Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszą mieć jakiś poważny błąd w silniku gry, bo tak masywne spadki to nie jest niewyrabiający Switch tylko jakieś zdecydowanie nadmiarowe operacje/wczytywanie/cokolwiek, co zapycha CPU na zdecydowanie za długo.

Kudosy dla nich, że biorą się za naprawy. Stety albo niestety tak to już jest z gierkami indie, to nie powstaje w ogromnych studiach z rzeszą testerów. Bardzo możliwe, że testerami są sami developerzy, którzy nie są w stanie naprodukować wszystkich możliwych scenariuszy gdzie coś się mogło spier,dolić. I tak dobrze, że indyki działają w znakomitej większości dobrze i takie babole zdarzają się raz na jakiś czas. Jeśli to znajdą i naprawią w dość szybkim czasie to IMO nie mam tutaj specjalnie dużej winy z ich strony.

Opublikowano

Minecraft mi nie podszedł - za dużo wolności i nie jestem najmocniejszy w stawianiu sobie samemu celu w grze. Tutaj będzie to samo? Z drugiej strony lubiłem Animal Crossing.

Opublikowano

Ołł jeaaa! Za taką cenę biorę jak tylko wyląduje w sklepie. Chciałem kupić Stardew Valley na PC ale dobrze, że się wstrzymałem. Akurat choroba mnie łapie więc do łóżka będzie jak znalazł :P

Opublikowano

Z tego typu gierek, to z dawnych lat tylko zoo tycoon potrafił mnie zatrzymać przy sobie na dłużej. Simsowate gry jakoś nie trafiają w moje gusta. Ale doceniam, że takie perełki w tak atrakcyjnej cenie zasilają bibliotekę Switcha.

Opublikowano

kupiłem z 3 miechy temu na PS4 i odpaliłem na chwilę, jakoś mi się na stacjonarce nie chce w to grac;/ trzeba bedzie kupic drugi raz bo wiadomka na switchu +2 do oceny

Opublikowano

Niestety w sklepiku często nie ma informacji o wszystkich wspieranych przez grę językach (ostatnio np. FIFA czy Kingdom, w sklepie nie ma nic o języku polskim, a w grze jest)

Opublikowano

Ostatnio wyszedł Battle Chasers: Nightwar i okazuje się, że to całkiem porządna produkcja. Wiadomo coś na temat tego czy na Switcha też będzie zawierać język PL? 

Dzięki Bogu wydawcą nie jest NIntendo, więc wersja PL jest bardziej niż pewna. Sam mam chrapkę na tą pozycję.

Opublikowano

Ok, w związku z brakiem czasy nie wysłałem wam odpowiednich linków wcześniej, poprawiam się:

Dock który działa spokojnie z konsolką: https://pl.aliexpress.com/item/For-Coov-SH350-Portable-Dock-USB-C-Type-C-to-HDMI-Adaptor-Hub-Converter-4K-HD/32827832664.html - oraz pełno klonów

Kabelek, który ma grubą końcówkę oraz gumki, żeby sprężyny obok portu USB nie wysunęły go: https://pl.aliexpress.com/item/For-Nintend-Switch-Accessories-1m-Dock-Type-C-3-1-Charging-Extension-Cable-Transfer-Male-Female/32818946535.html

Oraz zasilacz - do docka potrzebą więcej prądu i 15v więc zwykły zasilacz USB nie wystarczy: https://pl.aliexpress.com/item/2017-For-Nintend-Switch-Dock-Nintendo-NS-NX-Console-US-Plug-Travel-Portable-Fast-Charging-PD/32831224386.html - niestety widzę, że z końcówką EU nie ma już ale jest on uniwersalny (100-240V) więc wystarczy najtańsza przejsciówka.

Tak czy siak, cenowo nie do przebicia w porównaniu z oryginałem. Wystarczy nawet zwykły przedłużacz USB-C ale z czasem spręzyny go wysuną, u mnie raz na tydzień: https://pl.aliexpress.com/item/10Gb-s-USB-3-1-Type-C-Male-to-Female-Port-Cable-USB-C-Port-Data/32595786036.html

Peace

• Plusik 1