Daffy 10 543 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 ciekaw jestem gabarytow - cos wielkosci vity czy jednak padlet w dloni Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Padlet ma idealną wagę i rozmiary, jeśli tylko zmienią trochę jego design i rzucą do środka mocną baterię, to mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 A tak serio to jaram się niesamowicie. Chyba będzie brane na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 (edytowane) Nie no, jeżeli to ma być hybryda to te pady powinny być w zestawie i obstawiam że będą. Doczepiane na boki ekranu tableta i odczepiane w momencie grania na dużym ekranie + pewnie możliwa funkcjonalność taka jak w WiiU. Możliwe że tym razem się uda - padlet 2.0. Dwa pytania: jak będzie z ergonomią i długością pracy na baterii? Nie mogę się doczekać oficjalnej prezentacji. W sumie mogliby już to zrobić, do marca tak czy tak czas zleci moment. Edytowane 26 lipca 2016 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 ciekawe czy stacja dokujaca sama w sobie bedzie maiala jakies podzespoly podbijajace np rozdzielczosc dla ekranu tv pewnie tez dla wersji nx stacjonarnej wyjda normalne "po bozemu" pady do kupienia osobno i tak sie bedzie przed tv gralo najbardziej konfortowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 (edytowane) Kompromis mi się nie podoba z paru powodów. Nie chodzi mi oczywiście o "moc", która lepiej niech zostanie w WC. Ale choćby o sterowanie. Każdy wie, że wygody takiej, jak np. w Dark Soulsach na padzie Microsoftu, się nie da do końca osiągnąć na konsoli przenośnej. Boję się nawet zastanawiać, czy Nintendo postawi na przyciski, czy ekran dotykowy. Jeśli jednak faktycznie są odłączane moduły, to pewnie przyciski będą miały niemałą rolę. No ale wiadomo, że to będzie kompromis, który da nam w wielu grach mniej fajne sterowanie, niż jest na "normalnym" padzie do Gacka, N64, Xboxa. Sam Splatoon nie byłby w sumie lepszy na padzie w kształcie Pro Controllera? No. Blokada raczej na pewno będzie, raczej wszystko idzie w kierunku większej kontroli. Wsteczna kompatybilność pewnie przez Virtual Console, która jakoś tam kwitnie. Plus stażyści w Nintendo będą mieli co robić za łatwą kasę z kupowania tego. Po tych wieściach nie brzmi to, jakby gry nawet z 3DS-a mogły być obsługiwane. W sumie to w ogóle obsługa nawet przez VC gier z dwuekranowców wydaje się wątpliwe. Uważasz ze nintendo nie wyda do NX Pro Controllera do Splatoona i Smasha? Przecież to jest oczywiste. Będę chciał się powygłupiać grając w Splatoona na handheldzie to sobie program, a w domu przeniosę się na "normalnego" pada. Mnogość opcji sterowania jest domeną Nintendo od 2 generacji. Edytowane 26 lipca 2016 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Pany, ale czemu takie poruszenie tak jakby to było oficjalne info od Nintendo? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 A jak by porty padów były takie jak do Wii to mozna by do VC kupic te NESowe Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Gierki w wersji przenosniej będa na low, na stacjonarce pseudo high, innej opcji nie ma żeby konsolka nie trzymała 2h. Jakby nie było to ku.rva - Poki, MH, Metroid, Mariany, Zelda... wszystko na jednej konsolce bez potrzeby kupowania dwóch rożnych konsol Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Pany, ale czemu takie poruszenie tak jakby to było oficjalne info od Nintendo? Na głodzie łykamy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Pany, ale czemu takie poruszenie tak jakby to było oficjalne info od Nintendo? Na głodzie łykamy wszystko. Emily Rogers zapowiada na twitterze, że wkrótce pojawią się przecieki o NX -> pojawiają się przecieki o NX -> HAAAAAAJP Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 (edytowane) urzadzenie pozwalajace odpalic bez kompromisow (probowano na vicie ale z marnym skutkiem - zawinilo sony jak i moc konsoli jednak za slaba) gry i gatunki ze stacjonarek + specyficzne gierkie dedykowane hadheldom + niny ktore juz nie musi dzielic produkcji gry miedzy dwa systemy - so so good No właśnie o tym mniej więcej mówię, że kompromis MUSI być. I to położyło nadzieje na pełną symbiozę Vity, która sama w sobie mogła naprawdę fajne i kompleksowe technologicznie giereczki ciągnąć. Ale jednak gry trzeba było pisać albo na Vitę, albo na PS3. No bo kompromis musi być. Gra robiona tak, żeby działać mobilnie i na stajonarce, musi być po prostu pisana domyślnie w formie przenośnej. Zarówno pod względem prezentacji (umówmy się, że nie to samo działa na ekranie nawet i 10 cali, jak na TV), jak i sterowania. Pisanie w drugą stronę sprawia, że duże są szanse, że jakiś kluczowy aspekt okazuje się niegrywalny, nieprzydatny na małym ekranie, bo np. czegoś nie widać, czegoś fajnego nie było sensu w ogóle robić, albo w którymś momencie gry trzeba wcisnąć kombinację przycisków, która jest niewygodna okropnie na przenośnej konsolce. Splatoon na NX-a będzie pisany na handhelda. Nie zrobią przecież dużej gry, która nie będzie w pełni obsługiwała głównego trybu działania sprzętu na którym chodzi. (Czy w Splatoona da się w ogóle grać na pro controllerze? Bo wydaje mi się, że "nie zmieścił" się sposób na super jumpa i ciul, graj na padlecie i udawaj że pełen komfort). Tak samo jest ze stronami internetowymi - na komórce dobrze działają te, które są po prostu robione