Soban 4 102 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada 20 godzin temu, Pupcio napisał(a): A ten nie ma tego Halla? https://perfectblue.pl/produkt/8bitdo-pad-2-4-g-ultimate-bluetooth-controller-bezprzewodowy-pc-nintendo-switch-bialy-podstawka/ Bo ten pro niezbyt mi się podoba Tu masz 100 taniej https://pl.aliexpress.com/item/1005007103160329.html?dp=ppr-pl-619132080&aff_fcid=f15e965f78484539a26c87551db6aed7-1731667094966-00034-nHz3rGy0&aff_fsk=nHz3rGy0&aff_platform=promotion&sk=nHz3rGy0&aff_trace_key=f15e965f78484539a26c87551db6aed7-1731667094966-00034-nHz3rGy0&terminal_id=f534d044c5284f33826255e3964aa6b6&afSmartRedirect=y 1 Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Ale sabotuje BIZNES yebany! Ogólnie chce już poczekać do s2 z zakupem bo się cykam że będą cyrki z kompatybilnością a na laktosie gram na xboxowym Cytuj
BRY@N 1 594 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Jak to jest na tymi Ali, że to wszystko takie tanie? Ostatnio był Switch OLED po 800zł Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada 6 minut temu, BRY@N napisał(a): Jak to jest na tymi Ali, że to wszystko takie tanie? Ostatnio był Switch OLED po 800zł Bez gwarancji podobno z tego co czytałem i cena zbyt podejrzana jak dla mnie. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Z tego co wiem to z azjatyckiej dystrybucji, a taki przykladowo switch oled w japoni to kosztuje wlasnie z 800-900zl w retailu bez promek. Sam bralem charging gripa z ali za 40zl i wyglada legitnie + dziala prawidlowo. Teraz zamowilem dla beki za 130 tokyo mirage, bo u nas drogie fest i zobaczymy co przyjdzie i z jakiego regionu. Cytuj
BRY@N 1 594 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Mam klienta na OLEDa z gwarancja do czerwca i daje 1000zl. Chyba pogonie bo lepszej okazji nie będzie Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada Panowie, bo ja chyba będę kupował switcha 2. Sony dało dupy w tej generacji, mam laptopa z rtx i Spidermana 2 czy Kratosa - można se kupić na Steam. Gram dużo mobilnie, a i mając dzieciaki - chyba Nintendo wyda się konsola ok. Nie miałem switcha, ale chce kupić switcha 2 który będzie miał wsteczną kompatybilność. A że cierpię na zbieractwo, to bym chętnie żebrał w pudełku top 10 gier ze switcha. Ktore gry warto mieć w pudełku? Kupiłem już Mario rpg które ogrywałem na snes mini i emulatorach. Mariany… zeldy? mam przerobionego 3DSa i takie Kirby mi nie podchodzi. Co polecacie ograć? Co się uzbierało od tego 2017 roku? Cytuj
BRY@N 1 594 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada (edytowane) Na pewno Metroid Dread dla mnie to było niezłe odkrycie jeśli chodzi o gry ze Switcha. Bayonetta 2 też polecam bo bardzo dobra gra o ile podobała Ci się jedynka. Edytowane 24 listopada przez BRY@N 1 Cytuj
Badus 282 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada (edytowane) Cytat Ktore gry warto mieć w pudełku? Zasada niezmienna od lat w przypadku N - każdego ich exa. Kupno cyfrówek w promkach ich 1st party kompletnie się nie opłaca. Cytat Co polecacie ograć? Co się uzbierało od tego 2017 roku? https://www.nintendolife.com/nintendo-switch/games/browse?sort=rating enjoy + trzeba brać korektę na Nintendo factor - albo kochasz albo nienawidzisz... Edytowane 24 listopada przez Badus 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada (edytowane) Akurat Switch miał tyle świetnych tytułów, że 10 gier to za mało, ale jakbym miał jakoś to upchnąć to na pewno: 1. Zelda BoTW lub ToTK - według uznania 2. Super Mario Odyssey 3. Mario Kart 8 Deluxe 4. któryś z ich platformerów 2D - sugerowałbym Super Mario Wonder lub Donkey Kong Tropical Freeze 5. Super Smash Bros Ultimate 6. Któreś Xenoblade, a najlepiej cała trylogia lub chociaż 1+2 7. Któraś Bayonetta lub Astral Chain jako slasher 8. Metroid Dread 9. Co do Mariowych RPGów to przede Paper Mario Thousand Years Door lub któraś z części Mario + Rabbids 10. Któryś Fire Emblem lub Pikmin 4 lub Advance Wars 11. Przydałyby się też jakieś Pokemony - osobiście proponuję Legends Arceus lub coś z głównej serii 12. Któraś z części Mario Party Wziąłbym też pod uwagę obie części Splatoon i Luigi’s Mansion, Kirby and The Forgotten Land (to jedyna część. w 3D), Super Mario 3D World, Metroid Prime Remastered, Animal Crossing i Snipperclips Edytowane 24 listopada przez funditto 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada "gram dużo mobilnie" "nie miałem Switcha" Jak się uchowałeś? Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Zelda BOTW, Bayonetta 2, Mario Odyssey, Metroid Dread kolejność dowolna. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Ogólnie ktoś tu kiedyś się pytał czy te tanie gry z aliexpress sa legitne no i moge potwierdzic, ze sa. Wlasnie mi przyjechal trudno dostepny w ludzkiej cenie Tokyo Mirage Sessions na switcha za ktorego u majfrienda dalem 120zl i smiga elegancko a pudelko tez legitne z ESRB po angielsku. Minus jaki widze to to, ze oni troche losują wydania i można trafić na chińską okładkę(gra bedzie dzialac jak ma angielski, ale no pudelko od kintoka), ale no ja mialem farta. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada W dniu 25.11.2024 o 09:32, NemoKOF napisał(a): "gram dużo mobilnie" "nie miałem Switcha" Jak się uchowałeś? mam 3dsa, evercade.. no i na lapku robię kolekcję gier życia w launchbox, to mi zzera czas... W dniu 24.11.2024 o 23:00, funditto napisał(a): 1. Zelda BoTW lub ToTK - według uznania - to na pewno któreś wezme 2. Super Mario Odyssey - to tak, mam na liscie 3. Mario Kart 8 Deluxe - to odpada, bo pewnie wyjdzie nowa część na switch 2 4. któryś z ich platformerów 2D - sugerowałbym Super Mario Wonder lub Donkey Kong Tropical Freeze, raczej mario wonder, bo DK miałem na 3dsie i nawet z cheatami bylo ciezko... 5. Super Smash Bros Ultimate - to jest za chaotyczne Coś wybiorę, dzięki, a swoje 3 grosze wkleiłem wyżej. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 1 grudnia Opublikowano 1 grudnia Rok za nami. Był to od Nintendo najsłabszy rok Switcha, z oczywistymi donosami, że firma skupia się na przygotowaniu mocnego startu nowej konsoli. Niemniej prawie każda firma posiekałaby się za taki "najsłabszy rok" lol. Eventy na plus: - Paper Mario: The Thousand Year Door - szczerze mówiąc, w nic mi się tak dobrze nie grało z tych gier, a naprawdę rzadko lubię grać w coś sprzed 20 lat. Uaktualnienia pomagają, ale, stety czy niestety, TTYD również przypomina, że Nintendo pod pewnymi względami nieco się zapuściło. Raz, że gra sprzed 20 lat nie jest AŻ TAK powolna i przestarzała w porównaniu do niektórych obecnych, a dwa, że próżno dziś szukać takiego scenariusza. - Super Mario Party Jamboree - nadal nie jest to do końca "Smash Ultimate tej serii", ale zaskakująco blisko. Duży rozmiar i uczucie kompletności sprawiają, że dawno nie było tak dobrej okazji, by wrócić do Mario Party. Przydałoby się DLC z mini-gierkami z poprzednich wersji, by zmniejszyć powtarzalność, ale ogólnie gra jest w swoim gatunku dopicowana zaskakująco. Eventy na meh: - Zelda: Echoes of Wisdom - to nie jest kiepska gra, ale jakoś nie poczułem mięty na poziomie 9/10. Teoretycznie pomysły są naprawdę super, ale sporo jest pomiędzy nimi łażenia trochę po nic. Ta gra, jak ostatnie duże Zeldy, mówi wiele o samym graczu - jeśli ja miałem nie takie ciekawe rozwiązania, to może dlatego, że nie wymyśliłem lepszych. Jednak Zeldy 3D, poza tym aspektem myślenia, mają też sporo obiektywnie niesamowitych rzeczy, wzruszające widoczki, dźwięki, piękny niepowtarzalny klimat wczuwy. A tutaj do tego daleko, grafika, muzyka i świat mi się nie podobają. Dobra gra, ale nie była jakimś hiciorem roku dla mnie. - Mario&Luigi Brothership - tutaj też mieszane uczucia, choć wiele osób już pisało w necie. Bardzo ładna wizualnie gra, która jakby trochę szybciej szła, to mogła być dla mnie hiciorem roku. Sporo ciekawych pomysłów, ale też masa powolnych scenek z mało ciekawymi wydarzeniami. Chciało by się pokochać, ale, szczerze, wolałem sobie włączyć jeszcze raz starego Xenoblade'a szczerze mówiąc. - Luigi's Mansion 2 - fani i nowi mają okazję łyknąć, ale żadna z części, mimo odmiennej konstrukcji, nie potrafiła sprawić, żebym pokochał Luigi's Mansion. Jest za to nostalgia do efektu 3D w 3DS-ie, ależ gry operujące światłem w ciemności robiły wrażenie. - Donkey Kong vs Mario - to by był naprawdę fajny pomysł zrobić grę opartą na tej idei i ją sprzedawać za 150 zł, ale Nintendo nie zrobiło z tym wiele. - Picza - gra jednocześnie robiona jakby dla małych dzieci jak i posiadająca mało wytłumaczone, frustrujące, ciężkie momenty. Zabrakło tu jakiejś jakości którą by się kojarzyło z Nintendo, ale takie przyzwoite spinoffy w sumie zawsze wychodziły. Gra jest pewnie lepsza niż ludzie myślą, została raczej kompletnie zlana, ale też nie ma co płakać. - Splatoon 3: Sider Order - każdy robi teraz rogaliki ze wszystkiego, próba Nintendo brzmiała ekscytująco. Wyszło ok, są pewne zalety potencjalnie, ale do opanowania tego co działa w gatunku najlepiej jakoś Nintendo daleko. Raz jeszcze, stosunek tego ile jest gry do jej ceny jest tutaj niewysoki. Eventy na weird: - Endless Ocean - kto by pomyślał, że wydadzą nowy Endless Ocean??? I kto pamięta że ta gra faktycznie wyszła? Ciekawe czy zeszła choć jedna sztuka. - Emio Famicom Detective - powrót serii po jakichś 30 czy 40 latach, luzik. Znów, szacunek za pomysł, nawet jeśli nikt w to nie zagrał. - Another Code - po raz trzeci, co za absurdalnie z dupy wyjęty szpil, żeby go reanimować na Switchu, wow. Ale ta gra nie była pasjonująca nawet na premierę 20 lat temu, i niewiele w niej przerobiono. - NES Championship - ponad dekadę po wydaniu NES Remix, nie widać, żeby Nintendo zrobiło jakiś postęp lol. Ciekawe, ile im zajęło zrobienie tej gry, tydzień? Najlepsze jest to, że nawet pomijając nową konsolę, przyszły rok może być lepszy. Metroid Prime 4 pewnie nie zbliży się do geniuszu poprzednich części, ale kto wie, może być kapitalną grą, jednak Retro i Nintendo i Metroid to są potęgi, nie ma co skreślać. Xenoblade X, no cóż, obawiam się, że znowu któregoś dnia powiem "jebać to, kupuję" i spędzę 200 godzin, chociaż mam wielką nadzieję, że będzie więcej zmian QOL, niż w remake'u jedynki, bo z nimi gra mogłaby naprawdę być najlepszą. Polskie DKCR może znaleźć jakichś fanów, choć nie mnie. No i niby są jakieś pokemony "na 2025", ale nie wiadomo co z nimi będzie, skoro mamy grudzień i nic poza tytułem o nich nie powiedziano. Ale niby są na Switcha, a poprzedni spinoff miał dobre opinie. 4 Cytuj
medzik1992 2 Opublikowano 7 grudnia Opublikowano 7 grudnia Witam. Ostatnio zastanawiamy się z żoną nad zakupem Nintendo Switcha do salonu. Widziałem, że jest kilka wersji tego sprzętu i szczerze nie wiem który wybrać. Może mi ktoś wyjaśnić czym się różnią tańsze i droższe wersje ? Druga sprawa to co powinniśmy zakupić do samej konsoli by dobrze się bawić ? Jakie gry polecacie na start ? Nie ukrywam, że na początek bardziej by nas interesowały gry, gdzie możemy razem pograć... widziałem switch sports. Dobry to tytuł na start ? Żona lubi też tytuły platformowe coś w stylu Lucky Tale. Dziękuję za rady. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia Liczy się tylko wersja z ekranem OLED, no chyba, że w ogóle nie zamierzacie korzystać z trybu przenośnego (czyli gralibyście na TV). Natomiast wersja Lite ma na stałe "przytwierdzone" joycony i nie oferuje opcji podłączenia do TV. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia Pierwsza dłuższa trasa że Switchem OLED zaliczona. Około 4 godzin grania i pozostało troszkę mniej niż 50%, więc myślę, że fajny wynik. Tylko szkoda, że bez dźwięku, bo okazało się iż moje Redmi Buds 5 pro nie łączą się przez BT Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia W dniu 7.12.2024 o 12:41, medzik1992 napisał(a): Dobry to tytuł na start ? Super Mario Party Jamboree to jest to czego szukacie, im więcej osób tym lepiej nie potrzebujecie żadnych akcesoriów chyba że 2 joycony to za mało dorzucilbym jeszcze Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Wonder, jakąś Zeldę i jesteście ustawieni :] a samą konsolę najlepiej brać w wersji OLED oczywiście Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia 17 godzin temu, Sedrak napisał(a): Pierwsza dłuższa trasa że Switchem OLED zaliczona. Około 4 godzin grania i pozostało troszkę mniej niż 50%, więc myślę, że fajny wynik. A w co grałeś? Bo to naturalne, że indorki zużywają mniej energii, przy takiej Zeldzie TOTK te cztery godziny to byłaby taka solidna górna ściana dla baterii, może nawet trochę mniej. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia 5 hours ago, Bzduras said: A w co grałeś? Bo to naturalne, że indorki zużywają mniej energii, przy takiej Zeldzie TOTK te cztery godziny to byłaby taka solidna górna ściana dla baterii, może nawet trochę mniej. FF VII, więc pewnie tutaj tkwi sekret 1 Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Tak w ramach ostrzeżenia, nie kupujcie tej foli ochronnej bigben w me na promce za 4.50 niby kompatybilna z oledem ale raz że za mała a dwa to chyba jakieś leżaki bo klej puszcza po kilku minutach od naklejenia. Umoczylem 9zeta i bonusowo 50 na nową normalna sprawdzona folie od hori. Karma za cebulę. Cytuj
voi tekku 120 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia ja to jestem przeciwnikiem tych tych wszystkich folii i szkieł, czy to na switcha czy na telefon, nie wiem co bym musial z tym switchem robic żeby ekran miał się popsuć. Jakieś mini ryski moga sie przytrafić, ale raczej nic zauważalnego. OLED i tak ma jakąś dodatkową warstwę ochronną od nowości (chyba że to jest jakas folia do pakowania którą wszyscy normalni ludzie ściągają i tylko ja ją zostawiłem xD) imo nie warto jeszcze dodatkowej naklejać. Wiadomo, każdy użytkuje inaczej, ale ja nie dbając przesadnie, ani o telefon ani o switcha (po graniu zazwyczaj ląduje w docku/caseie), mając oleda od premiery (i v1 od premiery) jeszcze go nie zarysowalem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi