Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, voi tekku napisał(a):

ja to jestem przeciwnikiem tych tych wszystkich folii i szkieł, czy to na switcha czy na telefon, nie wiem co bym musial z tym switchem robic żeby ekran miał się popsuć. Jakieś mini ryski moga sie przytrafić, ale raczej nic zauważalnego. OLED i tak ma jakąś dodatkową warstwę ochronną od nowości (chyba że to jest jakas folia do pakowania którą wszyscy normalni ludzie ściągają i tylko ja ją zostawiłem xD) imo nie warto jeszcze dodatkowej naklejać. Wiadomo, każdy użytkuje inaczej, ale ja nie dbając przesadnie, ani o telefon ani o switcha (po graniu zazwyczaj ląduje w docku/caseie), mając oleda od premiery (i v1 od premiery) jeszcze go nie zarysowalem.

Ja mam jakąś fobie odnośnie ekranów(za wyjątkiem smartfona szybka rozjebana od dwóch lat i wyjebongo) ,każda mikro ryska mnie drażni,niby uważałem na switcha ale po półtora roku zrobiły mi się mikro ryski na foli od wkładania do docka. Pewnie nikt normalny by nie zauważył ale ja widze przy odpowiednim oświetleniu i kącie patrzenia i juz od dawna chciałem wymienić a o tym jednym pyłku wielkości 1/5 piksela który wpadł pod folie przy zakładaniu to nie wspomnę.

Opublikowano

Ja w przypadku folii na ekran telefonu czy czegokolwiek innego, w tym przypadku Switcha, wybieram zawsze Spigena. Bardzo trwałe, przyjemne w montażu i nigdy nie miałem z nimi problemu. Polecam :D 

Opublikowano

Switch LCD się rysuje od normalnego użytkowania, wystarczy używać oficjalnego Docka. Jest to znany błąd projektowy. Dock robi piękne dwie pionowe kreski :) Mój Switch V2 miał te pionowe kreski widoczne na pleckach, na szczęście od przodu było szkło hartowane, więc żadnych uszkodzeń.

Opublikowano
35 minut temu, DarkStar napisał(a):

Switch LCD się rysuje od normalnego użytkowania, wystarczy używać oficjalnego Docka. Jest to znany błąd projektowy. Dock robi piękne dwie pionowe kreski :)

To ciekawe, bo mój egzemplarz (w zasadzie to mojej kobiety, bo przeszła w jego posiadanie wraz z premierą OLEDa) V1 z pięcioletnim stażem nie ma ani jednej ryski na ekranie :)

Opublikowano (edytowane)

To dobrze. Może nie każdy egzemplarz tak ma? Problem jest znany, osobiście od razu zakupiłem szkło jak robiłem research przed zakupem Switcha. Tłumaczę sobie, że to dlatego nie miałem rys ;)

Steam Decka i Rogala używam bez szkła.

EDIT: tak żebym nie był gołosłowny, proste wyszukiwanie: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=nintendo+switch+dock+scratching+screen

I, owszem, nie u każdego ten problem występował. Sprawdziłem swoje zdjęcia sprzedażowe, jednak nie miałem dwóch kresek. Miałem coś takiego obok nóżki:

image.thumb.png.e64c7defc426840e0c9e9ae35d30fbb7.png

To równie dobrze mógł grip zrobić :P

Edytowane przez DarkStar
Opublikowano

U mnie w V2 wyraźnie widać otarcia od docka na folii ochronnej. Na szczęście na tych grubych ramkach, a nie samym wyświetlaczu. Także imo temat istnieje

Opublikowano
4 godziny temu, DarkStar napisał(a):

I, owszem, nie u każdego ten problem występował. Sprawdziłem swoje zdjęcia sprzedażowe, jednak nie miałem dwóch kresek. Miałem coś takiego obok nóżki:

a to nie przez to szklo hartowane bo pogrubia konsole i na styk do docka wchodzi? Żona w swoim nakleila jakieś szklo i w docku tak na styk siedzi i ociera przodem i tylem. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, voi tekku napisał(a):

a to nie przez to szklo hartowane bo pogrubia konsole i na styk do docka wchodzi? Żona w swoim nakleila jakieś szklo i w docku tak na styk siedzi i ociera przodem i tylem. 

A wiesz.. to by nawet było zabawne 😄

Opublikowano

U mnie też już Switch ledwo zipie, praktycznie wyparty przez kombo PS5Pro + Portal + Vita. Mocnych exów już prawie nie ma, do multiplatform już dawno bez sensu. Następco, gdzie jesteś?

IMG_20241219_124218_491.thumb.webp.fbf1e9ac1c158f257711e3aae6dbfdd4.webp

SmartSelect_20241219_124048_Samsung Internet.jpg