kudlaty88 494 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia 48 minut temu, voi tekku napisał(a): ja to jestem przeciwnikiem tych tych wszystkich folii i szkieł, czy to na switcha czy na telefon, nie wiem co bym musial z tym switchem robic żeby ekran miał się popsuć. Jakieś mini ryski moga sie przytrafić, ale raczej nic zauważalnego. OLED i tak ma jakąś dodatkową warstwę ochronną od nowości (chyba że to jest jakas folia do pakowania którą wszyscy normalni ludzie ściągają i tylko ja ją zostawiłem xD) imo nie warto jeszcze dodatkowej naklejać. Wiadomo, każdy użytkuje inaczej, ale ja nie dbając przesadnie, ani o telefon ani o switcha (po graniu zazwyczaj ląduje w docku/caseie), mając oleda od premiery (i v1 od premiery) jeszcze go nie zarysowalem. Ja mam jakąś fobie odnośnie ekranów(za wyjątkiem smartfona szybka rozjebana od dwóch lat i wyjebongo) ,każda mikro ryska mnie drażni,niby uważałem na switcha ale po półtora roku zrobiły mi się mikro ryski na foli od wkładania do docka. Pewnie nikt normalny by nie zauważył ale ja widze przy odpowiednim oświetleniu i kącie patrzenia i juz od dawna chciałem wymienić a o tym jednym pyłku wielkości 1/5 piksela który wpadł pod folie przy zakładaniu to nie wspomnę. Cytuj
ThePatrickyo 74 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia Ja w przypadku folii na ekran telefonu czy czegokolwiek innego, w tym przypadku Switcha, wybieram zawsze Spigena. Bardzo trwałe, przyjemne w montażu i nigdy nie miałem z nimi problemu. Polecam Cytuj
DarkStar 146 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia Switch LCD się rysuje od normalnego użytkowania, wystarczy używać oficjalnego Docka. Jest to znany błąd projektowy. Dock robi piękne dwie pionowe kreski Mój Switch V2 miał te pionowe kreski widoczne na pleckach, na szczęście od przodu było szkło hartowane, więc żadnych uszkodzeń. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia 35 minut temu, DarkStar napisał(a): Switch LCD się rysuje od normalnego użytkowania, wystarczy używać oficjalnego Docka. Jest to znany błąd projektowy. Dock robi piękne dwie pionowe kreski To ciekawe, bo mój egzemplarz (w zasadzie to mojej kobiety, bo przeszła w jego posiadanie wraz z premierą OLEDa) V1 z pięcioletnim stażem nie ma ani jednej ryski na ekranie Cytuj
DarkStar 146 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia (edytowane) To dobrze. Może nie każdy egzemplarz tak ma? Problem jest znany, osobiście od razu zakupiłem szkło jak robiłem research przed zakupem Switcha. Tłumaczę sobie, że to dlatego nie miałem rys Steam Decka i Rogala używam bez szkła. EDIT: tak żebym nie był gołosłowny, proste wyszukiwanie: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=nintendo+switch+dock+scratching+screen I, owszem, nie u każdego ten problem występował. Sprawdziłem swoje zdjęcia sprzedażowe, jednak nie miałem dwóch kresek. Miałem coś takiego obok nóżki: To równie dobrze mógł grip zrobić Edytowane 11 grudnia przez DarkStar Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia Ja mam V1 kupione na premiere i tez nawet pol ryski nigdzie. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia A to nie tylko ten premierowy model miał ten problem i to nawet nie u wszystkich? Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia U mnie w V2 wyraźnie widać otarcia od docka na folii ochronnej. Na szczęście na tych grubych ramkach, a nie samym wyświetlaczu. Także imo temat istnieje Cytuj
voi tekku 120 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia 4 godziny temu, DarkStar napisał(a): I, owszem, nie u każdego ten problem występował. Sprawdziłem swoje zdjęcia sprzedażowe, jednak nie miałem dwóch kresek. Miałem coś takiego obok nóżki: a to nie przez to szklo hartowane bo pogrubia konsole i na styk do docka wchodzi? Żona w swoim nakleila jakieś szklo i w docku tak na styk siedzi i ociera przodem i tylem. 1 Cytuj
DarkStar 146 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia 2 godziny temu, voi tekku napisał(a): a to nie przez to szklo hartowane bo pogrubia konsole i na styk do docka wchodzi? Żona w swoim nakleila jakieś szklo i w docku tak na styk siedzi i ociera przodem i tylem. A wiesz.. to by nawet było zabawne 😄 Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano środa o 18:09 Opublikowano środa o 18:09 Switcha wziąłem tylko do tych dwóch gier. Wonder kozak.https://year-in-review.nintendo.com/en-gb/ Cytuj
voi tekku 120 Opublikowano środa o 19:12 Opublikowano środa o 19:12 Słaby to był rok na Switchu, zapomne go szybko. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano środa o 19:55 Opublikowano środa o 19:55 Civka na Switchu wciągnęła mnie najbardziej ze wszystkich platform Cytuj
wrog 640 Opublikowano czwartek o 07:32 Opublikowano czwartek o 07:32 U mnie też skromnie. Chociaż gier na Switcha nakupowałem ostatnio naprawdę sporo. Nie ma jednak kiedy ograć. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano czwartek o 09:03 Opublikowano czwartek o 09:03 Całkiem sporo. Chociaż u Sony jeszcze +100h. Za to MS tylko 15.... Ale brak ziomków do grania swoje zrobił. Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano czwartek o 10:36 Opublikowano czwartek o 10:36 a skończona tylko Bayo2 x2! Cytuj
Homelander 2 218 Opublikowano czwartek o 10:51 Opublikowano czwartek o 10:51 (edytowane) U mnie zdecydowanie Switch poszedł w tym roku w odstawkę i grałem głównie w klasyki Edytowane czwartek o 10:53 przez Homelander Cytuj
Ken Adams 283 Opublikowano czwartek o 11:49 Opublikowano czwartek o 11:49 Pozdro dla wszystich switchowcow. U mnie tez skromnie, nawalibym pewnie wiecej w smpj i w mk8d ale rozlacza mi joycona i bez sensu takie granie Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano czwartek o 11:49 Opublikowano czwartek o 11:49 U mnie też już Switch ledwo zipie, praktycznie wyparty przez kombo PS5Pro + Portal + Vita. Mocnych exów już prawie nie ma, do multiplatform już dawno bez sensu. Następco, gdzie jesteś? Cytuj
Mari4n 470 Opublikowano piątek o 15:41 Opublikowano piątek o 15:41 U mnie Switch najczęściej był w użytku, a do końca roku pewnie jeszcze ze 20 godzin nabiję. Przydałby się oddzielny wątek na te roczne zestawienia Nintendo. Cytuj
medzik1992 2 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Panowie - zamówiłem z żoną Switcha OLED w wersji red/blue. To teraz pytanie... od jakich gier zacząć ? Co polecacie na start ? Cytuj
Badus 282 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu https://www.nintendolife.com/nintendo-switch/games/browse?sort=rating Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi