Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, funditto napisał(a):

Może napisz jakie gatunki gier lubicie i czy chcecie grać razem czy mogą być gry dla jednego gracza 

Żona głównie platformery. Coś w stylu Luckys Tale czy Kangurek Kao. 

Fajnie jakbyście zaproponowali kilka tytułów z tego gatunku oraz coś na co op/kanapę żebyśmy mogli razem pograć. 

Opublikowano

Dzięki za radę. Konsola dotarła z sieci NeoNet. Dziwne, że jest to konsola przeznaczona na rynek japoński... przejściówka do ładowania była w zasadzie. Dziwne swoją drogą.... pudełko też jest całe po japońsku.

Do konsoli zakupiliśmy wczoraj na start Kangurka Kao, Mario Odyssey oraz Super Mario Kart. 

Stworzyliśmy dwa profile na konsoli i będzie sobie ogrywać. Pytanie. Nie rozumiem za bardzo abonamentu. Przy założeniu konta żona dostała 7 dni triala. Gdy chciała sobie pobrać kolekcję gier na N64 to wyświetliło się, iż musi posiadać expansion pack. To serio na dwa konta kosztuje prawie 300 zł  na 12 miesięcy? Czy ja tutaj czegoś nie rozumiem?

Druga sprawa doradźcie proszę co dokupić do konsoli.

Folia jest naklejona fabrycznie czy mi się tylko wydaje ?

Czy konsola może być nieużywana podłączona do zasilania w docku cały czas czy lepiej ją wyciągać żeby nie psuć akumulatora ? 

Opublikowano
10 godzin temu, medzik1992 napisał(a):

Gdy chciała sobie pobrać kolekcję gier na N64 to wyświetliło się, iż musi posiadać expansion pack. To serio na dwa konta kosztuje prawie 300 zł  na 12 miesięcy? Czy ja tutaj czegoś nie rozumiem?

jak macie jedną konsolę to nie musicie brac pakietu rodzinnego (na 8 kont). Samo Nintendo online ma wersje podstawową i tam masz gry z NESa, SNESa, Game Boya i chyba cos z Segi, ale przy tym ostatnim mogę się mylić. Wersja rozszerzona ma dodatkowo N64 i Game Boy Advance (możliwe ze to od Segi jest w tym pakiecie a nie w podstawie).

Druga sprawa doradźcie proszę co dokupić do konsoli.

Folia jest naklejona fabrycznie czy mi się tylko wydaje ?

Na OLEDzie tak, jest naklejona. Jedni dokupują szkło, inni nie, ja jestem przeciwnikiem (pisalem o tym kilka stron temu). Z akcesoriów ktore polecam to Hori Split Pad Pro, jesli planujesz grać przenosnie. Sa wygodniejsze niz podstawowe joycony, ale nie maja funkcji bluetooth i HD Rumble, wiec dzialaja tylko jak sa przyczepione do konsoli. Przyda Ci sie jeszcze jakis case jesli planujesz brac switcha w podróż.

Czy konsola może być nieużywana podłączona do zasilania w docku cały czas czy lepiej ją wyciągać żeby nie psuć akumulatora ? 

ja trzymam cały czas w docku kiedy nie gram, nie zauważyłem żeby bateria sie przez to degradowała.

Opublikowano

Odnośnie switcha 2, jest gdzieś jakiś temat?

moje 3 grosze nikogo nie obchodzące, to to że mimo wstecznej kompatybilności obawiam się klapy. Tak jakby patrząc na historię konsol:

wii -> wiiu ta druga konsola była niewypałem, sporo gier wyszło na switcha, bo wiiu mało kto miał.

nds -> 3ds. Nds mimo słabej grafy mial nowoczesne ficzery jak dotykowy ekran, mikrofon, dwa ekrany. A 3ds w sumie był już w innych czasach, to co było wcześniej nowoczesne, teraz już na nikim nie robiło wrażenia. 
No i czy w 2025 handheld z możliwością podłączenia pod tv to też nie będzie za mało? Do smartonfow „dla zabicia czasu”, doszły anbernici. 

• Plusik 1
Opublikowano

(W sumie nie wiem gdzie to wrzucić).

Jeśli ktoś chce mieć na półce Castle Crashers, to od dziś na VGP można zamówić do Europy. Wcześniej oni wysyłali tylko do Kanady, a sklep twórców oferuje wysyłkę wyłącznie do USA.

https://videogamesplus.ca/products/castle-crashers-remastered-nintendo-switch

Co śmieszne, dosłownie godzine przed ich tweetem o tym myślałem czy by ich nie zapytać o to, czy kiedyś będą wysyłać do Europy :banderas:.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 22.12.2024 o 18:05, medzik1992 napisał(a):

Żona głównie platformery. Coś w stylu Luckys Tale czy Kangurek Kao. 

Fajnie jakbyście zaproponowali kilka tytułów z tego gatunku oraz coś na co op/kanapę żebyśmy mogli razem pograć. 

To ja polecę platformery, w które można grać we dwoje, do tego wszystkie są wybitne:

Super Mario Bros. Wonder

Super Mario 3D World

Donkey Kong Country Returns (premiera już 16 stycznia)

DKC Tropical Freeze (niektórym podoba się bardziej od Returns, ale moje zdanie każdy zna)

Jeszcze Raymana, jeśli nie graliście i It Takes Two (nie grałem, ale wszyscy chwalą). Do tego Overcooked dwie części, Snipperclips nie polecam, bo im dalej w las, tym gra coraz bardziej frustruje.