Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twierdzili, że mają jakiś pomysł związany z online, który pozytywnie zaskoczy. Ciekawe czy te detale nadal ukrywają czy to już ;) ja i tak będę płacił, bo gram regularnie w Mario Kart, a dojdzie Smash i Pokemony 

Opublikowano
4 minuty temu, Ins napisał:

Ten Family Plan na 8 kont to tylko na jednej konsoli czy będzie cebula możliwa?

Ogolnie tragedia i nie mam zamiaru płacić 20$ za online w takiej formie mimo, ze często gram w Rocket League po sieci. 

8 kont niezależnie od tego na jakiej konsoli grasz. W skrócie już widzę cebulowanie 8 osób jak to swego czasu było (czy może dalej jest - nie wiem) gdy można było na PSNie kupić grę i podzielić się nią z kolejnymi 4-ma osobami. 

@Ficuś Jak uwielbiam gry od Nintendo oraz ich konsole tak funkcje online a zwłaszcza komunikacyjne to dno i kilometr mułu. Naprawdę dalej wciskają kit, że robią to po to aby chronić dzieci. Jakie (pipi)a dzieci? Wystarczy zablokować takową funkcję dla gó.wniaków a cała reszta mogłaby mieć normalny voice chat i nie tylko ale nie, lepiej wysyłać chyba znaki dymne czy coś. Kur.va Nintendo tak bardzo nie potrafi w usługi online, że to się w głowie nie mieści. Jakby to była ich pierwsza platforma ale nawet na Wii U można było sobie popisać za pomocą Miiverse. W d.upie mam ich gry z NESa (wymęczone na wszystkie sposoby). Po necie praktycznie nie gram, więc raczej odpuszczę (nawet w MK8 nie grałem online na Wii U). 

Opublikowano
22 minuty temu, Rayos napisał:

Nie ma baxkupow, źle, są backupy - tez złe :gayos: 

O backupach nic nie wspominałem. Jestem przeciwnikiem abonamentów za GRANIE online. To powinno być jak w czasach PS3 i jeszcze przez chwilę na Switchu, darmowy ficzer.

Opublikowano

Dla mnie żaden problem, i tak bede brał abonament żeby czasem pograć online, ale rozumiem, ze dla innych to może być bariera nie do przeskoczenia 

Ale w sumie 

@raven_raven naprawdę Cię boli to ze musisz płacić stówkę rocznie żeby grać online i mieć save w chmurze? Napisz jeszcze jakie to nintendo jest złe i ze zaraz łączysz druciki w joyconie i wygrywasz cfw :yao:

• Haha 1
Opublikowano

Nie kupowałem PS+. nie kupuję XBLG, nie kupię Nintendo Online. Ale im dopiekę, niech giną!

A tak serio, oferowanie czegoś za darmo przez rok, a potem żądanie za to kasy dokładając do tego funkcję, która powinna być w tej czy innej formie obligatoryjna (choćby zgrywanie sejwów na kartę SD, niekoniecznie chmura) zakrawa na kpinę i powinno być jechane z każdej strony przez społeczność. Taki liść otrzeźwiający dla Ninny, żeby nie poszli drogą MS i Sony w wojnie konsol. Co następne, Marian ze skrzyneczkami w modelu F2P?

Opublikowano

Z całym szacunkiem dla Nintendo, tak jak ich uwielbiam za wspaniałe gry, i ciekawe niejednokrotnie pomysły. To w tym przypadku jakoś specjalnie jak na razie nie udało im się mnie przekonać do opłacania online'a. Serio Nintendo? Save'y tylko w chmurze?  Tak ciężko jest wprowadzić możliwość przerzucenia save'ów na kartę pamięci, czy pendrive'a, tak jak można to zrobić u Sony. I niech mi tu nikt nie wyjeżdża z tym że to tylko po to by zabezpieczyć się przed piractwem, czy inne bzdury bo nie uwierzę.

I czy w końcu do jasnej ciasnej doczekamy się w końcu normalnego voice chat'a lub choćby "pisemnej komunikacji" z wysyłaniem prostych wiadomości do znajomych z listy przyjaciół.

• Plusik 2
Opublikowano

Ten abonament to jakiś srogi żart. Niech pójdą kopać jakiś wungiel to może im trochę wpadnie oleju do głowy z tymi sejwami.

Opublikowano

ja cudow online nie oczekiwalem by nagle oferowali to co sony czy microsoft ale nie toleruje uwstecznienia, a online i komunikacja to jawne uwstecznianie wzgledem wczesniejszych ich konsol, nawet wiiu cholera netflixa mialo czy youtube

Gość _Be_
Opublikowano
1 godzinę temu, Rayos napisał:

naprawdę Cię boli to ze musisz płacić stówkę rocznie żeby mieć save w chmurze?

No dla mnie to jest absurd, zwłaszcza, że saveów nie można zgrać na pendrive jak na PS4 gdzie też jest płatna chmura, ale no mogę sobie zrobić backup i tyle.

Opublikowano

No wlasnie, przeciez juz nawet kompletnie pomijajac kwestie cenowe to to jest po prostu slaba usluga. Bede mogl pograc w gierki z nesa i zapisac gierke w chmurze? No dziekuje pan nintendo xD

Opublikowano

od paru miesiecy bylo wiadomo jaka cena i ze dostaniemy gierki z nesa - nie rozumiem zdziwienia zatem

bylem jednak pewien, ze ogarna komunikacje, nawet juz nie liczylem na wewnatrz konsoli tylko dalej na ta w telefonie - ale taka umozliwiajaca wysylanie wiadomosci i komunikacje

oczekiwania mialem male, a nawet to je przeroslo, pozostaje goty discord z goty kolegami i rayosem

Opublikowano

Jeśli by się sprawdził przeciek i na start dostaniemy gry z Nesa i Gba (może dlatego ujawnili tylko 10) to będę zadowolony. Minish Cap na ekranie Switcha wszedłby idealnie 

Opublikowano

no biorac pod uwage smiesznie niska cene na rok (20 dolcow) albo jeszcze nizsza, jesli wezmiemy pod uwage cebule 35 dolcow na 8 osob to jak najbardziej spoko oferta :) poczekam na wiecej detali, moze na e3 cos poweidza wiecej 

Opublikowano
51 minut temu, Rayos napisał:

no biorac pod uwage smiesznie niska cene na rok (20 dolcow) albo jeszcze nizsza, jesli wezmiemy pod uwage cebule 35 dolcow na 8 osob to jak najbardziej spoko oferta :)

Płatny online nigdy nie był i nie będzie "spoko ofertą".