Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, NemoKOF napisał:

Tak będzie, ale jest kwestia przejściowa. Jak wchodziły samochody to też jakiś czas po ulicach biegały jeszcze konie ;-) Nie wszystko zejdzie ot tak, jakby od pstryknięcia palcami. Jak już zejdą to pewnie cenę zrównają ze zwykłym obecnie. A tak można zarobić więcej przecież.

Nie no, jasne, po normalnej cenie puszczą jeszcze starego nieświadomym kupującym, aż się wyprzeda, a później już zostanie tylko oled

Opublikowano

tak ale tu chodzi też o sklepy, ich zyski i zaufanie do Nintendo, sklepy mają stocki kupione z marżą i musiałyby tracić na sprzedaży po nagłej obniżce.

8 godzin temu, Labtec napisał:

Tylko ze ta różnica miedzy modelami to na pewnie nie samochód i koń, tutaj większość nie będzie sprzedawać swojego starszego modelu tylko żeby wymienić na OLED, wiec ceny używek i nowych tak drastycznie nie spadną, co innego bylo z n.p. PS4 i PS4 Pro

Przykład zły bo PS4 Pro to inny produkt, oba są dalej na rynku i sony nie obniżyło ceny pro do bazowej ps4. PS4 i PS4 Pro to już lepiej porównać to Switcha i Lite. Nie to samo ale bliżej.

Oled to tylko rewizja. Tylko ekran i obudowa.

Opublikowano
13 godzin temu, creatinfreak napisał:

Jak myślicie, zwykły switch po wyjściu OLED stanieje? Jakoś nie uśmiecha mi się wydać 1,7k pod koniec życia konsoli i myślę nad zwykłym zamiast lite bo jednak ten ma za mały ekran.

oczywiście, że nie stanieje

Opublikowano (edytowane)

No dokładnie, na razie to jest żyła złota dla Nintendo więc nastepca będzie najwcześniej za 2-3 lata. A po premeirze nowej konsoli switch będzie jeszcze ciągnął z 2 lata jak 3DS po premierze Switcha. Więc na luzie będzie dostawał jeszcze duże premiery przez 4-5 lat. 

Edytowane przez Ukukuki
Opublikowano
1 godzinę temu, creatinfreak napisał:

To muszę się zastanowić czy większy i lepszy wyświetlacz czy możliwość pogrania na tv jest tyle warta.

imo nie jest

mam lite od grudnia (800zł) i jest w pytę :lapka: 

Opublikowano
1 godzinę temu, creatinfreak napisał:

To muszę się zastanowić czy większy i lepszy wyświetlacz czy możliwość pogrania na tv jest tyle warta.

Bierz normalnego, BOTW i SMO na TV wyglądają i działają super. Do tego Ring Fit, granie kanapowe, granie w łóżku, wszystko w jednym, pięknym, klasycznym Switchu.

Opublikowano

Miałem i zwykłego i lite. Lite fajny ale jednak trochę mały ekran no i taką zelde nie wyobrażam sobie grać na tak małym ekranie. Tu ten wielki świat potrzebuje telewizora. Ale właśnie czy do okazjonalnego grania mobilnie i jeszcze bardziej okazjonalnego na tv warto wydać 1,7k. No kurwa potrzebuje czegoś mobilnego, ale szkoda mi siana.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

W sumie jak chce przenośniaka to alternatywy nie ma. :dunno: 

GPD Win 2 :kaz: Mieści się do kieszeni albo małej przegródki w torbie/plecaku. Jest dużo bardziej przenośny niż switch ale jest to typowy PC. Nikt już w erze telefonów nie będzie wydawał typowego przenośniaka w starym stylu. 

Teraz, GearsUp napisał:

Co innego jest ważniejsze przy graniu przenośnym?

Wielkość? 

Opublikowano

Ja mam oba i konsolą przenośną jest tylko lite.

Zwykły po wyjęciu z docka to jakiś trzeszczący żart. Gorsze wykonanie i gorszy plastik niż lite. Z graniem na tv jest różnie jedne gry super inne wyglądają jak gówno. Mały ekran jednak wiele wybacza.

Opublikowano

Switch powstał jako konsola hybrydowa, nie wiem czemu ktoś świadomie kupuje wersję wykastrowaną, pozdrawiam :lapka:

Opublikowano
2 godziny temu, GearsUp napisał:

Mhm ... Lite najlepszy do grania przenośnego...

Bateria w Lite 3-7h

Bateria w zwykłym 4.5-9h

PSP trzymał 3-6 godzin, tak samo vita. Każde przenośne urządzenie trzeba wtykać do kontaktu. Jak chcecie długą żywotność za niską cenę zatrzymajmy się na grafice z DS.

Opublikowano
5 godzin temu, GearsUp napisał:

Mhm ... Lite najlepszy do grania przenośnego...

Bateria w Lite 3-7h

Bateria w zwykłym 4.5-9h

ja bym powiedział, że urządzenie, które jest wygodniejsze, jest lepsze do grania przenośnego, a nie to, które trzyma dłużej na baterii

Opublikowano

No właśnie.

A ja mam duże dłonie więc Switch Lite będzie dla mnie lepszy od zwykłego do grania przenośnego?

Jeden pies a to, że zwykły potrzyma te 2 godziny dłużej to już gamechanger imo.