Opublikowano 28 maja 20213 l Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha.
Opublikowano 28 maja 20213 l Sprzedałem switcha na olx i tak nic ciekawego dla mnie nie wychodzi teraz (czego nie mogę ograć na pc) i czekam na wersje pro oraz w końcu jakieś gry....
Opublikowano 28 maja 20213 l A ja jestem zdania, że lepiej mieć gierki, które na Switcha starego, by nigdy nie wyszły (albo jako cloud, błe) niż w ogóle. Nawet wolałbym Switcha 2. Plus to decyzje biznesowe dla portów - takie GTA5 Switch Pro only - czemu nie?
Opublikowano 28 maja 20213 l 35 minut temu, XM. napisał: Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. No nie wiem, pady od Wii były kompatybilne nawet z WiiU. W przypadku PS3 i PS4 w przypadku DualShocka 3 mogłem się cmoknąć, a miałem 3 sztuki i przydałyby się do jakiegoś multi.
Opublikowano 28 maja 20213 l 9 minut temu, podgoor napisał: No nie wiem, pady od Wii były kompatybilne nawet z WiiU. W przypadku PS3 i PS4 w przypadku DualShocka 3 mogłem się cmoknąć, a miałem 3 sztuki i przydałyby się do jakiegoś multi. Nie tylko to bo Nintendo wiele razy pokazało że w gry z Game Boy-a można zagrać nie tylko na przenośnych konsolach wydając przystawki do SNES-a czy Game Cube Tak jak wspominałeś kontrolery z Wii pasowały do Wii U, a samo Wii było jak Game Cube, które odpalało gry ze starej konsoli tak samo jak pady czy karty pamięci. Mając konsolę GBA oraz GC można było "przerobić" go na kontroler i kilka gier miały większe możliwości, a wystarczył kabelek za kilka dolców. Nie bronię Nintendo, ale wydaje mi się że jest bardziej przyjazne niż Sony Jakiś czas temu by też zgłoszony do biura patentowego nowy kontroler i miał szyny więc może pasować do starego Switcha, fakt patent nie znaczy że tak będzie. Edytowane 28 maja 20213 l przez Tynio
Opublikowano 28 maja 20213 l Wydawanie wersji konsoli pro w połowie życia sprzętu i wydawanie gier działających tylko na ulepszonej konsoli nie da się logicznie obronić. Zwyczajne szczanie na klienta.
Opublikowano 28 maja 20213 l 2 godziny temu, XM. napisał: Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. Chodzi Ci o te DWIE gry na New 3ds, które nie poszły na 3ds?
Opublikowano 28 maja 20213 l Gier było więcej co nie chodziły na 3DS/2DS Xenoblade Chronicles Binding of Isaac: Rebirth Fire Emblem Warriors Wind-up Knight 2 Runbow Pocket Futuridum EP Deluxe BlockForm Pixel Hunter Lifespeed (eShop) Pinball Hall of Fame (Release date TBA) Dragon Fang (Out in Japan Spring 2016) forma.8 (Release date TBA - in 2016) SNES VC Minecraft: New Nintendo 3DS Edition Do tego doszło też kilka gier, które na New 3DS/2DS XL chodziły lepiej i podbitą rodziałkę miały. Podobna sytuacja była na konsolach DS, DSL oraz DSi A to że Switch ma ponad połowę życia jest faktem i Nintendo robi taki dziwne ruchy pod koniec życia konsoli. Było tak z 2DS XL który po 2 latach zakończył generację DSi wydany podobnie prawie na koniec życia DS GB Micro czy takie Wii Mini Sporo tego jest i czasem były to porażki które dziś są poszukiwane na rynku wtórnym. Edytowane 28 maja 20213 l przez Tynio
Opublikowano 28 maja 20213 l 38 minut temu, Ukukuki napisał: Wydawanie wersji konsoli pro w połowie życia sprzętu i wydawanie gier działających tylko na ulepszonej konsoli nie da się logicznie obronić. Zwyczajne szczanie na klienta. Dobra, ale tak realnie - jak będą to ich gry to może i bym się zgodził. Ale jak przyjdzie wydawca i powie, że albo wyda porcik na pro albo w ogóle to co Niny ma być na nie? Inna sprawa, że bazowo to może być mało pro konsol, więc po co się pchać w taki rynek? Co prawda oni jak rozumiem z bloomberga chcą zaprzestać produkcji bazowej konsoli, a nie że będzie obok - obok ma być lite. Ja mam inne obawy - że nie będzie bajerów pod konsolę. Że oled i trochę tam szybci albo na nowych gierkach. To już sony nie pcha się z upgrejdami gierek za bardzo, a Niny jest jeszcze bardziej leniwe (fps boost jednak fajna opcja od MS). Przy new 3ds też średnio co było nowego - jasne 3d był o wiele lepszy, szybciej się gierki trochę ładowały, ale tyle. Chyba, że mityczny DLSS? Info z restery zajumane: Cytat This is the summary of the info, apparently coming from a Chinese accessories manufacturer :- Pretty much same size but with bigger OLED screen (7 inches?), so almost no bezels.- Current joycons compatible.- Surface-style flap for tabletop gaming.- Micro SD slot behind this flap on the back. Easier to acess to.- Slightly thicker dock with 2 USB 3.0 ports and ethernet port.- 4K TV output.- It would arrive Europe at the end of November (this is not confirmed) with very limited units.Source is Vandal (in Spanish), it has been correct in the past regarding several topics: Nuevos detalles exclusivos de Switch Pro: pantalla, tamaño, dock, llegada a Europa... Os traemos en exclusiva información inédita hasta ahora de la nueva Switch, con detalles como su nuevo dock, que tendrá algunas novedades, y cómo será la pantalla y el cuerpo de la consola. vandal.elespanol.com Edytowane 28 maja 20213 l przez Basior ..
Opublikowano 28 maja 20213 l 1 minutę temu, Basior napisał: Chyba, że mityczny DLSS? Magiczny, nie mityczny To już jest i działa, tylko nie na konsolach.
Opublikowano 28 maja 20213 l Nie ma DLSS ponieważ biorą AMD, jest o wiele tańsze a tylko trochę gorsze od zielonych. I ma do zaoferowania APU. 2 godziny temu, Basior napisał: Dobra, ale tak realnie - jak będą to ich gry to może i bym się zgodził. Ale jak przyjdzie wydawca i powie, że albo wyda porcik na pro albo w ogóle to co Niny ma być na nie? Inna sprawa, że bazowo to może być mało pro konsol, więc po co się pchać w taki rynek? To mają dzielić swoją bazę użytkowników na lepszych i gorszych albo zmuszać do płacenia drugi raz za nową konsolę jak chcą zagrać w GTAV? Wiedźmina 3 i nowego Dooma dało się na lite uruchomić to nie widzę powodu aby producentom iść na łatwiznę. 3 godziny temu, Basior napisał: Co prawda oni jak rozumiem z bloomberga chcą zaprzestać produkcji bazowej konsoli, a nie że będzie obok - obok ma być lite. Starych konsol jest kilkadziesiąt milionów, więc to i tak bez znaczenia w kontekście wersji pro i gier na wyłączność dla mocniejszej wersji.
Opublikowano 29 maja 20213 l Mam nadzieję że oprócz 4K/lepszej płynności, będzie również szybsze wczytywanie gier (pamięć wewnętrzna).
Opublikowano 29 maja 20213 l Gry wczytują się szybko jak dev potrafi to ogarnąć jak np loadingi w mh rise szybsze o 5-10 razy jak te w World przy najładniejszej grafice na Switcha. Wszystkie multiplatformy wczytują się długo bo są leniwymi portami i nikt poważny w nie nie gra.
Opublikowano 29 maja 20213 l A jednak Bowser’s Fury wczytuje się długo a leniwym portem nie jest. Sporo takich przypadków można wyłowić wśród exów od Nintendo.
Opublikowano 30 maja 20213 l Jestem ciekaw tej nowej wersji konsoli. Trzymam Lite, bo to zawsze może leżeć i służyć jako backup czy konsola stricte poza dom. I ciekawe jaka cena będzie. Przed E3 mają mieć jakiś pokaz jak mówią źródła?
Opublikowano 31 maja 20213 l Jak dla mnie w HH wystarczy, żeby było podobnie jak było na 3DS -> New 3DS - po prostu gry są robione pod nową wersję i chodzą gorzej na starej. Mi styka w ręku 720p + stabilne 60 fps. Niech robią np: stara wersja 30 z pływającą rozdziałką, nowa 60 w rozdziałce ekranu i to mnie osobiście zadowoli. Bowser's Fury lata w HH w 30 fps a w docku w 60.
Opublikowano 31 maja 20213 l Wiem że teraz wszyscy żyją innymi tematami ale obiecałem @MierzejX że wrzucę zdjęcia swojej konstrukcji
Opublikowano 31 maja 20213 l W swoim Switchu dokupiłem Hori Split Pada Pro bo nie mogłem znieść oryginalnych JoyConow. Okazało się że analogi w takiej grze jak stary residencik 4 wcale nie są lepsze niż JoyCony nadal jest martwa strefa ale to już wina gry bo w re4 na PS4 i XBoxie jest tak samo. Za to w nowszych grach jak Wiedźmin 3 i Luigi Mansion 3 bez Hori split Pada chyba bym Switcha wypierdolił za okno. Świetny produkt, teraz mogę Switcha trzymać komfortowo i grac całkowicie bez w trybie przenośnym. Zona w sypialni leży i czyta książki a ja obok w sluchaweczkach headshotuje Granados
Opublikowano 31 maja 20213 l To co zrobiłem może się wydawać śmieszne ale jedna partyjka z DS4 w demo Raymana pokazała kolosalną różnicę. Niestety te analogi w Lite są trochę za lite jak dla mnie
Opublikowano 31 maja 20213 l 4 hours ago, BRY@N said: To co zrobiłem może się wydawać śmieszne ale jedna partyjka z DS4 w demo Raymana pokazała kolosalną różnicę. Niestety te analogi w Lite są trochę za lite jak dla mnie Nieźle. Nie spodziewałem się, że to będzie się trzymać i wszystko się zmieści. Jakby to nie wyglądało - gratki za udany pomysł
Opublikowano 1 czerwca 20213 l 15 godzin temu, u55r napisał: W swoim Switchu dokupiłem Hori Split Pada Pro bo nie mogłem znieść oryginalnych JoyConow. Okazało się że analogi w takiej grze jak stary residencik 4 wcale nie są lepsze niż JoyCony nadal jest martwa strefa ale to już wina gry bo w re4 na PS4 i XBoxie jest tak samo. Za to w nowszych grach jak Wiedźmin 3 i Luigi Mansion 3 bez Hori split Pada chyba bym Switcha wypierdolił za okno. Świetny produkt, teraz mogę Switcha trzymać komfortowo i grac całkowicie bez w trybie przenośnym. Zona w sypialni leży i czyta książki a ja obok w sluchaweczkach headshotuje Granados Jak ktoś ma duże łapska to taki sprzęt jak najbardziej się przyda. Ergonomia na wysokim poziomie + normalny krzyżak do np; bijatyk/platformówek 2D. Jednak bardziej wolę grać na Pro Controller. Edytowane 1 czerwca 20213 l przez Alastor84
Opublikowano 4 czerwca 20213 l Tak mnie jakoś naszło i odpaliłem new 3DSa, który leżał w szufladzie z rok. Ok, wyłączony, ale bateria w połowie naładowana. Działanie bez zarzutu, trochę muli, 3D jak marzenie, ekran mimo, że mały to świeci się spoko. Nic nie trzeszczy, lata, dryfuje itp. Naprawdę Niny ze Switchem jakościowo poszło w dół. Mam nadzieję, że new/pro będzie lepsze, bo jednak new 3ds też miał lepsze wykonanie od zwyklaka.