Opublikowano 12 grudnia 20177 l ciekawe ile w święta zleci i ile będzie do końca roku fiskalnego. A początkowo planowali ile sprzedać do marca 2018? 7 mln?
Opublikowano 12 grudnia 20177 l 54 minuty temu, Ficuś napisał: a jaka mieli zaktualizowana prognoze do konca marca? obecnie prognozują 17 milionów. najpierw z 7 podbili do 10, z 10 do 14 i jakiś miesiąc/dwa temu podbili do 17. 39 minut temu, aphromo napisał: Ani chybi do konca roku pobija Wii U. no Wii U sprzedało się w 13.5 mln przez cały swój żywot, także jest to jak najbardziej możliwe
Opublikowano 12 grudnia 20177 l A ile w końcu się sprzedało wiiu 12-13mln? Switch idzie jak burze. Bardzo dobrze
Opublikowano 12 grudnia 20177 l wiiu polkna jeszcze w tym roku, do marca pewnie i laczna sprzedaz vity pokonaja
Opublikowano 12 grudnia 20177 l 4 minuty temu, creatinfreak napisał: A ile w końcu się sprzedało wiiu 12-13mln? Switch idzie jak burze. Bardzo dobrze 13.5 mln
Opublikowano 12 grudnia 20177 l Gdyby naprodukowali tego Switcha ze 20 milionów, to też by pewno zeszło do tej pory. Owszem nie jest źle - rekordy sprzedażowe itp, ale mogło być znacznie lepiej, gdyby więcej tego produkowali. No ale wiadomo o co biega. Trzeba sprawdzić najpierw rynek czy się przyjmie - co by nie umoczyć, i wtedy można ruszyć z grubej rury.
Opublikowano 12 grudnia 20177 l Dobry wynik, a okres świąteczny powinien im tylko jeszcze w tym pomóc @kazuyoshi Tylko, że początkowo problemem było to że Nintendo biło się z apple o jakieś tam pamięci, i nie byli wstanie zwiększyć produkcji. Ale pewnie jak piszesz gdyby tego naprodukowali więcej to i tak by zeszło... Edytowane 12 grudnia 20177 l przez P-chan
Opublikowano 12 grudnia 20177 l Switch sprzedał się w takiej samej ilości co PS4 w analogicznym okresie. Niesamowity wynik. Gdyby jeszcze Nintendo miało cały okres świąteczny tak jak Sony i dostarczyło odpowiednio dużo konsol to wynik byłby jeszcze lepszy.
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Wasteland 2 zapowiedziane. Wolałbym Divinity, grał ktokolwiek w tego Wastelanda?
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Cytat Reggie revealed that three games have been bought by more than 50% of Switch owners. Those games are Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, and Super Mario Odyssey. Splatoon 2, meanwhile, has been purchased by one in four Switch owners. http://nintendoeverything.com/reggie-zelda-mario-kart-8-deluxe-mario-odyssey-bought-by-over-50-of-switch-owners-splatoon-2-one-in-four-switch-owners/ abstrakcyjne statystyki, ponad piec baniek czy niecale 3banki splatoona....wielkie hity na stacjonarki sony czy microsoftu maja klopot z tymi liczbami przy bazie konsol kilkukrotnie wiekszej
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Prawdopodobnie Reggie mówił o tym jak to wygląda w USA, bo taki Splatoon to już w poprzednich wynikach Nintendo miał 3,61 mln, a nie 1/4 z 10 mln. Mimo wszystko te wyniki i tak są niesamowite
Opublikowano 13 grudnia 20177 l pierwszy rok konsoli jest niesamowity, tyle megaton gierkowych w pierwszym roku i na przyszły rok kolejne premiery, gdyby ninny ogarnęło doope z marketingiem to już woogle byłaby dominacja.
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Zanim zaczniecie czytać mojego posta to uprzedzał, że nie pojmuje tego fenomenu Switch ale w pozytywnym sensie [emoji106]Ciągle zastanawiam się nad fenomenem tej konsoli.Tak patrząc na nią to widzę, że podzespołami na starcie nie dorównuje żadnej innej a co to będzie za dwa trzy lata. Multiplayer praktycznie nie istnieje , gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy. Za to zaczynają obsypywać użytkowników grami z ery PS3. W portach gier jak i nowych produkcjach brak polskiej lokalizacji. Ekskluzywne gry to często perełki ale co z tego jak wizualnie wyglądają nie najlepiej a jednak ciągle po głowie chodzi mi Nintendo gdyż od małego byłem z tą marką od Super Nintendo po N64. Gry na tą konsole mają jakąś nie wyjaśniona magię...A jakie jest wasze stanowisko w pojmowaniu fenomenu tej konsoli? [emoji4]Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Jeśli już jesteśmy przy wynikach sprzedaży to Nintendo niedawno wydało Switcha w Korei Południowej. W trzy dni sprzedało się 55 tysięcy konsol. Żadną konsola Nintendo nie zrobiła takiego wyniku w tym kraju przez miesiąc od premiery, a tylko dwie konsole (PS2 i DS) przebiły tam milion sprzedanych egzemplarzy Edytowane 13 grudnia 20177 l przez funditto
Opublikowano 13 grudnia 20177 l 41 minut temu, Kolos28 napisał: Multiplayer praktycznie nie istnieje Co? Przecież Splatoon i MK8 cały czas mają zayebistą populację. To, że forumkowe COMMUNITY gra tylko przez tydzień, to nie znaczy, że globalnie tak samo zdycha.
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Dla mnie fenomen Switcha to błyskawiczny dostęp do gier stacjonarnych. Odpalam i już gram. Stacjonarne konsole wymagają jednak jakiegoś zaangażowania, stałego miejsca itd. Tu robisz to gdziekolwiek. Mogę pograć w stacjonarną Zeldę czekając, aż żona skończy robić zakupy. Albo wieczorem już w łóżku pograć w normalnego Mariana. Albo Dooma jak ktoś ma ochotę. Do tej pory gry stacjonarne na przenośnej konsoli nie istniały. PSP i Vita dawały taką iluzję, ale jednak dało się poczuć różnicę, także w sterowaniu. Na Switchu nie ma kompromisów tego rodzaju i dla mnie to strzał w 10. Od kiedy mam Switcha zwyczajnie nie chce mi się grać na TV
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Community jak najbardziej istnieje i dobrze się trzyma. Poza tym nikt nie kupuje konsol nintendo dla grafiki. One zawsze broniły się ilością i jakością eksów. Do grania w grafikę jest PC lub inne konsole.
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Gamecube masakrował grafiką. Jak zobaczyłem Metroid Prime... Albo Wind Waker. Albo REmake. Różnica pomiędzy RE4 na GCN i PS2 też mała nie była. N64 też graficznie niszczyła PSXa. Więc kiedyś się kupowało Nintendo dla grafiki
Opublikowano 13 grudnia 20177 l W tamtych czasach faktycznie. Gamecubie to dla mnie był spory przeskok i chyba najlepiej wspominana konsola obok ps2 i psx.
Opublikowano 13 grudnia 20177 l 29 minut temu, chmurqab napisał: Co? Przecież Splatoon i MK8 cały czas mają zayebistą populację. To, że forumkowe COMMUNITY gra tylko przez tydzień, to nie znaczy, że globalnie tak samo zdycha. Pol roku gralismy regularnie, ale ze ty grales 2 tygodnie to skad mozesz wiedziec? Godzinę temu, Kolos28 napisał: Multiplayer praktycznie nie istnieje , gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy. Godzinę temu, Kolos28 napisał: Ekskluzywne gry to często perełki ale co z tego jak wizualnie wyglądają nie najlepiej To ja bym to zdanie odwrocil i mialbym odpowiedz na twoje pytanie - gry czesto nie wygladaja najlepiej (chociaz to tez sprawa dyskusyjna - zelda i xeno wygladaja cudownie, glownie przez art design), ale co z tego, skoro to czesto perelki?
Opublikowano 13 grudnia 20177 l Godzinę temu, Kolos28 napisał: Multiplayer praktycznie nie istnieje Mario Kart 8 Deluxe Arms Splatoon 2 Fast RMX Pokken Tournament Super Bomberman R Fifa 18 DOOM Puyo Puyo Tetris Rocket League Minecraft Worms W.M.D. Ultra Street Fighter II TFC . . . A to tylko pierwsze ktore mi do glowy przychodza no ale praktycznie nie istnieje Godzinę temu, Kolos28 napisał: gier multiplaformowych z racji słabych podzespołów nie uświadczymy Fifa 18 DOOM Skyrim L.A. Noire Sybera 1, 2, 3 (w drodze) Lego City Undercover NBA 2K18 Skylanders Just Dance 2017,2018 Sonic Forces Dragonball Xenoverse 2 Rayman Legends Auta 3 WWE 2K18 Cała masa indyków, które najcześciej są najlepsze na Switchu przez mobilność Cała masa mniejszych tytułów . . . no ale nie ma multiplatform
Opublikowano 13 grudnia 20177 l 9 minut temu, Kinoji napisał: Pol roku gralismy regularnie, ale ze ty grales 2 tygodnie to skad mozesz wiedziec? No, odpuściłem sobie, jak dwa razy pod rząd było "umówione" i nikt nie przychodził. Ain't nobody have time for that.