Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 moje słowa o Switchu. Mały offtop.

Gdyby nie Switch pewnie w ogóle bym nie myślał o graniu, brak czasu, praca, dzieci, dom. Dzięki tej konsoli jakoś udaje mi się znaleźć ten czas. Do tego Mario i Zelda tak fantastycznie zrobione ,że czasem pomimo wielodniowych przerw od grania jednak ciągle wracam z przyjemnością, chociaż na godzine - dwie. Wiem że na jakiejkolwiek innej konsoli dłuższa przerwa skutkowała że często już nie wracałem do danej gry. Jest to dla mnie fenomen.

• Plusik 3
Opublikowano

To jest największa moc tego sprzętu. Co z tego że możesz kupić KOXa i grać w 4K jak nie masz czasu? A tak - kibelek, przerwa w robo, jakiś autobus - bach i grasz. Oczywiście były 3DSy, Vity itd, ale tutaj jak masz chwilę to MOŻESZ do tv go podpiąć i nawalać na kanapie :-) Piękne.

• Plusik 2
Opublikowano

Podpisuje się pod tym, konsolka idealna dla ojca :D Wszystko inne się kurzy, a switch idealnie się wpasowuje w te kilka wolnych chwil w ciągu dnia.

Pad mnie rozwalił 43h do całkowitego rozładowania toż to genialny wynik no i jest niebo, a ziemia w porównaniu do joyconów jeżeli chodzi o komfort.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Hahaha, klub tatusiów. Piszę to sam jako ojciec. Aczkolwiek sam ostatnio więcej gram na 3DSie, mam zaległości w fajnych sztosach to ogrywam. Ale Switch to klasa sama w sobie. Jedyne co mnie martwi to Nintendo. Mam nadzieję, że im sukces nie przesłoni oczu i że dojdą do wniosku, że skoro się konsolka tak dobrze sprzedaje, to nie muszą nic zmieniać i oleją zaproszenia i wiadomości. Na każdej konsoli mogę zagrać ze znajomym w Fifę oprócz Switcha :-( Bo system tego nie oferuje. No w 2018 to trochę obciach jednak.

No i druga rzecz - Ninny jest pazerne. Jak weszli w DLC to od razu z grubej rury - w zeldzie widać, że ta zawartość jest raczej wycięta z gry, a przynajmniej część. Szkoda że uczą się od najgorszych. Dobrze, że do Arms było dużo darmowych dodatków.

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

@NemoKOF Czy uczą się od najgorszych, to ciężko mi oceniać bo praktycznie nie kupiłem jeszcze żadnego dlc, choć pewnie Switch to zmieni. Ale odnoszę wrażenie że mają miejscami problem z rzetelną wyceną swoich dlc (kłaniają się tu choćby season passy), w stosunku do ich zawartości.

Gdyby te wszystkie season passy i ich zawartość można było kupić również oddzielnie (tak jak choćby w FE:W), to myślę że każdy by był zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

No 80 PLN za to coś w Zeldzie to przesada. Strasznie pazerni są ale my też możemy głosować portfelem i tego nie kupować. Czekam na dlc do Królików ale to nie jest gra Nintendo. Poczytam opinię i wtedy zobaczę czy wziąć. Do Zeldy olewam. 

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

Ja kupiłem mając doświadczenia z Mario Kart 8. W sumie do Zeldy też bym kupił, bo to gra gier, ale fakt jest faktem, że samo dlc jest srogim rozczarowaniem. Byłoby rozczarowaniem nawet za 40 zł. Za 80 czuję się wręcz oszukany

Opublikowano (edytowane)

Obstawiam, że 3DS zajmie 1/5 czasu, resztę Switch.

Krążą plotki, że na 3DSa będzie remake Link's Awakening, a oprócz tego dadzą kilka lokalizacji japońskich tytułów.

Edytowane przez funditto
Opublikowano

Myślicie że wyskocza z dlc do mario? Zelda SS HD? Jak pokażą gameplay z bayonetty to kut.asa z ręki nie puszcze chyba do końca tygodnia.

Opublikowano

ktorej bayonetty ? 3? raczej za wczesnie, bayo 3 pokaza na E3. Zelda SS HD jak najbardziej mozliwa, a DLC do Mario.. cóż, osobiscie licze na to, ze wydadza jakies dlc z nowymi lvl :)

Opublikowano
16 minut temu, Rayos napisał:

ktorej bayonetty ? 3? raczej za wczesnie, bayo 3 pokaza na E3. Zelda SS HD jak najbardziej mozliwa, a DLC do Mario.. cóż, osobiscie licze na to, ze wydadza jakies dlc z nowymi lvl :)

No przecież nie mam na myśli kotletów 1 i 2.