Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zamówiłem, bo się pro nie doczekam. A mam wersję premierową. 

Zastanawia mnie tylko jak będzie z transferem danych. To jest teraz jakoś po ludzku? Bo mam flashbacki z 3dsa. Ta sama sieć, godzina roboty chyba.

Nie chciałbym zaciągać wszystkiego na nowo. Plus niektóre Save nie są w chmurze.

Opublikowano

Takie pytanie bo mam lite ale zaczynam się mocno zastanawiać nad normalną wersją switcha. Czy jest jakaś sensowna alternatywa dla tych oryginalnych joy conów? Czy ta alternatywa będzie się sprawdzała w multi?

Pytam ze względu na te nieszczęsne analogi. 

Opublikowano

To włóż joycony w gripa i będzie miał mini pada. Chyba w tym rozmiarze żadnej alternatywy dla Pro Controllera nie znajdziesz, ewentualnie starsze pady 8Bitdo stylizowane na kontrolery do SNESa mogą zrobić robotę.

Opublikowano
8 godzin temu, Labtec napisał:

coś takiego ostatnio widziałem w MM, ale nie wiem jak to wytrzymuje na dłuższą metę 

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/kontroler-bezprzewodowy-qsmart-cobra-joy-con-c25-do-nintendo-switch

Mam od kilku miesięcy, używam, chwalę sobie. Jedyne dwie wady po tym czasie jakie znalazłem to brak ładowania z docka (trzeba bawić się w kabelek USB-C, dwa są dołączone w zestawie) i brak HD Rumble, co owocuje dźwiękiem zarzynanego silniczka przy każdej wibracji. Poza tym miód malina i joy-conów nie używałem już szmat czasu, bo w porównaniu do tych koberek są po prostu zabawką dla dzieci. Wyższy analog, normalny krzyżak, żyroskop, wybudzanie konsoli zarówno w szynie jak i bezprzewodowo, lepszy chwyt... Zaryzykowałem z tym zakupem nie oczekując wiele, a zostałem z kontrolerami, które uznaję jako defaultowe do Switcha.

• Plusik 1
Opublikowano

Według oficjalnego info to upgrade dla handheld i tabletop mode, w TV mode jedyna zmiana to chyba dostępność złączą LAN w nowym doku.

Opublikowano

Przede wszystkim chodzi o ekran OLED, przy okazji w tabletop poprawili podstawkę, a w TV dodali to złącze LAN w doku. Dodatkowo powiększyli wewnętrzną pamięć.

Tu można porównać specyfikacje poszczególnych modeli: https://www.nintendo.com/switch/tech-specs/

Sucha specyfikacja to jedno, a wykonanie to co innego. Może skorzystają z nowszych podzespołów, i poprawią coś jeszcze mimowolnie. Trzeba będzie poczekać na pierwsze testy na namacalnym sprzęcie.

• Plusik 1
Opublikowano

Dzieki, teraz dylemat czy wymieniac skoro na ta chwile bardziej bede korzystal w trybie HH a za tydzien znowu w docku. Sprzedac teraz znowu czy nie sprzedac, to moj 6-ty Switch wliczajac w to Lite'a a OLED bylby 7-my a to szczesliwy numer :philosoraptor: W dodatku chce kupic quada, ehh te moje dylematy

Spoiler

Chyba zostawie :D 

Opublikowano

W przyszłym roku wyjdzie nowa rewizja z poprawionymi bebechami i obsługą DLSS teraz Nvidia nie była w stanie tyle wyprodukować chipów. Dla tych co grają głównie na TV teraz wymiana nie ma sensu.

Opublikowano
2 godziny temu, LiŚciu napisał:

Szybkie pytanko - moge switcha ładowac ładowarką do telefonu z USB C? Czy muszę mieć dedykowaną? Jest jakaś różnica w mocach i może uszkodzić sprzęt?

Opublikowano

Działa, chyba wszyscy to robią. Tak samo z tabletów, chyba do 2,5 czy 3 amperów nie ma kwestii. Tylko że ładuje się wolniej, niż z tej dołączanej do Switcha. Jak grasz w cięższą grę podczas ładowania, to poziom baterii będzie wręcz nadal spadał.

I jeśli Switch zejdzie do 0%, to nie zdziw się, jak ładowarka z telefonu nie będzie w stanie go nawet obudzić przez dłuuugi czas.

• Dzięki 1