Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

:obama: ciekawe ile w święta zleci i ile będzie do końca roku fiskalnego. A początkowo planowali ile sprzedać do marca 2018? 7 mln? :yao: 

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

a jaka mieli zaktualizowana prognoze do konca marca?

Opublikowano

Ani chybi do konca roku pobija Wii U.

Opublikowano
54 minuty temu, Ficuś napisał:

a jaka mieli zaktualizowana prognoze do konca marca?

obecnie prognozują 17 milionów. najpierw z 7 podbili do 10, z 10 do 14 i jakiś miesiąc/dwa temu podbili do 17. 

39 minut temu, aphromo napisał:

Ani chybi do konca roku pobija Wii U.

no Wii U sprzedało się w 13.5 mln przez cały swój żywot, także jest to jak najbardziej możliwe :yao: 

Opublikowano

wiiu polkna jeszcze w tym roku, do marca pewnie i laczna sprzedaz vity pokonaja

Opublikowano
4 minuty temu, creatinfreak napisał:

A ile w końcu się sprzedało wiiu 12-13mln? Switch idzie jak burze. Bardzo dobrze ;)

13.5 mln

Opublikowano

Gdyby naprodukowali tego Switcha ze 20 milionów, to też by pewno zeszło do tej pory.

Owszem nie jest źle - rekordy sprzedażowe itp, ale mogło być znacznie lepiej, gdyby więcej tego produkowali.

No ale wiadomo o co biega. Trzeba sprawdzić najpierw rynek czy się przyjmie - co by nie umoczyć, i wtedy można ruszyć z grubej rury. 

Opublikowano

Dobry wynik, a okres świąteczny powinien im tylko jeszcze w tym pomóc 

@kazuyoshi Tylko, że początkowo problemem było to że Nintendo biło się z apple o jakieś tam pamięci, i nie byli wstanie zwiększyć produkcji. Ale pewnie jak piszesz gdyby tego naprodukowali więcej to i tak by zeszło...

Edytowane przez P-chan

Opublikowano

Switch sprzedał się w takiej samej ilości co PS4 w analogicznym okresie. Niesamowity wynik. Gdyby jeszcze Nintendo miało cały okres świąteczny tak jak Sony i dostarczyło odpowiednio dużo konsol to wynik byłby jeszcze lepszy.

Opublikowano

Wasteland 2 zapowiedziane. Wolałbym Divinity, grał ktokolwiek w tego Wastelanda?

Opublikowano
Cytat

Reggie revealed that three games have been bought by more than 50% of Switch owners. Those games are Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, and Super Mario Odyssey. Splatoon 2, meanwhile, has been purchased by one in four Switch owners.

http://nintendoeverything.com/reggie-zelda-mario-kart-8-deluxe-mario-odyssey-bought-by-over-50-of-switch-owners-splatoon-2-one-in-four-switch-owners/

abstrakcyjne statystyki, ponad piec baniek czy niecale 3banki splatoona....wielkie hity na stacjonarki sony czy microsoftu maja klopot z tymi liczbami przy bazie konsol kilkukrotnie wiekszej

Opublikowano

Prawdopodobnie Reggie mówił o tym jak to wygląda w USA, bo taki Splatoon to już w poprzednich wynikach Nintendo miał 3,61 mln, a nie 1/4 z 10 mln. Mimo wszystko te wyniki i tak są niesamowite 

Opublikowano

pierwszy rok konsoli jest niesamowity, tyle megaton gierkowych w pierwszym roku i na przyszły rok kolejne premiery, gdyby ninny ogarnęło doope z marketingiem to już woogle byłaby dominacja.

Opublikowano

Zanim zaczniecie czytać mojego posta to uprzedzał, że nie pojmuje tego fenomenu Switch ale w pozytywnym sensie [emoji106]

Ciągle zastanawiam się nad fenomenem tej konsoli.
Tak patrząc na nią to widzę, że podzespołami na starcie nie dorównuje żadnej innej a co to będzie za dwa trzy lata. Multiplayer praktycznie nie istnieje , gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy. Za to zaczynają obsypywać użytkowników grami z ery PS3. W portach gier jak i nowych produkcjach brak polskiej lokalizacji. Ekskluzywne gry to często perełki ale co z tego jak wizualnie wyglądają nie najlepiej a jednak ciągle po głowie chodzi mi Nintendo gdyż od małego byłem z tą marką od Super Nintendo po N64. Gry na tą konsole mają jakąś nie wyjaśniona magię...

