Ukukuki 6 992 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Zanosi się ,że nie dostaniemy na Switcha żadnej nowej odsłony z DK trochę lipa bo to moja ulubiona seria platformówek on Nintendo. 3 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Przyszedl czas na zakup Switch’a. Krotko: ktora wersja jest optymalna do grania stacjonarnego? Rzadko grywam poza domem, a mam do tego 3DSa XL. Brakuje mi jednak innosci, pojebanych Bayonett’ek i „gierek dla dzieci”. Rozumiem, ze Ninny ma jakis kontroler procz joycon’ow? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Ma i oczywiście kosztuje więcej niż powinien. Polecam nowy filmik arhn.eu właśnie zrecenzował fajny pad 8bit do switcha i pc. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Jest Pro Controller i to świetny pad Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 29 minut temu, Yap napisał: Przyszedl czas na zakup Switch’a. Krotko: ktora wersja jest optymalna do grania stacjonarnego? Rzadko grywam poza domem, a mam do tego 3DSa XL. Brakuje mi jednak innosci, pojebanych Bayonett’ek i „gierek dla dzieci”. Rozumiem, ze Ninny ma jakis kontroler procz joycon’ow? Bierz wersję OLED i Pro Controller, albo ten: https://perfectblue.pl/produkt/8bitdo-pad-2-4-g-ultimate-bluetooth-controller-bezprzewodowy-pc-nintendo-switch-bialy-podstawka/?termiczny&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=a745859a-5ac4-0259-4bb5-fb343dc1ee2a Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 No i mieta. Serducha beda kiedy pakiet bedzie mi przyslugiwal, ale dokladnie o taki zestaw mi chodzilo. Kontroler wezme made-by-Ninny. Od roku ciulam pieniachy, zeby uderzenie cenowe zniwelowac do minimum, ale przegladajac gierki nie ma watpliwosci, ze zakup troche mna potarga. Jeszcze raz dzieki wszystkim. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Pro controller jest świetny i również polecam. Na swoim mam już wylatane z 2000h i zero problemów. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Pomimo posiadania i zadowolenia z Lite'a też chodzi mi po głowie klasyczna lub oledowa wersja żeby i od czasu do czasu stacjonarnie popykać. Tylko zaczynam się zastanawiać, czy tak późno w generacji warto się na taki ruch decydować. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Z tego co wiem grasz głównie na pc więc ujrzenie gier ze Switcha na TV może być dla Ciebie ciężkim przeżyciem. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Ja po steam decku mam ciary na myśl o tym by switcha odpalać na tv xdd. Choć bayo3 w większości tak przechodziłem bo przenośnie to chyba w 240p chodziło xd 1 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Ja mam mały monitorek pod switcha i do tego często gram z nóżką. Granie na TV to tylko imprezowe bo się nie da na to patrzeć. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Switch na tv tylko nieliczne gry. Jakieś retro indyki przejdą albo Mario Kart. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 1 godzinę temu, devilbot napisał: Z tego co wiem grasz głównie na pc więc ujrzenie gier ze Switcha na TV może być dla Ciebie ciężkim przeżyciem. W tym przypadku grałbym jedynie na 24 calowym monitorze. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 28 stycznia 2023 Opublikowano 28 stycznia 2023 Indyki w fullhd spoko wyglądają ale 720p i niżej co wiele większych gier robi wygląda to tragicznie na dużych tv. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 (edytowane) Z ploteczek. Ponoć robi się mario baseball... Jak to będzie taki syf jak piłka to bleeee. Edytowane 30 stycznia 2023 przez Basior . Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Piłka była super, graficznie topka, mechanika spoko ale ta gra była totalnie wyprana z trybów, full był jak demo w niektórych grach. Ostatecznie to zdecydowanie ze sportowek na switchu wyszedł najlepiej Aces - singiel był wporzo, kilka trybów było, multi był wciągający, a i mechanika fajna. W sumie jedynie co mi tam się nie podobało to sterowanie ruchowe - bardzo niedokładne choć ogółem wywalone miałem w ten tryb. Golf był dziwny, fajne rzeczy (samo sterowanie ruchowe rewelacyjne) przekładały się z bardzo słabymi (mało pól golfowych, singiel tragiczny) Switch sport - kolejna gra z cyklu, byłaby niezła (patrz piłka) gdyby dali tam coś więcej, ilość dyscyplin to jakiś żart. Ale taki bagmington im wyszedł, kurvy leciały xd no i wielu chwaliło ten piłkarski Rocket League. Jeszcze jak podpiemy Arms pod grę sportową to mamy kolejny przypadek gry bez zawartości. Ta się pojawiła ale w patchach przez rok od premiery. Ja kupiłem właśnie wtedy i byłem bardzo zadowolony. Świetny tytuł, pomysł i wykonanie. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Mi żądna z tych sportówek nie siadła, czuć mały budżet. Ogólnie kiepsko ze strony Nintendo bo te gierki to ewidentny skok na kasę, zero serduszka w gierce tylko żerowanie na marce Cytuj
funditto 657 Opublikowano 30 stycznia 2023 Opublikowano 30 stycznia 2023 Bez przesady, Mario Tennis Aces to sztos gierka i najlepszy tenis od czasu Top Spin na pierwszego Xboxa 1 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 3 lutego 2023 Opublikowano 3 lutego 2023 Mendrek kilka lat temu kupił switcha chwaląc się w zakupach growych, od tego czasu napisał w tym dziale jakiegoś posta? Pochwalil się w co grał, co skończył, czy co go rozczarowało? @Mendrek Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 3 lutego 2023 Opublikowano 3 lutego 2023 41 minut temu, Daffy napisał: Mendrek kilka lat temu kupił switcha chwaląc się w zakupach growych, od tego czasu napisał w tym dziale jakiegoś posta? Pochwalil się w co grał, co skończył, czy co go rozczarowało? @Mendrek Ja rzadko piszę w działach growych od jakiegoś czasu, bo mi go brakuje, a czasami nie mam siły na produkowanie się po dniu pracy. Na Switch'u gram okazjonalnie, głównie na zewnątrz, w hotelach, w zbiorkomie czy czasami przed snem. Czyli jak na handhelda przystało. Gram głównie w indyki - np. kapitalne i ponadczasowe Jets n' Guns, Puzzle Quest, Lumines, Mr Driller, Megadrive Coilection, Dicey Dungeons, Horizon Chase Turbo. Z dużych to tam czasami Bayo 2 epizodycznie i ostatnio kupiłem MH Stories 2. Zawiodłem się na dwóch grach dużych generalnie - Fire Emblem Warriors (słabe bardzo musou) i Lego City Undercover (nie wiem, chyba zbyt grzeczne i zbyt narzucające się Lego) Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 3 lutego 2023 Opublikowano 3 lutego 2023 W dniu 30.01.2023 o 20:09, funditto napisał: Bez przesady, Mario Tennis Aces to sztos gierka i najlepszy tenis od czasu Top Spin na pierwszego Xboxa Ogralem jak bylo w trialu. Lacznie moze 2 godz. Dluzej raczej by mnie nie utrzymalo. Tak samo jak pilka z marianem. 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Nintendo podało nowe wyniki swoich gier Top 10: Mario Kart 8 Deluxe - 52 mln Animal Crossing NH - 41,59 mln Smash Bros Ultimate - 30,44 mln Zelda BoTW -29 mln Pokemon SS - 25,68 mln Super Mario Odyssey - 25,12 Pokemon Scarlet/Violet - 20,61 mln Super Mario Party - 18,79 mln Ring Fit Adventures - 15,22 mln Pokemon Let’s Go - 15,07 mln Inne gry, które w tym roku zrobiły milion: NSMBU Deluxe - 14,75 mln Pokemon Legends Arceus - 14,63 mln Luigi’s Mansion - 12,44 mln Super Mario 3DW + BF - 10,82 mln Splatoon 3 - 10,13 mln Mario Party Superstars - 9,38 mln Switch Sports - 8,61 mln Kirby and TFL - 6,12 mln Mario Strikers BL - 2,47 mln Xenoblade Chronicles 3 - 1,81 mln Bayonetta 3 - 1,04 mln Switch - 122,55 mln Edytowane 7 lutego 2023 przez funditto 2 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Jak zwykle niewiarygodne wyniki, ja czekam na directa który odpowie jaki mają plan na switcha. Dalej będą rzucać sztosami by zaatakować rekord najlepiej sprzedającej się konsoli ever czy jednak kończymy botw2 i za rok następca (tego pewnie na directie nie powiedzą ale jakby nic nowego dużego prócz zeldy nie pokazali to by było do mnie to jednoznaczne). U mnie po 6 latach switch już zaczął się mocno kurzyć, nawet indyki mając steam decka straciły sens, ja już w pełnym trybie czekania na następcę. Nowe poksy 20mln w 6tyg, ehhhh jak me serce płacze że ta seria będzie związana pewnie na zawsze z game freak (są jednym z właścicieli marki pokemon company) i nie idzie ich wypyerdolic albo zmusić by zaczęli ogarniać te ich gierki od strony technicznej Edytowane 7 lutego 2023 przez Daffy Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Koszmarne jest to, że efektem kuli śniegowej Poki będą brnęły w tę wstrętną stylistykę 3D, a przecież mogło to być wypasione 2D jak w Octopath albo chociaż cel-shading jak w XIII. Osobiście liczyłbym też na powrót bardziej handheldowej formy sprzętów i może samego projektowania pod taki typ rozgrywki. Switch u mnie kurzy się od dłuższego czasu, bo to taka słabiutka stacjonarka, polegająca w dużej mierze na konwersjach z innych sprzętów do czego zdecydowanie lepiej nadaje się deck. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Switch na tv to się nadaje najlepiej do gierek z multi kapanowym jak mk8d, smash, jakieś Mario Party itp. Oledzik + exy Nintendo i ich specyfika oprawy i dalej to fajnie wygląda przenośnie. Exy wg mnie były projektowane w większości pod przenośny styl konsoli, gry z multi w szczególności. Co to poksow to yebac game freak, ale jak oni są współwłaścicielami i te gry wykręcają takie wyniki to żadna siła na ziemi nie zmieni ich podejścia czy też nie zmieni deva odpowiadającego za gierki z tej franczyzy. Żeby tak sprzedająca się seria zarabiająca tiry hajsu miała gierki wyglądające jak z ery PS2 działające jakby tą gierkę z PS2 puściło się na jakimś przedpotopowych lapku na emu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi