Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tym razem biorę od razu pro pada, bo do Switcha dopiero od niedawna mam, dostałem w prezencie, jak ja ukończyłem Celeste i to z b i c-sideami na joyconach i to na analogach to nie wiem xD

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
15 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ej a na tv 55 albo 65 cali normalnie da radę grac we wszystko? Czy guwno rozmazane. 

Zależy raczej od tego, jak daleko od TV siedzisz. Jeśli chodzi o Zeldę, to u mnie przy 2,5 m od TV 55 cali wyglądało w miarę znośnie. Zdecydowanie lepiej miały się Mariany, Karty i inne Animal Crossingi. 

• Plusik 1
Opublikowano
16 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ej a na tv 55 albo 65 cali normalnie da radę grac we wszystko? Czy guwno rozmazane

głównie gram przenośnie, ale zdarza mi sie odpalić cos na 65'' i jest ok, pewnie zależy od gry, sporo grałem tak w Xenoblade 3, Monster Huntera czy Nier Automate. Wiadomo, ostrości brakuje, ale nie jest tak że dostajesz rozmazany bełt.

• Plusik 1
Opublikowano

Dla mnie na 65'' wygląda jak kupa (siedzę blisko, 1,5m-2m). Dlatego nie lubię grać na zadokowanym Switchu. Albo ogromne zęby aliasingu, albo wszystko rozsmarowane. No nie zadowala mnie to co Switch produkuje.

Opublikowano

Ja mam 75" i wyjebana jajca w graficzkę, więc gram 90% czasu na tv. Bardziej mi zależy na 60fps w multiplatformach i indykach. 1080p/60fps mi w zupełności wystarczy (a jak będzie jakiś upscaling, to tylko bonus).

Opublikowano
4 godziny temu, pawelgr5 napisał(a):

Ja nadal trzymam Switcha pod starym TV FHD 42

U mnie to samo, LCD ledowy 42 cale, i nie narzekam. Tylko NMH3 wyglądało słabo, ale to już wina samej gry

A może 43 cale :philosoraptor:

No nieważne

Opublikowano

U mnie 77 cali OLED i wygląda super. Ba, nawet odpaliłem Wind Wakera z WiiU jakość obrazu zwala z nóg. Ale jestem w stanie założyć, że to zależy od gry. Multiplatform bym na TV nie odpalał

Opublikowano

...W sumie. Bardziej możliwe, że nowy dock by działał dla obu. Nie sądzę, ale w sumie nic na ten temat nikt nie mówił. Tak jak mówię - na pewno widać jaki kształt ma wtyk, więc zapewne Nintendo nie nastawia się na takie użycie. Ale konkretnych wieści w tę stronę nie ma, tylko że w drugą nie.

Swoją drogą, chyba o tym nie wspominałem dosłownie, ale dużo większy pobór prądu w docku niż w przypadku obecnego Switcha to też jedna z rzeczy, które wskazują na coś w stylu mocnej techniki skalowania rozdzielczości w docku, jaka w handheldzie nie byłaby konieczna ani pożądana z racji na wysokie zużycie energii. Jakiekolwiek skalowanie nadal nie jest w żaden sposób ogłoszone, ale jak widać, wymieniłem wiele wiadomych rzeczy, które wydają się wskazywać w tym kierunku.

Dość ciekawa analiza jednego developera, pokazująca, ile rzeczy niemożliwych na obecnym Switchu widać na zwiastunie nowego "takiego samego" Mario Karta. Jasne, na mnie też ten Mario Kart żadnego wrażenia wizualnie nie robi na takim materiale z daleka. To taka gra, że bardziej na żywo robi z tego użytek (przynajmniej Mario Kart na Wii U swego czasu powalał w tym względzie). Ale też Nintendo robi głównie takie gry teraz, i nie ma się co nastawiać, że będą iść w taki typ grafiki, jaki zachwyca pro gejmerów (którzy, jak widać po wynikach sprzedaży, nie są wcale tak liczni w porównaniu do publiki lubiącej fun, są raczej głośni). 

Nie mówię, że to wszystko prawda (Mario Kart ma raczej ograniczoną liczbę dość statycznych plansz - nie wiem, czy nie jest tak, że część z tych rzeczy jest z góry wpieczona... z tymi flagami zwłaszcza to można zacząć wątpić, czy kolesia nie ponosi fantazja lol, takie flagi to można zrobić wiele razy bez tego), nie mam pojęcia. Koleś ewidentnie nie jest naukowcem, jest jutjuberem, nie należę do ludzi którzy mylą te dwie rzeczy. Niemniej, ogólnie, dość spostrzegawczy materiał, chyba nikt inny tyle nie powiedział o tym niesamowicie bogatym zwiastunie nowego Mario Karta.

Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał(a):

U mnie 77 cali OLED i wygląda super

2 godziny temu, zdrowywariat napisał(a):

Gram z kumplami na podzielonym ekranie na 4 części na Oledzie 55” w GoldenEye i nie narzekam xD

8 godzin temu, voi tekku napisał(a):

głównie gram przenośnie, ale zdarza mi sie odpalić cos na 65'' i jest ok

Dzięki wszystkim, ja gram tylko w domu. I po prostu teraz chciałbym mieć tego Switcha ale jako stacjonarke normalną z normalnym padem jakimś. Wcześniej grałem tylko handheld, w sumie nie wiem czemu.

A w związku z rychłą premierą S2, wolę wyrwać V2 za kilkaset złotych skoro chcę grać w docku.