Rayos 3 178 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 ciekawe ile w święta zleci i ile będzie do końca roku fiskalnego. A początkowo planowali ile sprzedać do marca 2018? 7 mln? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 a jaka mieli zaktualizowana prognoze do konca marca? Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 Ani chybi do konca roku pobija Wii U. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 54 minuty temu, Ficuś napisał: a jaka mieli zaktualizowana prognoze do konca marca? obecnie prognozują 17 milionów. najpierw z 7 podbili do 10, z 10 do 14 i jakiś miesiąc/dwa temu podbili do 17. 39 minut temu, aphromo napisał: Ani chybi do konca roku pobija Wii U. no Wii U sprzedało się w 13.5 mln przez cały swój żywot, także jest to jak najbardziej możliwe Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 A ile w końcu się sprzedało wiiu 12-13mln? Switch idzie jak burze. Bardzo dobrze Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 wiiu polkna jeszcze w tym roku, do marca pewnie i laczna sprzedaz vity pokonaja Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 4 minuty temu, creatinfreak napisał: A ile w końcu się sprzedało wiiu 12-13mln? Switch idzie jak burze. Bardzo dobrze 13.5 mln Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 Dominacja jak za czasów PS2 Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 Gdyby naprodukowali tego Switcha ze 20 milionów, to też by pewno zeszło do tej pory. Owszem nie jest źle - rekordy sprzedażowe itp, ale mogło być znacznie lepiej, gdyby więcej tego produkowali. No ale wiadomo o co biega. Trzeba sprawdzić najpierw rynek czy się przyjmie - co by nie umoczyć, i wtedy można ruszyć z grubej rury. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 (edytowane) Dobry wynik, a okres świąteczny powinien im tylko jeszcze w tym pomóc @kazuyoshi Tylko, że początkowo problemem było to że Nintendo biło się z apple o jakieś tam pamięci, i nie byli wstanie zwiększyć produkcji. Ale pewnie jak piszesz gdyby tego naprodukowali więcej to i tak by zeszło... Edytowane 12 grudnia 2017 przez P-chan Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 12 grudnia 2017 Opublikowano 12 grudnia 2017 Switch sprzedał się w takiej samej ilości co PS4 w analogicznym okresie. Niesamowity wynik. Gdyby jeszcze Nintendo miało cały okres świąteczny tak jak Sony i dostarczyło odpowiednio dużo konsol to wynik byłby jeszcze lepszy. 1 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Wasteland 2 zapowiedziane. Wolałbym Divinity, grał ktokolwiek w tego Wastelanda? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Cytat Reggie revealed that three games have been bought by more than 50% of Switch owners. Those games are Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, and Super Mario Odyssey. Splatoon 2, meanwhile, has been purchased by one in four Switch owners. http://nintendoeverything.com/reggie-zelda-mario-kart-8-deluxe-mario-odyssey-bought-by-over-50-of-switch-owners-splatoon-2-one-in-four-switch-owners/ abstrakcyjne statystyki, ponad piec baniek czy niecale 3banki splatoona....wielkie hity na stacjonarki sony czy microsoftu maja klopot z tymi liczbami przy bazie konsol kilkukrotnie wiekszej Cytuj
funditto 661 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Prawdopodobnie Reggie mówił o tym jak to wygląda w USA, bo taki Splatoon to już w poprzednich wynikach Nintendo miał 3,61 mln, a nie 1/4 z 10 mln. Mimo wszystko te wyniki i tak są niesamowite Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 pierwszy rok konsoli jest niesamowity, tyle megaton gierkowych w pierwszym roku i na przyszły rok kolejne premiery, gdyby ninny ogarnęło doope z marketingiem to już woogle byłaby dominacja. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Zanim zaczniecie czytać mojego posta to uprzedzał, że nie pojmuje tego fenomenu Switch ale w pozytywnym sensie Ciągle zastanawiam się nad fenomenem tej konsoli.Tak patrząc na nią to widzę, że podzespołami na starcie nie dorównuje żadnej innej a co to będzie za dwa trzy lata. Multiplayer praktycznie nie istnieje , gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy. Za to zaczynają obsypywać użytkowników grami z ery PS3. W portach gier jak i nowych produkcjach brak polskiej lokalizacji. Ekskluzywne gry to często perełki ale co z tego jak wizualnie wyglądają nie najlepiej a jednak ciągle po głowie chodzi mi Nintendo gdyż od małego byłem z tą marką od Super Nintendo po N64. Gry na tą konsole mają jakąś nie wyjaśniona magię...A jakie jest wasze stanowisko w pojmowaniu fenomenu tej konsoli? Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj
funditto 661 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 (edytowane) Jeśli już jesteśmy przy wynikach sprzedaży to Nintendo niedawno wydało Switcha w Korei Południowej. W trzy dni sprzedało się 55 tysięcy konsol. Żadną konsola Nintendo nie zrobiła takiego wyniku w tym kraju przez miesiąc od premiery, a tylko dwie konsole (PS2 i DS) przebiły tam milion sprzedanych egzemplarzy Edytowane 13 grudnia 2017 przez funditto Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 41 minut temu, Kolos28 napisał: Multiplayer praktycznie nie istnieje Co? Przecież Splatoon i MK8 cały czas mają zayebistą populację. To, że forumkowe COMMUNITY gra tylko przez tydzień, to nie znaczy, że globalnie tak samo zdycha. 1 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Dla mnie fenomen Switcha to błyskawiczny dostęp do gier stacjonarnych. Odpalam i już gram. Stacjonarne konsole wymagają jednak jakiegoś zaangażowania, stałego miejsca itd. Tu robisz to gdziekolwiek. Mogę pograć w stacjonarną Zeldę czekając, aż żona skończy robić zakupy. Albo wieczorem już w łóżku pograć w normalnego Mariana. Albo Dooma jak ktoś ma ochotę. Do tej pory gry stacjonarne na przenośnej konsoli nie istniały. PSP i Vita dawały taką iluzję, ale jednak dało się poczuć różnicę, także w sterowaniu. Na Switchu nie ma kompromisów tego rodzaju i dla mnie to strzał w 10. Od kiedy mam Switcha zwyczajnie nie chce mi się grać na TV 3 Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Community jak najbardziej istnieje i dobrze się trzyma. Poza tym nikt nie kupuje konsol nintendo dla grafiki. One zawsze broniły się ilością i jakością eksów. Do grania w grafikę jest PC lub inne konsole. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Gamecube masakrował grafiką. Jak zobaczyłem Metroid Prime... Albo Wind Waker. Albo REmake. Różnica pomiędzy RE4 na GCN i PS2 też mała nie była. N64 też graficznie niszczyła PSXa. Więc kiedyś się kupowało Nintendo dla grafiki Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 W tamtych czasach faktycznie. Gamecubie to dla mnie był spory przeskok i chyba najlepiej wspominana konsola obok ps2 i psx. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 29 minut temu, chmurqab napisał: Co? Przecież Splatoon i MK8 cały czas mają zayebistą populację. To, że forumkowe COMMUNITY gra tylko przez tydzień, to nie znaczy, że globalnie tak samo zdycha. Pol roku gralismy regularnie, ale ze ty grales 2 tygodnie to skad mozesz wiedziec? Godzinę temu, Kolos28 napisał: Multiplayer praktycznie nie istnieje , gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy. Godzinę temu, Kolos28 napisał: Ekskluzywne gry to często perełki ale co z tego jak wizualnie wyglądają nie najlepiej To ja bym to zdanie odwrocil i mialbym odpowiedz na twoje pytanie - gry czesto nie wygladaja najlepiej (chociaz to tez sprawa dyskusyjna - zelda i xeno wygladaja cudownie, glownie przez art design), ale co z tego, skoro to czesto perelki? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 Godzinę temu, Kolos28 napisał: Multiplayer praktycznie nie istnieje Mario Kart 8 Deluxe Arms Splatoon 2 Fast RMX Pokken Tournament Super Bomberman R Fifa 18 DOOM Puyo Puyo Tetris Rocket League Minecraft Worms W.M.D. Ultra Street Fighter II TFC . . . A to tylko pierwsze ktore mi do glowy przychodza no ale praktycznie nie istnieje Godzinę temu, Kolos28 napisał: gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy Fifa 18 DOOM Skyrim L.A. Noire Sybera 1, 2, 3 (w drodze) Lego City Undercover NBA 2K18 Skylanders Just Dance 2017,2018 Sonic Forces Dragonball Xenoverse 2 Rayman Legends Auta 3 WWE 2K18 Cała masa indyków, które najcześciej są najlepsze na Switchu przez mobilność Cała masa mniejszych tytułów . . . no ale nie ma multiplatform Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 13 grudnia 2017 Opublikowano 13 grudnia 2017 9 minut temu, Kinoji napisał: Pol roku gralismy regularnie, ale ze ty grales 2 tygodnie to skad mozesz wiedziec? No, odpuściłem sobie, jak dwa razy pod rząd było "umówione" i nikt nie przychodził. Ain't nobody have time for that. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi