chrno-x 901 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 W multi killzone rowno 3h mi wytrzymuje, nigdy ponizej 180min mi sie vita nie rozladowala. to moze ja mam cos z bateria Ficek pewnie myśli, że jak czas przekroczy 2h to już tak naprawdę są 3 XD Co do Switcha to każda strona podaje, że większość rzeczy wymaga tej zafajdanej aktualizacji, która nadejdzie pewnie w dniu lub dzień przed premierą. Nie zdziwiłbym się, jakby problem zniknął od razu po zaktualizowaniu firmware'u. Cytuj
iluck85 2 910 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Mylisz się w wielu kwestiach iluck85, ale nie chce mi się rozpisywać, 3DSa2 nie będzie, jeśli Switch odniesie sukces. Poza tym co do grania w samolocie to powiedz mi kto często lata na dalekie trasy typu Japonia-USA? Jeśli już ktoś dużo lata to są to krótkie odległości, do trzech godzin właśnie, z jednego miasta Europy do drugiego, bądź z jednego stanu USA do innego. Praktycznie mógłbym podważyć każdą twoją tezę, że się mylisz, a reklama to reklama, tu nie chodzi o to, że MASZ grać wszędzie, w pubie czy na kiblu itp., to tylko pokaz możliwości, że MOŻESZ w tych miejscach grać. Natomiast odnośnie 4k, jeszcze Sony z Microsoftem dobrze w to nie weszły, a Ty piszesz o Nintendo, przypomnij sobie premierę X360 i PS3, gdy wchodzili w HD, i przypomnij sobie Wii, nie, Nintendo wcale nic nie musi. Ja jestem za nowym 3ds :) Może nie 3DS, ale generalnie chodzi mi o nowego handhelda. Za duży potencjał tu mają żeby odpuścić. Switch tego rynku nie zastąpi jak telefony nie zastąpiły. To moje zdanie i koniec tematu HH w temacie switcha :D Wcześniej wymieniłem z czym N ma problemy, więc dalej uważam że do 4K im nie śpieszno. O 4K było wcześniej, bo inni stwierdzili że będzie nowa konsola/dock żeby 4k podciągnąć. Krótko i na temat- pożyjemy zobaczymy i wtedy się okażę kto miał rację :) Za tydzień gramy! Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Co do grania w samolocie. Ja chłopak ze wsi i nigdy nie latałem, to nie wiem, ale nie ma tam żadnych gniazdek przy siedzeniach by naładować? To już polski bus je posiada. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Ale dlaczego według Ciebie Switch nie jest konsolą przenośną? Przez baterię czy trzymałeś 3DSa w kieszeni? :) Odnośnie turbo-docka chodzą pogłoski, więc niedziwne, że niektórzy wierzą w jego powstawanie, który mi nie jest potrzebny, to raczej dodatek dla graficznych-troli :). Edytowane 24 lutego 2017 przez zdrowywariat Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Moze problem rayos lezy w tym, ze ty nawet 3h lacznie nie przegrales w multi tej gry ale nie robmy offtopa :) Cytuj
iluck85 2 910 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Nie wiem po co ta gadka o graniu przenośnym. Na teraz jest Zelda, a granie w to na tym ekraniku to trochę profanacja :) Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Moze problem rayos lezy w tym, ze ty nawet 3h lacznie nie przegrales w multi tej gry ale nie robmy offtopa :) moze, nie wiem, nie pamietam ile gralem ale raczej malo Nie wiem po co ta gadka o graniu przenośnym. Na teraz jest Zelda, a granie w to na tym ekraniku to trochę profanacja :) po to switch jest hybryda zeby grac w gry przenosnie i jak juz switcha bede mial to przede wszystkim bede na nim gral w trybie handhelda ;) Cytuj
