Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, grzybiarz napisał:

Zamiast zrobić mocniejszy sprzęt, to będzie wersję "Lite", której nie podłączy się pod TV, ma mniejszy ekran, która nie ma HD Rumble... Szkoda, liczyłem na wersję Pro, a nie Lite.

Wersję PRO obstawiam w okolicach premiery sequela BotW (początek 2021?, końcówkę roku zostawią już pewnie m$/sony).

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

Fajny ten Lite jak chodzi o wygląd, cenę i mobilność, właśnie taki sprzęt jest potrzebny i to się będzie sprzedawać jak poye.bane. Liczę jeszcze na jakieś dodatkowe wersję kolorystyczne, na razie jest słabo. Pamiętam jakie piękne Sony wypuszczało PSP - białe, srebrne, niebieskie itd. Daliby jakąś Zeldową wersję, zielono żółtą na przykład. Jak chodzi o sam sprzęt to najbardziej brakuje podłączenia do TV, ale to było jasne od początku skoro konsola potrzebuje do tego więcej prądu.

Opublikowano

Nintendo Switch Lite – specyfikacja, wymiary, bateria, ekran 

• Nintendo Switch Lite wymiary: 9,1 cm wysokość, 20 cm długość, 1,39 cm głębokość.
  • Nintendo Switch wymiary: 10,2 cm wysokość, 23,9 cm długość, 1,39 cm głębokość.

• Nintendo Switch Lite waga: 276 g
  • Nintendo Switch waga: 297 g (z podłączonymi Joy-Conami 398 g)

• Nintendo Switch Lite bateria: od 3 do 7 godzin (4 godziny w The Legend of Zelda: Breath of the Wild)
  • Nintendo Switch bateria: od 2,5 do 6,5 godziny (3 godziny w The Legend of Zelda: Breath of the Wild)

• Nintendo Switch Lite ekran: 5,5-cala
  • Nintendo Switch ekran: 6,2-cala

Zajumane z PPE od Wojciecha G.

• Plusik 1
Opublikowano

Bardzo spoko, delikatnie wydłużone czasy na baterii, tylko brakuje podłączenia pod TV. Pewnie chodzi o tryb większej rozdzielczości gdzie konsola zaczyna pracować na wyższych obrotach. Lite ma pewnie jakieś cięcia w chłodzeniu. 

Byłem napalony na tą przenośną wersję ale przez brak podłączenia pod TV zostaję przy starej. 90% gram i tak przenośnie jednak ze znajomymi tylko TV i nie wyobrażam sobie inaczej. 

Opublikowano

Jak dla kogoś ma to być pierwszy switch, to spoko, ale nawet pomimo, że gram tylko w trybie hh, to raczej swojego fata na to nie wymienię. Mniejszy ekran, brak HD rumble i tylko minimalnie dłuższe działanie na baterii to taki średni deal. 

Opublikowano
13 minut temu, devilbot napisał:

Mi się podoba. Nie podłączałem do TV gameboya, psp, dsa, 3dsa, vity. Dlaczego miałbym to robić ze switchem? Znajomych nie mam.

Bo cala sila Switcha polega na tym, ze mozna grac i na TV, i w trybie handheld. To jest to co zdefiniowalo te konsole.

Nie mowiac o tym, ze niektore gry wyglada lepiej na duzym ekranie albo maja stabilniejszy framerate.

Opublikowano

Stylistycznie mi się bardzo podoba i gdybym nie miał Switcha i koncepcja hybrydy mnie nie jarałą to zdecydowanie wziąłbym wersje Lite. Dziwi brak HD rumble ale nigdzie nie mogę znaleźć w ogóle informacji o jakichkolwiek wibracjach. Czyżby usunęli całkowicie? Na plus moim zdaniem jest też cena, choć ciekawi mnie ile będą sobie u nas życzyć skoro nasze sklepy zwykłą wersje Switcha wyceniają na 1350zł (czyli 100zł przebitki niż po średnim kursie euraska 4.2). Obstawiam w naszym przypadku cenę 900-1000zł co już nie będzie takie fajne. 

Gość ragus
Opublikowano

Kolorki takie sobie, ale sama konstrukcja wygląda jak najbardziej ok.

Opublikowano (edytowane)

Jestem bardzo zainteresowany. Brakuje mi właśnie typowego hh bo coraz mniej czasu na granie a do tego nie zawsze mogę grać na tv, a takiego switchunia można na chwilę chwycić zamiast przeglądać fejsa czy insta. Na plus obecność bluetooth czyli będzie można jak człowiek podłączyć sobie słuchaweczki. Może w końcu bym zaczął jakieś gry przechodzić a nie ciągle apex. Jeżeli będzie u nas te 849-899 to raczej wjedzie day one.

Edytowane przez creatinfreak
Opublikowano
3 godziny temu, pajgi napisał:

Jak dla kogoś ma to być pierwszy switch, to spoko, ale nawet pomimo, że gram tylko w trybie hh, to raczej swojego fata na to nie wymienię. Mniejszy ekran, brak HD rumble i tylko minimalnie dłuższe działanie na baterii to taki średni deal. 

Zgadza się ale prawie połowę taniej.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, giger_andrus napisał:

Zgadza się ale prawie połowę taniej.

Jaką połowę? Podali cenę hamerykańską bez podatku jak się nie mylę? Podejrzewam, że nawet o 1/3 nie będzie taniej. A powinno. Lite powinen kosztować 100e mniej przy cenie hybrydy za 300e. Przy takich cięciach, bo ma tylko minimalnie lepszą baterię, a z reszty jest okrojony.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano (edytowane)

Zagalopowałem się.
Amerykańskie ceny mogą się kształtować na poziomie 299$ za Switcha i 199$ za Lite, co daje odpowiednio ~1150pln i ~750pln.
Różnica jest nadal spora. Myślę, że taki handheld znajdzie dużo odbiorców.

Edytowane przez giger_andrus