A jakie jest wasze stanowisko w pojmowaniu fenomenu tej konsoli? [emoji4]

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli już jesteśmy przy wynikach sprzedaży to Nintendo niedawno wydało Switcha w Korei Południowej. W trzy dni sprzedało się 55 tysięcy konsol. Żadną konsola Nintendo nie zrobiła takiego wyniku w tym kraju przez miesiąc od premiery, a tylko dwie konsole (PS2 i DS) przebiły tam milion sprzedanych egzemplarzy 

Edytowane przez funditto

Opublikowano
41 minut temu, Kolos28 napisał:

Multiplayer praktycznie nie istnieje

Co? Przecież Splatoon i MK8 cały czas mają zayebistą populację. To, że forumkowe COMMUNITY gra tylko przez tydzień, to nie znaczy, że globalnie tak samo zdycha.

Opublikowano

Dla mnie fenomen Switcha to błyskawiczny dostęp do gier stacjonarnych. Odpalam i już gram. Stacjonarne konsole wymagają jednak jakiegoś zaangażowania, stałego miejsca itd. Tu robisz to gdziekolwiek. Mogę pograć w stacjonarną Zeldę czekając, aż żona skończy robić zakupy. Albo wieczorem już w łóżku pograć w normalnego Mariana. Albo Dooma jak ktoś ma ochotę. Do tej pory gry stacjonarne na przenośnej konsoli nie istniały. PSP i Vita dawały taką iluzję, ale jednak dało się poczuć różnicę, także w sterowaniu. Na Switchu nie ma kompromisów tego rodzaju i dla mnie to strzał w 10. Od kiedy mam Switcha zwyczajnie nie chce

mi się grać na TV

Opublikowano

Community jak najbardziej istnieje i dobrze się trzyma. Poza tym nikt nie kupuje konsol nintendo dla grafiki. One zawsze broniły się ilością i jakością eksów. Do grania w grafikę jest PC lub inne konsole.

Opublikowano

Gamecube masakrował grafiką. Jak zobaczyłem Metroid Prime... Albo Wind Waker. Albo REmake. Różnica pomiędzy RE4 na GCN i PS2 też mała nie była. N64 też graficznie niszczyła PSXa. Więc kiedyś się kupowało Nintendo dla grafiki :P

Opublikowano

W tamtych czasach faktycznie. Gamecubie to dla mnie był spory przeskok i chyba najlepiej wspominana konsola obok ps2 i psx. 

Opublikowano
29 minut temu, chmurqab napisał:

Co? Przecież Splatoon i MK8 cały czas mają zayebistą populację. To, że forumkowe COMMUNITY gra tylko przez tydzień, to nie znaczy, że globalnie tak samo zdycha.

Pol roku gralismy regularnie, ale ze ty grales 2 tygodnie to skad mozesz wiedziec? :gayos:

Godzinę temu, Kolos28 napisał:

Multiplayer praktycznie nie istnieje , gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy.

:notsure:

Ekskluzywne gry to często perełki ale co z tego jak wizualnie wyglądają nie najlepiej

To ja bym to zdanie odwrocil i mialbym odpowiedz na twoje pytanie - gry czesto nie wygladaja najlepiej (chociaz to tez sprawa dyskusyjna - zelda i xeno wygladaja cudownie, glownie przez art design), ale co z tego, skoro to czesto perelki?

Opublikowano

Multiplayer praktycznie nie istnieje

Mario Kart 8 Deluxe

Arms

Splatoon 2

Fast RMX

Pokken Tournament

Super Bomberman R

Fifa 18

DOOM

Puyo Puyo Tetris

Rocket League

Minecraft

Worms W.M.D.

Ultra Street Fighter II TFC

.

.

.

A to tylko pierwsze ktore mi do glowy przychodza :yao: no ale praktycznie nie istnieje

gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy

Fifa 18

DOOM

Skyrim

L.A. Noire

Sybera 1, 2, 3 (w drodze)

Lego City Undercover

NBA 2K18

Skylanders

Just Dance 2017,2018

Sonic Forces

Dragonball Xenoverse 2

Rayman Legends

Auta 3

WWE 2K18

Cała masa indyków, które najcześciej są najlepsze na Switchu przez mobilność

Cała masa mniejszych tytułów

.

.

.

no ale nie ma multiplatform :yao: 

Opublikowano
9 minut temu, Kinoji napisał:

Pol roku gralismy regularnie, ale ze ty grales 2 tygodnie to skad mozesz wiedziec?

No, odpuściłem sobie, jak dwa razy pod rząd było "umówione" i nikt nie przychodził. Ain't nobody have time for that.