Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Ten 2021 to może być jeden z najlepszym dla branży. Microsoft i Sony powinny już dostarczyć kilka mocnych tytułów na swoje nowe konsole, 3rd party też, a Nintendo nie będzie chciało odpuścić bez walki. Już wiemy o Bravely Default 2, Super Mario 3D World z dużym DLC, nowym Monster Hunterze, No More Heroes 3 i Pokemon Snap. Dzisiaj zapowiedzieli też 25 marki Pokemon, więc oprócz Snapa na pewno wpadnie jeszcze jeden, a może i dwa tytuły. Kiedyś zapowiedzieli nową wersję Detective Pikachu, może też pojawi się w tym roku. Japonia dostanie też Famicon Detective Club. Już te tytuły zapowiadają świetny rok, ale znając Nintendo to mają jeszcze coś niezapowiedzianego, a oprócz tego jest to też rok rocznicy dla Zeld..  

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Jakie Microsoft dostarczy tytuły? Oprócz Halo Infinite oczywiście.

Opublikowano

Forze Motorsport już pewnie wrzuca na ten 2021. 

Opublikowano
5 godzin temu, funditto napisał:

a oprócz tego jest to też rok rocznicy dla Zeld...

Nintendo strasznie się rozleniwiło przy Switchu, więc nie liczyłbym za bardzo na nowe gry. Znowu rzucą kolejne porty z WiiU: WindWakerHD i TwilightPrincessHD. Może dodadzą do tego SkywardSword w postaci podpicowanej emulacji jak Super Mario Galaxy z 3DAllStars.

Jedynym pewniakiem jest świeżutki trailerek nowej dużej Zeldy.

Opublikowano
15 godzin temu, Faka napisał:

Co to jest ten hataune miku lol. W Europie to ta gra to chyba jakiś nołnejm. Zero wzmianki o tej grze w polskich internetach, czy prasach. No nie dziwne, że nikt nie jest w stanie pisać o wrażeniach tej gry na forumku. Raczej większość graczy ogrywa, te które wyszły w Europie.

Bardzo dobra gra muzyczna, jeśli ktoś lubi japoński popik z sytezatora. Sam najpierw patrzyłem na serię jak na jakiś fanservice dla weeboo, a jak zagrałem za czasów PS3, to zacząłem kupować każdą kolejną odsłonę, świetnie się przy tym bawiąc. MegaMix to rozszerzona wersja Future Tone z automatów i PS4, baaaaardzo obszerna jeśli chodzi o content.

Więc nic dziwnego, że nikt o tym nie pisze. Ważniejsze dla przeciętnego konsumenta są sezonowe fify i cody "dla prawdziwych menszczysn".

Opublikowano

Jakieś wyprzedaże gier pudełkowych? Rozważam zakup Luigi’s Mansion 3 albo Mario Odyssey, piątkowa wyprzedaż mogłaby przeważyć szalę.

Opublikowano

Chyba na eshopie najtaniej, bo marios lata za 199, a luigi za 185 w pudełkach. 

Opublikowano
W dniu 27.11.2020 o 06:35, Suavek napisał:

Bardzo dobra gra muzyczna, jeśli ktoś lubi japoński popik z sytezatora. Sam najpierw patrzyłem na serię jak na jakiś fanservice dla weeboo, a jak zagrałem za czasów PS3, to zacząłem kupować każdą kolejną odsłonę, świetnie się przy tym bawiąc. MegaMix to rozszerzona wersja Future Tone z automatów i PS4, baaaaardzo obszerna jeśli chodzi o content.

Więc nic dziwnego, że nikt o tym nie pisze. Ważniejsze dla przeciętnego konsumenta są sezonowe fify i cody "dla prawdziwych menszczysn".

No i podkusiłeś mnie na Miku , szczególnie że w Meksyku jest za 40 zł. 

Mam nadzieję że więcej tam takich kawałków znajdę. 

Opublikowano

2 godziny temu, Rezoo7 napisał:

No i podkusiłeś mnie na Miku , szczególnie że w Meksyku jest za 40 zł. 

Mam nadzieję że więcej tam takich kawałków znajdę. 

Takiej techniawy tam nie ma za dużo.

Muzyka jest różnorodna i oczywiście wszystko jest kwestią subiektywną. Ogólnie serię lubię, choć do wielu utworków przekonałem się dopiero z czasem, tudzież w miarę gry (tj. dobrze się gra, ale samodzielnie nigdy bym ich nie słuchał), ale są i takie, których nie cierpię. Jest wiele dziecinnych popików, które trzeba przeboleć, nie ukrywam.

Tu masz szybki podgląd większości utworków obecnych w Megamix:

Ale fajne w tym wszystkim jest to, że dużo utworków to nie zwykłe potańcówki, tylko całe teledyski, w których postacie odgrywają jakieś role. Nie tylko można posłuchać, ale pooglądać.

Kiedyś zakładałem na forum temat o serii. Chcesz, to poczytaj, nie tylko moje zdanie - https://www.psxextreme.info/topic/112512-hatsune-miku-project-diva/

Opublikowano
33 minuty temu, Suavek napisał:

Ale fajne w tym wszystkim jest to, że dużo utworków to nie zwykłe potańcówki, tylko całe teledyski, w których postacie odgrywają jakieś role. Nie tylko można posłuchać, ale pooglądać.

Żebym to ja miał czas jeszcz teledyski oglądać podczas trzepania kombinacji ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Rezoo7 napisał:

Żebym to ja miał czas jeszcz teledyski oglądać podczas trzepania kombinacji ;)

Można oglądać klipy samodzielnie, bez gry. No i kątem oka zawsze się coś wyłapie. Poza tym niektóre utworki są na tyle charakterystyczne, że przekłada się to też na rytm rozgrywki. Jeden z moich ulubionych przykładów niżej. Nieźle mnie zaskoczył, jak go odpaliłem pierwszy raz.

Spoiler

Opublikowano

Port Streets od Rage 4 bardzo solidny na switcha. Nie wiem w ilu klatkach chodzi ale wrażenia jakby było to stabilne 60:notbad:

Oby więcej takich powrotów gierek arcade.

Opublikowano

ogrywał ktoś Two Point Hospital na Switchu?

mam na steamie, ale jednak chętniej pograłbym w łóżeczku :) 

Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/152162/resident-evil-revelations-3-powstaje-dla-nintendo-switch.html

Jedynka swego czasu zrobiła na mnie kolosalne wrażenie na 3Dsi. Niedawno wziąłem się za dwójkę na Switchu ale to już nie jest to, jedyneczka była pisana pod konsolę Nintendo, natomiast dwójka to nie wyróżniajcy się port i w ogóle klimat jakiś taki nie Residentowy. Liczę, że trójka to będzie powrót na właściwe tory i wyciśnie ze Switcha wszystkie soki. Może w jakiś sposób skorzysta już z mocy Switcha Pro?

Opublikowano
W dniu 24.11.2020 o 23:53, iluck85 napisał:

Na morele poniżej 500zł będzie w piątek. Ale na to nie liczę.

ALE, będzie też 30 na allegro Lite w cenie 699zł. Bardzo fajna cena za to. 

Niech jeszcze ogarną soft że mam jedno konto, jedną grę i dwie konsole- progres jeden obojętnie na czym gram i będzie gitara. 

Ty, no trochę słabe masz to info o promocjach.

Opublikowano
9 godzin temu, krupek napisał:

Ty, no trochę słabe masz to info o promocjach.

Słabe? Wszystko się przecież odbyło:
Morele w piątek 27 listopada: 484 zł.
Allegro w poniedziałek 30 listopada: 699zł.

Ba, iluck85 przepowiedział nawet system update 11.0.0 z wtorku 1 grudnia!

Cytat

When using software with the same Nintendo Account linked to multiple consoles, save data backed up from one console will automatically be downloaded to your other console(s).

Opublikowano

jest sens naklejać folię na ekran jeśli switch będzie tylko w rękach lub futerale?

Opublikowano

Nie, rysy biorą się z docka i może jak upuścisz, albo o coś uderzysz.