Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kimishima w najnowszym wywiadzie powiedział, że w roku fiskalnym 2018 chcą sprzedać (uwaga) 20 milionów Switchów. Takiego wyniku nie robi się tylko na Kirbym, Pokemonach w 2019 roku i logo Metroid Prime 4 w power poincie, także jestem bardzo ciekawy styczniowej prezentacji.

CPDeyL9UEAEAHE7.jpg

Kimishima potężny biznesmen.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Wiadomo (w sensie, że ja tak myślę okej?), że Pokemony wyjdą pod koniec 2018, ciekawym tylko co jeszcze tam mają pod ręką. W MP4 w 2018 nie wierzę, ale nawet jeśli, to on nie sprzeda zbyt wielu switchów. Także, ciekawe co tam mają jeszcze

Opublikowano (edytowane)

-pokemony

-mario 2d

-smash

-animal crossing

takie cosie od nintendo mają siłę kręcić duże wyniki i myślę, że animal crossing, smash oraz mario 2d (nowy mario maker?) mają szansę zostać zapowiedzianie na rok 2018. w pokemony nie wierzę, chyba że sam koniec fiskalnego 2018, czyli pierwszy kwartał 2019, ale to też na siłę.

ten rok może być mniej ekscytujący jeżeli chodzi o duże, wysokobudżetowe gry jak zelda czy mario, ale podane wyżej tytuły mogą nakręcić sprzedaż tak, jak BOTW i Odyssey nawet o tym nie marzyły.

ja np. w smasha mam wywalone, ale wiem jaka jest siła marki na zachodzie.

istotna jest też kwestia monster huntera, bo capcom w końcu będzie musiał się przeprosić ze switchem jeżeli chcą robić pieniądze w japonii. jak by się world nie sprzedał, to i tak Switch przegoni PS4 w Japonii w 2018 roku, więc musi to dawać im do myślenia. 

Edytowane przez ragus
Opublikowano

oj, zapomnailem o mario maker a gadalem o nim niedawno z kims. No Mario Maker 2 w 2018 by wjechał cudownie :fsg: 

Animal Crossing w sumie też.

Smashe też w sumie gadaliśmy, czuję na horyzoncie Super Smash Bros. DX gdzie połączą cały content 3DS i Wii U + wszystkie postacie i kostiumy z DLC + jeszcze jakieś nowe pierdoły 

No dobra, to w sumie wystarcza te 4 tytuły i już sprzedaż poszybuje w kosmos 

Opublikowano

Niny przecież jakiś czas temu zapowiadało, że będzie robić gry jakich się po nich nie spodziewamy, więc albo nowe IP albo wykorzystanie znanego IP w innym wcieleniu. Spokojnie, to będzie dobry rok dla tej konsolki.

Opublikowano
47 minut temu, MichAelis napisał:

Wlasnie mam ból piz.dy i przerażenie, bo nie czekam na nic. Boje sie.

też nie masz co się bać, bo walisz aktualnie konia do xenoblade i mario, które zostały zapowiedziane w styczniu 2017 roku xD

Opublikowano
2 minuty temu, MichAelis napisał:

No niby tak, ale wiedziałem na co czekam. Po drodze była premiera konsoli z uber Zeldą, a teraz niewiadomo na co czekać.

nie wiedziałeś, że w tym roku zagrasz w mario i xenoblade.

Opublikowano
2 minuty temu, Rayos napisał:

Aaaaj, dwójka to był sztos na 3DSie, ta muzyka :banderas: ale musieliby odświeżyć formułę jakoś sensownie, bo trzeci raz to samo już raczej nie przejdzie. 

Czy ja wiem, jedynka była bardziej otwarta ( na upartego cała posiadłość była dostępna od poczatku, a to że nie mieliśmy odpowiedniego sprzętu to inna kwestia )
Dwójka miała bardziej zamkniętą, liniową strukturę.

