Ölschmitz 1 543 Opublikowano 25 lipca 2011 Opublikowano 25 lipca 2011 ciekawe jakie trofea beda. mam nadzieje, ze dadza za range big boss, zeby platynka zbyt prosta nie byla mimo wszystko. Cytuj
szawello 7 Opublikowano 28 lipca 2011 Opublikowano 28 lipca 2011 To jest wlasnie jedyne trofeum ktorego sie obawiam ze bedzie na platyne, bo wtedy nie wiem czy wbije bo to jest jednak fucking hard. Napweno beda wszystkie dogtagi w 2 i zabki w 3(znowu meczyc sie na tym motorze fuuuu... to jest magia MGS ) Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 29 lipca 2011 Opublikowano 29 lipca 2011 (edytowane) Trophy też jestem ciekaw, hah co śmieszne, że pierwszymi MGS-ami z osiągnięciami będą te z poprzedniej generacji/Ps2 ;p W ogóle nie mogę się doczekać jak dorwę kolekcję i jakoś typowo jesienną pogodą lub zimową. Zaliczę po kolei jedynkę, dwójkę, trójkę i ... może mi coś odwali i czwórkę (no co tyyyyyyyyy ;p). http://www.joystiq.com/2011/07/29/metal-gear-solid-hd-collection-will-run-at-60fps/ Metal Gear Solid HD collection will run at 60FPS Edytowane 29 lipca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Zwyrodnialec 1 727 Opublikowano 13 sierpnia 2011 Opublikowano 13 sierpnia 2011 Dobrze, że to jednak rozszerzone wersje, ale online do trójki chyba nie dorzucą? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 sierpnia 2011 Opublikowano 13 sierpnia 2011 kojima nic nie pisał na swoim twitterze o MGO, a wymienił tam pełna zawartość wersji ntsc-j i pal/ntsc-us. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 14 sierpnia 2011 Opublikowano 14 sierpnia 2011 Metal Gear Solid Ultimate HD Collection: http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3/metal-gear-solid-ultimate-hd-collection-zavvi-world-exclusive/10532517.html Hmm, nie powiem całkiem,całkiem ta składanka. Co prawda niedawno przyszła mi paczka z MGS2:Subsistance+The Document of MGS2 ale takim zestawem bym nie pogardził. Z tego co pisze w opisie będzie tylko 4000 sztuk tego wydania i każde numerowane. Heh nawet bym rozważył ten zakup, może cena jeszcze troszkę spadnie i stanie się bardziej przyjazna dla portfela... Tjaa XD Cytuj
Suavek 4 811 Opublikowano 14 sierpnia 2011 Opublikowano 14 sierpnia 2011 (edytowane) Metal Gear Solid Ultimate HD Collection: E, cena grubo ponad 2x większa od zwykłej edycji, a jedyne co dostajemy to MGS4 (taniocha), MGS1 na PSN (taniocha) oraz pocztówki i pewnie ładne pudełko. Sorry, ale nawet w przypadku obniżki byłoby to średnio opłacalne. Co do właściwej edycji, PS3 co prawda (jeszcze) nie mam, ale myślę, że pakiecik ten prędzej czy później sobie sprawię, pomimo tego, że mam większość odsłon serii już na półce. Wersja MGS3 Subsistence na PS2 jest ciężka do zdobycia, a właśnie na MG1 i MG2 mnie przede wszystkim w niej zależy. MGS2 też będzie jako Substance, więc tak naprawdę jedyne czego mi tu brakuje do pełni szczęścia, to MGS1+Special Missions(na upartego). Mam tylko nadzieje, że będzie istniała możliwość wymiany save'ów Peace Walker z wersji PSP do PS3 i vice-versa. Nie widzi mi się przechodzenie tych misji raz jeszcze, a chętnie bym kontynuował zabawę tam gdzie skończyłem, już z wygodniejszym sterowaniem. Są jakieś informacje na ten temat? Edytowane 14 sierpnia 2011 przez Suavek Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 14 sierpnia 2011 Opublikowano 14 sierpnia 2011 w pudelku ma byc voucher z mgs1 w normalnej edycji (podobno). save'y sa kompatybilne z serią psp reamster i na chwilę obecna tylko japonia dostala taką opcję (przystosowany firmware konsoli). teoretycznie save z PW powinien byc kompatybilny (w niedalekiej przyszłosci) Cytuj
Zwyrodnialec 1 727 Opublikowano 14 sierpnia 2011 Opublikowano 14 sierpnia 2011 Wersja Subsistence nie tyle była ciężka do zdobycia, co po prostu droga. Niektórzy na wiadomym serwisie wystawiali jeszcze jakiś czas temu w cenie nowych gier i to niekoniecznie w stanie idealnym. Cytuj
Suavek 4 811 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 http://www.siliconera.com/2011/08/17/its-raining-metal-gear-solid-hd-collection-screenshots/ Na jednym ze screenów widać też opcję transferu save'ów w Peace Walker. Cytuj
Zwyrodnialec 1 727 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Lepiej to wygląda niż MGS4 i nie będzie instalek. 1 1 Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Wygląda to przyzwoicie ale po tym materiale zauważyłem, że Kojima Productions nawet podczas zwyczajnego odświeżania swoich gier sprzed generacji robi z tego wielkie wydarzenie. Kiedy Sony czy Ubisoft puszczały w obieg pokazy zremasterowanych GoW czy Prince of Persia nie było żadnego szczegółowego opisywania jak to tekstury nie są poprawione. Widać jak to studio się wypaliło, bo na Gamescom już uderzają tylko z czymś takim. Ani słowa o Rising. Ciekawe czy ta gra powstaje... Cytuj
Zwyrodnialec 1 727 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Opublikowano 21 sierpnia 2011 No Konami w tej generacji leży, jedyna dobra gra jaką wydali to Castlevania, oczywiście nie robili jej Japończycy. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Opublikowano 21 sierpnia 2011 Niekoniecznie. Firma wydała też kilka dobrych gier na DS, MGS4 (nie będę się już spierać o jakość tej gry), które świetnie się sprzedało, pojawiło się także MGS: Peace Walker. Chodzi mi raczej o Kojima Productions, bo od momentu ukończenia prac nad MGS4 i Peace Walker studio nie wykazało się niczym ponadprzeciętnym. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 23 sierpnia 2011 Opublikowano 23 sierpnia 2011 Może czas po prostu zakończyć serię MGS. Nie da się w nieskończoność eksploatować tego samego uniwersum. Od Metal Gear do MGS4 jest 6 części, dodatkowo są 2 "missing linki" na PSP, masa spin-offów i jakichś pierdół uzupełniających bądź pokazujących jakieś wydarzenie z innej strony. Nie da się wiecznie tworzyć arcydzieł. Szczególnie, że jak raz się coś zobaczy, przeżyje (typu MGS3) to oczekiwania mogą być ogromne i naprawdę ciężko je zaspokoić. Miłoby było jakby Kojima zostawił już MGSa w spokoju i zabrał się za coś nowego, jeśli tylko już się nie wypalił. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 23 sierpnia 2011 Opublikowano 23 sierpnia 2011 wypalił się. jedyna na co go stac to reamke'i w hd i na 3DS'a (mgs3DS/zoe3DS). aha i jeszcze takie niestandardowe remake'i typu snatchera w formie słuchowiska. mozliwe, ze to techdemo z psem i dzieciakiem w lesie przerodzi sie w jakas popierdółkę dla xbla/psn Cytuj
Metal 4 Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 Metal Gear Solid Ultimate HD Collection: E, cena grubo ponad 2x większa od zwykłej edycji, a jedyne co dostajemy to MGS4 (taniocha), MGS1 na PSN (taniocha) oraz pocztówki i pewnie ładne pudełko. Sorry, ale nawet w przypadku obniżki byłoby to średnio opłacalne. Co do właściwej edycji, PS3 co prawda (jeszcze) nie mam, ale myślę, że pakiecik ten prędzej czy później sobie sprawię, pomimo tego, że mam większość odsłon serii już na półce. Wersja MGS3 Subsistence na PS2 jest ciężka do zdobycia, a właśnie na MG1 i MG2 mnie przede wszystkim w niej zależy. MGS2 też będzie jako Substance, więc tak naprawdę jedyne czego mi tu brakuje do pełni szczęścia, to MGS1+Special Missions(na upartego). Musze Cie zmartwic, ale MG1 i MG2 sa na dysku Persistance (dysk 2 z MGOnline), ktory to nie wejdzie w sklad trylogii. Wiec szukaj MGS3:S, bo innej opcji nie ma. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Jak zechcą to wrzucą obie części, miejsca na dysku sporo, no chyba że zostawią je sobie na DLC. Cytuj
Suavek 4 811 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 (edytowane) Musze Cie zmartwic, ale MG1 i MG2 sa na dysku Persistance (dysk 2 z MGOnline), ktory to nie wejdzie w sklad trylogii. Wiec szukaj MGS3:S, bo innej opcji nie ma.Mówisz? http://www.siliconer...-3-subsistence/ http://twitter.com/#!/Kojima_Hideo/status/101912547195748353 Edytowane 7 września 2011 przez Suavek Cytuj
Suavek 4 811 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 (edytowane) Zwiastun japońskiej edycji HD: http://www.youtube.com/watch?v=YKVHwhogA0s Będzie MG1 i MG2, MGS2 będzie w wersji Substance z VR Missions i Snake Tales, a trójka jako Subsistence z lepszą kamerą i tymi swoimi dodatkami. Chyba jedyna re-edycja ejdż-di jaką jestem skłonny kupić. W pakiecie tak naprawdę 5 gier pełnych dodatków, z poprawioną grafiką oraz bajeranckimi achievementami (miejmy nadzieje polegającymi na czymś więcej niż samym przejściu gry). W dodaku Peace Walker z funkcją kompatybilności save'ów między platformami. Całość w bardzo przystępnej cenie. Tak się powinno robić te całe PS3 HD *cough*"remake"*cough*, a nie jak inni producenci, co wrzucają tę samą grę z podbitą rozdziałką na blu-ray i nic poza tym. Edytowane 16 września 2011 przez Suavek 1 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 ale to jest tylko podbita rozdziałka... liftingowi poddali tylko ikonki i czcionki w grze. aha... nagrali na nowo dialogi. btw. wczoraj czytalem, że ma byc mgo w subsistance Cytuj
Suavek 4 811 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 To tylko podbita rozdziałka, ale faktem jest, że o ile nie korzysta się z emulatora na PC, to efekt będzie zdecydowanie lepszy niż na PS2. Także taki MGS3 nie będzie cierpiał na spadki framerate'u jak to miało miejsce na PS2. Zresztą, mnie bardziej chodzi o to, że za tym pakietem przemawia o wiele więcej niż grafika + achievementy. Nawet mając wszystkie te MGSy (oprócz MG1 i MG2 z Subsistence) widzę sens w inwestycji pieniędzy w taki pakiecik. W MGS2 Substance chętnie sobie odświeżę VR Missions, i jest to jedyny przypadek w którym liczę faktycznie na jakieś ciekawe osiągnięcia (tryb się do tego nadaje idealnie). MGS3 będzie w wersji Subsistence razem z MG1 i MG2, w które bardzo chętnie bym zagrał, ale znalezienie tej edycji na PS2 po przystępnej cenie jest problematyczne. Natomiast Peace Walker doda możliwość gra dualshockiem (dwie gałki) oraz ułatwi rozgrywki online, co w połączeniu z konwersją save'ów między platformami skutecznie wydłuży zabawę. Ogólnie rzecz biorąc będzie to pakiet 5 dobrych gier za niewielkie pieniądze (~150zł). Na pewno inwestycja o wiele bardziej opłacalna, niż na przykład jakiś RE4 HD. Na nowo nagrali dialogi? W wersji jap czy ogólnie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi