Opublikowano 3 czerwca 20204 l 15 minut temu, funditto napisał: A czy ktoś wie czy ta przejściówka działa też w drugą stronę i pro controller działa z innymi konsolami ? Bo szczerze dla mnie to najwygodniejszy pad tej generacji Cytat System Compatibility PS1 Classic Edition, Switch, Windows, macOS Android TV box, Raspberry Pi, Retrofreak
Opublikowano 3 czerwca 20204 l Trochę kicha, że adapter nie działa z PS4. Ogrywanie TLoU2 na padziku od Xboxa byłoby wygodniejsze i pewnie wywołało by trzask pośladów u co niektórych użytkowników forumka
Opublikowano 3 czerwca 20204 l @BzdurasNiestety cronusmax to wciąż wydatek w okolicach 4 stówek ale możesz się porozglądać jeśli ci zależy. Na allegro raz widziałem nawet za 325.
Opublikowano 4 czerwca 20204 l Naah, szkoda hajsu. Najbardziej potrzebny był mi pad do Switcha, granie na joy-conach do pewnego momentu ujdzie, jednak prawdziwy tradycyjny kontroler to jest to. Cała reszta "podlaczania pada do innej konsoli" to u mnie taka bardziej fanaberia niż realna potrzeba, na DS4 da się grać bez bólu.
Opublikowano 4 czerwca 20204 l Ja już się tak przyzwyczaiłem do trzymania "rąk na luzie", że szkoda, że nie zrobią prawilnego pada w dwóch częściach xD.
Opublikowano 4 czerwca 20204 l 17 minut temu, Rayos napisał: Hori Split Pad Pro Yup, ale nie działa poza trybem handheldowym - kontrolery muszą brać skądś zasilanie, a że nie mają żadnej baterii to muszą być wsunięte w szyny żeby działać.
Opublikowano 4 czerwca 20204 l Czyli tak średnio raczej. A szkoda, bo sam pomysł ma potencjał i gdyby zaadaptowali te kontrolerki do grania też w trybie stołowym to byłby to fajny gadżet. Już pal sześć wibracje i motion control, ale brak zasilania poza trybem hip-hop czyni ten wynalazek średnio (jeśli nie mało) użyteczną nowinką zamiast sensowną alternatywą.
Opublikowano 4 czerwca 20204 l No nie tylko zasilane - nie mają BT więc i informacje wymieniane są przez szynę. Jakby komuś się udało wcisnąć w te obudowy PCB z joyconów to o mamo - kontroler idealny.
Opublikowano 10 czerwca 20204 l Długo nad tym rozmyślałem, ciągle przekładałem zakup, ale ostatecznie zostałem posiadaczem Switcha w wersji Lite. Moja pierwsza konsola Nintendo, więc może być różnie, ale nie mogłem sobie odmówić możliwości zagrania w Mariany, Zeldę, Donkey Konga, a i takiego Wiedźmina czy inną multiplatformę chętnie sprawdzę mobilnie. Z początku bardziej kierowałem się w stronę zwykłego Switcha, ale uznałem, że i tak interesuje mnie tylko granie w trybie handheld. Różnica cenowa też zrobiła swoje. Za szarego Lite'a i kartę 128 GB Samsunga dałem około 1050 zł, a tymczasem za tamtą wersję (patrząc na Ceneo) musiałbym dać prawie 1500 zł, nie licząc karty microSD. Zdaje sobie jednak sprawę, że w przypadku problemów z analogami nie mam możliwości wymiany joyconów, także trochę słabo, ale coś za coś.
Opublikowano 14 czerwca 20204 l Dobra, potrzebuje porady. Miotam się z tym Switchem, ściągam wersje demo i sprawdzam jak to wszystko wygląda, ale wypadałoby w końcu zagrać w coś konkretnego. Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Specjalnych preferencji gatunkowych nie mam, zagram we wszystko, ale ciekawi mnie co byście polecili?
Opublikowano 14 czerwca 20204 l Cokolwiek z tych co wymieniłeś. To gry uniwersalne imo zadowolą każdego, a jak nie to zmień hobby.
Opublikowano 14 czerwca 20204 l 22 minuty temu, Bigby napisał: Dobra, potrzebuje porady. Miotam się z tym Switchem, ściągam wersje demo i sprawdzam jak to wszystko wygląda, ale wypadałoby w końcu zagrać w coś konkretnego. Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Specjalnych preferencji gatunkowych nie mam, zagram we wszystko, ale ciekawi mnie co byście polecili? Animal Crossing Mario + Rabbits Super Mario Maker 2 Donkey Kong Country TF Cuphead Ori Celeste Into the Breach Trylogia Crasha Bandicoota Remaster BioShocka1 Resident Evil 1 Remake RE4 Nie wiem w co już grałeś, może coś Cię ominęło, może nie posiadasz Xboxa? To bierz Cupheada i Oriego. Edytowane 14 czerwca 20204 l przez zdrowywariat
Opublikowano 14 czerwca 20204 l Gry typu Ori, Cuphead, Celeste itp. mam na PC, ale pewnie w swoim czasie też kupię za grosze na Switcha. Bardziej chodzi mi o ekskluzywne tytuły.
Opublikowano 14 czerwca 20204 l 5 minut temu, Bigby napisał: Gry typu Ori, Cuphead, Celeste itp. mam na PC, ale pewnie w swoim czasie też kupię za grosze na Switcha. Bardziej chodzi mi o ekskluzywne tytuły. No to jeśli lubisz coś w stylu Stardew Valley to obowiązkowo Animal Crossing. Ja się też dużo zagrywałem w turówkę Mario + Rabbits. Jeśli lubisz platformery 2D to Donkey Kong, a jeśli zagrywałeś się na przykład w levele innych graczy w LBP, bądź lubisz sam coś tworzyć, to SMM2 powinieneś sprawdzić. Moim zdaniem Zelda i Animal Crossing to najlepsze gry od Ninny na Switcha, 10/10. Edytowane 14 czerwca 20204 l przez zdrowywariat
Opublikowano 14 czerwca 20204 l Jeśli nie miałeś WiiU to 5 pierwszych tytułów proponowałbym mniej więcej tak: Zelda BoTW, Super Mario Odyssey, któreś Xenoblade (2 lub DE jedynki), Mario Kart i jako piąty do wyboru Super Mario Maker 2/Animal Crossing/Splatoon 2/Fire Emblem/ Smash Każda z tych gier oprócz SMO może Ci dać nawet ok 100 godzin grania. Oczywiście jeśli Ci podejdą gatunkowo. Później możesz testować kolejne hity typu Donkey Kong TF, Mario + Rabbids, Luigi, Astral Chain czy inne
Opublikowano 14 czerwca 20204 l Nie miałem żadnej konsoli Nintendo, także wszystko jest dla mnie nowe.
Opublikowano 14 czerwca 20204 l Dzięki, też sprawdzę, szczególnie że szykują ponoć trzecią część. Gra się w to dobrze w trybie handheld?
Opublikowano 14 czerwca 20204 l 3 godziny temu, Bigby napisał: Zelda, Mario Odyssey, Lugi's Mansion 3, Mario Kart? A może co innego? Mario kart bo ma gre na wiele osób, starczy na dłużej i może z kimś zagrasz.
Opublikowano 14 czerwca 20204 l No więc tak na start wziąłem Mario + Rabbids, bo akurat jest promocja na eshopie za niecałe 60 zł. Pograłem z dwie godzinki i jest bardzo spoko. Jeszcze wieczorem przejrzę i coś dorzucę do koszyka.
Opublikowano 15 czerwca 20204 l Nie wiem czy ktos Ci juz polecał ale jeszcze Golf Story i Wargroove sprawdź.