Gość ragus Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 (edytowane) ayyyy best buy znowu w natarciu. z ich systemu wyciekło, że na switcha zmierza: a) persona 5 b) trylogia prime c)zelda link to the past o ile 2 pierwsze pozycje to żadne zaskoczenie, tak nie wiadomo o co biega z tą zeldą. nie chodzi o rimejk LA, bo akurat ta pozycja ma też swój wpis na stronie Edytowane 3 kwietnia 2019 przez ragus Cytuj
funditto 657 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Jeśli to nie pomyłka to obstawiam port do eshopa, który oprócz tego mógłby być dodawany do edycji limitowanej Link’s Awakening Chociaż dalej myślę, że to błąd, bo target też wrzucił jeden tytuł ostatnio i szybko usunął.. było to RDR 2, które raczej jest niemożliwe Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Typ który ostatnio ujawniał sporo ciekawych rzeczy zwłaszcza w przypadku Nintendo twierdzi, że znajomy pracujący w Best Buy potwierdził mu, że wszystkie trzy wpisy są prawdziwe. Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Ziomek ze sklepu mu potwierdził? No to już 100% legit Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 6 godzin temu, BRY@N napisał: Też najchętniej był zostawił PS3, PS4 i kupił Switcha ale niestety żona by chyba tego nerwowo nie wytrzymała W sumie PS3 trzymam tylko dla gier bo większość można już zagrać na PS4. Sprzedaj Ps3 póki coś jescze jest warte i zainwestuj w Switcha.Przyszłość różowa pod kołdrę zawsze przed żoną sie schowasz no i tematyka dla +3~99 idealna Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 1 minutę temu, Oldboy napisał: Sprzedaj Ps3 póki coś jescze jest warte i zainwestuj w Switcha.Przyszłość różowa pod kołdrę zawsze przed żoną sie schowasz no i tematyka dla +3~99 idealna ps3 nie sprzedawać, głupota. Ja teraz ogrywam z synem wszystkie gry lego na ps3, lepiej kupic gre za 30 zł a nie za 150. Trzymać, szanować. 2 3 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Bzduras napisał: Ziomek ze sklepu mu potwierdził? No to już 100% legit Jest o tyle legit, że wszystkie zapowiedziane gry mają jakiś tam wewnętrzny kod potwierdzający, że nie jest to ściema. Poza tym no shit sherlock, że nie pierwszy raz jakiś sklep ujawnił coś co zapowiedziano później. Kolesiowi o tyle wierze, ze 90% jego tweetów okazały się prawdziwe, więc w czym problem? Edytowane 3 kwietnia 2019 przez chrno-x Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 1 minutę temu, chrno-x napisał: w czym problem? Otóż to, w czym problem? Rozumiem, że facet jest wiarygodny, ale potwierdził mu to jakiś odpowiednik Czesława-kierownika zmiany, więc nie daję tak w 100% wiary w jego "leaki". To, że kłykcie mi bieleją od zaciskania kciuków w nadziei, że jest to prawda to inna para kaloszy. 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 3 minuty temu, Bzduras napisał: Otóż to, w czym problem? Rozumiem, że facet jest wiarygodny, ale potwierdził mu to jakiś odpowiednik Czesława-kierownika zmiany, więc nie daję tak w 100% wiary w jego "leaki". To, że kłykcie mi bieleją od zaciskania kciuków w nadziei, że jest to prawda to inna para kaloszy. Ich relacji to ja nie znam ale nadzieja zawsze umiera ostatnia . Fajnie byłoby mieć trylogie Metroida i cały czas czekam na to zawszone potwierdzenie. Poczekamy zobaczymy, grać mam w co a kiedy zapowiedzą te tytuły to może będziemy musieli czekać jeszcze X lat Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 (edytowane) Jakby ktoś jeszcze pytał, dlaczego gry Nintendo „nie tanieją”: Nintendo jest na 9 miejscu najbardziej renomowanych firm z 2200, które brały udział w badaniu przeprowadzony przez Instytut Reputacji w Stanach Zjednoczonych :). Edytowane 8 kwietnia 2019 przez zdrowywariat Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 26 minut temu, zdrowywariat napisał: Jakby ktoś jeszcze pytał, dlaczego gry Nintendo „nie tanieją”: Nintendo jest na 9 miejscu najbardziej renomowanych firm z 2200, które brały udział w badaniu przeprowadzony przez Instytut Reputacji w Stanach Zjednoczonych :). Ale rozwiń myśl jaki to ma wpływ na cenę gry od N na rynku wtórnym w Polsce. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Ależ ja to napisałem z przymróżeniem oka. A poza tym na pewno ma jakiś wpływ. Dziwne by było, gdyby w Polsce używki były dużo tańsze, niż na przykład w USA. