Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Figaro napisał(a):

Ej fajna ta bitka Marvela.

Ja wstrzymuję się z kupowaniem tego Day 1 w pudełku bo pewnie tak jak ze Street of Rage 4 i Żółwiami będzie masa edycji z dodatkami 

Opublikowano

Meh te virtual carty. Myslalem na poczatku, ze to bedzie mozliwosc zrzucania sobie gry z carta by nie musiec zonglowac fizycznymi cartami co bywa upierdliwe i ograniczenie typu 1 zrzut i kazdy kolejny nadpisuje poprzedni uniemożliwiając granie na starej konsoli.

Opublikowano

Szczerze? Spoko prezentacja. Najbardziej cieszy oczywiście nowy Rhythm Heaven. Byłem przekonany że seria została pochowana, a tu proszę.

• Plusik 1
Opublikowano

Japoński Direct był pewnie inny od angielskiego? Byłem poza domem i nie śledziłem, ale wygląda na to, że dostałem swoje robociki.

Nareszcie, po latach przerwy.

Ogólnie fajne zapowiedzi. Rhythm Heaven, robociki, megaten, story of seasons. Gdyby czasu tylko było więcej.

EDIT:

Patapon 1+2 również na Steam widzę.

Opublikowano
12 minut temu, Suavek napisał(a):

Japoński Direct był pewnie inny od angielskiego? Byłem poza domem i nie śledziłem, ale wygląda na to, że dostałem swoje robociki.

Nareszcie, po latach przerwy.

Ogólnie fajne zapowiedzi. Rhythm Heaven, robociki, megaten, story of seasons. Gdyby czasu tylko było więcej.

EDIT:

Patapon 1+2 również na Steam widzę.

dobre te Raidou? Powiem szczerze pierwszy raz o tym słyszę, zwiastun wygląda intrygująco.

Opublikowano
8 minut temu, tlas napisał(a):

dobre te Raidou? Powiem szczerze pierwszy raz o tym słyszę, zwiastun wygląda intrygująco.

Gdybyśmy gadali o oryginale, to bym powiedział, że fajna gra/średniak z licznymi wadami. @Jukka Sarasti niedawno opisywał wrażenia i w sumie do jego posta bym odesłał -https://www.psxextreme.info/topic/96750-własnie-ukonczyłem/page/501/#comment-5343550 (żeby nie było, że gadam jak fanboy atlusa).

Ale tu wygląda na to, że robią większy remaster z całkiem nowym systemem walki i zmianami QoL, więc jest szansa na coś znacznie lepszego, niż na PS2. To generalnie Megaten z walkami w stylu hack'n'slash rozgrywający się w Japonii z początków XX-wieku i elementami przygodowymi/detektywistycznymi. Świetny koncept. Bardziej mi się druga część podobała, ale na nią przyjdzie poczekać pewnie.

U Atlusa jest jakiś obszerny stream w tej chwili, ale nie oglądam póki co:

• Lubię! 2
Opublikowano

Goldman to jedyna gra chyba, której naprawdę byłem ciekawy i mam na liście. Jednak bez daty, trudno wiele dodać, zobaczymy co będzie.

No i Rhythm Heaven oczywiście, jestem psychofanem serii od czasów importowania na GBA (naprawdę da się grać bez znajomości japońskiego hehe). Co za wybitna gra. Ale nie wiem, czy po tylu edycjach, ta nowa tyle wniesie.

Somnium, niby jestem fanem, ale nie wiem, czy łyknę trzecią część na premierę, trochę się już wybrzmiał temat imo.

Fantasy Life oczywiście najbardziej oczekiwana gra dla mnie, ale już była znana data od jakiegoś czasu.

Saga Frontier 2, wiadomo. Kurde, ale ta seria ma masowy comeback, a wcale nie jest mocno popularna. Nie nadążam, ile w ostatnich latach było tych reedycji i remake'ów różnych części.

Witchbrook, wielki news dla co niektórych. Ludzie już od lat się zastanawiali, czy ta gra faktycznie istnieje i ma jakieś szanse wyjść. 

Powrót Everybody's Golf też niezłe zaskoczonko dla mnie. 

Necrodancer fajna gierka, była już na peceta. Miłe wieści, że dzisiaj premiera, chociaż gra raczej mniej ekscytująca od wybitnego poprzednika, przeszli z 2D na 1D hehe.

Opublikowano

Na razie dzielenie się gierkami z osobą pod jednym dachem (albo i nie jeśli nie boicie się ryzykować passów do konta) wygląda tak samo jak na innych sprzętach - konsola numer 1 (nie moja) ma moje konto i ustawioną tam konsolę Primary, dzięki czemu wszystkie moje zakupy są na niej dostępne dla każdego użytkownika. Konsola numer dwa (moja) ma moje konto, ale żeby uruchomić na nim gierki muszę być na chwilę online celem sprawdzenia licencji. Mam nadzieję, że tego nie ruszą przy okazji tego Virtual Cartdrige, bo się wkurzę.

Opublikowano

image.png.f33e5041287003ad75f98bc4d4fc8d0d.png

Nie czaję w sumie dalej, co to takiego daje ten ticket, ale ten fragment opisu to chyba najbardziej oficjalne do tej pory info od Nintendo, że oprócz gier tylko na Switcha 2, będą gry z wersją na Switcha 2. Czego wiele osób się spodziewa, ale nie było specjalnie nic na ten temat powiedziane. 

Opublikowano

dużo takich 7-8 gierek. Fajnie robią że terminy na najbliższe miesiące, a nie kolejne lata albo N/A. Człowiek czuje że się będzie działo. Pewnie pod Switcha 2 żeby miał odpowiedni szwong na starcie.

• Plusik 1
Opublikowano
14 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Lokalna sieć to lokalna sieć, VPN tutaj nic nie poradzi. Ruch musi przechodzić przez to samo urządzenie.

Hahaha, Bzduras, dej spokój no. Tak samo musi przechodzić jak masz klucze sprzętowe z licencjami programów a jednak zrobiłem tak, że działał klucz z polski u osoby a Arabii Saudyjskiej xD Sieci to sieci, da się to zrobić. 

Opublikowano

Ale o VPN piszesz i o "lokalnym" urządzeniu jakby to było jakoś magiczne albo sprzęt to umiał sprawdzać... A przecież ludzie spoofuja local play przez usługi online różne. Nie ma podpisów (certyfikatów) żeby Switch wiedział, że jak pakiet przeszedł przez powiedzmy VPNa to nie jest "lokalny". Jedynie MAC sprawdza co jest mega proste do podrobienia. Napisałeś po prostu jakby to było niewykonalne ;-)