Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale mnie ta idea gierek online wg nintendo kupila, o jezus maria

przy moim czasie na granie w ciagu dnia sprawdza sie idealnie, dlatego nigdy fanem np battlefieldow nie bylem, mam akurat 30min wolnego czasu to wielu multi nawet nie odpalam bo bym meczu nawet jednego nie dokonczyl, a u niny? te gry z rozgrywka na 3-5min sprawdzaja sie idealnie - czy to mk8d czy spla2n....szybkie intensywne multi gdzie rozgrywka trwa chwile i nawet sekundy nie ma na nude. W czasie tych pol godziny moge rozegrac kilka fajnych meczy i szczesliwy wylaczyc konsole. Do tego nasz forumkowy discord - dzis o 10.00 spontan zagadanie w odpowiednim temacie, za chwile juz ja rayos i kinoji w pokoju voice chatu i sobie zagralismy pare rund w turf war i salmon run, po 40min kazdy szczesliwy poszedl ogarniac swoje sprawy

nintendo robisz to dobrze 

• Plusik 2
Opublikowano

do niczego nie trzeba apki nintendo, wszystko robimy przez discard i zanosi sie na to, ze nigdy nie bedziemy potrzebowac apki niny bo nigdy ona nawet w czesci nie bedzie miala takiej funcjonalnosci

Opublikowano

A co by było, gdyby niny umożliwiło cross chata z poziomu konsoli?

600px-%27Adam%27s_Creation_Sistine_Chape

Opublikowano

czy to mk8d, fast rm, arms czy spla2on ma opcje dolaczania do gry znajomych, robienia wlasnych pokoi itp

problem byl z tym, ze switch nie ma opcji wyslania invite czy glupiej wiadomosci tekstowej, przez co nikt nie wiedzial czy ktos robi pokoj czy, ze ktos chce z toba grac, zostaly ustawki przez forum, a wiadomo, ze nie kazdy zaglada na forum na biezaco, do tego ciezko dogadac szczegoly

teraz mamy ta apke na phone discard, robimy tematy jak na forum, ktos ci napisze ze chce grac w temacie, ty masz czas, odpalamy w tej apce czat glosowy, na switchu dolaczamy i gramy i rozmawiamy

• Plusik 1
Opublikowano

Jaki ten switch jest zayebisty.

Zelda i inne Fast Rmxy na wyciagniecie reki - przez caly dzien niczym gazeta z sudoku. Zeby siasc i odpalic duze konsole w tygodniu czasu nie bylo, a tu ze switchem przez takie przysiadowki to tu to tam - dziennie srednio nabijam ponad 1h, a czasu na granie teoretycznie mialem zero.

Nie mowiac ze jak czas na granie wieczorem jest, wsuwasz do doku i grasz jak na stacjonarce. Piekna hybryda, genialny pomysl, no i renesans grania we 2 na 1 konsolce plus na start juz kilka sztosow w bibliotece.

:sexkonik:

Opublikowano

Switch to najlepsze co mnie spotkało w tym roku jeżeli chodzi o elektroniczną rozrywkę. Przywraca chęc na granie. Właśnie ta szybkość wejścia do gry jak nie masz czasu. Dzisiaj czasu na grę miałem rano 20 min. Odpalam switcha i robię jeden shrine w zeldzie po czym lece do obowiązków.

Opublikowano

jestem w szoku lekkim jak dobrze dziala multi na switchu, nie ma opasnych serwerow, uslug jak live i psn - a w splatoon 2 czy fast rmx zero lagow - jedyny problem wynikal z mojej domowej sieci

pewnie z coraz wieksza iloscia userow bedzie sie to krzaczyc ale jak przypomne sobie lagi w fm6 gdzie byl non stop teleport show to tu jest komforcik na ten moment

zobaczymy mario kart 8 :U

Opublikowano

mk8d chodzi w multi jak spla2n czy fast rmx ;)

raz ze jeszcze mala baza uzytkownikow, a dwa ze w chwili obecnej multiplayer na switchu ma chyba z piec gier z czego tylko mk8d i spla2n sa popularne, infrastruktury sieciowe sony czy microsoftu to o wiele wieksza baza uzytkownikow i gierki z multi liczone w dziesiatkach sztuk, inna skala po prostu

Opublikowano

oficjalny nintendowski za 85, pokrowiec z folia (albo oficjalny splatoonowy, taki sam tylko grafiki splatoona 2, 99 pln). chyba, że upierasz się zecszkłem to wtedy hori ale za całość dasz dwa razy tyle.

Opublikowano

może lepiej zabezpiecza szklany i kruchy ekran drogiego smartfona, ale czy robi wiele dla zwyklego miekkiego plastiku? no nie wiem ;) switche zrzucali z kilkudziesieciu metrow i ekran nigdy nie pekal 

Opublikowano

Pokrowiec? Szkło/folia ochronna na ekran?

Ja ostatni raz konsolkę wyjętą z docka to miałem przy konfiguracji przy pierwszym uruchomieniu... Nawet nie wiem, czy mój dock ma przypadłość do zarysowywania ekranu... 

Czy tylko ja używam Switcha jako stacjonarkę :empathy: ?