Gregor var Emreis 129 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Capcom Beat-em Up Bundle - nic lepszego do coopa nie ma i nie będzie. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 4 godziny temu, Neithell napisał: Nie wiem już, w którym dziale zadać pytanie, więc zrobię to tutaj. Poszukuje jakiegoś fajnego coopa dla 2ch osób. Kumpel 2 dni temu kupić Switcha i prócz Stardew Valley (w które gramy w coopie), chcielibyśmy zagrać w coś, co jest bardziej nastawione na walkę i przy okazji daje swobodę eksploracji itp. Stąd pytanko, warto zainwestować się grą Portal Knights? Obecnie na promocji - 30%. Guacamelee dwie części Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 (edytowane) Ciekawe czy coś szykują na TGA, bo na directa w grudniu nie ma co liczyć? Wszystko co miało wyjść wyszło, przydałyby się jakieś bomby. Edytowane 5 grudnia 2019 przez zdrowywariat Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 No dokładnie, bo na nic, poza BotW2 nie czekam. A te BotW to nawet na horyzoncie nie jest. Przydałyby się jakieś zapowiedzi na 2020 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 W tym momencie wiemy tylko o Animal Crossing i remake’u Xenoblade, ale spokojnie. W grudniu 2018 nie wiedzieliśmy min. o Link’s Awakening, Super Mario Maker 2, Astral Chain i Ring Fit Cytuj
Kris77 433 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 (edytowane) Pewnie już każdy ma, ale może się komuś przyda - kupiłem na Ali zaj.ebiste szkło na Switch: https://www.aliexpress.com/item/32870044994.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.266d4c4dMuYjMl Jest zaokrąglone na brzegach, pasuje idealnie, w promocji na 11.11 zapłaciłem jakieś 30 zł za 2 sztuki. Edytowane 6 grudnia 2019 przez Kris77 1 Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 7 grudnia 2019 Opublikowano 7 grudnia 2019 Mam duże dłonie i szukam odpowiedniego pada z dobrym krzyżakiem. Jaki warto kupić ? Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 7 grudnia 2019 Opublikowano 7 grudnia 2019 (edytowane) Chyba tylko 8BitDo SN30 Pro+ Jedyne, czego mu brakuje to możliwość włączenia konsoli przyciskiem na padzie. Edytowane 7 grudnia 2019 przez Kosmos 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 Mam mały dylemat. Kiedyś kupiłem trylogię Phoenixa Wrighta na 3DSie. Skończyłem jedynkę i waham się, czy kontynuować na tej konsolce, czy lepiej kupić na Switcha? Pewnie lepsza grafika, ale jednak 3DS z dwoma ekranikami chyba lepiej się sprawdza do tej gry? Mój dylemat podsyca jeszcze cena 200 zł a na dsa dałem chyba 30 złotych na promce.. Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 To dokładnie ta sama gra. Mi się najlepiej gra na telefonie, bo to idealna gra mobilna. Graj na 3DS jak masz. Grafika w tej grze akurat znaczenie ma minimalne Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 (edytowane) Zmiany w wersji na Switcha są niewielkie, ale raczej na plus. Można przyspieszyć tekst, a także są obecne "ptaszki" potwierdzające, które rzeczy już obczailiśmy na lokacji. Grafika jest znacząco inna, to można zobaczyć na materiałach. To jednak inaczej wygląda w o tyle wyższej rozdzielczości, na szerokim ekranie, także na TV. Było sens robić ten remaster. Wersja na Switcha daje opcję zobaczyć i to, i pograć sobie leżąc w łóżku i tylko przewijając dalej na ekranie dotykowym. Cena to absurd, jak wszystko Capcomu jest dość często przeceniana o 40% i więcej. Edytowane 8 grudnia 2019 przez ogqozo Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 Moja opinia jest dokładnie taka jak Grega. Grałem na 3ds I to wg mnie najprzyjemniejsza opcja. Przez zawias można np. Postawić konsolę na kołdrze I klikać. Telefon też dobra opcja. Switch jest duży i stoi tylko na płaskiej, twardej powierzchni. Jeśli już grę masz to drugi raz jej nie kupuj. Ograj na 3ds. Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 Ten 8BitDo SN30 Pro+ naprawdę taki dobry? Prawdopodobnie dostanę od Mikołaja Switcha, więc muszę pomyśleć o padzie. Czy 8bitDo sprawdzi się jako podstawowy pad do switcha? Nie zależy mi tylko na krzyżaku, analogi i ogólna wygoda też są dla mnie ważne. Cena nie ma dużego znaczenia, więc waham się między pro od N i 8bit. Cytuj
SwitchMan 75 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 52 minuty temu, number_nine napisał: Ten 8BitDo SN30 Pro+ naprawdę taki dobry? Prawdopodobnie dostanę od Mikołaja Switcha, więc muszę pomyśleć o padzie. Czy 8bitDo sprawdzi się jako podstawowy pad do switcha? Nie zależy mi tylko na krzyżaku, analogi i ogólna wygoda też są dla mnie ważne. Cena nie ma dużego znaczenia, więc waham się między pro od N i 8bit. Pad od Nintendo jest bardzo dobry ma prawie idealne rozmieszczenie analogów przez co nie męczą Ci się ręce. Ogólnie solidne wykonanie. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 @number_nine bierz 8bitdo. Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 (edytowane) 43 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: bierz 8bitdo. Bo? Szczerze mówiąc zawsze wolałem układ analogów taki jak ma X i pad od nintendo. Te 40zł różnicy mi nie robi. Jedyny, ale duży plus przemawiający za 8bit to uniwersalność. Edytowane 9 grudnia 2019 przez number_nine Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 Nie grałem na 8bit, ale Pro ma trochę słaby krzyżak - za bardzo wypukły. Za to ma bardzo przyjemne nieślizgające się gałki i potężną baterię. Jeżeli nie jesteś jakimś hardkorowym fanem platformówek pokroju Super Meat Boy, End is Nigh czy Celeste (B i C sides słyszałem że są ciężkie ale to Ci więcej może powiedzieć @zdrowywariat) to Pro będzie ok. W przeciwnym wypadku bierz 8bit bo właśnie pod ten typ gier został stworzony Swego czasu @Dave Czezky miał dobrą promocję na 8bity na https://perfectblue.pl/?s=8bit&post_type=product, zagadaj do niego może coś tam kombinuje na święta. 1 Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 No właśnie jak mam wybierać między krzyżakiem a analogami, to jednak wolę lepsze analogi Wątpię, żebym często grał na tv w jakieś platformery 2d. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 (edytowane) Ja mam średnie dłonie, jeśli weźmiemy pod uwagę, że są 4 rodzaje: małe, średnie, duże i grabie :). Fajny padzik ten 8bitdo, ale ja już jestem tak przyzwyczajony do joyów po 300h w Celeste, że ciężko mi się przestawić. Poza tym na analogach przechodziłem, więc krzyżak tym bardziej odpada. Nie wiem, czy ta SNESowa wersja z mniejszymi analogami nie byłaby lepsza dla mnie, heh. Skoro odpowiada Ci bardziej niesymetryczny układ analogów, a krzyżak nie jest istotny, to bierz PRO :). Edytowane 9 grudnia 2019 przez zdrowywariat Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 (edytowane) Najlepsze metody grania na Switchu w większość gier to joycony albo pro controller. Bez wątpienia. 8bitdo kupiłem jako osobny wyróżniający się pad do multi, stylowy gadżet, z ciekawości lepszego krzyżaka (co w niektórych grach faktycznie jest dla mnie najważniejsze), no a poza tym jego istotne punkty to programowalność oraz łatwość używania z pecetem, Androidem i nie tylko. Ale pro controller to być może najlepszy popularny pad na świecie (albo remis z najnowszym do Xboxa), pomijając krzyżak jest to po prostu lepszy pad, pełna funkcjonalność, gry są pisane z myślą o jego sterowaniu ruchowym i jego wibracjach (bardziej joyconów, ale pro controller też w większym stopniu). Edytowane 9 grudnia 2019 przez ogqozo 1 Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Jeżeli ważne są dla Ciebie analogi to zastanów się co wolisz - niesymetryczne ustawienie (Pro Controller) czy ustawienia pro (czyli ich czułość w 8BitDo). Według mnie opinia, że "lepsze analogi są w Pro Controller" jest chybiona. Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Wątpię, żeby chciało mi się bawić ustawieniami czułości analogów Przez ponad 20 lat grania nie było jeszcze sytuacji, żebym czegoś takiego potrzebował Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 No to pytanie było bez sensu. Z tego co widzę nie potrzebujesz niczego co oferuje 8BitDo. Wszystkie te informacje masz na głównej stronie sprzętu. Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Pytanie było skierowane głównie do ludzi, którzy mieli oba pady w łapie. Jakby mi ktoś powiedział, że np krzyżak w Pro jest totalnie do dupy to bym go nie brał. Póki co wychodzi na to, że jako podstawowy pad lepszy będzie Pro, 8bit może kupię później, jak np zachce mi się grać na telefonie Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Piszę to właśnie jako użytkownik obu padów. Krzyżak jest "do dupy" jeżeli porównać go do 8BitDo. Jeżeli grywasz w tytuły wymagające dokładności, której analog nie podoła, jeżeli grasz w nie dużo, no to tylko 8BitDo. Ale Ty najpierw zadajesz pytanie "czy 8BitDo naprawdę jest taki dobry", a później stwierdzasz ,że wszystkie powody, dla których JEST TAKI DOBRY nie są dla Ciebie istotne. Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu i poczytał o plusach pada na ich stronie to pewnie nie musiałbyś tutaj pytać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi