Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Gdyby dano gwarancję, że nie będzie problemu z analogami, że nie będzie problemu z czytelnością interfejsu w grach na 5,5 calowym ekranie i że gry będą w trybie przenośnym dobrze skalowane to ok ktoś mógłby się nad tym zastanawiać. Jeżeli miałbym ograć m.in. XC2 w trybie przenośnym(hehe 376p) to bym się chyba pociął bo to ogromna strata za względu na piękno świata. 950/999 to jest minimalna cena tego sprzętu w Polsce i jak dla mnie nie warto dla tylu ograniczeń oszczędzić te 3/4 stówki. Jako dodatkowy switch ok.       

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Pytanie co z biblioteka gier i save’ami? Jak ma sie dwie konsole to mozna zalogowac sie na to samo konto?

Opublikowano

ekran mogli dac co najmniej tak samo duzy jak w hybrydzie, zachowujac gabaryty lite'a.

Mozna sie logowac na to samo konto, masz save'y w chmurze.

Opublikowano
52 minuty temu, czacha79 napisał:

Pytanie co z biblioteka gier i save’ami? Jak ma sie dwie konsole to mozna zalogowac sie na to samo konto?

Ma być cloud save.

Opublikowano

Te 999zł w ultimie i xkom to taka już oficjalna cena? Tak szczerze obejrzałem parę porównań, do tego jeszcze info o poprawionej wersji i tak trochę dużo się traci ficzerów a oszczedza tylko 400zł. Coraz bardziej myślę o zwykłej wersji a nie lite.

Opublikowano

Pisałem ze nie ma ceny PL jeszcze. 

Opublikowano

ja wzialem jednak zwyklaka, joycony na 2 playerow i mozliwosc dokowania przy tv to jednak jedne z najlepszych ficzerow znicza

Opublikowano

Kazdy ocenia pod siebie. Ja bym chetnie pogral na znacznie lzejszym Switchu ;) 

Opublikowano

No lite to patola za taką cene. 

Opublikowano

Wyjdzie odswiezony Switch i skoncza sie promki, cena wroci pierwotnej i nagle Lite nabierze kolorytu :) 

Opublikowano

Nie mowia, jak będzie od razu dam znać. 

Opublikowano

Podejrzewam, że będzie jednak ten tysiąc, a na okres promocji świątecznych łaskawie obniżą do 900zł. 

9 minut temu, zdrowywariat napisał:

Śmieszne jest to, że Switch po rewizji będzie dłużej działał na baterii, niż Lite. Cyrk.

Jakieś źródło?

Opublikowano

Kiedy będzie w sklepach ten nowy Switch ( "zwykły") nie lite. Bo chciałem brać już teraz, ale najwyżej poczekam jeszcze chwile..

Opublikowano
11 minut temu, MBeniek napisał:

Podejrzewam, że będzie jednak ten tysiąc, a na okres promocji świątecznych łaskawie obniżą do 900zł. 

Jakieś źródło?

Nintendo.com

10 minut temu, izon napisał:

Kiedy będzie w sklepach ten nowy Switch ( "zwykły") nie lite. Bo chciałem brać już teraz, ale najwyżej poczekam jeszcze chwile..

Koniec sierpnia (late august) .. ale czy u nas rowniez? ;) 

Opublikowano
18 minut temu, MBeniek napisał:

Jakieś źródło?

Switch: od 2.5 do 6.5h

New Switch: od 4.5 do 9h

Switch Lite: od 3 do 7

I tak Lite traci swój atut, a w zasadzie nigdy jego bateria nie była atutem. Za jedyne 899 zł (strzelam - będąc dobrej myśli).

https://www.google.com/amp/s/www.ign.com/articles/2019/07/17/new-nintendo-switch-model-with-longer-battery-life-announced%3famp=1

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Jedyny atut Switcha Lite to krzyżak. I „wymiary”, ale różnica jest mała, bardzo mała. Jest prawie tak samo wysoki i tak samo gruby i tylko trochę krótszy. No nie opłaca się i tyle. Nie wiadomo jakiej jakości analogi będą, a i cena wygórowana.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Mniejsza o 30% waga też moim zdaniem będzie zauważalna gdy ktoś lubi grać na leżąco. Switch to ciężki klocek i chętnie przytuliłbym odchudzoną wersję do grania w dziwnych pozach ;)

398g vs 275g 

Edytowane przez czacha79

Opublikowano

Obawiam sie, ze odswiezony Switch wparuje z cena adekwatnie wyzsza, pomimo ze zapowiadaja ze bedzie w takiej samej. Sugerowana to $299 wiec 299EUR plus podatek = 1499zl :D I nagle Lite bedzie niezla okazja ;)

Opublikowano

prze(pipi)ane te ceny w europie, stany i kanada w zalezności od taxu wychodzi 820-850zł za lite.

Opublikowano

Ładnie dymanko tych którzy teraz kupili Switcha a nagle za miesiąc wersja z lepsza baterią w tej samej cenie.

Opublikowano
50 minut temu, Arm9_Team napisał:

Ładnie dymanko tych którzy teraz kupili Switcha a nagle za miesiąc wersja z lepsza baterią w tej samej cenie.

Strzelasz, że obie wersje Switcha będą leżały na półce w tej samej cenie ?