Skocz do zawartości

Rock Band 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

RB4-logo-horizontal.jpg

Harmonix wjeżdża z buta w 2015 i oprócza Amplitude wskrzesza zabawę na plastikowych instrumentach.

Co wiadomo:
- ukaże się na PS4 i Xone (nie będzie wersji na ps3/x360)

- pracują nad kompatybilnością starych gratów od ps3/x360 z nową odsłoną
- pracują nad kompatybilnością dotychczasowego DLC (ponad 2000 piosenek) z najnowszą odsłoną. Chcą również by osoby,które wcześniej nabiły im kabze na DLC mogły z niego korzystać w najnowszej odsłonie.
- plan zakłada stworzenie jednej gry na całą generację(RB4) i rozwijanie jej przez DLC. Koniec z pierdyliardem różnych wersji.
- gra będzie do ogrania na E3

- wydawcą i producentem nowych plastików będzie MadCatz
- Premiera w 2015

Link do wywiadu z twórcami: http://www.hardcoregamer.com/2015/03/05/harmonix-talks-rock-band-4-wii-u-version-missing-keytar-and-upcoming-songs/137579/

Edytowane przez Soban
Opublikowano

Parę pytań, bo do tej pory grałem wyłącznie w Guitar Hero na plejach.

- rozumiem, że oprócz gitary można tutaj grać też na innych instrumentach? O_o

- czy możliwe jest granie z ludźmi przez neta w jednym zespole?

- czy da sę grać na padzie? (tak, tak, wiem, że pewnie wszyscy grają na instrumentach, ale ja właśnie lubiłem nawalać w GH na padzie :D )

Gość _Be_
Opublikowano

Parę pytań, bo do tej pory grałem wyłącznie w Guitar Hero na plejach.

- rozumiem, że oprócz gitary można tutaj grać też na innych instrumentach? O_o

- czy możliwe jest granie z ludźmi przez neta w jednym zespole?

- czy da sę grać na padzie? (tak, tak, wiem, że pewnie wszyscy grają na instrumentach, ale ja właśnie lubiłem nawalać w GH na padzie :D )

-tak jest perkusja, mikrofon oraz klawisze

-jest

-nie da się

Opublikowano

Da się grać padem zamiast keyboardu w RB3. Ale przyjemność z tego znikoma.

Ogólnie to jaram się mocno. O ile tylko gitary z 360 z GH 3 i 6 faktycznie zadziałają.

Opublikowano

Ciekawe czy z RB4 będą grały gitary z GH? I czy będę mógł zagrać numery za które zapłaciłem na brytyjskim koncie PSN?

Tak czy siak, ciesze się, brakuje mi takiej gry jak cholera.

Opublikowano

Przecież takie właśnie są założenia Twórców - kompatybilność i wszystkie wcześniej kupione kawałki dostępne w nowej odsłonie.

Opublikowano (edytowane)
-tak jest perkusja, mikrofon oraz klawisze

W tym nowym RB nie będzie klawiszy.

Przecież takie właśnie są założenia Twórców - kompatybilność i wszystkie wcześniej kupione kawałki dostępne w nowej odsłonie.

Założenia to se mogą być. Pamiętam jak na PS3 bodajże Les Paule z GH3 na starcie nie działały z Rock Bandem i Activision przyblokowało na jakiś czas gotowego już patcha. Inna sprawa, że to mogła być wyjątkowa sytuacja, bo patch, bo Acti nie będzie chciało powtórzyć tego itp.

Edytowane przez Accoun
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myślałem żeby przycebulić i kupić stare klamoty, ale jak tak patrzę na ich stan to, aż się odechciewa kupować. Chyba wezmę nowe, bo jednak madcatz solidne rzeczy robi + na prezentacji nowcy gratów w ign gościu z harmonix mówił, że pracują głównie nad wytrzymałością sprzętu mając na uwadze problemy z poprzednikami.

Ciekawe tylko, czy nie przywalą za to z 1000zł :/

Opublikowano

W sumie dobre posuniecie z Mad Catzem, z tego co widac beda dwa bunduru: gra z gitara i gra z calym zestawem instrumentow (czyli gitara, perka i mikrofon). 

Eh, czyli bede musial kupic caly zestaw zeby pograc na perce? XD no coz

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

PlayStation Plus Members Get 10 Additional Rock Band Songs With Pre-Order

The additional tracks include:

• All That Remains – “Divide”
  • Blitz Kids – “Run For Cover”
  • Bring Me The Horizon – “Throne”
  • Dead Sara – “Mona Lisa”
  • Duran Duran – “The Reflex”
  • Janis Joplin – “Move Over”
  • Of Mice & Men – “Would You Still Be There”
  • Oh Honey – “Sugar You”
  • Pantera – “Cowboys From Hell (Live from Monsters in Moscow Festival)”
  • Seastick Steve – “Summertime Boy”
Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

Ciekawe czy jak zakupi sie wersje z UK to czy utwory wciaz trzeba bedzie zakupowac z uk store tak jak bylo w poprzednich czesciach. Chetnie bym sciagnal wersje z UK ale jak potem bede musial kombinowac z kontami w celu dlc to ehh

Opublikowano

Widziałem, że na allegro ktoś tam powystawiał preordery za niecałe 1200zł. Sprawdziłem też amazon.de (299e) i amazon.com (249$) - mowa oczywiście o full zestawach. Wkurzające, że nie ma na razie nigdzie mowy o zestawie gra + perkusja, który interesuje mnie jako jedyny...