Gość Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Ale dlaczego według Ciebie Switch nie jest konsolą przenośną? :). Bo samo nintendo nawet go nie traktuje jako przenośnego sprzętu tylko jako stacjonarny z opcją odłączenia i użytkowania jako przenośny. Jakby wypuścili 3dsa-2 z ekranami hd i dobrymi bebechami to imo myślę, że i tak by sprzedażowo przebili takiego switcha. Cytuj
iluck85 2 910 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) W bombermana ok, ale w Zelde? Wojtas- tru story :) Edytowane 24 lutego 2017 przez iluck85 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Nie wiem po co ta gadka o graniu przenośnym. Na teraz jest Zelda, a granie w to na tym ekraniku to trochę profanacja :) Nie mam zamiaru grac na TV, tylko i wylacznie tryb handheld u mnie w przypadku switcha w 99% gier. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Jakbysmy nie chcieli grac trzeba poczekac ocb z tym lewym joyem bo cos ewidentnie jest nie halo skoro na eventach smigalo kazdemu (chyba ze tam byly wersje zaktualizowane) a teraz kazdy ma jakis problem Cytuj
iluck85 2 910 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Velius, nawet w Zelde? Taka gra, fizyka, gra dekady, kolejne 40/40 od Famitsu. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 To mówicie że lepiej wziąć od razu Pro Controller? :) Chyba bym się pochlastał gdyby mi świrowały Joy Cony podczas szpilania w Zeldzioszkę. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Velius, nawet w Zelde? Taka gra, fizyka, gra dekady, kolejne 40/40 od Famitsu. ja bede gral podobnie jak velius w 99% w formie handhelda na wii U we wszystko praktycznie grałem na padlecie tylko 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 czyli to ni wina samej zeldy ale joycona. Wystarczy zaslonic reka nadajnik i dzieje sie komedia, wystarczy miec wieksza reke, mocniej objac joycona i pograne xD ciekawi mnie jak sprawa wyglada z nalozonym tym malutkim gripem co sie naklada na "szynowa" czesc joycona... czyli co? wystarczy że przysłoni się nadajnik i już joycon sie gubi? XD to jak ktoś przejdzie obok stacji dokującej albo zasłoni stacje dokującą to sie nie pogra? XD przecież wiilotem można było z innego pomieszczenia sterować na konsoli co oni odwalili? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 czyli to ni wina samej zeldy ale joycona. Wystarczy zaslonic reka nadajnik i dzieje sie komedia, wystarczy miec wieksza reke, mocniej objac joycona i pograne xD ciekawi mnie jak sprawa wyglada z nalozonym tym malutkim gripem co sie naklada na "szynowa" czesc joycona... czyli co? wystarczy że przysłoni się nadajnik i już joycon sie gubi? XD to jak ktoś przejdzie obok stacji dokującej albo zasłoni stacje dokującą to sie nie pogra? XD przecież wiilotem można było z innego pomieszczenia sterować na konsoli co oni odwalili? No wiilotem to chyba nie, bo wiilotem musisz celowac prosto w sensor bara ;) padleta od wii u mogles trzyamc w pewnej odleglosci od konsoli, zaleznie od tego jak grube sciany masz w domu to mogles nawet siedziec w kibelku i grac, ale sygnal miedzy wii u a padletem byl nadawany po wewnetrznym wifi, moze te joycony leca po jakims bluetooth? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) kumpel jest już na pokazie conquestu w pradze, zaraz sprawdzi xd rayos co ty gadasz, wiiloty za(pipi)isty zasięg mają. nie chodzi mi o wskazywaniem punktowym, chodzi mi o żyroskopy i guziki, mario karty spokojnie przez ściany ogarnia. Jak by był bluethooth to nie byłoby takich problemów, to wygląda, jak jakaś podczerwień a'la irda z czasów pierwszych komórek XD Edytowane 24 lutego 2017 przez Orzeszek Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Velius, nawet w Zelde? Taka gra, fizyka, gra dekady, kolejne 40/40 od Famitsu.Nie dam rady grać w to na TV w 900p. Wolę ekran switcha gdzie gra nie ma ząbków.i wygląda pięknie. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Velius, nawet w Zelde? Taka gra, fizyka, gra dekady, kolejne 40/40 od Famitsu. W Zelde tymbardziej, bo najwiekszy komfort grania mam wlasnie na malych ekranach w ciszy i spokoju. Pozatym i tak zanim zagram w ta Zelde to minie troche czasu bo Nier:Automata ma u mnie zdecydowanie wiekszy hype i priorytet. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Switch to konsola wciągająca nosem 360/PS3, mająca 8 razy więcej ramu i ekran 720p. Dlatego też porównywanie czasu pracy na baterii do konsoli, która ledwo dźwigała Ninja Gaiden Sigmę w 30fpsach, a świętem było gdy odpalała każdą większą grę 3D w natywnej rozdzielczości 540p, uważam za głupie. Niespodzianka, słabsze konsole mają lepszy czas pracy na baterii. O cięciu kosztów też nie ma mowy, 4100mAh w Switchu kontra 2000 z hakiem w vicie. Z tymi joyconami mocna żenada. Owszem nie zapowiada się, żebym grał w innym trybie niż przenośnym, ale to nie znaczy, że mnie to nie irytuje. Jakaś mądra głowa na neogafie przejrzała dane Joyconów i wg. niej, Nintendo jest w stanie softwareowo odblokować w nich mocniejszy sygnał kosztem baterii w joyconach. Teraz jest to 20h na jednym ładowaniu. Edytowane 24 lutego 2017 przez ragus Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 ale ja tylko pije do tego, ze wczesniejsze handheldy, np vita chodzily tez te 3h okolo i jakos nikt bardzo nie narzeka, a na pewno nie ja, dlatego 3h w zeldzie na switchu mi nie bedzie w ogole przeszkadzac :) Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 czyli to ni wina samej zeldy ale joycona. Wystarczy zaslonic reka nadajnik i dzieje sie komedia, wystarczy miec wieksza reke, mocniej objac joycona i pograne xD ciekawi mnie jak sprawa wyglada z nalozonym tym malutkim gripem co sie naklada na "szynowa" czesc joycona... czyli co? wystarczy że przysłoni się nadajnik i już joycon sie gubi? XD to jak ktoś przejdzie obok stacji dokującej albo zasłoni stacje dokującą to sie nie pogra? XD przecież wiilotem można było z innego pomieszczenia sterować na konsoli co oni odwalili? A obejrzałeś ten filmik z GameXplain? Przecież pokazuje na filmiku, że trzeba całą ręką lub całym ciałem zasłonić samego Joy-Cona a z tyłu ma oparcie od kanapy. Obstawiam, że takie przejście przed Joy-Conem nic nie wywołuje bo nie zasłaniasz jego całej powierzchni. Z drugiej strony kto normalny gra w ten sposób jak pokazywał Andre na filmiku aby zasłonić całego Joy-Cona? Chociaż tu leży pytanie czy jak zakryje kocem joy-cony to też będą się gubić, czy jednak koc przez to, że jest cieńszy niż ludzka ręka to też zakłóci sygnał. Trzeba będzie zbadać tą sprawę Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Tak, obejrzałem, dlatego mówię, że jak ktoś ma wielkie łapy i obejmie mocno joycona zasłaniając nadajnik, to mogą zaczać się dziać cuda ;) zreszta, nawet jak nie zaslanial cala reka, to tez lekko sie gubilo. No nie wyglada to ciekawie mimo wszystko Edytowane 24 lutego 2017 przez Rayos Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Vita trzyma dluzej niz 3h Rayos, zwlaszcza jak sie gra na sluchawkach. Sam sobie sprawdze ile tak naprawde trzyma switch, bo moze jak sie dostosuje jasnosc ekranu + sluchawki to do 4h by dociagnal a wtedy rewelka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi