Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Labtec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bardzo słaby ten strim indie world, ani Silksong, ani nic ciekawego, no może ta jedna gra od Chucklefish, a reszta do zaorania. Zapomniałem o Torchlight 3, które jest gites.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Przewinąłem na szybko i dałem łapkę w dół na yt. Zamiast dwóch platform do obskoczenia mają jedną i dalej jest (pipi)nia w 2020 roku. Wiadomo ,że miało być tylko indie ale nie było tam kompletnie nic ciekawego. Kompletnie mi się taka formuła nie podoba już pomijam ,że teraz gierkę może zrobić każdy i mamy zalew tego wszędzie. Jak bombą na koniec 2020 będzie kolejny port z Wii U to xd. 

Opublikowano (edytowane)

No nie będzie to dobry rok dla Switch. Chyba, że na końcówkę roku się zrehabilitują. A torchlight 3 w takim razie tfu. 

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Spiritfarer nawet spoko, ale wychodzi w game passie także tego.

Evergate no może być. Kiedyś.

Unrailed to coop, błe.

Inmost nawet graficznie w miarę spoko klimat.

Ale ogólnie slabo.

A tak w ogóle to co ze starymi ogłoszeniami z marca?

Baldo, Blue Fire chyba jeszcze nie wyszły?

Opublikowano

Moim zdaniem nie bylo źle, może brakowało sztosów, ale przynajmniej sporo zapowiedzi i kilka dropow dostepnych od razu. Szczegolnie podoba mi sie Inmost, wizualnie sztywniutko, Hades też może być ciekawe, no i to cos z Indii na R..., jak bedzie jakas przecena wieksza niz 10% to na pewno sprawdze (zwłaszcza że ekipa z Pune, a bylem tam w zeszlym roku wiec zagrało na emocjach xD). 

Opublikowano

rogalikiem moze byc twinstick shooter (isaac), moze byc deckbuildingowa karcianka (slay the spire), moze byc RTS (FTL), tRPG (ITB), moze  byc metroidvania (Dead Cells), platformowka akcji (Rogue Legacy, Spelunky)...  Rogaliki to tak ogolne pojecie, ze mozna dlugo :) im wiecej tym lepiej, cudowny typ gier 

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Ja nie przepadam za rogalikami i unikam wszystkich gier z elementami rougelike jak ognia. Uwazam, ze ten gatunek to troche rak naszych czasow, bo gry nie maja konca i zamiast oferowac nowe pomysly czy historie to przyciagaja gracza do ekranu poprzez swoja mechanike i podbijanie numerkow.

CIezko mi wyrazic to co chce powiedziec bez pisania eseju, ale w skrocie po prostu wolalbym gdyby gry sie bardziej rozwijaly w strone jednorazowych doswiadczen, ktore zaskakuja kreatywnoscia.

Hades dla mnie jest wyjatkiem chyba dlatego, ze tutaj tez historia rozwija sie wraz z kolejnymi podejsciami.

Edytowane przez estel
  • Plusik 4
  • Minusik 2
Opublikowano (edytowane)

To spróbuj Into the Breach. Moim zdaniem rogaliki są zajefajne, tylko trzeba szukać w swoim ulubionym gatunku. Mnie się na razie dwa bardzo spodobały, z ITB spędziłem ponad 500h. Czego w nich nie lubię? Gdy jest przesadzony poziom trudności, gdy jest za dużo broni itp., że nie da się tego ogarnąć. Więcej nie znaczy lepiej. Poza tym rogaliki zwykle mają świetną i dopracowaną mechanikę. Przecież walka w DC jest znakomita.

Edytowane przez zdrowywariat
  • Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, estel napisał:

Hades dla mnie jest wyjatkiem chyba dlatego, ze tutaj tez historia rozwija sie wraz z kolejnymi podejsciami.

W Children of Morta jest podobnie 

• Plusik 1
Opublikowano
21 minut temu, zdrowywariat napisał:

To spróbuj Into the Breach. Moim zdaniem rogaliki są zajefajne, tylko trzeba szukać w swoim ulubionym gatunku. Mnie się na razie dwa bardzo spodobały, z ITB spędziłem ponad 500h. Czego w nich nie lubię? Gdy jest przesadzony poziom trudności, gdy jest za dużo broni itp., że nie da się tego ogarnąć. Więcej nie znaczy lepiej. Poza tym rogaliki zwykle mają świetną i dopracowaną mechanikę. Przecież walka w DC jest znakomita.

Nabiłem chyba z 30h w Into the Breach. Wolałbym gdyby to była dłuższa kampania z możliwością rozwijania jednostek/bazy. No ale gra jest świetna, nie można się z tym kłócić. 

Bluber, tak wiem. Mam Morte na radarze tylko czekam aż skończą wspierać te grę, bo na razie wydaje mi się że jest za mało miejscówek.

• Plusik 1
Opublikowano

Stylowo gry od Nintendo są bardzo ładne, bo dział jakości czuwa

No, w piątek podobno będzie

Jakie megatony mogą się pojawić?

Krążą plotki o Metroidzie 2D i oczywiście Mario 35th Anniversary Collection

Shadow dropami Hollow Knight Silksong & Axiom Verge 2 bym nie pogardził 

• Plusik 1