zdrowywariat 373 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 Ja już się tak przyzwyczaiłem do trzymania "rąk na luzie", że szkoda, że nie zrobią prawilnego pada w dwóch częściach xD. Cytuj
Bzduras 12 451 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 17 minut temu, Rayos napisał: Hori Split Pad Pro Yup, ale nie działa poza trybem handheldowym - kontrolery muszą brać skądś zasilanie, a że nie mają żadnej baterii to muszą być wsunięte w szyny żeby działać. Cytuj
Bzduras 12 451 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 Czyli tak średnio raczej. A szkoda, bo sam pomysł ma potencjał i gdyby zaadaptowali te kontrolerki do grania też w trybie stołowym to byłby to fajny gadżet. Już pal sześć wibracje i motion control, ale brak zasilania poza trybem hip-hop czyni ten wynalazek średnio (jeśli nie mało) użyteczną nowinką zamiast sensowną alternatywą. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 No nie tylko zasilane - nie mają BT więc i informacje wymieniane są przez szynę. Jakby komuś się udało wcisnąć w te obudowy PCB z joyconów to o mamo - kontroler idealny. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 Długo nad tym rozmyślałem, ciągle przekładałem zakup, ale ostatecznie zostałem posiadaczem Switcha w wersji Lite. Moja pierwsza konsola Nintendo, więc może być różnie, ale nie mogłem sobie odmówić możliwości zagrania w Mariany, Zeldę, Donkey Konga, a i takiego Wiedźmina czy inną multiplatformę chętnie sprawdzę mobilnie. Z początku bardziej kierowałem się w stronę zwykłego Switcha, ale uznałem, że i tak interesuje mnie tylko granie w trybie handheld. Różnica cenowa też zrobiła swoje. Za szarego Lite'a i kartę 128 GB Samsunga dałem około 1050 zł, a tymczasem za tamtą wersję (patrząc na Ceneo) musiałbym dać prawie 1500 zł, nie licząc karty microSD. Zdaje sobie jednak sprawę, że w przypadku problemów z analogami nie mam możliwości wymiany joyconów, także trochę słabo, ale coś za coś. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Dobra, potrzebuje porady. Miotam się z tym Switchem, ściągam wersje demo i sprawdzam jak to wszystko wygląda, ale wypadałoby w końcu zagrać w coś konkretnego. Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Specjalnych preferencji gatunkowych nie mam, zagram we wszystko, ale ciekawi mnie co byście polecili? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Cokolwiek z tych co wymieniłeś. To gry uniwersalne imo zadowolą każdego, a jak nie to zmień hobby. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 (edytowane) 22 minuty temu, Bigby napisał: Dobra, potrzebuje porady. Miotam się z tym Switchem, ściągam wersje demo i sprawdzam jak to wszystko wygląda, ale wypadałoby w końcu zagrać w coś konkretnego. Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Specjalnych preferencji gatunkowych nie mam, zagram we wszystko, ale ciekawi mnie co byście polecili? Animal Crossing Mario + Rabbits Super Mario Maker 2 Donkey Kong Country TF Cuphead Ori Celeste Into the Breach Trylogia Crasha Bandicoota Remaster BioShocka1 Resident Evil 1 Remake RE4 Nie wiem w co już grałeś, może coś Cię ominęło, może nie posiadasz Xboxa? To bierz Cupheada i Oriego. Edytowane 14 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Gry typu Ori, Cuphead, Celeste itp. mam na PC, ale pewnie w swoim czasie też kupię za grosze na Switcha. Bardziej chodzi mi o ekskluzywne tytuły. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 (edytowane) 5 minut temu, Bigby napisał: Gry typu Ori, Cuphead, Celeste itp. mam na PC, ale pewnie w swoim czasie też kupię za grosze na Switcha. Bardziej chodzi mi o ekskluzywne tytuły. No to jeśli lubisz coś w stylu Stardew Valley to obowiązkowo Animal Crossing. Ja się też dużo zagrywałem w turówkę Mario + Rabbits. Jeśli lubisz platformery 2D to Donkey Kong, a jeśli zagrywałeś się na przykład w levele innych graczy w LBP, bądź lubisz sam coś tworzyć, to SMM2 powinieneś sprawdzić. Moim zdaniem Zelda i Animal Crossing to najlepsze gry od Ninny na Switcha, 10/10. Edytowane 14 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
funditto 657 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Jeśli nie miałeś WiiU to 5 pierwszych tytułów proponowałbym mniej więcej tak: Zelda BoTW, Super Mario Odyssey, któreś Xenoblade (2 lub DE jedynki), Mario Kart i jako piąty do wyboru Super Mario Maker 2/Animal Crossing/Splatoon 2/Fire Emblem/ Smash Każda z tych gier oprócz SMO może Ci dać nawet ok 100 godzin grania. Oczywiście jeśli Ci podejdą gatunkowo. Później możesz testować kolejne hity typu Donkey Kong TF, Mario + Rabbids, Luigi, Astral Chain czy inne Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Nie miałem żadnej konsoli Nintendo, także wszystko jest dla mnie nowe. Cytuj
Bzduras 12 451 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Dopisz sobie do listy Bayonettę 2, będziesz pan zadowolony Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Dzięki, też sprawdzę, szczególnie że szykują ponoć trzecią część. Gra się w to dobrze w trybie handheld? Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Tak, poza tym bardzo polecam Fire Emblem Three Houses Cytuj
aph 155 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 3 godziny temu, Bigby napisał: Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Mario kart bo ma gre na wiele osób, starczy na dłużej i może z kimś zagrasz. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 No więc tak na start wziąłem Mario + Rabbids, bo akurat jest promocja na eshopie za niecałe 60 zł. Pograłem z dwie godzinki i jest bardzo spoko. Jeszcze wieczorem przejrzę i coś dorzucę do koszyka. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 Nie wiem czy ktos Ci juz polecał ale jeszcze Golf Story i Wargroove sprawdź. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 Wargroove nie polecam. Bardzo schematyczne później, bardzo długie misje, mała różnorodność jednostek. Gra jest w późniejszym okresie nudna po prostu. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 W Wargroove grałem na pececie. Tak jak wyżej, dosyć nudne się zrobiło i odpuściłem. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 (edytowane) Tyle tych indyków na Switcha, a tak naprawdę mogę policzyć na palcach dwóch rąk te, które mnie wciągnęły, a trochę już ich sprawdziłem, koło setki: Cuphead Celeste Into the Breach Stardew Valley Inside Limbo Guacamelee 1&2 Dead Cells TEIN bo reszta to średniaki, z tym że zaznaczam, że mam jeszcze kilka na liście, które czekają na swoją szansę. Co do dużych gier to wiadomo, że SMO i Zeldę trzeba sprawdzić obowiązkowo, zaś Mario Kart 8 Deluxe warto po prostu posiadać, zawsze można załączyć. Do tego Luigi's Mansion 3 jest bardzo fajne, SSB Ultimate, "króliki" i SMM2. Nowym w obozie szczególnie polecam Animal Crossing, krórzy mogli nawet o tej grze nigdy nie słyszeć, a to sztosik. Za to nie polecam, ze względu na długie loadingi, a jakby tego było mało powrót na mapkę po zgonie, NSMBU, strasznie frustrująca gra. Jeśli ktoś ma czas na ósemki to może jeszcze spróbować Toada, Yoshiego, Donkego i Mario Tennis. Edytowane 15 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 Koło setki? Na Switcha? A mógłbyś wymienić? Cytuj
Bzduras 12 451 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 Każda godzina w Celeste liczy się jako osobny tytuł czy nie? 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi