Velius 5 709 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Dziwnie sie was czyta, mamy wysyp sztosów na PS4 ze nie wiadomo za co sie zabrać, a wy jako ostatni ratunek obieracie konsolke, która narazie wyjdzie z jedną grą, która na dodatek bedzie tez dostepna na Wii U. Tez sie jaram Switchem, ale jak polałem morde zimna woda i rozpatrzylem za i przeciw to jako posiadacz Wii U nie widze zadnego sensu w kupowaniu tego na premiere. 2 Cytuj
iluck85 2 905 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Ps4 DOPIERO teraz dostało bomby, było tak samo drętwe jak XO. Dla tego 2 juz ratunku nie ma, bo Scorpio na horyzoncie. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Przeciez wiem, sam sie pozbylem konsoli 2 lata temu i nie było powodu zeby wracac, teraz za to ola boga, nie wiem gdzie czas na to znajde, dlatego dziwi mnie pisanie ze tylko Switch nas uratuje, bo w obecnej sytuacji nie jest juz tak zle. Cytuj
iluck85 2 905 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Nie wiemy co Roivas posiada. Sam bym wrócił do ps4 ale mam co robić. Również uważam zakup switcha mocno.... bezsensowny. Ale jak ktoś ma luźne 1700/800 dla jednej gry, to czemu nie. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Kup 3DSa jak nie masz. Dla mnie najlepsza konsola obecnie :-) I jest też kupa klasyki. Ja lubię umowność gier, nie muszę mieć super grafiki, żeby się dobrze bawić. Ostatnio gram w starocie z GB i jest fajnie. Niedługo nie będzie jak grać na TV (w mojej chacie) i w tym upatruję szansę Switcha u mnie, ale jeśli nie będą gry wychodzić to lipka. Liczę, że będą też zapełniać platformę starociami w formie VC. Mieć gry z Wii i WiiU na konsoli przenośnej to dla mnie świetna sprawa :-) Liczę na to. Zaszyję się gdzieś i nikt mnie nie znajdzie :-) P.S. Ja tak kupiłem XOne - dla 2 gier i w sumie... jednak szkoda na to siana. Mimo, że nie bolało mnie to jakoś bardzo to jednak - leży i się kurzy. Co innego, jak jesteś na dany tytuł napalony jak szczerbaty na suchary - jak to jakaś twoja "gra życia", to ok. Dla mnie nie były to tytuły tyle warte, ale inaczej patrzę teraz na to z perspektywy czasu. 2 Cytuj
iluck85 2 905 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Jakby dali od razu opcję i bibliotekę gier z Wii/U.... Do tego opcja gierek z GBA. Takie Golden Sun na tym ekranie..... Ale w N nie myślą... Cytuj
roivas 41 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Wii U mialem i 3DSa. PS4 sprzedałem, żeby wziąć Switcha. Mam wielką ochotę na Zeldę, poza tym tęsknię za split-screenowym graniem. I to chyba tyle;) Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Jakby dali od razu opcję i bibliotekę gier z Wii/U.... Do tego opcja gierek z GBA. Takie Golden Sun na tym ekranie..... Ale w N nie myślą... Przykład emulacji pokazuje Microsoft jak czasochłonne jest przygotowanie takiej wstecznej kompatybilności. Poza tym dock musiałby mieć odtwarzacz w sobie aby odpalić czyjeś gry (nawet jeżeli miałyby być tylko cyfrowo i do kupienia). Kwestie gier z Virtual Console na razie jeszcze nie znamy ale na pewno coś potwierdzą przed premierą bo już o tym kilkukrotnie wspominali. No i za Virtual Console na bank nie odpowiada kilkuset osobowy zespół w Ninny tym bardziej każda gra, musi mieć odświeżone licencję i zgodę od obecnych posiadaczy danego IP, co takie proste nie jest bo oni też chcą za to kasę. 