chrno-x 901 Opublikowano 5 września 2016 Opublikowano 5 września 2016 Taki fake jest jeszcze fajniejszy. Nie kumam czemu wszyscy dalej są święcie przekonani że Nintendo wyda konsolkę z pseudo dwoma padami. To nie jest w ich stylu bo na konsoli mają zarabiać a im większe gimmicki i wymysly tym bardziej skomplikowana architektura i wysokie koszta podzespołów. Powiem szczerze takie jajo futbolowe byłoby ładne a nawiązania do czasów SNES'a byłyby strzałem w dziesiątkę bo do dziś jest to według wielu najlepsza stacjonarna konsola NIntendo. Ale patrząc na ostatnie lata pewnie znowu dostaniemy produkt rodem ze Star Treka. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 6 września 2016 Opublikowano 6 września 2016 Podobno potwierdzone kartridze Biorąc pod uwagę, że od 1989 roku każda konsola przenośna Nintendo była na kartridże, na ma czego za bardzo tutaj potwierdzać. ciekawy mockup z neogafa: uwzględnia wszystkie te "potwierdzone" informacje. fajny. Jak to bedzie tak wygladac to propsy i hype bedzie ja sie jaram. Cytuj
Gość Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) W tych konceptach zupełnie mi nie pasują te pseudo analogi. Jeżeli to ma służyć również do grania stacjonarnego, to zapowiada się mało wygodnie. Czy moderacja mogłaby przenieść ten temat do nowego działu, bo to już raczej pewne, że ta konsola to nie tylko plotka? Edytowane 7 września 2016 przez Gość Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) Na takim czymś praktycznie wszystkie gry stacjonarne, które mogą być niewygodne, byłyby niewygodne. Narysować jest wszystko łatwo. A analogi? Wiadomo, wystają. Nikt się nie odważył na przenośnym sprzęcie robić czegoś tak wypukłego i wydaje się mało sensowne, by nagle ktoś zaczął. W sumie to te analogi są najwygodniejszą rzeczą w tych konceptach. Edytowane 7 września 2016 przez ogqozo Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Ale te analogi są takie jak w 3DS i akurat ja do nich sie nie moge doczepić. Gra się spoko we wszystko poza bijatykami (ale jest krzyżak więc nie przeszkadza). Cytuj
Gość Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 Na takim czymś praktycznie wszystkie gry stacjonarne, które mogą być niewygodne, byłyby niewygodne. Narysować jest wszystko łatwo. A analogi? Wiadomo, wystają. Nikt się nie odważył na przenośnym sprzęcie robić czegoś tak wypukłego i wydaje się mało sensowne, by nagle ktoś zaczął. W sumie to te analogi są najwygodniejszą rzeczą w tych konceptach. Hmmmm Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 To ja już wolę rozwiazanie z 3dsa. Gałki w vicie są nie mniejszym kompromisem niż slider z 3dsa. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 września 2016 Opublikowano 7 września 2016 (edytowane) W sumie fakt, jakoś w pamięci miałem że niższe te analogi Vity były. Więc w sumie i na NX mogą takie być. Ich precyzja i czy są lepsze niż z 3DS-a to inna sprawa. Edytowane 7 września 2016 przez ogqozo Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 To kiedy niby ma byc pokaz NXa? Po wczorajszym PS Meeting chce sie wyleczyc z raka. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Plotki mówiły o 14 września. Believe Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Plotki wskazują na to że Nintendo pójdzie w moc dużo mniejsza niż konkurencja (jak dla mnie Tegra 2 i NX jako hh z opcją podłączenia do TV wystarczy, żeby po 3DS mieć kolejną za(pipi)ista konsolę) więc i wsparcie 3rd party będzie inne. Patrząc na to jak ostatnio "kumplują" się z rynkiem gier na telefony to obstawiam, że po prostu zrobią sprzet który ułatwi portowanie gier z Androida i iOS. Z jednej strony morze (pipi) a z drugiej całkiem sporo mocnych produkcji. Baldur's gate co prawda kazdy kto chciał juz ograł ale sam fakt, że takie gierki by się ukazywały jest całkiem pozytywny. Oby do konca wrzesnia pokazali nową zabawkę. Gorszej prezentacji nowego sprzetu niż Sony zrobić sie nie da więc niech przestaną się w koncu chować Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Plotki mówiły o 14 września. Believe Oj bardzo bym chcial aby wtedy juz pokazali, ciekawosc mnie juz zrzera bardzo. Odkladac hajsik czy nie... :X Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Plotki wskazują na to że Nintendo pójdzie w moc dużo mniejsza niż konkurencja (jak dla mnie Tegra 2 i NX jako hh z opcją podłączenia do TV wystarczy, żeby po 3DS mieć kolejną za(pipi)ista konsolę) więc i wsparcie 3rd party będzie inne. Patrząc na to jak ostatnio "kumplują" się z rynkiem gier na telefony to obstawiam, że po prostu zrobią sprzet który ułatwi portowanie gier z Androida i iOS. Z jednej strony morze (pipi) a z drugiej całkiem sporo mocnych produkcji. Baldur's gate co prawda kazdy kto chciał juz ograł ale sam fakt, że takie gierki by się ukazywały jest całkiem pozytywny. Oby do konca wrzesnia pokazali nową zabawkę. Gorszej prezentacji nowego sprzetu niż Sony zrobić sie nie da więc niech przestaną się w koncu chować Tylko ze tegra 2 to miala byc ta mocniejsza opcja wiec z pierwsza Tegra jak mowily plotki moze byc jeszcze gorzej Edytowane 8 września 2016 przez hav7n Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 No ale po to podobno opóźnili produkcję sprzętu aby wrzucić właśnie nową Tegrę - believe. Mam nadzieje iż Nintendo tak w g.ównianą moc nie pójdzie dla kolejnych śmiesznych gimmicków i choć trochę pomyśli bo zaraz wyjdzie druga powtórka z Wii U ale mam nadzieje że podczas prezentacji będę wył z radości :-] Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Wii U bylo dla mnie jedna wielka porazka, ktora ominelem szerokim lukiem. Wii mnie tez kompletnie nie interesowalo. Jesli pojda dokladnie taka sama sciezka to grubo sie zastanowie nad zakupem. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Jezeli liczysz na właczenie sie N do wyscigu 4k i rakowe serie od najwiekszych wydawców to odpuść już dziś. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 W glebokim powazaniu mam 4K. Interesuje mnie aby nie bylo to prze-udziwnione za bardzo. Chce wygodnego pada/kontrolera i dobre gry od Ninny bez jakis z(pipi)anych mechanik ala-nunchuck czy padlet. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Czy Tegra2 jest dużo słabszym układem od takiego K1 siedzącego w Shieldach Nvidii? Jeśli plotki o ekranie FullHD okażą się prawdą nieciekawie byłoby otrzymać sprzęt ograniczony już na starcie Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Chce wygodnego pada/kontrolera i dobre gry od Ninny bez jakis z(pipi)anych mechanik ala-nunchuck czy padlet. Przecież sterowanie nunchckiem jest wygodne, chyba, że chodzi ci o wiilota ale to też było zaje.biste. Polecam przetestować chociażby na RE 4 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Czy Tegra2 jest dużo słabszym układem od takiego K1 siedzącego w Shieldach Nvidii? Jeśli plotki o ekranie FullHD okażą się prawdą nieciekawie byłoby otrzymać sprzęt ograniczony już na starcie Tegra X2 jest jeszcze niedostępna na rynku. Plotki głoszą iż właśnie Nintendo dogadało się z Nvidią aby ich najnowsza konsolka miała to maleństwo w bebechach i podobno jest znacząco mocniejsza od K1 i X1 (rzekomo deal jest tak dobry iż Nvidia zreygnowała z nowego Shielda napędzanego przez X2 na rzecz konsolki Nintendo). @Raptor Zgadzam się z Bluberem, skoro opisujesz że ominąłeś konsole szerokim łukem to nie masz pojęcia jak precyzyjne i wygodne było sterowanie combo Wiilot + nunchak. Polecam Ci ograć właśnie chociażby RE4 a przekonałbyś się jak do shooterów sprzęcik ten lepiej się nadawał niż zwykły pad (nie mówiąc już o Zeldzie SS czy MP3). A sam Gamepad to zwyczajny pad z ekranem. Zresztą kolejne niedawne ploty głoszą iż nowe pady w NXie mają podobne działanie do padów z HTC Vive i że dalej mogą korzystać z czujników ruchu (dlatego też rzekomo Ubisoft już na E3 zapowiedziało Just Dance'a na NX). Edytowane 8 września 2016 przez chrno-x Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Ach, chodzi o X2 co diametralnie zmienia postać rzeczy. Szczerze mówiąc nawet X1 by mnie zadowoliło, najbardziej liczę na ogólną jakość wykonania. Pierwszy 3DS, pomimo świetnej biblioteki, jest koszmarem jeśli chodzi o wygodę użytkowania. Fatalne ekrany i niewygodna bryła konsoli. Wygląd to kwestia gustu, ale wg. mnie pierwszy 3DS jest koszmarnie brzydki. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Chce wygodnego pada/kontrolera i dobre gry od Ninny bez jakis z(pipi)anych mechanik ala-nunchuck czy padlet. Przecież sterowanie nunchckiem jest wygodne, chyba, że chodzi ci o wiilota ale to też było zaje.biste. Polecam przetestować chociażby na RE 4 Gram ostatnio w drugiego Prime'a i serio uważam, że to jedno z najprzyjemniejszych doświadczeń pod względem sterowania ever. Uderzyło mnie też takie prysznicowe przemyślenie, że trochę szkoda, że Splatoon nie powstał już za kadencji Wii - IMO sprawdziłoby się fantastycznie pod combo wiilot + gruszka. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 W glebokim powazaniu mam 4K. Interesuje mnie aby nie bylo to prze-udziwnione za bardzo. Chce wygodnego pada/kontrolera i dobre gry od Ninny bez jakis z(pipi)anych mechanik ala-nunchuck czy padlet. ohoho, widzę mamy tutaj znawcę tematu. opcje sterowania na Wii i na WiiU są wygodne, ktoś może powiedzieć, że najwygodniejsze z całej trójcy Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Grac na konsolach gralem, ale nie u siebie i troche - nie wciagnelo, nie zainteresowalo i nie przypadlo do gustu lacznie z mechanika. Dla was sa wygodnie i za(pipi)iste - spoko. Dla mnie wiimoty i padlety to crap i tyle. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Pro Controllery rozumiem też chu,jowe? Co sądzisz o łączeniu mechaniki (co? xD) w Mario Kart 8, dwóch Xenobalde'ach i Bayoneccie 2? Mam wrażenie, że odpalenie u kolegi polegało na odpaleniu Wii Sports czy innego Excite Truck i przez to nie doświadczyłeś tego, że na Wii/WiiU gra się normalnie jak człowiek bez sterowania ruchowego, a jeżeli już z takim sterowaniem, to w FPSy, gdzie sprawdza się to cudownie. Edytowane 8 września 2016 przez ragus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi