to już trwa od lat i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Nikt nie powinien być zaskoczony, że oficjalny materiał Konami wspomina tylko o "the developers", a nie o Kojimie. I tak pół sukcesu, że nie porwali się na wymazywanie, czy usuwanie "A Hideo Kojima Game" z poszczególnych gier Master Collection. Pewnie zbyt dużo zachodu. Ciekawe, czy usuną Kojimę z Ground Zeroes czy Peace Walker przy okazji Vol.2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Żeby usunąć Kojimę z GZ to musieliby sporo powycinać, nie tylko napiski w grze, ale całe Deja Vu czy easter eggi z więźniami. Nie usuną, bo to leniwe kurwiszony są 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca W sumie przewidział, że będą go próbowali wykasować już w GZ, w misji pobocznej, gdzie skanuje się wszystkie jego tytuły właśnie celem wykasowania. Do tego chyba komentarze Millera, że możesz próbować, ale chuj ci z tego przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Tak właśnie było. Kojima to jest gość z krwi i kości, a nie jakaś marionetka do pomiatania. W P.T zrobił to ponownie. Jego spuścizna nigdy nie zostanie zapomniana. choćby nie wiem jak sie starali nie maja na to szans qur.wy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 601 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca No ale chyba to jasne, że nie mogą robić materiałów marketingowych używając jego nazwiska. Chłop ma swoje studio, swoje nowe gry w produkcji i gdyby chcieli na jego plecach kręcić reklamy, to trzeba by mu odpalić kasę. Już pomijam, że się pokłócili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 433 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Konami, ktore pokazuje swój kanban z łatkami na panelu live Niech oni to oddadzą capcomowi, bo z bólem się na to wszystko patrzy jak oni się z tym męczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 601 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca O cię chuj, tego jeszcze nie było. 21 minut o patchu do starych gierek. Jestem pod wrażeniem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Jak mi zrobią Vol. 2 z MGS4 to mogą o patchu nawet i tydzień nawijać Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 433 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca 36 minut temu, Bzduras napisał: Jak mi zrobią Vol. 2 z MGS4 to mogą o patchu nawet i tydzień nawijać Nawet moderzy, którzy siedzą w tym od lat maja problem ogarnac MGS4 w stabilnych 60fps/4k (pierwsze dwa akty to niezly festival dropów przy wybuchach w tle), to gdzie te studenciaki z konami do ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 601 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca MGS4 to z pocałowaniem w rączkę wezmę. Ale wątpie, żeby byli to w stanie przeportować. @oFi prawdę rzecze, Jeśli wycisną 1080p60 będzie luksus. O ile dadzą to do kolekcji (mogą brać udział jakieś chore prawa na wyłączność SONY). Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Na razie jeszcze kminia co wrzucic do kolekcji nr 2: https://www.nintendolife.com/news/2024/03/metal-gear-solid-master-collection-vol-2-game-line-up-hasnt-been-decided-yet Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Jak nie wrzucą MGS4 to ta kolekcja nie ma racji bytu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Będę jak zdarta płyta, ale gdyby dali Acidy z PSP, to bym kupił tak czy inaczej. Ostatnio oglądam kanał jednego gościa, który przechodzi chronologicznie (wg daty wydania) różne serie gier, m.in. Metal Gear. Dotarł ostatnio do Acida i kurczę. przypomniały mi się dobrze spędzone chwile z grą na PSP. Dwójki za to nigdy nie przeszedłem. Wtedy Cel-shading mnie odrzucił, ale czytałem, że gra dobra mimo tego. Ale myślę, że to na razie takie pierdzielenie ze strony Konami. Jestem niemal pewien, że będzie Peace Walker i MGS4. To, o czym piszą wyżej, to raczej kwestia "dodatków", niż większych odsłon. EDIT: Dwójka faktycznie niczego sobie wygląda. Tym bardziej chcę wersję na współczesne sprzęty: Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 171 Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Wziąłem się za bary z pierwszym Metalem Gearem z NESa (wcześniej MSXa) i nie była to łatwa przeprawa. Gdzieś do połowy (może 3/4) walczyłem dzielnie, ale później ilość abdurdalnych rzeczy które trzeba zrobić żeby przejść dalej zwyczajnie mnie pokonała. Otworzyłem poradnik. Za głowę się złapałem kiedy okazało się, że do wysadzenia czołgu potrzeba 11 min, a Snake może unieść tylko 10. Żeby zwiększyć pojemność ekwipunku trzeba było "awansować" poprzez uwolnienie wszystkich więźniów napotykanych do tego momentu (o czym w ogóle nie było nigdzie mowy). Absolutnym przegięciem była natomiast konieczność skontaktowania się z jednym z agentów poprzez częstotliwość której...nikt nigdzie nigdy nie podał (wyczytałem w necie że można ją było znaleźć w manualu do gry ). Tak czy siak końcówkę postanowiłem dokończyć dla fabuły pomagając sobie poradnikiem. Oldschoolowe doświadczenie! Edytowane 26 Kwietnia przez jimmy 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 30 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Szacuneczek P.S Na której konsoli grałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 171 Opublikowano 30 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 5 godzin temu, MEVEK napisał: Szacuneczek P.S Na której konsoli grałeś ? Ogrywałem na PS5 z tej najnowszej kompilacji Master Collection. Dwójkę MG na razie pominąłem i od razu zabrałem się za MGS-1 z szaraka i to już jest zupełnie inna jakość Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 564 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca W dniu 19.03.2024 o 22:00, Bzduras napisał(a): Jak mi zrobią Vol. 2 z MGS4 to mogą o patchu nawet i tydzień nawijać Jest możliwe, iż ten patch przyniesie podniesienie rozdzielczości gier: Chyba w przyszłym miesiącu łyknę całość, wszak nie grałem nigdy w MGS i nie przeszedłem MGS 8- Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca @Rozi nigdy nie grał w MGSy, a mi wygarnia Death Stranding? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi