drozdu7 2 874 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Właśnie wróciłem z Praskiego Zoo, ale nic nie zobaczyłem bo na wejściu powiedzieli że wszystkie zwierzęta oglądają Directa Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Nintendo w tym roku jest tak bardzo nieobecne, że nawet remastery gier 3D szykują na next gena, no taki to rok Switcha. 15 minut temu, ornit napisał(a): Hmm dziwne, bo 0 chyba nie na Switchu, czemu zaczęli od 1, a nie prequela hmm. Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia (edytowane) Przecież to był indie pokaz. 7 minut temu, drozdu7 napisał(a): Właśnie wróciłem z Praskiego Zoo, ale nic nie zobaczyłem bo na wejściu powiedzieli że wszystkie zwierzęta oglądają Directa Nie lubisz takich gier jak Hollow Knight czy Chained Echoes? Karykatura gracza Indyczki ratują tę branżę Edytowane 27 sierpnia przez GearsUp 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia 3 minuty temu, GearsUp napisał(a): Przecież to był indie pokaz. Nie lubisz takich gier jak Hollow Knight czy Chained Echoes? Karykatura gracza Indyczki ratują tę branżę Pokaz Silksong jest szykowany może na otwarcie Switcha 2, od razu 15 mln egzemplarzy Switcha zejdzie xD. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Dobry Direct pod kolekcje staroci na Steam. Mam co chciałem w sumie. Switch to ziemniak i nie zmierzam nic brać zanim nie dowiem sie czy bedzie kompatybilny z S2. Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia nie ogladalem directa, ale scoorvysyny podobno ukryły remake trailsów w rolce Cytuj
Hanza71 41 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Dobry direct, wzialem sobie kolekcje Castlevani, jakos mnie era DS'a ominela. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Godzinę temu, Hanza71 napisał(a): Dobry direct, wzialem sobie kolekcje Castlevani, jakos mnie era DS'a ominela. Mnie nie, ale chętnie wrócę, ale może nie teraz. Na jakeis promo się poczeka. Ale gry rewelacyjne imo Cytuj
voi tekku 120 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Star Overdrive i nowa Atelier wygladaja spoko, reszta nie dla mnie. W ogóle tak sobie dzisiaj myślałem że na Switchu pewnie jakoś tak przyjemniej byłoby ograć Yakuze. Cyk jedynka na Switchu. Myślałem też że może w końcu Chrono Triggera przeportują, to sie jednak nie sprawdziło... Cytuj
Gebcauitn 1 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września Chciałbym zapytać czy jest jakiś temat poświęcony następcy Switcha? Szukałem w przeglądarce, ale nie mogę znaleźć. Jakby mógł mnie ktoś podlinkowac byłbym wdzięczny. Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września 8 minut temu, Gebcauitn napisał(a): Chciałbym zapytać czy jest jakiś temat poświęcony następcy Switcha? Szukałem w przeglądarce, ale nie mogę znaleźć. Jakby mógł mnie ktoś podlinkowac byłbym wdzięczny. Ta, zakładałem taki temat ale nie został podczepiony 1 Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Taka piekna okazja a oni nadal nic a nic o S2: https://www.nintendolife.com/news/2024/09/anniversary-nintendo-is-135-years-old-today Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Czy nad konsolą Nintendo Switch OLED, kurłaaaa, krąży jakaś klątwa? ,,Dopiero i aż" minęło z dżyliard fazylion-gwandylionów lat od premiery sprzętu a... jego cena wciąż w wersji podstawowej zdaje się być dość zaporowa: 1400zł (+/- 400). I znając życie mimo ceny konsola na pewno sprzedaje się dość dobrze, a samych gier oryginalnych, dedykowanych tej platformie, czy ,,portów" pod nią przenoszonych/realizowanych również jest cała masa. Najciekawsze jest to (stąd zapytanie do Was), czy technologia stosowana w grach na NS uległa poprawie i większemu ,,zaawansowaniu", tym samym sprawiając, że same gry stały się przez te lata od premiery NS OLED płynniejsze w rozgrywce, mają większą ilość fps etc. Bo kurłaaaa wydawać na nówkę NS te 1400zł, czy nawet lekko mniej, to ciężka decyzja do rozkminy, tym bardziej, że premiery gier na Ps5, na które liczę tuż tuż, a tu wydatek byłby i tak spory. No i zakup jakiegoś soundbara też kusi. ... Chyba że jakaś dobra używaka wejdzie w grę w tej NS Switch kwestii. W zestawie z grami było by w sam raz. XD 2 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września A co jeśli switcha 2 nie będzie w w ogóle a Nintendo będzie klepać gierki na Switcha 1 do usranej śmierci bo w sumie czemu nie? Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września 2 godziny temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a): Czy nad konsolą Nintendo Switch OLED, kurłaaaa, krąży jakaś klątwa? ,,Dopiero i aż" minęło z dżyliard fazylion-gwandylionów lat od premiery sprzętu a... jego cena wciąż w wersji podstawowej zdaje się być dość zaporowa: 1400zł (+/- 400). I znając życie mimo ceny konsola na pewno sprzedaje się dość dobrze, a samych gier oryginalnych, dedykowanych tej platformie, czy ,,portów" pod nią przenoszonych/realizowanych również jest cała masa. Najciekawsze jest to (stąd zapytanie do Was), czy technologia stosowana w grach na NS uległa poprawie i większemu ,,zaawansowaniu", tym samym sprawiając, że same gry stały się przez te lata od premiery NS OLED płynniejsze w rozgrywce, mają większą ilość fps etc. Bo kurłaaaa wydawać na nówkę NS te 1400zł, czy nawet lekko mniej, to ciężka decyzja do rozkminy, tym bardziej, że premiery gier na Ps5, na które liczę tuż tuż, a tu wydatek byłby i tak spory. No i zakup jakiegoś soundbara też kusi. ... Chyba że jakaś dobra używaka wejdzie w grę w tej NS Switch kwestii. W zestawie z grami było by w sam raz. XD W pchlim targu jest jedna zadbana sztuka do sprzedania, wink wink Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Yesterday, [Ryujinx creator] gdkchan was contacted by Nintendo and offered an agreement to stop working on the project, remove the organization and all related assets he’s in control of. While awaiting confirmation on whether he would take this agreement, the organization has been removed, so I think it’s safe to say what the outcome is. 1 Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października bardzo dobrze, yebać pc złodziei 1 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 764 Opublikowano 2 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 października Z jednej strony jebać Nintendo za dalsze tkwienie mentalne w 1999 i wojenkę z internetem, z drugiej nie jestem fanem emulacji konsol, które nadal żyją i są dostępne w pierwszym obiegu. To już umożliwia świeże piractwo, a jak widać było nawet na forumku granko przed premierą w nowości. Nie taki powinien być cel emulgatorów. 10 3 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Dokładnie jak pisze Bzduras. Emulatory to piękna sprawa, bo pograsz w remastery i najlepsze wersje tych rozmazanych paciek tworzonych pod telewizory CRT. Większość gier i tak nie jest w obiegu. Emulowanie dzisiejszych gier, których sprzedaż buduje przyszłość branży, przynosi wiele złego. Szkoda, że Nintendo niektórych po prostu kusi do piractwa - bo ktoś może zagrać sobie w 4k60, a nie 640@28 xd Ale fajnie, że walczą z emulkami przed Switchem 2. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Tu nawet nie ma co gadać, rozwój emulatora konsoli danej generacji powinien nastąpić dopiero po tym, jak ta konsola przestanie być produkowana i dostępna w sklepach. Z głowy mogę wyliczyć z dwadzieścia zalet istnienia emulatora takiego PSX czy N64, ale już Switcha - jednej z najpopularniejszych obecnie sprzedażowo konsolek, na którą nadal wychodzą nowe gry - to co najwyżej "lepsza jakość graficzki". Natomiast wad jest o wiele, wiele więcej, wliczając w to potencjalne zatrzymanie jakiegokolwiek rozwoju emulacji tego sprzętu, bo skoro Nintendo dało po uszach twórcom dwóch takich programów to kto wie, czy nie wycelują swoich prawników w ludzi, którzy za jakiś czas będą chcieli przejąć schedę po tych projektach? Na miejscu takiego informatyczka 15k yebanego raczej nie chciałoby mi się narażać w imię tego, żeby ludziki mogły sobie pograć w gierki poza dedykowanym sprzętem. Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Też wczoraj dojebali się do typa od anbernicow retro game corps i teraz biedny siedzi i bluruje kadry w których są gry Nintendo https://www.timeextension.com/news/2024/10/nintendo-is-now-going-after-youtube-accounts-which-show-its-games-being-emulated Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października lepiej pozno niz wcale. Pozwolili im wszystkim na zbyt duzo i sie rozbestwili. Jak zaczna wyskakiwac emu switcha 2 to od razu powinni łeb ucinać albo do sądu i ciągać ich latami. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października Nintendo widzę że chce doprowadzić do tego że ich retro gierki będą ekskluzywne dla emu w ich abonamencie. Co do emu switcha - to zgadzam się że akurat emu aktualnej konsoli na którą produkowane są gry to już przegięcie, niczym to się nie różni od chipów i werbatimow z ery ps2 1 Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 2 października Opublikowano 2 października 2 godziny temu, devilbot napisał(a): Też wczoraj dojebali się do typa od anbernicow retro game corps i teraz biedny siedzi i bluruje kadry w których są gry Nintendo https://www.timeextension.com/news/2024/10/nintendo-is-now-going-after-youtube-accounts-which-show-its-games-being-emulated Wario Land 3 ostatnio przeszedłem na anbernicu, dobrze, że mi policja nie wpadła na chate Jebać nintendo i ten ich smieszny abonament ze starociami. Emu switcha? No tu ich rozumiem, że z tym walcza, sam jestem przeciwny piractwu nowych gier, Xenoblade Chronicles X kupilem mimo, ze nie mialem wiiu i przeszedlem na emulatorze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi