Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Beka z osób które czekały z zakupem switcha na wersję Pro xD Ładnie Nintendo rucha fanów wymieniając tylko ekran, niech jeszcze pady mają te same problemy z analogami. No co za firma. 

No ja i tak się przesiądę bo 90% gram przenośnie. Wleci day one. Konsola dalej nie ma rozwijanego softu i jest w tyle za 3DSem jeśli chodzi o funkcje. Teraz gierki będą szarpać na oledzie zamiast na na LCD, jednak nauczony doświadczeniem kupuję już tylko gierki które śmigają w 60 klatkach w trybie przenośnym żeby się nie denerwować. 

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Ja nie czuję się wyruchany , przecież nie musze wymieniać a jak ktoś czekał to kupi oleda z większa baterią i tyle. Chyba nie liczyliście na 4k? Nie czaję tej zawiści. Przecież nic nie jest wymuszone. Wszystko będzie działało tak samo na obu sprzetach ot rewizja. No ale jak wy informacje o PRO bierzecie od insiderów z twiterra to xD

Opublikowano

Ciekawe co teraz 'insajderzy' z twittera zamieszczają, bo non stop twierdzili o mocy podobnej do PS4 Pro, DLSS, 4k i innych cudach a Nintendo wydaję konsolę która tak powinna wyglądać/działać na premierę 4 lata temu. Z drugiej strony pod koniec 2022 będzie już 5.5 roku od premiery Switcha więc może czas najwyższy na Switcha 2 wraz z premierą Zeldy BOTW2.

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał:

Ja nie czuję się wyruchany , przecież nie musze wymieniać a jak ktoś czekał to kupi oleda z większa baterią i tyle. Chyba nie liczyliście na 4k? Nie czaję tej zawiści. Przecież nic nie jest wymuszone. Wszystko będzie działało tak samo na obu sprzetach ot rewizja. No ale jak wy informacje o PRO bierzecie od insiderów z twiterra to xD

Od Nintendo generalnie nie można wymagać, bo robią absolutne minimum, ale nie dziwię się, że niektórym to może nie wystarczać. :dunno: 

3 minuty temu, łom napisał:

Z drugiej strony pod koniec 2022 będzie już 5.5 roku od premiery Switcha więc może czas najwyższy na Switcha 2 wraz z premierą Zeldy BOTW2.

Nie ma opcji, będą doić do nieprzytomności tego Switcha. Oprócz tego, że i tak ludzie kupują Nintendo głównie dla Nintendo to jest jeszcze cała biblioteka Wii, Gacka i kilka IP z N64 do sprzedania. Switch 2 dopiero w połowie dziewiątej generacji.

Opublikowano

Nintendo nie wyda Switcha Pro. Czemu? Bo nie musi. Switch sprzedaje się astronomicznie. Jego przenośność w dobie zapracowanego pokolenia lat 80-90 trafia idealnie w potrzeby, a możliwość podłączenia w wolnych chwilach jako stacjonarki, tylko dobija targu. I ten układ gwarantuje jeszcze wiele lat dobrej sprzedaży.

Nintendo nie musi jeszcze z dwóch innych powodów. Mają swoje studia blisko i one po prostu robią gry pod jedną konfigurację. Nie muszą martwić się o to "że mocy braknie", bo po prostu szyją na miarę. Fani zaś cenią jakość gameplay'u.

Druga sprawa, to przedłużona 9 generacja i jej wymuszona trochę warunkami globalnymi cross-genowość. Póki będą porty na 9 generację, póty będą też porty 3rd party AAA na Switcha. Tylko, że to jest końcówka i nie widzę powodu by pakować się w Switcha Pro na tym etapie. Switch Pro byłby pewnie i tak za słaby na 10 generację.

IMO Nintendo musi powoli myśleć o następcy Switcha, który wbije się jakoś w tą 10 generację i nie będzie się najlepiej musiał bić z PS5 i XSX. Bo wtedy Nintendo włącza tryb z tego antycznego mema pt. "It prints money" ;)

Opublikowano

Podoba mi się ta rewizja, zagrali bezpiecznie ale przynajmniej nic nie skaszanią. Dla grających na tv żaden news w sumie.

Opublikowano
3 godziny temu, MBeniek napisał:

Doyebali do pieca, że aż zgasło:pawel:

Rozumiem yebanie ludzi na wersjach Pro w przypadku MS i Sony, bo jednak moc konsol większa, ale dawać się ruchać przez Nintendo, to już chyba syndrom sztokholmski. Trzy te same konsole z różnymi wyświetlaczami:facepalm: Jedyny plus, że BOTW2 będzie taki sam na wszystkich urządzeniach.

Opublikowano

Tak ogólnie to vita oledowa to było cudeńko. Więc oledzik zawsze na plus. Ja gram raczej hybrydowo, pół na pół. Chociaż raczej ostatnio bardziej xsx i ps5. 

Martwi mnie za to czy poprawili te joycony i ogólnie jakość sprzętu. Pamiętam że na ekranie vity zdarzały się jakieś dziwne plamy czasem w zależności od modelu. Ale chyba już teraz nie powinno być problemów.

Opublikowano

Tylko chyba nikogo specyfikacja Switcha, bo tak jak napisał Mendrek - wszystko robią pod jedną konfigurację. Nintendo zawsze rewizje robiło w formie poprawki tego samego sprzętu, może z wyjątkiem kilku gier na wyłączność N3DSa. No więcej nie robią, bo nie muszą, a fakt, że poszli w OLED niż w lepszy HW to jak dla mnie lepsza decyzja (jako przyszłego nabywcy).

Opublikowano
4 minuty temu, Basior napisał:

Martwi mnie za to czy poprawili te joycony i ogólnie jakość sprzętu. 

Wątpliwe, pewnie celują w najwyższy wolumen produkcji.

Opublikowano
15 minut temu, Basior napisał:

Tak ogólnie to vita oledowa to było cudeńko. Więc oledzik zawsze na plus. Ja gram raczej hybrydowo, pół na pół. Chociaż raczej ostatnio bardziej xsx i ps5. 

Martwi mnie za to czy poprawili te joycony i ogólnie jakość sprzętu. Pamiętam że na ekranie vity zdarzały się jakieś dziwne plamy czasem w zależności od modelu. Ale chyba już teraz nie powinno być problemów.

Te plamy są widoczne na PS Vita tylko gdy ekran wyświetla czerń (np. podczas łoadingu gry) i jest podświetlony. W trakcie gry jest to niezauważalne. Generalnie dziwny (d)efekt ;)

Opublikowano

Kurde, powiem wam że jestem zawiedziony - a nie powinienem bo przecież Buddyści mawiają - obniż swe oczekiwania a nigdy nie będziesz zawiedziony - no ale kufa jak tu było nie nakręcać się na nowego Switch'a?

Miał być nowy procek

Więcej RAM'u

Większy i lepszy ekran

i z tego magicznego trójkąta został tylko jeden - zupełnie jak w tym żarciku ;)

Cena niby wydaje się akceptowalna - $349 - bo w tej cenie dostajemy ten sam procesor (czyli już trochę retro), taka sama ilość pamięci, trochę większy ekran w innej technologii (nie chcę pisać nowej, bo wiadomo że OLED z nami już od dawna jest), port LAN (z którego nie korzystam) i 64gb wewnętrznej pamięci - którą każdy i tak rozszerza z marszu kartami

3/10

Opublikowano

Będę się czuł wydymany, jak kupię tego V3, a oni w marcu wyskoczą z nowym albo ulepszonym. Jak New3DS.

W 4K i inne rzeczy nie wierzyłem. Ta firma od zawsze idzie swoim nurtem i nigdy nie było ciśnienia na grafikę. 

Opublikowano

Masz rację, ale tu nie mówimy o samej grafice - tu nie dostaliśmy nie tylko nowego procka czy więcej ramu - nawet bateria jest ta sama!

Opublikowano

Ej ale kolorek to ma fajny. Oledy sredy, 64 gigajty majty, ale Yoy Cony bez poprawek i te same mendy dały, na szubienicy za to powinni wisieć.

Opublikowano

A do czego Ci więcej ramu i procek? Chodzą gierki w stabilnych 30? chodzą :) 

To jest nintendo :) 

Przecież oni do dzisiaj nie ogarniają online,  ich sklep to wczesne playstation store, 5 lat przed xbox live. 

Oprócz tego będzie jeszcze kilka wydań konsol- Metroid pewnie wjedzie. 

Nowa konsola za 2 lata z nowym Metroidem 4, bo aktualnie cisza w temacie. Liczyłem na Zelde i nową konsole, ale Zelda będzie wcześniej. 

No czekam na ifixit jak rozkręci. A czuję, że analogi te same- przecież same joy cony też pięknie schodzą. 

Opublikowano

Wyglądają tak samo, ale mogli coś zmienić. 

Klawiatura w macbookach też wyglądała tak samo, a dołożyli silikon pod klawisze żeby syf nie powodował zacięcia klawiszy. 

Opublikowano

Poniekąd rozumiem rozczarowanie osób, które z Nintendo/Switchem są od dłuższego czasu, bo w sumie nie ma tu jakiegoś konkretnego powodu do przesiadki.

Jednak ja się cieszę i zamawiam konsolkę w pre-orderze, jak się pojawi. Switcha nie mam, chciałem mieć, a to będzie dobry moment do zakupu. W październiku konsolka, w listopadzie Shin Megami Tensei V, w międzyczasie Tokyo Mirage Sessions i będzie co robić na długie godziny.

Gdyby jeszcze tylko gry były tańsze, a samo Nintendo bardziej pro-konsumenckie...