Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wiem ,ze kupie w tym roku mario tenis, dlc do xeno2, mario party, kapitana touda, octopath, the world ends with you i najpewniej fife19 i dragon ball (boshe jak oni to ogarneli w full hd i 60fps)

ja wiem, ze mam inne konsole

ja wiem, ze zaraz po konfie z wywieszonym jezorem kupilem hollow knight

ja wiem, ze pokemony i smash to takie serie ze niny z koncem roku z palcem w d. bedzie miec juz 30mln sprzedanych konsol

ale ten direct to totalna, TOTALNA porazka niny:

• wspolczuje tym co mieli wiiu/switch to jedyna konsola - lineup dla nich na ten rok to praktycznie pustynia
  • dalej echo co robi Retro, kuvva nawet zwiastun, wstyd
  • jedne z nielicznych gier pisanych pod switcha przesuniete na 2019 - yoshi i fire emblem rpg
  • brak portow jakis glosnych, wielkich tytulow (rok temu doom, wolf2, teraz do miana ma niby fortnite kandydowac?)
  • brak czegos z mocnym online na wrzesien na start platnego online by zachecic ludzi
  • wspolpraca z 3rd dev na zasadzie zeszlorocznego mario+rabbids rozbudzila nadzieje na wiecej takich przedsiewziec, umarlo
  • 1,5roku placzu, ze nie ma voice chatu i komunikacji na switchu, jakas glupia apka na telefon, dziala z jedna gra(splatoon2), a tu kuvva nagle sie okazuje, ze w bieda porcie fortnite robionym w garazu mozna kuvva gadac z ludzmi po ludzku podlaczajac po prostu sluchawki z mikrofonem do konsoli

• Plusik 4
Opublikowano

Do tego brak chociazby 3sek zeby potwierdzic ze taki Netflix wjedzie na na konsolę. Zero informacji czy będzie jakiś update FW wnoszący cokolwiek przydatnego. Niech by chociaz Activity loga normalnego zrobili i już coś będzie.

Opublikowano

Najdziwniejsze jest dla mnie już nawet nie to, że skupili się tak bardzo na Smashu zamiast pokazac kilka innych petard, ale że nadal nie powiedzieli więcej o online. Strasznie długo z tym czekają. Może planują zrobić jakiś osobny Direct w lipcu albo sierpniu, ale to naprawdę dziwne. Tym bardziej, że ani Smash ani Poki nie wychodzą na start tego online, więc co ma nas przekonać do kupna tej płatnej usługi ? 

Opublikowano

Zdeptali mnie tym directem na e3

W sumie octopah traweler w lipcu i dark souls w tba 2018 i to by było na tyle dla mnie w tym roku. Szkoda 

Według schematu z zeszłego roku 

Listopadowym kilerem zamiast Mariana jest Pikachu 

A Grudniowym Xeno wychodzi ze Smash  Br. 

W tym roku Pass chodziaz portfel odetchnie i nadrobię zaległości z 3ds. 

Fortnite i Paladins 

3 minuty temu, funditto napisał:

Najdziwniejsze jest dla mnie już nawet nie to, że skupili się tak bardzo na Smashu zamiast pokazac kilka innych petard, ale że nadal nie powiedzieli więcej o online. Strasznie długo z tym czekają. Może planują zrobić jakiś osobny Direct w lipcu albo sierpniu, ale to naprawdę dziwne. Tym bardziej, że ani Smash ani Poki nie wychodzą na start tego online, więc co ma nas przekonać do kupna tej płatnej usługi ? 

Fortnite i Paladins 

Opublikowano

A co mieli pokazać co do online? Że będzie płatne i będą gierki z nesa? I że backup save'ów tylko z abonamentem?

Co do 3rd party - nie pokazali Diablo 3, GTA5. Nie powiedzieli, że wyjdzie np. Spyro, a pewnie wyjdzie. Nie wiem czy taka strategia, że wszystko na ostatnią chwilę jest dobra. Ludzie kupią na inne konsole zamiast czekać. Inwestorzy też raczej niezadowoleni -7%.

Co oni jeszcze mogą w tym roku pokazać? Prawdziwy Direct będzie może z 1, góra 2. Pewnie każdy z połowę ze Smashem. Plus dedykowany do Smasha.

Opublikowano

square niby gada, ze switch ma byc ich priorytetowa konsola, a dalej nawet nie pierdnal w temacie portu dq11, jakby hipotetycznie wyrobili sie z premiera na ps4 w eu to tez bylaby petarda

Opublikowano (edytowane)

Co wezmę w tym roku na Switcha (od rzeczy na które najbardziej czekam)?

- Pokemon Let's Go Pikachu 

- DLC do Mario + Rabbids 

- Crash N.Sane Trilogy 

- Mario Tennis Aces 

Oprócz tego rozważam zakup:

- Super Smash Bros Ultimate (wezmę jeśli będzie tryb Story)

- Xenoblade 2 DLC (jeśli będzie opcja przejścia bez posiadania podstawki)

- Super Mario Party 

- Captain Toad (wezmę jeśli będzie przynajmniej kilkanaście nowych plansz) 

Edytowane przez funditto
Opublikowano

nie stwierdzili tylko to obnazylo jak duzo ich kosztowalo przygotowanie lineupu na pierwszy rok - nie mial kto robic gierek na drugi rok wiec ratowali sie portami, a ci co robili dali dupy bo yoshi i fire emblem przelozone (pewnie tez z powodu, ze nie wyrobia sie przed rdr, a nie chca tez robic tloku poksom i smashowi), kartony zamiast lego XXIw okazaly sie niewypalem

w bajki mozna wlozyc legendy, ze pikmin4 byl kiedys gotowy, by byl to by go dali, ciekawi mnie tylko co dalej z retro....nie pokazuja bo nie ma co jeszcze? wstyd, zenada, tyle lat bez konktretnego materialu, nie pokazuja bo chca zrobic szyba premiere od ujawnienia? imo niegodne tak swietnego deva

• Plusik 1
Opublikowano

To niestety prawda, że Pokemony + Smash wystarczą..w Stanach ludzie też byli trochę niezadowoleni, że prezentacja Smasha była tak długa, ale hype na tą grę mają tam potężny. Zobaczcie na yt filmiki z reakcją na fragment, w którym pokazują wszystkie postacie.. nie zdziwię się jak zarówno Pokemony jak i Smash zrobią wyniki powyżej 10 baniek w pierwszym kwartale 

Opublikowano

Nie wiem co z tym Retro. Problemy w studiu, dlatego gra jeszcze nie jest gotowa, albo wzięli się za zbyt duży projekt jak na takie studio, a może gra jest gotowa i czeka na okienko, bo wątpię, żeby pracowali nad dwoma grami jednocześnie. Jestem lekko zawiedziony, ale jak będzie sztos pokroju Metrioda Prime lub Returns to wybaczę im to czekanie :).

Opublikowano

To chyba rozwinięcie tej nowej antypirackiej strategii Nintendo.

Ludzie łamią konsolę przez przeglądarkę? Nintendo: nie ma przeglądarki na Switchu.

Ludzie łamią konsolę przez spreparowane save'y? Nintendo: nie ma backupowania save'ów.

Ludzie wciąż znaleźli drogę do złamania konsoli i powstają pierwsze sposoby na granie z karty w kopie zapasowe? Nintendo: nie będzie nowych gier. Nie ma gier nie ma piractwa.

Oni jak już się wezmą za jakiś problem to nie biorą jeńców :obama: 

• Plusik 2
  • Haha 5
  • Minusik 1
Opublikowano

styczen -

luty - bayo2

marzec - kirby

kwiecien - labo

maj - donkey kong / hyrule warriors

czerwiec - mario tennis / sushi striker

lipiec - octopatch travelers / captain toud

sierpien - monster hunter 

wrzesien - xenoblade2 torna

pazdziernik - super mario party

listopad - pokemon lets go

grudzien - smash bros.

TBA - the world ends with you

zeszly rok

marzec - zelda

kwiecien - mario kart 8 deluxe

maj -

czerwiec - arms

lipiec - splatoon2

sierpien - mario  rabbids

wrzesien - pokken dx

pazdziernik - mario odyssey

listopad

grudzien - xenoblade 2

Opublikowano

Prawda. Narzekamy, i w sumie slusznie, ale porownujac N do sony i ms pod katem exow do konca roku, to:

sony - spiderman

ms - forza

nintendo - mario tennis, octopath, mario party, poksy, smash

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Wychodzi na to, że chyba lepiej by było jakbyśmy dostali o 15 minut krótszy Direct. Pokazali by resztę ze Smasha w treehouse i odbiór byłby zupełnie inny 

Edytowane przez funditto
  • Plusik 1
Opublikowano

Chyba niektórym empatia się udzieliła, bo nagle obrońcy Ninny się pojawili, Ci sami co wcześniej narzekali xD.

9 minut temu, Kinoji napisał:

Prawda. Narzekamy, i w sumie slusznie, ale porownujac N do sony i ms pod katem exow do konca roku, to:

sony - spiderman

ms - forza

nintendo - mario tennis, octopath, mario party, poksy, smash

Ficek masz konkretny argument do CW xD.