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Wiele gier obecnie nie powróci w formie cyfrowej, ponieważ w latach 80-tych i 90-tych jedną grę tworzyły jednostki, które zakładały własne spółki a które obecnie już nie istnieją. Można się śmiać ale wtedy nawet woźny mógł wykupić część praw do danego IP lub użyczyć licencji na prawdziwy produkt. Wielu się dziwi dlaczego Sega do dziś nie wydała Shenmue HD. Oczywiście, żeby to zrobili gdyby tytuł nie posiadał mnóstwa reklam i produktów pochodzących z KKW a których ponowne wykupienie licencji kosztuje górę forsy na którą Sega nie ma zamiaru wydawać kasy, skoro tytuł może się nie sprzedać. Oczywiście, gdyby dla Nintendo Virtual Console był tak ważny jak przy Wii, które do dziś ilością platform i gier zjada Wii U na śniadanie (i gdyby Wii U od początku sprzedałoby się chociaż w 40mln) to widzielibyśmy więcej gier. Podobno obecnie za Virtual Console odpowiada Europejski oddział R&D, który stworzył m.in. NESa Mini to kto wie, może bardzo szybko doczekamy się 50 najlepszych tytułów z GaCka (nie mówiąc już o GBA itp.) i nie będą to tylko Mario Party i inne tego typu shity. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Kup 3DSa jak nie masz. Dla mnie najlepsza konsola obecnie :-) I jest też kupa klasyki. Ja lubię umowność gier, nie muszę mieć super grafiki, żeby się dobrze bawić. Ostatnio gram w starocie z GB i jest fajnie. Niedługo nie będzie jak grać na TV (w mojej chacie) i w tym upatruję szansę Switcha u mnie, ale jeśli nie będą gry wychodzić to lipka. Liczę, że będą też zapełniać platformę starociami w formie VC. Mieć gry z Wii i WiiU na konsoli przenośnej to dla mnie świetna sprawa :-) Liczę na to. Zaszyję się gdzieś i nikt mnie nie znajdzie :-) P.S. Ja tak kupiłem XOne - dla 2 gier i w sumie... jednak szkoda na to siana. Mimo, że nie bolało mnie to jakoś bardzo to jednak - leży i się kurzy. Co innego, jak jesteś na dany tytuł napalony jak szczerbaty na suchary - jak to jakaś twoja "gra życia", to ok. Dla mnie nie były to tytuły tyle warte, ale inaczej patrzę teraz na to z perspektywy czasu. Ciekawe jak wyobrażasz sobie gry z Wii na Switchu. Cytuj
roivas 41 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Najnormalniej w świecie, przecież kontrolery na to pozwalają w 100%. Czy się mylę? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Kup 3DSa jak nie masz. Dla mnie najlepsza konsola obecnie :-) I jest też kupa klasyki. Ja lubię umowność gier, nie muszę mieć super grafiki, żeby się dobrze bawić. Ostatnio gram w starocie z GB i jest fajnie. Niedługo nie będzie jak grać na TV (w mojej chacie) i w tym upatruję szansę Switcha u mnie, ale jeśli nie będą gry wychodzić to lipka. Liczę, że będą też zapełniać platformę starociami w formie VC. Mieć gry z Wii i WiiU na konsoli przenośnej to dla mnie świetna sprawa :-) Liczę na to. Zaszyję się gdzieś i nikt mnie nie znajdzie :-) P.S. Ja tak kupiłem XOne - dla 2 gier i w sumie... jednak szkoda na to siana. Mimo, że nie bolało mnie to jakoś bardzo to jednak - leży i się kurzy. Co innego, jak jesteś na dany tytuł napalony jak szczerbaty na suchary - jak to jakaś twoja "gra życia", to ok. Dla mnie nie były to tytuły tyle warte, ale inaczej patrzę teraz na to z perspektywy czasu. Ciekawe jak wyobrażasz sobie gry z Wii na Switchu. Normalnie? Przecież masz Arms, które działa na tej samej zasadzie co gry na Wii! Rozumiem, że Switch jest konsolą hybrydową, ale dla nowych gier, bo to co na VC wcale nie musi śmigać w dwóch trybach, nikt nie będzie płakał, jeśli kilka hitów będzie działać tylko w wersji stacjonarnej. W czym problem? 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Najnormalniej w świecie, przecież kontrolery na to pozwalają w 100%. Czy się mylę? Są nawet bardziej precyzyjne i nie potrzeba badziewnego sensor bara na tv aby ich używać Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 To samo można powiedzieć o grach z GCka, które obsługiwały analogowy spust (Mario Sunsine na przykład), ale wszystko da się obejść. Poza tym takie SMG1 i 2, czy DKCR (który ukazał się również na 3DSa) obejdą się bez kontrolerów rychu. Podobnie jak masa gier z DSa i 3DSa obejdzie się na Switchu bez ich funkcji (między innymi drugiego ekranu). Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Switch to po prostu wszystkie konsole Nintendo w jednym, śmiało można tak powiedzieć, bez kilku funkcji (prawie zbędnych). Switch to N64 (kanapowe multi), Wii, GameCube (bez analogowych spustów), WiiU (na wypasie), Gameboy, DS (bez drugiego ekranu co prawda, ale z dotykowym), 3DS (patrz DS). Do tego daje coś od siebie, ta konsolka odniesie sukces na miarę Gameboya, PSXa, czy Wii. Wspomnicie moje słowa ;). Edytowane 16 lutego 2017 przez zdrowywariat 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Fakt nie miałem tego w łapie, ale i tak nie widze tego jakim niby cudem miałbym trzymać w jednej ręce całego switcha a drugą reką machać kontrolerem aby celować. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Gry z VC nie były tworzone z myślą o hybrydzie, więc i nie wszystkie muszą działać w trybie handheld (bądź TV). Chyba nic się nie stanie, jeśli kilka gier z Wii będzie działać tylko w trybie TV? W Arms też będziesz grał w sposób jaki opisałeś? Myślę, że i tak większość gier będzie działać w dwóch trybach, a o te kilka działających w jednym trybie nie będę płakał, wszystkiego nie przeskoczysz. Poza tym Arms to Arms, nie widzę sensu, żeby grać w tę grę w trybie handheld. Edytowane 16 lutego 2017 przez zdrowywariat Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Fakt nie miałem tego w łapie, ale i tak nie widze tego jakim niby cudem miałbym trzymać w jednej ręce całego switcha a drugą reką machać kontrolerem aby celować. i tutaj z pomocą przychodzi podpierak Edytowane 16 lutego 2017 przez ragus Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Gry z VC nie były tworzone z myślą o hybrydzie, więc i nie wszystkie muszą działać w trybie handheld (bądź TV). Chyba nic się nie stanie, jeśli kilka gier z Wii będzie działać tylko w trybie TV? W Arms też będziesz grał w sposób jaki opisałeś? Myślę, że i tak większość gier będzie działać w dwóch trybach, a o te kilka działających w jednym trybie nie będę płakał, wszystkiego nie przeskoczysz. Poza tym Arms to Arms, nie widzę sensu, żeby grać w tę grę w trybie handheld. No spoko. Jak dla mnie git. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Gry z Wii działają na padlecie, więc dlaczego niemiałby działać handheldowo? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Pytanie do tych, którzy złożyli preordera, lepiej wziąć pro pada, czy drugi zestaw joy-conów, ktoś wcześniej pisał, że na gripie gra się całkiem przyjemnie? Gry z Wii działają na padlecie, więc dlaczego niemiałby działać handheldowo? To jeszcze lepiej :). Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Gry z Wii działają na padlecie, więc dlaczego niemiałby działać handheldowo? no działa, ale słabo, trzeba walczyć ze sterowaniem, trochę jak ta niezręczna zabawa w zapasy z pijanym wujkiem staszkiem na wiejskim weselu Edytowane 16 lutego 2017 przez Orzeszek Cytuj
Godot 416 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 No tak, ale się da. A w gry z klasycznym sterowanie na padlecie gra się super. Na przykład w Xenoblade Cytuj
roivas 41 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) https://www.olx.pl/oferta/karta-pamieci-samsung-evo-microsd-128gb-kupiona-6-02-10-lat-gwarancji-CID99-IDkmn64.html#52dac7ff63 Taka karta będzie okej do Switcha? Jak sądzicie? Czy za wolna? Edytowane 16 lutego 2017 przez roivas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi