Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
15 minut temu, funditto napisał:

A czy ktoś wie czy ta przejściówka działa też w drugą stronę i pro controller działa z innymi konsolami ? Bo szczerze dla mnie to najwygodniejszy pad tej generacji 

Cytat

System Compatibility

• PS1 Classic Edition, Switch, Windows, macOS
  • Android TV box, Raspberry Pi, Retrofreak

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Trochę kicha, że adapter nie działa z PS4. Ogrywanie TLoU2 na padziku od Xboxa byłoby wygodniejsze i pewnie wywołało by trzask pośladów u co niektórych użytkowników forumka :usmiech:

Opublikowano

Naah, szkoda hajsu. Najbardziej potrzebny był mi pad do Switcha, granie na joy-conach do pewnego momentu ujdzie, jednak prawdziwy tradycyjny kontroler to jest to. Cała reszta "podlaczania pada do innej konsoli" to u mnie taka bardziej fanaberia niż realna potrzeba, na DS4 da się grać bez bólu.

Opublikowano

Ja już się tak przyzwyczaiłem do trzymania "rąk na luzie", że szkoda, że nie zrobią prawilnego pada w dwóch częściach xD.

Opublikowano
17 minut temu, Rayos napisał:

Hori Split Pad Pro 

Yup, ale nie działa poza trybem handheldowym - kontrolery muszą brać skądś zasilanie, a że nie mają żadnej baterii to muszą być wsunięte w szyny żeby działać.

Opublikowano

Czyli tak średnio raczej. A szkoda, bo sam pomysł ma potencjał i gdyby zaadaptowali te kontrolerki do grania też w trybie stołowym to byłby to fajny gadżet. Już pal sześć wibracje i motion control, ale brak zasilania poza trybem hip-hop czyni ten wynalazek średnio (jeśli nie mało) użyteczną nowinką zamiast sensowną alternatywą.

Opublikowano

No nie tylko zasilane - nie mają BT więc i informacje wymieniane są przez szynę. Jakby komuś się udało wcisnąć w te obudowy PCB z joyconów to o mamo - kontroler idealny.

Opublikowano

Długo nad tym rozmyślałem, ciągle przekładałem zakup, ale ostatecznie zostałem posiadaczem Switcha w wersji Lite. Moja pierwsza konsola Nintendo, więc może być różnie, ale nie mogłem sobie odmówić możliwości zagrania w Mariany, Zeldę, Donkey Konga, a i takiego Wiedźmina czy inną multiplatformę chętnie sprawdzę mobilnie.

Z początku bardziej kierowałem się w stronę zwykłego Switcha, ale uznałem, że i tak interesuje mnie tylko granie w trybie handheld. Różnica cenowa też zrobiła swoje. Za szarego Lite'a i kartę 128 GB Samsunga dałem około 1050 zł, a tymczasem za tamtą wersję (patrząc na Ceneo) musiałbym dać prawie 1500 zł, nie licząc karty microSD. Zdaje sobie jednak sprawę, że w przypadku problemów z analogami nie mam możliwości wymiany joyconów, także trochę słabo, ale coś za coś.

Opublikowano

Dobra, potrzebuje porady. Miotam się z tym Switchem, ściągam wersje demo i sprawdzam jak to wszystko wygląda, ale wypadałoby w końcu zagrać w coś konkretnego. 

Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Specjalnych preferencji gatunkowych nie mam, zagram we wszystko, ale ciekawi mnie co byście polecili?

Opublikowano

Cokolwiek z tych co wymieniłeś. To gry uniwersalne imo zadowolą każdego, a jak nie to zmień hobby.

Opublikowano
22 minuty temu, Bigby napisał:

Dobra, potrzebuje porady. Miotam się z tym Switchem, ściągam wersje demo i sprawdzam jak to wszystko wygląda, ale wypadałoby w końcu zagrać w coś konkretnego. 

Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Specjalnych preferencji gatunkowych nie mam, zagram we wszystko, ale ciekawi mnie co byście polecili?

Animal Crossing

Mario + Rabbits

Super Mario Maker 2

Donkey Kong Country TF

Cuphead

Ori

Celeste

Into the Breach

Trylogia Crasha Bandicoota

Remaster BioShocka1

Resident Evil 1 Remake

RE4

Nie wiem w co już grałeś, może coś Cię ominęło, może nie posiadasz Xboxa? To bierz Cupheada i Oriego.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Gry typu Ori, Cuphead, Celeste itp. mam na PC, ale pewnie w swoim czasie też kupię za grosze na Switcha. Bardziej chodzi mi o ekskluzywne tytuły. ;)

Opublikowano
5 minut temu, Bigby napisał:

Gry typu Ori, Cuphead, Celeste itp. mam na PC, ale pewnie w swoim czasie też kupię za grosze na Switcha. Bardziej chodzi mi o ekskluzywne tytuły. ;)

No to jeśli lubisz coś w stylu Stardew Valley to obowiązkowo Animal Crossing. Ja się też dużo zagrywałem w turówkę Mario + Rabbits. Jeśli lubisz platformery 2D to Donkey Kong, a jeśli zagrywałeś się na przykład w levele innych graczy w LBP, bądź lubisz sam coś tworzyć, to SMM2 powinieneś sprawdzić.

Moim zdaniem Zelda i Animal Crossing to najlepsze gry od Ninny na Switcha, 10/10.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Jeśli nie miałeś WiiU to 5 pierwszych tytułów proponowałbym mniej więcej tak:

Zelda BoTW, Super Mario Odyssey, któreś Xenoblade (2 lub DE jedynki), Mario Kart i jako piąty do wyboru Super Mario Maker 2/Animal Crossing/Splatoon 2/Fire Emblem/ Smash 

Każda z tych gier oprócz SMO może Ci dać nawet ok 100 godzin grania. Oczywiście jeśli Ci podejdą gatunkowo. Później możesz testować kolejne hity typu Donkey Kong TF, Mario + Rabbids, Luigi, Astral Chain czy inne 

Opublikowano

Nie miałem żadnej konsoli Nintendo, także wszystko jest dla mnie nowe. :fsg:

Opublikowano

Dopisz sobie do listy Bayonettę 2, będziesz pan zadowolony :lapka:

Opublikowano

Dzięki, też sprawdzę, szczególnie że szykują ponoć trzecią część. 

Gra się w to dobrze w trybie handheld?

Opublikowano
3 godziny temu, Bigby napisał:

Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego?

Mario kart bo ma gre na wiele osób, starczy na dłużej i może z kimś zagrasz.

Opublikowano

No więc tak na start wziąłem Mario + Rabbids, bo akurat jest promocja na eshopie za niecałe 60 zł. Pograłem z dwie godzinki i jest bardzo spoko.

Jeszcze wieczorem przejrzę i coś dorzucę do koszyka.

Opublikowano

Nie wiem czy ktos Ci juz polecał ale jeszcze Golf Story i Wargroove sprawdź.