Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mały procent xD Wątpię żeby to był chociaż jeden procent. 

Co do okładek, z jednej strony rozumiem, ktoś kupi gierkę dzieciakowi i okaże się ,że lipa. Także dobry ruch, jednak sam wygląd tej okładki przypomina mi czasy gierek bazarowych z lat 90. Biała okładka z napisami i logiem gry. 

Katy już nie są drogie, nie wiem jakiego standardu szybkości wymaga Switch. Jeśli nawet wymaga prędkości przesyłu na poziomie 4K, to taką kartę o pojemności 128GB kupimy za 200 zł. Cena jednej gierki, idzie przeżyć. 

Edytowane przez Ukukuki
Opublikowano

I jak masz gów.niany internet z limitem (np LTE) to ściągniesz to w jakieś 3 dni i nawet dużo za to nie zapłacisz, też idzie przeżyć. xD 

Skoro karty są takie tanie, to taka szanowana firma jak R* powinna to wiedzieć tym bardziej i niewielkim kosztem wydać grę na nośniku o odpowiednio większej pojemności. Skoro jednak tego nie robi, to chyba coś jest na rzeczy, nie sądzisz? 

Ponadto jako nabywca chcę mieć produkt za który płacę w całości, którego mogę użyć od razu, zarówno teraz, jak i za x lat. Kupujesz niekompletny produkt za kompletną cenę, a w razie jakiejś klapy zostajesz z niczym, bo niezbędne do działania gry pliki nie są Twoją własnością i wiecznie na serwerach nie będą, w tym cały problem.

Gość Orzeszek
Opublikowano

mam skyrima, graficznie w trybie przenośnym imo słabiutko to nawet nie poziom low na pc brak dynamicznych cieni i oswietlenia, efekty czarów też słabiutko wizualnie, nie mogę się przyzwyczaić do sterowania, zupełnie inaczej niż to co było na konsolach ps3/x360/ps4/one/ pc, skok pod X-em, menu pod B, no ale skyrim w samolocie. Stałe 30 fps to chyba tylko w zamkniętych lokacjach xd każda próba skradania i odpalenia animacji krytyka to drop na sekunde do 0 fps. Cudowne pierrwsze wrażenie.

Opublikowano (edytowane)

Tak samo i zamieszanie w sprawie Dooma było jak Graczdari opisał wrażenia. To tak jak tu Orzeszek opisuje wrażenia ze Skyrima. To jak w końcu z tymi ocenami gier jest? Co innego osoby z forumka piszą, a co innego digitale i inne portale, niezły mindfuck.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Oceny ocenami ale DF bardzo chwali port, fps stabilny, zreszta obraz na filmikach porownawczych tez to potwierdza, draw distance jedynie bekowo maly bo sie trawa wczytuje doslownie 5metrow od postaci ale wygladalo to bardzo prawilnie

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

66866b00c29ca087gen.jpg

zdecydowanie na switchu jest brzydziej, ale czasy ładowania w porównaniu z gpd to różnica kilku sekund na przewagę switcha. No i możliwość modowania vs brak możliwości modowania i cena i możliwości wersji pc vs cena i możliwości wersji switch. 

Kto nie grał w skyrima a ma switcha droga wolna, kto ograł skyrima (jeszcze na pc z modami graficznymi) to nie ma do czego wracać imo. 

Gierka będzie hulać zdecydowanie lepiej niż na switch na każdym lapku z 4gb ramu i 4 rdzeniowym procku.

No ale nie gra się w grafikę tylko w grę. Wstępnie boli dupa o te 220zł xd

Cytując klasyka "spędziłem w grze 236472364h i imo nie warto"

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.11.2017 o 00:25, Velius napisał:

Te całe spindolone homebriu jest potrzebne tylko osobom, które chcą sobie zgwałcić konsole jehbanym wirusem lub innym badziewiem niewiadomego pochodzenia - bo kurna, czerpać przyjemność z niedorobionych gier skalanych spowolnieniami, glitchami, niedorobionym tempem rozgrywki, niepoprawnym dźwiękiem itp itd - litości.

Ja rozumiem czasy PSXa gdy nie było dostępu do gier, a jak dostęp jakiś był, to trzeba było wyjehbać potężne pieniądze.

Teraz natomiast - przy ogólnej dostępności do wszystkiego, gdzie sporo gier/sprzętów, naprawdę można wyrwać za psie pieniądze i cieszyć się nimi w oryginale, to kurna po co rozpirzać sobie jakimś chłamem oryginalne sprzęty.

Także wgrywanie sobie na własne życzenie takiego syfu w oryginalną pachnąca jeszcze nowością konsole to - fiu fiu - durnota.

Do tego przez takie zabiegi firmy (jak choćby Nintendo) zamiast od razu doje.ba.ć nam cały wachlarz rożnych funkcji i możliwości, to peniają się i sprawdzają najpierw na wszelki sposoby czy jakiś "szpec" już tego nie zhakował lub zaraz nie zhakuje i nomen omen stopuje to rozwój funkcji w danym sprzęcie.

A od takiego homebriu syfu (wgrywanie, testowanie, emulatorki srorki) są takie skundlone maszynki,  jak wyżej pokazane GPD lup Pecety, które przyjmą każdy syf. 

Edytowane przez kazuyoshi
  • Minusik 1
Gość Orzeszek
Opublikowano

Czy na switchu nie jest wygodniej niz na GPD Win? Zwlaszcza jesli mowa o graniu mobilnym gdzies na kiblu, w wannie, w metrze?

nie wiem, dlatego mam oba.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

różnie, gpd mam prawie zawsze przy sobie, bo jest fajnym zamiennikiem laptopa, gram na nim w hearthstone, jakieś mikroindyki ze steama i hirosy 3. Switch zazwyczaj w domu i gram przenośnie uwalony na łóżku a w tle puszczam film/serial i tyle. Nie mam problemów z wypróżnianiem się wsyztsko zawsze gładko idzie.

No i tak jak ktoś wcześniej napisał, gra musi mieć wsparcie na gpd kontrolera z x360 inaczej niegrywalna, no i czasami podłączam klawiaturkę i myszka i jest git.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Spoko się gra w te Rocket League. Po minucie już zapominam o słabej oprawie graficznej. Mecz wyszukuje w 10 sekund, nie ma lagów, rozgrywka bardzo płynna.

Tylko strasznie to trudne się wydaje xD. Przeciwnicy robią jakieś akrobacje w powietrzu z piłką, a jak wyskakując do piłki trafiam w nią raz na 10 prób :sapek: