Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zestawienie plotek od wiarygodnych insajderow z ostatniego okresu, czyzby potwierdzenia jutro?

-Emily Rogers claims Nintendo is pushing to make a Metroid Prime Trilogy in HD happen. (Source)
-Emily Rogers claims that a Super Smash Bros. title for the Switch will be revealed and released this year (Source).
-Ehoavash claims New Super Mario Bros. U Plus port is coming too. (Source)
-Eurogamer claims Diablo 3 is coming. (Source)
-Emily Rogers claims both South Park FBW and SoT are coming. (Source)
-DirectFeedGames claims a Call of Duty will come in 2018. (Source)
-Vandal_leaks claims Fire Emblem: Elegy for the Brave will come in the summer. A CG trailer will be shown in the Direct. Name might not be final, but it has to do with soldiers passing away. (Source)
-Vandal_leaks claims Travis Strikes Again will have a debut trailer in the Direct. (Source)
-Vandal_leaks claims Ever Oasis Saga is coming, with 6 new characters and new areas. (Source)
-Vandal_leaks claims Mario Odyssey will get 2 DLC packs, the 1st one on April 25th will have a Luigi's Mansion Kingdom with 43 new 'stars' to find. (Source)

Opublikowano

A może by tak grzyba 2, albo nowe mario bros? Czy sukces switcha to nadal port zeldy z Wii U które w nieskończoność opozniali żeby wyszło na obu platformach, Splatoon 1,5 czy remaster mario kart? 

• Plusik 3
Gość ragus
Opublikowano

Zapowiedzą mi do chu,ja w końcu tego Mario Makera 2/deluxe/yolo edition czy dalej mam czekać?

Opublikowano (edytowane)

Jeśli świat z Luigi's Mansion ma być w DLC do Odyssey to w następnym Nintendo Direct poproszę Diddy Kong Racing jako DLC do MK8 Deluxe 

Edytowane przez funditto
Opublikowano
3 minuty temu, funditto napisał:

Jeśli świat z Luigi's Mansion ma być w DLC do Odyssey to w następnym Nintendo Direct poproszę Diddy Kong Racing jako DLC do MK8 Deluxe 

Jesli ma być Kingdom z Luigi’s Mansion w SMO to coś może być na rzeczy, odnośnie Luigiego 3, remastera dwójki, bądź remake jedynki :). A tam dodatek z Diddy Kong Racing, najlepiej sequel :).

Opublikowano
Godzinę temu, chrno-x napisał:

Na porty kolejnych gier z Wii U również narzekać nie będę  i z chęcią przygarnę Wind Wakera HD i Tokyo Mirage Sessions (czy jak to się tam zwało)

Ja tam będę narzekać, bo nie po to zaopatrzyłem się w nową konsolę , by grać w co dopiero ograne gry... To znaczy nic nie mam do tych portów i (quasi-)remasterów, dopóki nie zastępują pełnoprawnych nowych produkcji w lineupie -  a tak jest od początku istnienia Słycza niestety.  Od czasu do czasu remaster, tudzież remake gry z Wii, czy z GameCube'a przygarnę z otwartymi ramionami, na przykład Muramasa: Demon Blade, czy taki Luigi's Mansion z unowocześnioną rozgrywkę w oprawie High Definition chętnie bym sobie odświeżył. Choć oczywiście wolałbym nowe produkcje i nowe kontynuacje ;)

• Plusik 1
Opublikowano

Ja tam sobie cierpliwie poczekam i zobaczę co pokażą. Choć po cichu liczę na potwierdzenie plotek odnośnie pokazania w końcu nowego FE...

Opublikowano

No remasterują klasyki z WiiU bo to na bank mega proste dla nich, a jednak ta nikła baza użytkowników i jeszcze słabsza sprzedaż gierek na WiiU spowodowała, że jednak dużo osób nie zaznało tych kilkunastu sztosów i bdb gierek.

• Plusik 1
Opublikowano

Niech remasteruja wszystko z wiiu, dla mnie to jak nowe gry xddddd

Podzielam jednak obawy innych i niech niny ogarnie w 2018, ze nie same ficusie nabyly switcha

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Minusik 1
Opublikowano
31 minut temu, Damk napisał:

Ja tam będę narzekać, bo nie po to zaopatrzyłem się w nową konsolę , by grać w co dopiero ograne gry... To znaczy nic nie mam do tych portów i (quasi-)remasterów, dopóki nie zastępują pełnoprawnych nowych produkcji w lineupie -  a tak jest od początku istnienia Słycza niestety.  Od czasu do czasu remaster, tudzież remake gry z Wii, czy z GameCube'a przygarnę z otwartymi ramionami, na przykład Muramasa: Demon Blade, czy taki Luigi's Mansion z unowocześnioną rozgrywkę w oprawie High Definition chętnie bym sobie odświeżył. Choć oczywiście wolałbym nowe produkcje i nowe kontynuacje ;)

No to już kwestia gustu i tego kto i kiedy ograł (lub nie) gry z Wii U lub starszych platform Nintendo. Równie dobrze mogę powiedzieć, że nie chce portów z Wii czy GaCka bo to ,co chciałem to ograłem. Podałem tylko Wind Wakera oraz TMS bo pierwsza pozycja to dla mnie jedna z najlepszych gier (jak i samych Zeld) jakie w życiu ograłem i chciałbym akurat mieć Switchową wersje. Drugi tytuł zaś nie ograłem, choć czekałem na niego całkiem sporo czasu (i tak jakoś wyszło). 

Co do samych portów i całej reszty to przecież nie zapominajmy, że jest to biznes. Przy Wii Nintendo robiło podobnie i wydawało gry z serii "New Play Control" gdzie różnice graficzne to była w zasadzie kosmetyka a sterowanie ruchowe miało sprzedać tytuły z GaCka (seria Pikmin, Metroid etc.). Twilight Princess również miało roczną obsuwę bo stwierdzili, że przeportują tytuł na nową platformę. To było do przewidzenia w przypadku Breath of the Wild i teraz na nową część poczekamy jeszcze z 2 lata (według założeń Aonumy, że mają już dobry silnik, dzięki czemu zaoszczędzą jakieś 2/3 lata z produkcji). 

Zresztą, większość portów nie tworzą developerzy, którzy stworzyli oryginał, więc to w żadnym stopniu nie opóźnia wydania nowej odsłony. Jakoś pierwsze dwie części Wiedźmy portowało samo Platinum Games ale jednocześnie nie przeszkadzało im zapowiedzieć 3-ki na Switcha. Kto będzie chciał to kupi danego kotleta. 

• Plusik 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ficuś napisał:

Niech remasteruja wszystko z wiiu, dla mnie to jak nowe gry xddddd

Hehe, so much this. 

Zero jaranga directem w sumie, z plotek ploteczek najchętniej bym widział diablo 3, zdecydowanie. 

Opublikowano

Mnie najbardziej rozwala sugestia, że w remasterze Smasha miałby się pojawić Geralt.. Jakby faktycznie tam się pojawił, a nie w SC 6 to by polski Internet eksplodował 

Opublikowano (edytowane)

Wracając do kotletów jeszcze na chwilę. Jako (były) posiadacz Wii i WiiU,  w ogóle mi te remastery nie przeszkadzają mimo, że 90% sztosów z tych platform ograłem. Baaa nawet niektóre mocno przygarnę raz jeszcze (np DK czy NSMB jak wyjdzie) bo jednak ta mobilność i możliwość grania gdzie i "kiedy" chcę jeste mega. 

Edytowane przez balon
Opublikowano
9 godzin temu, funditto napisał:

Będą Poksy..

Ale on tu pisze tylko, że zaczął teasowac directa w ten czwartek już w zeszłym tygodniu, pisze, że zaczął z gifem pokeballa a soknczyl na conanie :yao: 

Opublikowano (edytowane)

Nie mogę teraz tego znaleźć, ale jak to wrzucałem to pod tym tweetem ktoś skomentował, że dwóch japońskich leakerów potwierdziło, że w marcu gra zostanie ujawniona, więc Direct to idealny moment 

Retweety o ND zrobili Kamiya i twórca Rhythm Heaven, wyciekło też, że Sushi Striker wyjdzie nie tylko na 3DS, ale też na Switcha 

Edytowane przez funditto