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 8 kwietnia 2019 Opublikowano 8 kwietnia 2019 (edytowane) W przypadku gier od Niny rzadko się pozbywam ale czekam na powroty w odświeżonych wersjach i właśnie sprzedałem Metroid Trilogy za tyle co kupiłem na premierę , podobnie miałem z Wind Waker na GC po ponad 10 latach poszła za tle co w dniu premiery.Czy to nie je piękne ? Edytowane 8 kwietnia 2019 przez Oldboy Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Kusi mnie żeby brac Mortala na switcha. Czytałem, że ma byc 60fps. Nie ma jakiś porownan? Szczegolnie grafika i cenzura? Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Gry od nitedo nie tanieją bo sprzedają się cały czas. Na innych platformach gry żerują na hajpie i sprzedają się przez pierwszy miesiąc a potem bargain bin. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Jeszcze tylko zapomniałeś dodać, że "dlatego, że są lepsze od czegokolwiek co może zaoferować konkurencja" i nie trzeba by było nawet komentować twojego posta. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Nintendo jak Ferrari, czerwień kosztuje xD. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Te gierki od Nintendo to jeszcze lajtowo. Sprawdzcie ceny Dooma czy Skirima. W zasadzie poza tym ze mozna grac przenośnie to nie ma zadnego argumentu zeby grac na switchu. Na PS4 prawie za darmo na promocjach to przeciez lata. 1 Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 (edytowane) No ja Dooma dwa razy kupowałem i po przejściu odsprzedawalem praktycznie bezstratnie . Chociaż boli jak trzeba wydać ok 150 zł ,widząc na innych platformach połowę taniej. Mam teraz tak z FfX czeka w preorderze za 149 . I nie wiem czy brać Edytowane 10 kwietnia 2019 przez Rezoo7 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 To ma swoje plusy i minusy. Odsprzedający niewiele traci. Pokażcie mi grę u konkurencji, która kosztuje 150zł po dwóch latach jak Zelda? Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Wynika to z tego ,że na konsolach konkurencji masz czasem dwie duże premiery dobrych gier AAA w jednym miesiącu wiec takie gry są z miesiąca na miesiąc przeceniane żeby przyciągnąć graczy do swojej produkcji. W ciągu 2 ostatnich miesięcy miałeś Sekiro, Anthem, Division 2, Metro Exodus, Resident Evil 2, Dirt 2 nie wiem czy coś pominąłem z głośniejszych premier. Sam w żadną z tych gier jeszcze nie grałem ale wiem o ich istnieniu bo cały czas ktoś o tym pisze czy na portalu, forum czy wyświetlają się reklamy albo promocje. Tak samo chce zagrać w każdą z tych gier i pewnie to zrobię jak się uporam z zaległymi tytułami. A ,że stanieją to lepiej dla mnie. Każda z tych gier ma spory budżet i jak sprzedaż spada bo większość zainteresowanych kupiła jest obniżka i kupuje to kolejna fala. Na sprzęcie Nintendo nie masz takiej presji na obniżanie ceny bo po co jak nie ma alternatywy / aż tak ostrej konkurencji cenowej jak na PS4/One/PC. Nawet takie gierki jak Doom, Skyrim czy Dark Souls trzymają cenę na Switchu. Wynika to z braku presji rynku walki o czas gracza, każdy ma ograniczony czas na granie. Jeden ma go więcej drugi mniej, każda z tych gierek walczy o twój czas i twoje pieniądze. A ,że na Switchu masz mniej głośnych premier to wydawcy mogą sobie pozwolić na takie praktyki. Za czasów GC ceny gier były mniej więcej równe na wszystkich platformach, nawet gierki Nintendo taniały. Miałeś na tym sprzęcie masę multiplatform w takiej samej jakości lub nawet lepszej niż u konkurencji. Teraz konsole Nintendo kupuje się głównie dla eksów. Jak ktoś kupuje Switcha w 2019 roku po raz pierwszy to kupi pewnie Zeldę, Mario i coś jeszcze. Wiec po co Nintendo ma obniżać cenę jak nie czuje presji i wie ,że nowy posiadacz raczej będzie chciał zagrać w te głośne hity. 5 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Opublikowano 10 kwietnia 2019 Bardzo dobrze wyjaśniona polityka cenowa, jednak jak dal mnie w dalszym ciągu to największy minus Switcha. Gdyby nie te ceny gier już dawno bym kupił Switcha. Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 I gdzie ten dajrekt? 1 Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Przecież to była tylko plotka. Nintendo nie potwierdziło, że ten Direct się odbędzie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi