Faka 3 987 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 W Polsce jak coś jest sprzedawane na sztuki i losowanie to tylko buty na chmielna20 XD. No masakra jest z tym Switchem, Nintendo chyba się tego nie spodziewało, że osiągnie aż taki sukces stąd jest deficyt towaru XD Cytuj
Gość Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Czy ja wiem, deficyt sprzętu chyba zawsze działa na ludzi jak lep na muchy. Trudno mi uwierzyć, że tak doświadczona firma kilka miesięcy po premierze nie jest w stanie zwiększyć produkcji, która chociaż w większej części zaspokajałaby rynkowy apetyt. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Nie jest, bo o podzespoły walczą między innymi z Apple. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Lubie te historyjki o walecznym Nintendo jak to ścierają się z różnymi przeciwnościami losu by choć na chwilę umilić los takiego Japończyka. Oczywiście prawda jest rozczarowująco banalna ale nie będę psuł napięcia. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Trochę jest pewnie w tym marketingu ale prawda jest taka też, że brakuje kości NAND na rynku. Jakiś kataklizm był gdzieś, jedna fabryka stanęła i nagle się okazało, że kości NAND są we wszystkim OnePlus też o tym wspomina, ich telefony z większą ilością pamięci mają opóźnienia w produkcji. Ceny SSD i RAMu w hurcie skoczyły o 50-60% i dalej skaczą. Nie jest to skala grafik kupowanych pod kopanie kryptowalut, ale widać że jest na rynku trochę sucho. No a duzi gracze produkują dla siebie odpowiednią ilość (Samsung) albo robią to dla największych klientów (Hynix, Samsung dla Apple) itd. Poza tym pisali chłopaki, że w UK też nie jest różowo. Na Polskę nie patrzmy, nie jesteśmy wiarygodni jakoś specjalnie. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 No dajcie spokój. To nie są amatorzy z kickstartera. Potencjał produkcyjny rozrysowywali z pińcet razy przed premierą. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Ale mogli niedoszacować zapotrzebowania prawda? Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 gdzie sprawdzić ilosc czasu jaka sie grało w dana gre? na 3dsie byla apka tutaj szukalem w opcjach gry czy ustawieniach i nic nie ma.. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Wejdź w swój profil. Działa to zupełnie inaczej niż na wiiu /3ds bo dopiero po kilku dniach Ci pokazuje ile grałeś w dany tytuł a i to Niebardzo jest dokładne bo pokazuje z dokładnością do 5 godzin :dunno:np over 25h Cytuj
Di 839 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Na VGP można już składać pre-ordery na Aviom Verge. 40/55 CAD. https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-standard-edition-plus-points-switch-p-25033.html https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-multiverse-edition-plus-points-switch-p-25032.html 3 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Kurde, no na steam ostanio kupiłem za 8 USD. No nie dam tyle za taką grę :-( Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Jest sens kupować teraz switcha np. w takiej ultime, czy dalej można trafić na konsole z choroba wieku dziecięcego ? Pograłbym w mario kart, ale jak mam się użerać z serwisem, to chyba wolałbym poczekac na pewne modele. Cytuj
Gość Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Fantastyczna gra, ale już ograna na vituni. Jedynie za Isaaca zapłacę 3 raz. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Awesome, Multiverse Edition zamówione Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Jest sens kupować teraz switcha np. w takiej ultime, czy dalej można trafić na konsole z choroba wieku dziecięcego ? Pograłbym w mario kart, ale jak mam się użerać z serwisem, to chyba wolałbym poczekac na pewne modele. imo najlepiej i najpewniej w polsce (bo tez obstawiam, ze w wielu sklepach jeszcze leza zestawy z pierwszego rzutu) kupowac teraz tego oryginalnego bundla z splatoonem2 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 No dajcie spokój. To nie są amatorzy z kickstartera. Potencjał produkcyjny rozrysowywali z pińcet razy przed premierą. Nie no wiadomo, że zawsze sie zakłada, ze sprzeda się 150mln konsol i tyle sie produkuje. Jak się nie sprzedadzą to najwyżej się zakopie na pustyni. Ale nie te głupki z sony i nintendo robią za mało i potem karzą ludziom sie napier.dalac w kolejkach Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Na VGP można już składać pre-ordery na Aviom Verge. 40/55 CAD. https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-standard-edition-plus-points-switch-p-25033.html https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-multiverse-edition-plus-points-switch-p-25032.html Wybrałem brameczkę nr 2. Wysyłka faktycznie 4 tygodnie, czy gierki przychodzą od nich szybciej? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 1-2 tygodnie. ja chyba finalnie też wezmę multiverse na Switcha. Miałem brać na Vitę (kosztuje tyle co zwykła wersja na switcha), no ale tak sobie pomyślałem, że mam już cyfrę na ps4/vitę i mam indieboxa na PC, więc może, żeby nie dublować sobie zkaupu na vitę, na którą i tak nie kolekcjonuję już gier (a szkoda), to wezmę na switcha :) gra jest warta posiadania 3 różnych wersji, absolutna czołówka indyków Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 gdzie sprawdzić ilosc czasu jaka sie grało w dana gre? na 3dsie byla apka tutaj szukalem w opcjach gry czy ustawieniach i nic nie ma.. Jest jeszcze druga opcja - zainstaluj sobie switch parental controls na telefonie. Będziesz codziennie dostawał raport z przegranych godzin, coś takiego: Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 ale apka podaje czas dzienny grania na konsoli - nie sumuje czasow dziennych dla danej gry wiec z automatu sie nie dowiesz ile graleslacznie i nie rozbija czasu dziennego na poszczegolne gry jesli w ciagu dnia grales w kilka cel tej aplikacji to nadzorowanie dzieci i do tego sprawdza sie idealnie bo mozna dac dzienny limit godzin grania, mozna wyznaczyc godziny w jakich mozna grac (np po 20 juz dziecko gry nie odpali), mozna zbanowac dany tytul i go w ogole dziecko nie odpali itp Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 no mi dodawanie nie sprawia trudnosci xD wiec sumowalem sobie dopoki mi nie wyskoczyl czas laczny w konsoli, ktory swoja droga nie jest dokladny (bo ma zakresy co 5h), wiec dla dokladnego czasu trzeba uzywac appki i dodawac Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 a wiesz ile w dany dzien grales w jakas gre? aplikacja np poda ci ze we wtorek grales 10h, miales wlaczone tego dnia mk8d, zelde i cos jeszcze - skad wiesz ile grales w kazda z osobna z aplikacji? Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 Ano fakt. Sam nie mialem tego problemu, bo jak gralem w zelde to tylko w zelde, potem mk8d i nie zdarzylo sie zebym odpalil dwie czy wiecej jednego dnia. Jesli ktos bedzie gral w wiecej gier, to masz racje - appka traci na uzytecznosci. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 moze zmienia to w aktualizacjach zarowno konsoli jak i apki bo te dane system gromadzi, np na switchu zegar czasu gry moglby sie zmieniac do godzine grania, a nie jak teraz po 5h spedzonych z gra i bez sensu jest ten poczatkowy okres karencji, ze dopiero chyba po 8-9 dniach po pierwszym odpaleniu danej gry pokazuje ile sie w nia gralo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi