Opublikowano 17 lipca 20177 l W Polsce jak coś jest sprzedawane na sztuki i losowanie to tylko buty na chmielna20 XD. No masakra jest z tym Switchem, Nintendo chyba się tego nie spodziewało, że osiągnie aż taki sukces stąd jest deficyt towaru XD
Opublikowano 17 lipca 20177 l Czy ja wiem, deficyt sprzętu chyba zawsze działa na ludzi jak lep na muchy. Trudno mi uwierzyć, że tak doświadczona firma kilka miesięcy po premierze nie jest w stanie zwiększyć produkcji, która chociaż w większej części zaspokajałaby rynkowy apetyt.
Opublikowano 17 lipca 20177 l Lubie te historyjki o walecznym Nintendo jak to ścierają się z różnymi przeciwnościami losu by choć na chwilę umilić los takiego Japończyka. Oczywiście prawda jest rozczarowująco banalna ale nie będę psuł napięcia.
Opublikowano 17 lipca 20177 l Trochę jest pewnie w tym marketingu ale prawda jest taka też, że brakuje kości NAND na rynku. Jakiś kataklizm był gdzieś, jedna fabryka stanęła i nagle się okazało, że kości NAND są we wszystkim OnePlus też o tym wspomina, ich telefony z większą ilością pamięci mają opóźnienia w produkcji. Ceny SSD i RAMu w hurcie skoczyły o 50-60% i dalej skaczą. Nie jest to skala grafik kupowanych pod kopanie kryptowalut, ale widać że jest na rynku trochę sucho. No a duzi gracze produkują dla siebie odpowiednią ilość (Samsung) albo robią to dla największych klientów (Hynix, Samsung dla Apple) itd. Poza tym pisali chłopaki, że w UK też nie jest różowo. Na Polskę nie patrzmy, nie jesteśmy wiarygodni jakoś specjalnie.
Opublikowano 17 lipca 20177 l No dajcie spokój. To nie są amatorzy z kickstartera. Potencjał produkcyjny rozrysowywali z pińcet razy przed premierą.
Opublikowano 18 lipca 20177 l gdzie sprawdzić ilosc czasu jaka sie grało w dana gre? na 3dsie byla apka tutaj szukalem w opcjach gry czy ustawieniach i nic nie ma..
Opublikowano 18 lipca 20177 l Wejdź w swój profil. Działa to zupełnie inaczej niż na wiiu /3ds bo dopiero po kilku dniach Ci pokazuje ile grałeś w dany tytuł a i to Niebardzo jest dokładne bo pokazuje z dokładnością do 5 godzin :dunno:np over 25h
Opublikowano 18 lipca 20177 l Na VGP można już składać pre-ordery na Aviom Verge. 40/55 CAD. https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-standard-edition-plus-points-switch-p-25033.html https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-multiverse-edition-plus-points-switch-p-25032.html
Opublikowano 18 lipca 20177 l Kurde, no na steam ostanio kupiłem za 8 USD. No nie dam tyle za taką grę :-(
Opublikowano 18 lipca 20177 l Jest sens kupować teraz switcha np. w takiej ultime, czy dalej można trafić na konsole z choroba wieku dziecięcego ? Pograłbym w mario kart, ale jak mam się użerać z serwisem, to chyba wolałbym poczekac na pewne modele.
Opublikowano 18 lipca 20177 l Fantastyczna gra, ale już ograna na vituni. Jedynie za Isaaca zapłacę 3 raz.
Opublikowano 18 lipca 20177 l Jest sens kupować teraz switcha np. w takiej ultime, czy dalej można trafić na konsole z choroba wieku dziecięcego ? Pograłbym w mario kart, ale jak mam się użerać z serwisem, to chyba wolałbym poczekac na pewne modele. imo najlepiej i najpewniej w polsce (bo tez obstawiam, ze w wielu sklepach jeszcze leza zestawy z pierwszego rzutu) kupowac teraz tego oryginalnego bundla z splatoonem2
Opublikowano 18 lipca 20177 l No dajcie spokój. To nie są amatorzy z kickstartera. Potencjał produkcyjny rozrysowywali z pińcet razy przed premierą. Nie no wiadomo, że zawsze sie zakłada, ze sprzeda się 150mln konsol i tyle sie produkuje. Jak się nie sprzedadzą to najwyżej się zakopie na pustyni. Ale nie te głupki z sony i nintendo robią za mało i potem karzą ludziom sie napier.dalac w kolejkach
Opublikowano 18 lipca 20177 l Na VGP można już składać pre-ordery na Aviom Verge. 40/55 CAD. https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-standard-edition-plus-points-switch-p-25033.html https://www.videogamesplus.ca/axiom-verge-multiverse-edition-plus-points-switch-p-25032.html Wybrałem brameczkę nr 2. Wysyłka faktycznie 4 tygodnie, czy gierki przychodzą od nich szybciej?
Opublikowano 18 lipca 20177 l 1-2 tygodnie. ja chyba finalnie też wezmę multiverse na Switcha. Miałem brać na Vitę (kosztuje tyle co zwykła wersja na switcha), no ale tak sobie pomyślałem, że mam już cyfrę na ps4/vitę i mam indieboxa na PC, więc może, żeby nie dublować sobie zkaupu na vitę, na którą i tak nie kolekcjonuję już gier (a szkoda), to wezmę na switcha :) gra jest warta posiadania 3 różnych wersji, absolutna czołówka indyków
Opublikowano 18 lipca 20177 l gdzie sprawdzić ilosc czasu jaka sie grało w dana gre? na 3dsie byla apka tutaj szukalem w opcjach gry czy ustawieniach i nic nie ma.. Jest jeszcze druga opcja - zainstaluj sobie switch parental controls na telefonie. Będziesz codziennie dostawał raport z przegranych godzin, coś takiego:
Opublikowano 18 lipca 20177 l ale apka podaje czas dzienny grania na konsoli - nie sumuje czasow dziennych dla danej gry wiec z automatu sie nie dowiesz ile graleslacznie i nie rozbija czasu dziennego na poszczegolne gry jesli w ciagu dnia grales w kilka cel tej aplikacji to nadzorowanie dzieci i do tego sprawdza sie idealnie bo mozna dac dzienny limit godzin grania, mozna wyznaczyc godziny w jakich mozna grac (np po 20 juz dziecko gry nie odpali), mozna zbanowac dany tytul i go w ogole dziecko nie odpali itp
Opublikowano 18 lipca 20177 l no mi dodawanie nie sprawia trudnosci xD wiec sumowalem sobie dopoki mi nie wyskoczyl czas laczny w konsoli, ktory swoja droga nie jest dokladny (bo ma zakresy co 5h), wiec dla dokladnego czasu trzeba uzywac appki i dodawac
Opublikowano 18 lipca 20177 l a wiesz ile w dany dzien grales w jakas gre? aplikacja np poda ci ze we wtorek grales 10h, miales wlaczone tego dnia mk8d, zelde i cos jeszcze - skad wiesz ile grales w kazda z osobna z aplikacji?
Opublikowano 18 lipca 20177 l Ano fakt. Sam nie mialem tego problemu, bo jak gralem w zelde to tylko w zelde, potem mk8d i nie zdarzylo sie zebym odpalil dwie czy wiecej jednego dnia. Jesli ktos bedzie gral w wiecej gier, to masz racje - appka traci na uzytecznosci.
Opublikowano 18 lipca 20177 l moze zmienia to w aktualizacjach zarowno konsoli jak i apki bo te dane system gromadzi, np na switchu zegar czasu gry moglby sie zmieniac do godzine grania, a nie jak teraz po 5h spedzonych z gra i bez sensu jest ten poczatkowy okres karencji, ze dopiero chyba po 8-9 dniach po pierwszym odpaleniu danej gry pokazuje ile sie w nia gralo