Opublikowano 25 grudnia 20195 l W przypadku Fire Emblem to nie jest wina twórców gry. Japońska wersja ma większą czcionkę. Nasza została zmniejszona podczas tłumaczenia i faktycznie jest za mała nawet jak się gra daleko od telewizora nie mówiąc już o grze na ekranie Lite'a.
Opublikowano 25 grudnia 20195 l Devilbot widzę niesamowita retoryka - mam coś więc każdy kto krytykuje to hejter 2ds pierwszy to ociety do granic 3ds z plusem w postaci braku psujacych się zawiasów i jednocześnie minusem bo nic nie chroni ekranów. Wygoda kwestia dyskusyjna. Znam ludzi którym pasuje i takich którzy go wymieniali, grałem parę godzin i nie jest zły. Osobiście jestem fanem konsol XL. 2ds XL to zrozumiały kastrat. Tańsze materiały, ekrany TN, brak 3d - wszystko spoko imo. 3d w związku z niezalecaniem dla dzieci zawsze dało się wyłączyć i gierki wszystkie są grywalne bez tego. Wibracje o ile mam je sam gdzieś to czasem są wykorzystywane w jakiejś mechanice np żeby coś zaznaczyć, zobrazować. Nie wiem czy twórcy lm3 dodali inny znacznik do lite ale pewna mechanika w grze wymaga obecności wibracji. Sama wygoda konsoli jest jak najbardziej ok ale dużo lepiej niż zwykły nie jest, różnica nie jest aż tak duża. Dalej konsola nie wchodzi do kieszeni (mojej). Moim zarzutem jest to, że przy awarii musimy wysłać całą konsolę oraz fakt, że za nie taką dużą różnicę w cenie dostajemy dużo ograniczeń. 600-700 to sensowna cena za to ale ja np mam switcha kupionego bez docka (V1) za 800.
Opublikowano 25 grudnia 20195 l 17 godzin temu, _Forum_ napisał: Jak pograsz to zobaczyszbze jest ok, gdybym mial zwyklego Switcha to w zyciu bym tyle nie pogral za jednym posiedzeniem. Sam sie przekonasz ze lepiej lezy w rekach nawet A możesz bardziej dokładnie? Ile to czasu przy jednym posiedzeniu grasz na Lite a nie dałbyś rady na zwykłym?
Opublikowano 25 grudnia 20195 l Na Switchu gralem mniej wiecej polowe czasu pracy baterii a na Lite'cie z 2/3
Opublikowano 26 grudnia 20195 l Próba wyciągnięcia argumentów od frostiego? No jest w tym jakiś heroizm.
Opublikowano 26 grudnia 20195 l Lite mieści nie w bocznej kieszeni, w dodatku jak pograsz dłużej na Lite'cie to niezbyt chętnie przerzucisz nie na normalnego Switcha bo lepiej leży w rekach i jest troche lzejszy. Nie wiem dla kogo jest Lite ale jest dla mnie. Najlepiej doradzić wybór pomiędzy Litem a zwykłym modelem w prosty sposób - chcesz grac na TV, kupuj switcha. Tylko mobilnie, kup Lite'a
Opublikowano 26 grudnia 20195 l Da się tylko czcionka małą niektórym może przeszkadzać. Ja np nie zauważyłem tego a o problemie dowiedziałem się z forum. Rzeczywiście teraz widzę, że mogłaby być większa ale na forach ludzie narzekają że i na telewizorze oddalonym też się ciężko czyta. Zresztą można zobaczyć na youtubie jak to wygląda na Lite i nie jest tak źle. Problem z małą czcionką dotyczy też innych gier. Edytowane 26 grudnia 20195 l przez devilbot
Opublikowano 26 grudnia 20195 l Jak gram w Warframe to nawet nie sprawia mi to zbyt dużego problemu, jest tam dużo tekstu
Opublikowano 26 grudnia 20195 l Akurat w kwestii wibracji to już wolna wola developera. Przy Luigi's Mansion są dwie funkcje. Jedna to wibracje przez które czuje się, że jest Boo (czy chyba też kryształ) w pobliżu ale jak widać drugiej nikt nie zauważył. Mianowicie odkurzacz Lucka zaczyna się mocno trząść na jego plecach (a raczej to zasługa Gooigiego) i ja osobiście to zauważyłem już od pierwszych chwil z obcowania z tą funkcją w grze. Tak więc HD Rumble choć jest świetny, tak wyłącznie jeżeli developerzy nie traktują go jak zwykłych wibracji. No ale takich devów można policzyć na palcach jednej ręki, którzy wyciskają z tego bajeru coś więcej...
Opublikowano 26 grudnia 20195 l Akurat pozbawienie wibracji to spory problem. Fajnie można by to wykorzystać np w Fatal Frame. Lite jest tak jakby wąskim gardłem "rodziny" switchów przy tworzeniu gier. To jest najgorsze. Ogranicza to nie tylko jego, ale Switche ogólnie. Edytowane 26 grudnia 20195 l przez roivas
Opublikowano 27 grudnia 20195 l Zakupiłem dziś Switcha. Po odpaleniu zauważyłem jedną rzecz - lewa jest jakby luźna, tzn. ruszając delikatnie palcem, bez faktycznego wychylania gałki, rusza się sama jej końcówka. Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię. W prawej jest to praktycznie nieodczuwalne, ale również obecne. Czy to normalne? Konsolę zakupiłem w austriackim Saturnie, będę tu znów za jakieś 2 miesiące. Nie wiem jak wygląda sprawa reklamacji w Polsce. e: Druga sprawa - nie mogę dodać karty w eshopie, próbowałem z pkobp i revolut. Ktoś coś? Edytowane 27 grudnia 20195 l przez Qra
Opublikowano 28 grudnia 20195 l No wystarczy wejść do tematu "Awaryjność Nintendo Switch" - 34 strony
Opublikowano 28 grudnia 20195 l No do pewnych dysfunkcji tego sprzętu trzeba się przyzwyczaić. Już kilka razy wymieniałem kontrolery i dalej zrywa xD Do gry wieloosobowej polecam jednak normalne pady bo te to mają półmetrowy zasięg chyba. Mam nadzieje ,że wyjdzie pro i dopracują jakość. Ma ktoś z was tą nową wersję switcha i tam też zrywa jak się siedzi 3 metry od konsoli?
Opublikowano 28 grudnia 20195 l Witam czy te karty microSD będą działać bez problemu na Switch LITE czy trzeba kupić polecane karty do SL gdzieś na forum było np: Samsung EVO polecany . Po prostu chodzi o cenę w promocji są tańsze od sandiska czy samsunga tylko czy kompatybilne z LITE ?. - Karta pamięci ADATA microSDXC 256GB [klasa10] [odczyt 100mb] - Karta pamięci KINGSTON Canvas Select microSDXC 256GB Klasa 10,UHS-I odczyt 80mb
Opublikowano 28 grudnia 20195 l W dniu 26.12.2019 o 18:17, roivas napisał: Akurat pozbawienie wibracji to spory problem. Fajnie można by to wykorzystać np w Fatal Frame. Lite jest tak jakby wąskim gardłem "rodziny" switchów przy tworzeniu gier. To jest najgorsze. Ogranicza to nie tylko jego, ale Switche ogólnie. a może będzie zupełnie odwrotnie i właśnie od tej pory gry pod handheld będą bardziej dopracowane? Umówmy się, nikt nie kupuje takiego Wieśka 3, żeby grać w niego w docku i jest wiele innych gier, które powinny być tak samo dopracowane..
Opublikowano 2 stycznia 20205 l Dobra, temat folii powraca XD Czy te "szkła hartowane" dobrze się sprawdzają? Chodzi o to, że te yebane folie zawsze muszą zostawić jeden bąbel w rogu, tak oczywiście stało się z moją od PDP(pomimo uber dokładnego nałożenia) i już mnie to wk... bo wygląda mało estetycznie. Szkło chyba powinno być trochę grubsze i nie ma takiej gimnastyki z założeniem?
Opublikowano 2 stycznia 20205 l Też miałem bąbel w rogu jak miałem folię. Szkło siadło cycuś glancuś - równo, żadnych bąbli, paprochów, nic. Spasowane idealnie. Polecam wyj.ebanie folii i założenie szkła.
Opublikowano 2 stycznia 20205 l 2 minuty temu, Kris77 napisał: Polecam wyj.ebanie folii i założenie szkła. Tak też chyba zrobię. W trakcie grania mi to nie przeszkadza, ale mimo wszystko brzydko to wygląda na konsoli. Ta folia musiała być lekko zagięta w tym rogu, za mało kleju albo cokolwiek, pozostałe siadły idealnie. Spróbuję ją jeszcze ogrzać, może jak zrobi się bardziej elastyczna to w końcu siądzie.
Opublikowano 2 stycznia 20205 l 3 minuty temu, number_nine napisał: Tak też chyba zrobię. W trakcie grania mi to nie przeszkadza, ale mimo wszystko brzydko to wygląda na konsoli. Ta folia musiała być lekko zagięta w tym rogu, za mało kleju albo cokolwiek, pozostałe siadły idealnie. Spróbuję ją jeszcze ogrzać, może jak zrobi się bardziej elastyczna to w końcu siądzie. Mam takie szkło i jest super - idealnie spasowane, ma zaokrąglone brzegi 2,5D: https://www.aliexpress.com/item/32870044994.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.266d4c4dMuYjMl Też myślałem że ta folia która była w zestawie z futerałem jest spoko, ale nie jest. Szkło to szkło. Edytowane 2 stycznia 20205 l przez Kris77
Opublikowano 2 stycznia 20205 l Kiedyś używałem szkła na gameboya teraz nie używam na lite, ps vicie i 3dsach. I tak źle bym nakleił a w sumie nic się nie dzieje z ekranami. Nie mam 8 lat żeby mazać i rysować. Dla mnie zbędna rzecz.
Opublikowano 2 stycznia 20205 l Czy ktoś korzysta ze Switcha w docku podpiętym do amplitunera i kina domowego? Zauważyłem, że u mnie brak sygnału na subwooferze. Setup jest następujący: dock po HDMI do amplitunera, telewizor po HDMI ARC i do tego zestaw 5.1. W systemie Switcha dźwięk ustawiony jako surround, gdy uruchamiam test, słyszę wszystkie kanały. Gdy odpalam grę wspierającą 5.1 i ustawiam na amplitunerze Direct, subwoofer jest martwy. Z tego co widzę, nie tylko ja mam taki problem: https://en-americas-support.nintendo.com/app/social/questions/detail/qid/87869/~/switch-subwoofer-channel-not-working-after-update . Możecie potwierdzić? Wiem, że u @ireniqs to samo. Jakość Nintendo XD
Opublikowano 3 stycznia 20205 l 16 godzin temu, devilbot napisał: Kiedyś używałem szkła na gameboya teraz nie używam na lite, ps vicie i 3dsach. I tak źle bym nakleił a w sumie nic się nie dzieje z ekranami. Nie mam 8 lat żeby mazać i rysować. Dla mnie zbędna rzecz. Ja póki co nie wyobrażam sobie Switcha bez zabezpieczenia ekranu. Przy tym nieszczęsnym docku i ekranie dotykowym to może być różnie