Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przypadku poprzednich konsol był dodatkowy problem w postaci tego, że ładowarki z telefonów nie były z nimi kompatybilne, a teraz jak już są to prawie nikt ich nie ma.

Następnym razem trzeba będzie zbierać manę. 

Opublikowano

Nintendo rzuca sama konsole na japonski rynek wyraznie celujac w to, by ludzie ktorzy juz switcha w domu MAJA kupili kolejnego, a Ci sie pluja o ladowarke, jakby to ich dotycyzlo :yao: na naszym rynku pewnie nawet cos takiego nie wyjdzie, w sensie sama konsola bez docka. 

Opublikowano

Jak wyjdzie, to target będzie taki sam jak w Japonii - by dokupić konsolę do domostwa w którym już conajmniej jeden Switch z dockiem JEST. A więc i ładowarka też jest :lapka: 

A jak będziesz chciał sobie kupić samego Switcha bez docka, no to dokupisz sobie od razu ładowarkę i już. 

Opublikowano

No ale kurde, bez docka i ladowarki. Ładowarka u nas chyba 129 oficjalnie, a różnica w PLN - 150 xD Ładowarkę masz wpiętą do docka, dajmy na to, dzieciak gra w Splatoona na TV a tobie switch pada i chcesz pograć w SMO. Ładowarka od telefonu w 99% nie pozwala grać i ładować bo jest za słaba, więc jak masz 5% to nie pograsz, musisz uspać konsolę żeby się ładowała. Czyli nie pograłeś. Więc na drugi dzień idziesz po ładowarkę za 129 i jesteś 20 zł do przodu. Bez docka. No wolałbym żeby za te pieniądze leżał jako zapasowy w szufladzie, albo podłączyć go do drugiego TV. No ale japońce mają mieszkania 12m2 więc nie mają 2 TV, o ile w ogóle mają 1. Ta różnica jakby była ładowarka to dobry deal. Ale w takiej postaci to jak dla mnie deal słabiutki, ale co kto lubi. Pewnie ich kolorki skuszą.

Opublikowano

tylko te swoje 150 zl wziales z ceny japonskiej bez vatu, u nas dock z ladowarka kosztuje ponad 3 stowki, wiec mysle, ze jednak nintendo by w kulki nie polecialo i nie zaoferowalo zestawu bez docka i ladowarki w cenie wyzszej niz faktycznie goly switch. polecam nie drzec kotow, nie siac fermentu tylko poczekac na jakiekolwiek info na temat tego patentu u nas. 

A i nie wszyscy lubia kombinowac jak poljaczki, wiec mysle ze duzo osob skusi sie na tanszego switcha samego bez docka, nawet jesli musialby cos doplacic do ladowarki. 

Opublikowano (edytowane)

A ceny w necie są bez podatków u nich? Pytanie ILE kosztuje tam ładowarka.

Country    Price (with tax)
Japan    32378 yen

Nowy zestaw (z podatkiem, cena z Nintendolife ma podatek)

¥ 26978

Ceny ze strony Nintendo:

Dock: Cena sprzedaży: 6458 jenów (z podatkiem)

Dock + HDMI + Ładowarka: 9698 jenów (z podatkiem)

Ładowarka: 3218 jenów (z podatkiem)

Róznica w cenie: 5400 jenów

Jak kupisz ładowarkę zostaje: 2182

100 jenów ~ 3.34 pln

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

bez podatków.

z podatkiem ten Switch kosztuje 26978 yenow (900 pln około). Podatek to bodaj 8% tylko wiec nie ma tragedii.

obecnie na amazonie  oryginalna cena 3218 yenów, co w przyblizeniu daje 107 pln. 

zestaw dock+hdmi+ladowarka na amazonie kosztuje 9,698 yenów, koło 325 pln... 

a "normalny" switch kosztuje 32378 yenów (koło 1100 PLN) , więc różnica między bez docka itd. itp a tym zwykły ywnosi koło 200pln różnicy ... 

Dobra, Nintendo rucha klientów aż dupa boli. 

pomijam kwestie, że u nich switch jest tańszy niż u nas :lapka: to podejrzewam, ze jakby miał taki zestaw wyjść u nas, to będzie kosztować ~50 eurasków mniej :kaz: no ale można wybrać sobie dowolne joy-cony! 

Opublikowano

Tak odnośnie portów na switch-a to mimo średnich opinii w Skyrima gra mi się świetnie . W docku bez szału(na tv to już wolę wersje PC na kilku modach graficznych) poziom ps3/x360 ale już przenośnie obraz żyleta no i sam fakt możliwości grania w Skyrima opalając się na leżaku robi swoje. Jedynie brakuje mi na switchu trofeów , bo sprawiają że chce mi się maksować giereczki . Fajnie jakby nintendo się ogarnęło i zrobili system trofeów po swojemu , jakieś tapety/ciuszki dla avatarów w nagrodę za wykonywanie jakiś zadań w grach.

Opublikowano
3 godziny temu, pajgi napisał:

Rayos jaka chorągiewka w ciągu jednej strony... 

a czy gdzieś napisałem, że im się ruchać nie chcę dawać? :)) miłość nintendo zawsze i wszędzie przyjmę 

• Minusik 1
Opublikowano

powaznie brakuje wam trofeow? xddd to juz bym wolal serio jakies tapety, eksluzywne avatary albo mikro rabaty do eshopu za masterowanie gierek niz te rakowe rozwiazanie jakie mnie jaralo przez pierwsze pol roku od wprowadzenia na ps3

• Plusik 3
Opublikowano

Maczetami te trofea. Na cholerę to komu? Albo chcę grać w grę albo nie. Nie musi mi wyskakiwac "podskoczyłeś 112345 razy Mario - miszcz podskoków osiągnięty" żebym chciał gierkę skończyć. 

Opublikowano

niestety jest grupa osob ktora gra tylko do nich - jak czytam czasem hejt na gre, ktora jeszcze sie nie posiada bo trofea za ciezkie albo jaranko bo platyna bedzie latwa to mnie kreci w srodku

Opublikowano

Ja dzięki switch owi wyłączyłem powiadomienia o trofea na plejce. Nintendo mi uświadomiło, że gram bo lubię, a nie gram i zbieram tonę gówna tylko dlatego, że za 10skrzynek wpadnie trofeum, albo za zabicie granatem 5 typów. Jeżeli będę chciał to sam pozbieram skrzynki, jeżeli nie jadę do przodu. Gram bo lubię i robię to tak jak chce, a nie jak mi każą żeby zdobyć pucharek. Tym bardziej, że coraz mniej czasu na granie, a zawsze się coś dodatkowego zrobiło dla głupiego pucharka i tracił czas, który można przeznaczyć na kolejne gierki.

• Plusik 1
Opublikowano
15 godzin temu, Rayos napisał:

wiec mysle, ze jednak nintendo by w kulki nie polecialo

co xD

Nintendo leci w kulki mniej więcej od czasów sprzedawania konsoli bez ładowarki. Albo konsoli bez możliwości zarządzania save'ami.

Przecież golarka włączona już na maksymalne obroty, ten zestaw to żaden deal.

ontopic:

Trofea? A po co to komu?