Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Tu się też zgodzę, switch to pierwsza przenośna konsola do której byłem zmuszony kupić jakiś uchwyt HH i dokleić dpada bo serio nie wyobrażałem sobie inaczej grać w niektóre gierki. Nie miałem jeszcze takiej konsoli, że musiałem dokupywać tonę gówna.

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Używam konsoli od kwietnia 2017 roku i jest to dalej taki sam szajs jak wtedy. Na wszystko jestem w stanie przymknąć oko ale joycony dalej gubią zasięg a analogi padają. Jakoś w moim wiekowym PSP z 2005 roku szajsowaty analog dalej działa normalnie. Mój pad od 360 którego używam od 2007 roku  a obecnie służy jako pad dla drugiego gracza na PC też działa super poza tym ,że ma całkowicie wytarte gumki na analogach i muszę te nakładki zakładać. Do tego joycony się wycierają i wyglądają tak sobie już po 6 miesiącach użytkowania. 

Jeszcze mi się przypomniało, z czasem joycony zaczynają się chybotać w szynach, mnie to strasznie denerwuje. 

Niech wreszcie wydadzą wersje Pro za 2k to może będzie tak jak człowiek oczekuje. 

A usprawiedliwianie ,że soft się nie rozwija bo na telefonie też mam netflixa to jest jakaś porażka. No ekran w konsolce jest chyba trochę większy plus ma fajną stopkę dzięki czemu mogę sobie konsole postawić w samolocie czy pociągu albo nawet na jakimś wyjeździe. 

Sprzęt mocno taki sobie za to gierki sztos :banderas:

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano

No właśnie gierki i indyki ratują jako tako switch, ale sprzętowo? No niestety tutaj to już tragedia. 

Opublikowano

Koledzy takie pytanie ogólne mam. Jakieś konkrente gry na ten rok zapowiedziano? Najbliższe miesiące do czerwca? Czy poza AC i portami z wii u nic? Bo się znowu zastanawiam nad sprzedażą konsoli. Przejdę jeszcze raz fe innym domem po premiersze dlc, ogram torne z backloga i skończę AI (w sumie to już w ten weekend została mi może 1 h ). Zastanawiam się czy konsoli nie sprzedać. Nintendo znowu po kilku dużych fajnych produkcjach ma zastój. Zupełnie jak kiedy switcha kupiłem pierwszy raz w okolicy premiery xeno i odyssey. Jesień 2019 mimo zawodu pokemonami była zacna od fe po luigi mansion. Teraz bida z nędzą ponownie. Spodobały mi się vn ale z tych co wyszły wszystko od listopada zdążyłem ograć może coś nowego jest zapowiedziane na pierwsze pół roku? 

Opublikowano

Nic ciekawego. Sprzedawaj :)

Jeśli skaczesz od gry do gry i ograłeś co chciałeś ograć to nie ma sensu trzymać z nadzieją, że może na drugą połowę roku dadzą coś fajnego.

Ja osobiście uwielbiam Switcha za te "koślawe" PCtowe/konsolowe porty, które mam okazję nadrabiać w podróżach. Czekam teraz na Outer Worlds.

Edytowane przez MierzejX

Opublikowano

A po co sprzedawać? Jak nic nie ma to włóż do szuflady i niech leży. Jeść Ci woła, czy jak? A jak coś wyjdzie to pograsz. Chrzanić się ze sprzedażą, potem z kupnem jest nonsensem. 

Co do wygody i jakości: obecnego Switcha mam rok, poprzedniego też miałem rok (zniszczył się w wypadku samochodowym), nie zauważyłem tego wszystkiego o czym pisaliście: zanikający sygnał, wypadające joycony i tak dalej. Wiele, wiele razy grałem od 100% do wyczerpania baterii na jednym posiedzeniu, zero drętwienia, niewygody. Gram w 99% przenośnie, na noc konsola ląduje w docku. Na ekranie mam dwie rysy, obydwie wiem dlaczego. Konsolę codziennie noszę w pokrowcu do pracy. Nie wiem, może moja jest z tytanu

Opublikowano

Nakleilem wczoraj do mojego nowego switcha folie Hori z MediaMarkt. Wszystko ok równo, bez bąbli, ale troche pyłków kurzu jest po folia. Jak żyć? :(

Opublikowano

Uprzejmie proszę o nieszkalowanie switcha. Przecież wiadomo od dawna że nintendo tylko w gry a nie w sprzęty umie.

@blantman czekamy wszyscy na directa, póki co pierwsze pólrocze dupa blada.

Opublikowano

@blantman no ja liczę na dwa Metroidy, Mario RPG/Paper Mario i jakieś Star Warsy w tym roku, więc wstrzymałbym się z tym sprzedawaniem.

A co do awaryjności konsolek Nintendo, to zawsze będę je zachwalał, bo wszystkie Gameboye, DSy, 3DSy , Gamecuby i Wii działają mi tak jak 20 lat temu, poza niesławnymi pękającymi zawiasami DS Lite . xd

Opublikowano
  W dniu 24.01.2020 o 09:53, madhunt3r napisał(a):

Nakleilem wczoraj do mojego nowego switcha folie Hori z MediaMarkt. Wszystko ok równo, bez bąbli, ale troche pyłków kurzu jest po folia. Jak żyć? :(

Folie/szkło najlepiej zakładać w łazience po prysznicu, w wilgotnym powietrzu kurz nie fruwa. 

Opublikowano

To i tak nic nie daje. Ale troche drobinek kurzu zawsze wejdzie, trzeba jakoś żyć. Jak się gra to się nie zauważa, jedynie w słoneczny dzień na wyłączonym ekranie widać [emoji3]

Opublikowano
  W dniu 24.01.2020 o 15:39, number_nine napisał(a):

Folie/szkło najlepiej zakładać w łazience po prysznicu, w wilgotnym powietrzu kurz nie fruwa. 

Najlepiej w trakcie prysznica 

Opublikowano

Mozna jakos podpiac Switcha Lita do wyswietlacza ew projektora? Moze sa juz jakies domowe sposoby ma to, ew przejsciowki

Edytowane przez _Forum_

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
  W dniu 24.01.2020 o 19:25, _Forum_ napisał(a):

Mozna jakos podpiac Switcha Lita do wyswietlacza ew projektora? Moze sa juz jakies domowe sposoby ma to, ew przejsciowki

Jakim trzeba być gamoniem aby sprzedać normalnego switcha z dockiem, kupić lite i spamować pytaniem jak przerzucić z niego obraz na jakoś ekran? 

Ja mam jeden domowy sposób:

Pokaż ukrytą zawartość

elo

Opublikowano

Zbyt dluga historia Balon, w skrocie zeby miec kase na studia. Myslallem ze juz sa jakies sposoby na wyswietlenie obrazu

Edytowane przez _Forum_

Opublikowano

Jak ladujecie swoje switche? Zostawiacie w docku czy innym sposobem? Ja w sumie po skończonej grze wkładam do docka.

Opublikowano
  W dniu 24.01.2020 o 22:50, madhunt3r napisał(a):

Jak ladujecie swoje switche? Zostawiacie w docku czy innym sposobem? Ja w sumie po skończonej grze wkładam do docka.

Zostawiam na słońcu.

Opublikowano

Takie to śmieszne [emoji3]

jest gdzieś oprócz swojego profilu czas ile w dana grę grałem? Mam tylko ze „first played 1 day ago”

Opublikowano

Po 10 dniach pojawią się konkretniejsze wartości z dokładnością do 5h np. "15 hours or more" później "20 hours or more" itd.

Opublikowano

Wg opisu nie pojawi się jeśli mam wyłączony wybor profilu przed wejściem w grę. Czy to prawda?