Trójeczka jako gra a la open world? Jeszcze jak :fsg:

Opublikowano

no już tam pomijając kwestie designu poziomów (krótsze, bardziej zamknięte poziomy na 3DS były wymusozne przenośnym charakterem konsolki, stąd podział gry na krótsze misje), jednak mimo wszystko w obu robiło się z grubsza to samo ;)  kolejny open world? no nie wiem, w Zeldzie pykło, w Mario odyssey trochę mniej :/ 

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Przejrzałem sobie listy bestsellerów Nintendo i jest kilka gier, które mogłyby dostać nowe życie na Switchu: 

Mario Smash Football 3 - obie części kupiło co najmniej półtora miliona graczy, a gra była sztosem w multi, skoro Nintendo ma nas przekonać do płatnego online to mógłby to być świetny argument

Wario Land 5 albo Shake It 2 - wiem, że będzie Kirby i Yoshi, a Mario 2D też się trafi, na Donkey Kong Country Returns 3 też się nie obrażę, ale Wario jest tylko jeden

Mother 3 - wiadomo, gra oficjalnie wyszła tylko w Japonii, ale sukces Earthbound na WiiU pokazał, że fani Nintendo chcą tej serii. Angielską wersję w VC brałbym od razu, ale jeszcze bardziej chciałbym remake

Diddy Kong Racing 2 - jest MK8 Deluxe, ale wielu z nas ograł to na WiiU, więc przydałby się kart racer z innymi trasami. Byłaby to też kolejna świetna gra online

Excitibike Switch - zarówno na Nesie jak i N64 był to niesamowicie grywalny tytuł, a plansza z tej gry w Mario Kart 8 jest genialna. 

Mógłbym jeszcze tak wymieniać: remake Paper Mario TTYD, nowe części Super Mario RPG, Golden Sun, Donkey Kong 3D, Wave Race, 1080, F-zero, Zelda 2D, Captain Toad, Rhythm Heaven, WarioWare, Mario Party, Advance Wars, Pikmin, Excite Truck...

Nintendo ma mnóstwo dobrych IP w zanadrzu

Edytowane przez funditto
Opublikowano

To jak już mamy takie pobożne życzenia to ja bym chciał żeby Nintendo zainwestowało w zachodnie studia. Retro jest świetnym studiem z kilkoma hitami na koncie a mam wrażenie ,że Nintendo spycha ich na bok. Przydało by się jeszcze jedno większe studio w USA albo Europie. Większa różnorodność na platformie jest w cenie. No i boje się trochę o nowego Metroida, żeby tylko nie wyszedł znowu taki kupsztal jak Metroid Other M. Szkoda ,że Retro nie robi nowego Metroida w formie space opera

Chciałbym zobaczyć w klimatach arcade najlepiej z trybem kanapowym dla wielu graczy nowego Kid Icarus i Dr. Mario. Fajne jakby zrobili też jakąś gierkę z trybem kooperacji. Ogólnie to jest porażka ,że się zapomina o wspólnym graniu na kanapie. Mario Kart wiadomo klasa sama w sobie ale przydała by się jeszcze jakaś gierka kooperacyjna. Snipperclips fajne ale to tylko indyk. 

Opublikowano
7 godzin temu, Ficuś napisał:

switch? jakby na nowo zostal ochrzczony graczem

Oj tak, prawdziwa konsola, wkładasz karta i grasz. Ładuje się to mega szybko, sesje na kibelku czy w podróży, Nie mówiąc o tym że dla dzieci switch jest świetną konsolą

Widoczki w Xenoblade są miejscami naprawdę imponujące na telewizorze 

Opublikowano

Ja tam chyba najbardziej czekam na SMT V i nowe Fire Emblem, choć przeportowanymi Bayonetta'mi też nie pogardzę. Chciałbym też by Nintendo w końcu ruszyło dupsko i przeprosiło się z serią Advance/Nintendo Wars, a przy tym jestem ciekaw nad czym obecnie pracuje Monolith Soft. Nie obrazę się też choćby na nowego Pikmina i F-zero, a w nowego MP4 jakoś specjalnie nie wierzę by się ukazało w 2018 roku. Ciekaw też jestem nad czym pracują Retrosi...

Opublikowano

Virtual Console na zasadzie subskrypcji Netflliksowej byłoby prawdziwą bombą. Niestety dotychczasowa forma dystrybucji starych gierek na Wii/WiiU/3DS była żenująca, więc to dalej marzenia ściętej głowy. Chociaż kto ich tam wie, może trochę się ogarnęli.