na komórkę. Mądre media obecnie piszą na komórkę i upscaling, nigdy odwrotnie. Albo osobne wersje (co jak rozumiem w przypadku NX-a nie jest opcją). Ale nigdy że piszemy na duży ekran i adaptujemy na mały, bo efekt często będzie się nie nadawał do niczego. Jeśli sterowanie przyciskami - to będzie uproszczone. Wiadomo, że duża moc i ładny ekran oznaczają konieczność kompromisów. iPad nie ma przycisków, tylko ekran, w sumie rozmiar całości to głównie bateria, ale nie wiem, jak długo by ta bateria trzymała, jakby grać w coś naprawdę wymagającego. Powiedzmy łaskawie, że 5 godzin przy graniu. Ekran 10 cali to też szarżowanie z mojej strony. Tablet czyli "sam ekran" może mieć 10 cali, ale na Wii U ze sterowaniem itp. już się zmieścił tylko 6 cali. Ja gram na kieszonkach od czasów GameBoya i uwielbiałem te gry, może nawet wolę grać na małym ekranie niż dużym, no ale nie udawajmy, że jeśli to ma zastąpić "duże" gry to się nie traci wielu rzeczy. @chmurqa, to nie jest przeciek z konta Twitter "hehelubięnintendo", tylko jednak od dość rzetelnej strony, która zaręcza, że dostała takie info z paru źródeł. Może to być jakaś genialna zmyłka N, ale raczej takie coś się nigdy wcześniej nie działo. Edytowane 26 lipca 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 852 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 (edytowane) albo wiecie, będą po prostu robić trzy rodzaje gier - jedne przystosowane do wersji stacjonarnej i grania na padzie i TV, drugie do wersji przenośnej i ekranu dotykowego, i trzecie, które będę się dobrze sprawdzać w obu wariantach Edytowane 26 lipca 2016 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Jak dadzą ekran dotykowy to będzie mega patologia xD trzeba czuć przyciski i tyle Kurde z tego całego info chyba najbardziej jaraja mnie kartridże Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 447 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Już dawno niebyło nowego handhelda, taka opcja bardzo mi pasuje, pre order poleci Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Biere na premierę o ile będzie jakiś dobry bundle. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Będzie. Jedyny słuszny bundel z nową Zeldą. Jaram się i bierę na premierę, choć wycięknięta dziś koncepcja średnio mi pasuje. Wolałbym mocną stacjonarkę z modułem przenośnym. Z drugiej strony 3DS to staroć i najwyższy już czas na nowe bebeszki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 wy sie zastanawiacie czy dodatkowe paday i stacja dokująca będą w zestawie, a tu raczej trzeba sie zastanowić czy chociaż ladowarka będzie w zestawie ogolnie to jedyny plus jaki w tym widze to że wszystkie gry będą na jednej konsoli a to oznacza że grafika w pokach i monsterze musi pójść do przodu bo już nie bedą mogli mowic "te gry i tak sie sprzedają to robimy na słabego 3dsa żeby sie nie musieć napracować" no może być plus. co do reszty to chyba trzeba poczekać na większe konkrety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 (edytowane) Brak wstecznej wielki minus, niech chociaz zrezygnuja z tej idiotycznej blokady regionalnej. Prawda jest taka ze Nintendo stacjonarek nie potrafi sprzedac i ten (pipi)nik ciagna ostatnio konsole przenosne i tych kilka marek jak monster hunter czy pokemony. Ciekawe czy znowu taka (pipi)nie odwala z brakiem gier na start jak na 3ds i wiiu, jedna zelda troche mało. No ale w monster hunter w grafice a nie (pipi) rozmazane to z pocałowaniem rączki biore z nx. Edytowane 26 lipca 2016 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Nie no przecież nawet ostatnio Nintendo mówiło iż po to przesunęli premierę konsoli na przyszły rok ponieważ chcą zapewnić konsoli świetny start z grami na launch i cały rok do przodu. Ja szczerze mówiąc po dwóch latach obcowania z Wii U nienawidzę tego Gamepada za ergonomię i jakość wykonania. Gó.wno zafajdane trzeszczy, triggery to jedno wielkie nieporozumienie i na dłuższą metę nawet w takiego DK'a źle mi się gra (nie mówiąc już o takiej Bayo) tak więc nawet niech nie próbują zrobić wiernej jego kopii bo zabije. Jeżeli już to ma być taka hybryda to ekran max. 5" z przynajmniej 720p a główna stacja dokująca powinna mieć dodatkowe bebechy (np. z takim najnowszym X2 i dodatkowym RAMem) bo jeżeli pójdą znowu w takie (pipi) jakim było Wii U pod względem mocy to niech się pałują. Zresztą zwisa mi na razie moc, chce mieć pewność że będzie w co grać i że będzie pełen support third-party developerów a nie że na gadaniu się skończy. Co do blokady regionalnej to jestem pewien iż ją oleją bo dobrze wiedzą jak ludziom nie spodobało się to w przypadku Wii U i 3DS'a. Cóż wrzesień niby niedaleko ale mogliby konsole już ujawnić bo nie znoszę takiego srania się po krzakach i zabawy w ciuciu babkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Mnie ciekawi też co w takim razie będzie z 3DSem? Zrezygnują z niego ot tak na rzecz tej hybrydy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Tak? 3DS to 6 letni sprzęt. Starczy tego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 3DS już swoje lata ma, więc najwyższa pora na nową konsolę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 26 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2016 Jeszcze bedzie tak, ze nie wyjdzie z tego ani dobry handheld ani dobra stacjonarka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi