Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam gram tylko w trybie przenośnym, miałem lita, niedawno kupiłem oleda.

No różnica jest bardzo na plus, wielkość wyświetlacza + jego jakość, no i jest ta mozliwość zagrania na tv w razie wu (skorzystałem bodaj raz, w celu sprawdzenia czy działa;))

Ja nie żałuję, ale różnica w cenie jest jednak bardzo wyraźna, więc już sam musisz sobie odpowiedzieć, czy lepszy ekran jest warty wydania tych kilku stówek więcej

• Dzięki 1
Opublikowano

Z tego co czytam w necie, to ludzie przesiadający się z lite na oleda grają więcej i częściej. Ekran serio robi robotę i świetnie gry Nintendo na nim wyglądają. Ja w ogóle nie gram w docku, tylko przenośnie mimo że mam tv oled. Ja bym się nie zastanawiał.

Opublikowano

Ja wziąłem OLEDa i jest wspaniale. Nawet nie sprawdzałem jak tam na TV, wolę nie oglądać Bayonetty na 55 calach ze Switcha xD Ale do łóżeczka popykać, jakiś meczyk na TV i jest bajlando.

Opublikowano

No niby nic w bebechach nie podkręcili, a przesiadka z govno ekranu na oleda z większą przekątną robi niesamowicie robotę. Pamiętam jak dostałem oleda razem z dreadem, no jakbym się wersja pro wtedy bawił.

Opublikowano

Na pewno po kupieniu OLED-a moja miłość do Switcha jeszcze odżyła. Gry stały się jakby jeszcze bardziej wciągające, trudne do odłożenia. 

Kupiłem bo gram sporo, w przeliczeniu na godzinę grania to grosze wydałem, a jakbym nie kupił to bym się zastanawiał czy to zrobić czy nie hehe. Jak wydałem dwa razy tyle na PS5 z paroma grami to nie myślałem nigdy nad opłacalnością Switcha.

Ludzie tutaj jęczą, że Switch jest "słaby", ale sprzęt elektroniczny zawsze będzie "słaby" - najwyżej parę lat później, nadal wyjdą kolejne gry, które nie będą chodzić i na tym wcześniej "silniejszym", nie będzie klatek i pikseli. Natomiast większy i ładniejszy ekran będzie uprzyjemniał prawie każdą grę, choćby prostą.

V2 to też zauważalna zmiana na plus. Czas życia baterii pierwszego modelu naprawdę czasami uwierał w życiu. V2 (OLED i nieoled) działa na baterii zauważalnie dłużej, niż Lite. A V1 jeszcze krócej, niż Lite.

• Dzięki 1
Opublikowano

Może być że rozładowany joycon, pobierał energię od switcha, żeby naładować się.

Mój lewy joycon tak robi cały czas.

Gdy konsola się ładuje - to on nie. Ikonka jest wiecznie czerwona.

Gdy odłączę konsolę - to wtedy rozbiera ją z energii, żeby siebie doładować.

Zdrowa konsola spala z 3-4% na noc.

U mnie to nawet i 60...

• Plusik 1
Opublikowano

Nintendo Switch OLED? Jedyny wybór dla true zagrajmera. Tak szczerze nawet bym nie podał ręki dla "gracza" który ma starszy model albo nie daj boże lajta

Opublikowano

Jest parę dziewiątek, dominują szóstki i siódemki. Bardzo przewijają się określenia typu "Metroid Junior", "moja pierwsza metroidówka". Nie brzmi jak nic poza oczywistym.