Soban 4 102 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 (edytowane) Harmonix wjeżdża z buta w 2015 i oprócza Amplitude wskrzesza zabawę na plastikowych instrumentach.Co wiadomo:- ukaże się na PS4 i Xone (nie będzie wersji na ps3/x360) - pracują nad kompatybilnością starych gratów od ps3/x360 z nową odsłoną- pracują nad kompatybilnością dotychczasowego DLC (ponad 2000 piosenek) z najnowszą odsłoną. Chcą również by osoby,które wcześniej nabiły im kabze na DLC mogły z niego korzystać w najnowszej odsłonie.- plan zakłada stworzenie jednej gry na całą generację(RB4) i rozwijanie jej przez DLC. Koniec z pierdyliardem różnych wersji.- gra będzie do ogrania na E3 - wydawcą i producentem nowych plastików będzie MadCatz- Premiera w 2015Link do wywiadu z twórcami: http://www.hardcoregamer.com/2015/03/05/harmonix-talks-rock-band-4-wii-u-version-missing-keytar-and-upcoming-songs/137579/ Edytowane 5 marca 2015 przez Soban Cytuj
Maciejjy 92 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Parę pytań, bo do tej pory grałem wyłącznie w Guitar Hero na plejach. - rozumiem, że oprócz gitary można tutaj grać też na innych instrumentach? O_o - czy możliwe jest granie z ludźmi przez neta w jednym zespole? - czy da sę grać na padzie? (tak, tak, wiem, że pewnie wszyscy grają na instrumentach, ale ja właśnie lubiłem nawalać w GH na padzie ) Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Stęskniłem się za muzycznymi gierkami, to chętnie przytulę RB4 z zestawem intrumentów. Jaram się. Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Super informacja. Fajnie, że Harmonix nie dla picu robiło tę ankietę tylko faktycznie wsłuchało się w głos ludu, a przynajmniej na to wygląda. Czekam mocno, będzie grane! Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Tez czekam i napewno dla mnie must have lacznie z perka, oby sie tylko pojawil lepszy instrument niz ten co bedzie podstawowy, tak jak na zasadzie ion drum rockera. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Parę pytań, bo do tej pory grałem wyłącznie w Guitar Hero na plejach. - rozumiem, że oprócz gitary można tutaj grać też na innych instrumentach? O_o - czy możliwe jest granie z ludźmi przez neta w jednym zespole? - czy da sę grać na padzie? (tak, tak, wiem, że pewnie wszyscy grają na instrumentach, ale ja właśnie lubiłem nawalać w GH na padzie ) -tak jest perkusja, mikrofon oraz klawisze -jest -nie da się Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Da się grać padem zamiast keyboardu w RB3. Ale przyjemność z tego znikoma. Ogólnie to jaram się mocno. O ile tylko gitary z 360 z GH 3 i 6 faktycznie zadziałają. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Ciekawe czy z RB4 będą grały gitary z GH? I czy będę mógł zagrać numery za które zapłaciłem na brytyjskim koncie PSN? Tak czy siak, ciesze się, brakuje mi takiej gry jak cholera. Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Przecież takie właśnie są założenia Twórców - kompatybilność i wszystkie wcześniej kupione kawałki dostępne w nowej odsłonie. Cytuj
Frredy 33 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 A jeśli ktoś nie miał poprzednich wersji, będzie możliwość osobnego pobrania tych wszystkich dlc które były na poprzedniej generacji? Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 6 marca 2015 Autor Opublikowano 6 marca 2015 pracują nad tym z sony i ms Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 (edytowane) -tak jest perkusja, mikrofon oraz klawisze W tym nowym RB nie będzie klawiszy. Przecież takie właśnie są założenia Twórców - kompatybilność i wszystkie wcześniej kupione kawałki dostępne w nowej odsłonie. Założenia to se mogą być. Pamiętam jak na PS3 bodajże Les Paule z GH3 na starcie nie działały z Rock Bandem i Activision przyblokowało na jakiś czas gotowego już patcha. Inna sprawa, że to mogła być wyjątkowa sytuacja, bo patch, bo Acti nie będzie chciało powtórzyć tego itp. Edytowane 6 marca 2015 przez Accoun Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Mnie interesuje czy bedzie mozna jak kiedys, rolanda podlaczyc przejsciowka. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 7 marca 2015 Opublikowano 7 marca 2015 Tez sie bardzo stęskniłem za tymi grami, na starej generacji wychodziło tego aż do porzygu - przerwa dobrze zrobiła i kupie napewno 1 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 jezu żeby się tylko nie skończyło tak, że rock banda 2 można było dostać z kompletem nowych instrumentów tylko w USA Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 6 maja 2015 Autor Opublikowano 6 maja 2015 Myślałem żeby przycebulić i kupić stare klamoty, ale jak tak patrzę na ich stan to, aż się odechciewa kupować. Chyba wezmę nowe, bo jednak madcatz solidne rzeczy robi + na prezentacji nowcy gratów w ign gościu z harmonix mówił, że pracują głównie nad wytrzymałością sprzętu mając na uwadze problemy z poprzednikami. Ciekawe tylko, czy nie przywalą za to z 1000zł Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 W sumie dobre posuniecie z Mad Catzem, z tego co widac beda dwa bunduru: gra z gitara i gra z calym zestawem instrumentow (czyli gitara, perka i mikrofon). Eh, czyli bede musial kupic caly zestaw zeby pograc na perce? XD no coz Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 7 maja 2015 Autor Opublikowano 7 maja 2015 Ja mam nadzieję, że wokal poprawią, bo to była zawsze bolączka tych gier i żeby zbierać punkty to trzeba było mruczeć pod nosem zamiast normalnie śpiewać. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 8 czerwca 2015 Opublikowano 8 czerwca 2015 Pokazali nowe instrumenty, solidnie wyglądają no i można dokupić talerze/drugą stopę do perki. Będzie grane. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 (edytowane) PlayStation Plus Members Get 10 Additional Rock Band Songs With Pre-Order The additional tracks include: All That Remains – “Divide” Blitz Kids – “Run For Cover” Bring Me The Horizon – “Throne” Dead Sara – “Mona Lisa” Duran Duran – “The Reflex” Janis Joplin – “Move Over” Of Mice & Men – “Would You Still Be There” Oh Honey – “Sugar You” Pantera – “Cowboys From Hell (Live from Monsters in Moscow Festival)” Seastick Steve – “Summertime Boy” Edytowane 11 sierpnia 2015 przez marekjw2523 Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Na kiedy przewidywana jest premiera? Nuty zaczynaja mi sie pododac, ponap,ierdalabym Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Opublikowano 16 sierpnia 2015 06.10 Już są preordery w Europie. Na amazonie uk full set za 220funtow. Duzo. W PL cisza, więc pewnie będzie jak z poprzednimi częściami. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Do tego perkusja bez talezy. Musialo by mnie po..ac bym to kupil. 1 Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 17 sierpnia 2015 Opublikowano 17 sierpnia 2015 Ciekawe czy jak zakupi sie wersje z UK to czy utwory wciaz trzeba bedzie zakupowac z uk store tak jak bylo w poprzednich czesciach. Chetnie bym sciagnal wersje z UK ale jak potem bede musial kombinowac z kontami w celu dlc to ehh Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 17 sierpnia 2015 Opublikowano 17 sierpnia 2015 Widziałem, że na allegro ktoś tam powystawiał preordery za niecałe 1200zł. Sprawdziłem też amazon.de (299e) i amazon.com (249$) - mowa oczywiście o full zestawach. Wkurzające, że nie ma na razie nigdzie mowy o zestawie gra + perkusja, który interesuje mnie jako jedyny... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi