balon 5 342 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 (edytowane) FF9, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Pro Evo i to w sumie tyle, jeśli chodzi o przereklamowaną "świetność" psxa. Coś w tym jest, że przy Sony i Xboxie umarła zabawa kanapowa, a już na pewno ta czteroosobowa. Nintendo podejmuje sporo guwnianych decyzji, ale chociaż wciąż wierzą w lokalne multi i jego zalety. No wizja kontynuacji rozgrywki bez wifi (jedynie poprzez wcześniejsze zsynchronizowanie sejwów) to kozak pomysł. No i koniecznie nowy, "prawdziwy" Metroid, p.s. sorka za lekki OT ale to odpowiedź na delikatne bzdury. Nie czaję stwierdzenia, że przy PSX umarł kanapowy mulit. U mnie (i chyba nie tylko?) wręcz odwrotnie to był sprzęt w którym najwięcej grałem kanapowego multi. Pamiętam jak całe podwórko w 1 pokoju nawalało w Tonego, Tekena, Colina, GT, V-rally, Pesa czy NBA Live. Rozumiem, że twierdzisz to na podstawie tego, że nie było w standardzie 4 wejść na pady czy masz jakieś inne mroczne dane? Multi kanapowe umarło podczas 6 generacji i wprowadzenia usług sieciowych na konsolach. No i wymienić tylko 4 gry jakoś killery z PSX to trzeba być Figarem. Chociaż znając życie może on nie kupił jeszcze PSX, a jedynie te 4 gierki poszły mu na emulatorze na swoim PC, na któym ogrywa tyle tytułów ? Edytowane 20 stycznia 2016 przez balon 5 Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Faktycznie świetny pomysł, Michaelis, gdy go tak przedstawiłeś. To mógłby być dobry sztos dla ludzi pracujących na wyjazdach. A może konsola, która jest też padem :> Grasz sobie na wyjeździe, trafiasz do hotelu z TV i podłączasz pada do TV i grasz dalej. <genius> Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 FF9, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Pro Evo i to w sumie tyle, jeśli chodzi o przereklamowaną "świetność" psxa. Coś w tym jest, że przy Sony i Xboxie umarła zabawa kanapowa, a już na pewno ta czteroosobowa. Nintendo podejmuje sporo guwnianych decyzji, ale chociaż wciąż wierzą w lokalne multi i jego zalety. + Medievil, Vagrant Story, Chrono Cross, Tekkeny, Parasite Eve II, Spyro, no błagam PSX był genialny, a multi na 4 bawiło niezmiernie m.in w CTR czy drugim Quake'u. To Microsoft zabił kanapowe granie mieszając z usługami sieciowymi w pierwszym Xboksie. Dzisiaj faktycznie, Nintendo przoduje w rozgrywce wieloosobowej. Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Nom, trochę zaszalałem z tym postem. Z tym kanapowym MP bardziej kierowałem się w stronę PS2, ale i na PSXie nie było MNÓSTWO gier na czterech. Konieczność zakupu multitapu to kolejna przeszkoda. Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Kurde a ile tych gierek zacnych wyszło na Nintendo 64? Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Dyskutujesz z fanbojem N64, nie oczekuj logiki. Choć nigdzie nie mówię, że PSX ma mniej fajnych gierek. Wypowiadam się o czteroosobowym multi, które przymarło przy PS2 i Xboxie. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Kurde a ile tych gierek zacnych wyszło na Nintendo 64? Lekko około 40 - czyli tych najlepszych była podobna ilość co na PSXie Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 W zestawie sensor bar - czyżby kompatybilność z Wii i Wii U? Jeśli będzie jeszcze Mario Kart 8 NX (z DLC) i Splatoon NX to biere na premiere. Cytuj
Radnyns 60 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Liczę, że wsteczna kompatybilność na pewno się pojawi. Przecież Nintendo z tego jest właśnie znane, ja mam ogromnego smaka na tą konsolę i nie mogę się doczekać jak znów wróci magia Nintendo do mojego salonu, po upływie roku z bólem muszę stwierdzić, że moim głównym growym błędem roku 2015 było pozbycie się Wii U na rzecz ps4( które bardzo szybko wymieniłem na X1) Dobrze, że nie rozstałem się z handletem od N. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Liczę, że wsteczna kompatybilność na pewno się pojawi. Przecież Nintendo z tego jest właśnie znane, ja mam ogromnego smaka na tą konsolę i nie mogę się doczekać jak znów wróci magia Nintendo do mojego salonu, po upływie roku z bólem muszę stwierdzić, że moim głównym growym błędem roku 2015 było pozbycie się Wii U na rzecz ps4( które bardzo szybko wymieniłem na X1) Dobrze, że nie rozstałem się z handletem od N. O widzisz, ja wymieniłem Wii U od razu na X One. Biała skrzynka wymieniona na inną białą skrzynkę. Generalnie to jestem bardzo zadowolony, ale 150 godzin w Mario Kart 8 odcisnęło piętno na mojej psychice... Dalej mi mało tej gry... Jak znajdę Wii U za 500 zł to biorę od ręki. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 sam jeszcze pare tygodni temu mowilem ze nie warto brac Wii U skoro za rogiem jest NX, cale szczescie ze zmienilem zdanie i dalem szanse Wii U bo poki co jest to swietna konsolka Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 21 stycznia 2016 Opublikowano 21 stycznia 2016 FF9, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Pro Evo i to w sumie tyle, jeśli chodzi o przereklamowaną "świetność" psxa. Coś w tym jest, że przy Sony i Xboxie umarła zabawa kanapowa, a już na pewno ta czteroosobowa. Nintendo podejmuje sporo guwnianych decyzji, ale chociaż wciąż wierzą w lokalne multi i jego zalety. + Medievil, Vagrant Story, Chrono Cross, Tekkeny, Parasite Eve II, Spyro, no błagam PSX był genialny, a multi na 4 bawiło niezmiernie m.in w CTR czy drugim Quake'u. To Microsoft zabił kanapowe granie mieszając z usługami sieciowymi w pierwszym Xboksie. Dzisiaj faktycznie, Nintendo przoduje w rozgrywce wieloosobowej. Ciekaw jestem z kim byś grał na tej kanapie w wieku 30 lat wracając o 18.00 z roboty pracując 5-6 dni w tygodniu. Z tymi znajomymi co mają rodziny i siedzą w pieluchach itp.? Niestety człowiek nie ma przez całe życie 14 lat i dla dorosłego gracza online to jedyna możliwość żeby jeszcze mieć jakiś kumpli z którymi można w coś pograć. 3 Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 21 stycznia 2016 Opublikowano 21 stycznia 2016 Chłopaki,następne czeskie granie robimy przez Neta - nie da się! Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Wiadomo coś konkretnego już? Bo nie chcę mi się kopać w tym temacie. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ok otwieram, jeszcze raz taki smietnik sie tu zrobi (szczegolnie to CW czy teksty o zamykaniu ryja) i go schowam do ujawnienia konsoli. + Dodał MODERATOR A delikwentow surowo ukarze oczywiscie 2 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 (edytowane) A mi na dział PC Wiadomo cos czy ten NX bedzie w tym samym czasie na calym swiecie czy np JP + US w przyszlym roku a EU cholera wie kiedy? Edytowane 25 stycznia 2016 przez Velius Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Nie wiadomo. Mało co wiadomo. W sumie nic nie wiadomo. Coś pokażą na e3 albo wcześniej, tyle wiadomo. I że bedą gry z Mario. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Wątpliwe aby olali tak Europę co jawnie pokazało jak to się skończyło wobec MS'a który wydał XOne tylko w wybranych krajach =_= Cytuj
Pix 914 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Ciekawe, czy do Polski rzucą chociaż z 15 sztuk. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Na pewno będzie dostepne normalnie tak jak teraz Wii U. Oczywiscie mowimy o normalnych sklepach a nie jakichs marketach. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 no tak, przeciez wii u bylo normalnie dostepne, czyli 10sztuk na polske, z czego wszystko na warszawe. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 no tak, przeciez wii u bylo normalnie dostepne, czyli 10sztuk na polske, z czego wszystko na warszawe. Może tak było w okresie w którym byliśmy bez dystrybutora Ninny na PL, ale teraz nie ma problemu, żeby kupić konsolę :facepalmz: Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 28 stycznia 2016 Opublikowano 28 stycznia 2016 Wypłynęła solidna plotka, że Namco tworzy kilka gier na NX, w tym Smash Bros jako launch title (port zapewne). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi