XM. 10 888 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. 3 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 Sprzedałem switcha na olx i tak nic ciekawego dla mnie nie wychodzi teraz (czego nie mogę ograć na pc) i czekam na wersje pro oraz w końcu jakieś gry.... Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 A ja jestem zdania, że lepiej mieć gierki, które na Switcha starego, by nigdy nie wyszły (albo jako cloud, błe) niż w ogóle. Nawet wolałbym Switcha 2. Plus to decyzje biznesowe dla portów - takie GTA5 Switch Pro only - czemu nie? Cytuj
podgoor 22 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 35 minut temu, XM. napisał: Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. No nie wiem, pady od Wii były kompatybilne nawet z WiiU. W przypadku PS3 i PS4 w przypadku DualShocka 3 mogłem się cmoknąć, a miałem 3 sztuki i przydałyby się do jakiegoś multi. Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 (edytowane) 9 minut temu, podgoor napisał: No nie wiem, pady od Wii były kompatybilne nawet z WiiU. W przypadku PS3 i PS4 w przypadku DualShocka 3 mogłem się cmoknąć, a miałem 3 sztuki i przydałyby się do jakiegoś multi. Nie tylko to bo Nintendo wiele razy pokazało że w gry z Game Boy-a można zagrać nie tylko na przenośnych konsolach wydając przystawki do SNES-a czy Game Cube Tak jak wspominałeś kontrolery z Wii pasowały do Wii U, a samo Wii było jak Game Cube, które odpalało gry ze starej konsoli tak samo jak pady czy karty pamięci. Mając konsolę GBA oraz GC można było "przerobić" go na kontroler i kilka gier miały większe możliwości, a wystarczył kabelek za kilka dolców. Nie bronię Nintendo, ale wydaje mi się że jest bardziej przyjazne niż Sony Jakiś czas temu by też zgłoszony do biura patentowego nowy kontroler i miał szyny więc może pasować do starego Switcha, fakt patent nie znaczy że tak będzie. Edytowane 28 maja 2021 przez Tynio Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 Wydawanie wersji konsoli pro w połowie życia sprzętu i wydawanie gier działających tylko na ulepszonej konsoli nie da się logicznie obronić. Zwyczajne szczanie na klienta. Cytuj
adi 189 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 2 godziny temu, XM. napisał: Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. Chodzi Ci o te DWIE gry na New 3ds, które nie poszły na 3ds? Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 (edytowane) Gier było więcej co nie chodziły na 3DS/2DS Xenoblade Chronicles Binding of Isaac: Rebirth Fire Emblem Warriors Wind-up Knight 2 Runbow Pocket Futuridum EP Deluxe BlockForm Pixel Hunter Lifespeed (eShop) Pinball Hall of Fame (Release date TBA) Dragon Fang (Out in Japan Spring 2016) forma.8 (Release date TBA - in 2016) SNES VC Minecraft: New Nintendo 3DS Edition Do tego doszło też kilka gier, które na New 3DS/2DS XL chodziły lepiej i podbitą rodziałkę miały. Podobna sytuacja była na konsolach DS, DSL oraz DSi A to że Switch ma ponad połowę życia jest faktem i Nintendo robi taki dziwne ruchy pod koniec życia konsoli. Było tak z 2DS XL który po 2 latach zakończył generację DSi wydany podobnie prawie na koniec życia DS GB Micro czy takie Wii Mini Sporo tego jest i czasem były to porażki które dziś są poszukiwane na rynku wtórnym. Edytowane 28 maja 2021 przez Tynio Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 (edytowane) 38 minut temu, Ukukuki napisał: Wydawanie wersji konsoli pro w połowie życia sprzętu i wydawanie gier działających tylko na ulepszonej konsoli nie da się logicznie obronić. Zwyczajne szczanie na klienta. Dobra, ale tak realnie - jak będą to ich gry to może i bym się zgodził. Ale jak przyjdzie wydawca i powie, że albo wyda porcik na pro albo w ogóle to co Niny ma być na nie? Inna sprawa, że bazowo to może być mało pro konsol, więc po co się pchać w taki rynek? Co prawda oni jak rozumiem z bloomberga chcą zaprzestać produkcji bazowej konsoli, a nie że będzie obok - obok ma być lite. Ja mam inne obawy - że nie będzie bajerów pod konsolę. Że oled i trochę tam szybci albo na nowych gierkach. To już sony nie pcha się z upgrejdami gierek za bardzo, a Niny jest jeszcze bardziej leniwe (fps boost jednak fajna opcja od MS). Przy new 3ds też średnio co było nowego - jasne 3d był o wiele lepszy, szybciej się gierki trochę ładowały, ale tyle. Chyba, że mityczny DLSS? Info z restery zajumane: Cytat This is the summary of the info, apparently coming from a Chinese accessories manufacturer :- Pretty much same size but with bigger OLED screen (7 inches?), so almost no bezels.- Current joycons compatible.- Surface-style flap for tabletop gaming.- Micro SD slot behind this flap on the back. Easier to acess to.- Slightly thicker dock with 2 USB 3.0 ports and ethernet port.- 4K TV output.- It would arrive Europe at the end of November (this is not confirmed) with very limited units.Source is Vandal (in Spanish), it has been correct in the past regarding several topics: Nuevos detalles exclusivos de Switch Pro: pantalla, tamaño, dock, llegada a Europa... Os traemos en exclusiva información inédita hasta ahora de la nueva Switch, con detalles como su nuevo dock, que tendrá algunas novedades, y cómo será la pantalla y el cuerpo de la consola. vandal.elespanol.com Edytowane 28 maja 2021 przez Basior .. Cytuj
Bzduras 12 524 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 1 minutę temu, Basior napisał: Chyba, że mityczny DLSS? Magiczny, nie mityczny To już jest i działa, tylko nie na konsolach. 1 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 Nie ma DLSS ponieważ biorą AMD, jest o wiele tańsze a tylko trochę gorsze od zielonych. I ma do zaoferowania APU. 2 godziny temu, Basior napisał: Dobra, ale tak realnie - jak będą to ich gry to może i bym się zgodził. Ale jak przyjdzie wydawca i powie, że albo wyda porcik na pro albo w ogóle to co Niny ma być na nie? Inna sprawa, że bazowo to może być mało pro konsol, więc po co się pchać w taki rynek? To mają dzielić swoją bazę użytkowników na lepszych i gorszych albo zmuszać do płacenia drugi raz za nową konsolę jak chcą zagrać w GTAV? Wiedźmina 3 i nowego Dooma dało się na lite uruchomić to nie widzę powodu aby producentom iść na łatwiznę. 3 godziny temu, Basior napisał: Co prawda oni jak rozumiem z bloomberga chcą zaprzestać produkcji bazowej konsoli, a nie że będzie obok - obok ma być lite. Starych konsol jest kilkadziesiąt milionów, więc to i tak bez znaczenia w kontekście wersji pro i gier na wyłączność dla mocniejszej wersji. Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 29 maja 2021 Opublikowano 29 maja 2021 Mam nadzieję że oprócz 4K/lepszej płynności, będzie również szybsze wczytywanie gier (pamięć wewnętrzna). Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 29 maja 2021 Opublikowano 29 maja 2021 Gry wczytują się szybko jak dev potrafi to ogarnąć jak np loadingi w mh rise szybsze o 5-10 razy jak te w World przy najładniejszej grafice na Switcha. Wszystkie multiplatformy wczytują się długo bo są leniwymi portami i nikt poważny w nie nie gra. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 29 maja 2021 Opublikowano 29 maja 2021 A jednak Bowser’s Fury wczytuje się długo a leniwym portem nie jest. Sporo takich przypadków można wyłowić wśród exów od Nintendo. Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 30 maja 2021 Opublikowano 30 maja 2021 Jestem ciekaw tej nowej wersji konsoli. Trzymam Lite, bo to zawsze może leżeć i służyć jako backup czy konsola stricte poza dom. I ciekawe jaka cena będzie. Przed E3 mają mieć jakiś pokaz jak mówią źródła? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 31 maja 2021 Opublikowano 31 maja 2021 Jak dla mnie w HH wystarczy, żeby było podobnie jak było na 3DS -> New 3DS - po prostu gry są robione pod nową wersję i chodzą gorzej na starej. Mi styka w ręku 720p + stabilne 60 fps. Niech robią np: stara wersja 30 z pływającą rozdziałką, nowa 60 w rozdziałce ekranu i to mnie osobiście zadowoli. Bowser's Fury lata w HH w 30 fps a w docku w 60. Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 31 maja 2021 Opublikowano 31 maja 2021 Wiem że teraz wszyscy żyją innymi tematami ale obiecałem @MierzejX że wrzucę zdjęcia swojej konstrukcji 3 1 4 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 31 maja 2021 Opublikowano 31 maja 2021 W swoim Switchu dokupiłem Hori Split Pada Pro bo nie mogłem znieść oryginalnych JoyConow. Okazało się że analogi w takiej grze jak stary residencik 4 wcale nie są lepsze niż JoyCony nadal jest martwa strefa ale to już wina gry bo w re4 na PS4 i XBoxie jest tak samo. Za to w nowszych grach jak Wiedźmin 3 i Luigi Mansion 3 bez Hori split Pada chyba bym Switcha wypierdolił za okno. Świetny produkt, teraz mogę Switcha trzymać komfortowo i grac całkowicie bez w trybie przenośnym. Zona w sypialni leży i czyta książki a ja obok w sluchaweczkach headshotuje Granados 4 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 31 maja 2021 Opublikowano 31 maja 2021 To co zrobiłem może się wydawać śmieszne ale jedna partyjka z DS4 w demo Raymana pokazała kolosalną różnicę. Niestety te analogi w Lite są trochę za lite jak dla mnie Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 31 maja 2021 Opublikowano 31 maja 2021 Moze podepnij pada od Gamecuba? Najlepszy pad do RE4 Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 31 maja 2021 Opublikowano 31 maja 2021 4 hours ago, BRY@N said: To co zrobiłem może się wydawać śmieszne ale jedna partyjka z DS4 w demo Raymana pokazała kolosalną różnicę. Niestety te analogi w Lite są trochę za lite jak dla mnie Nieźle. Nie spodziewałem się, że to będzie się trzymać i wszystko się zmieści. Jakby to nie wyglądało - gratki za udany pomysł Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 (edytowane) 15 godzin temu, u55r napisał: W swoim Switchu dokupiłem Hori Split Pada Pro bo nie mogłem znieść oryginalnych JoyConow. Okazało się że analogi w takiej grze jak stary residencik 4 wcale nie są lepsze niż JoyCony nadal jest martwa strefa ale to już wina gry bo w re4 na PS4 i XBoxie jest tak samo. Za to w nowszych grach jak Wiedźmin 3 i Luigi Mansion 3 bez Hori split Pada chyba bym Switcha wypierdolił za okno. Świetny produkt, teraz mogę Switcha trzymać komfortowo i grac całkowicie bez w trybie przenośnym. Zona w sypialni leży i czyta książki a ja obok w sluchaweczkach headshotuje Granados Jak ktoś ma duże łapska to taki sprzęt jak najbardziej się przyda. Ergonomia na wysokim poziomie + normalny krzyżak do np; bijatyk/platformówek 2D. Jednak bardziej wolę grać na Pro Controller. Edytowane 1 czerwca 2021 przez Alastor84 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Tak mnie jakoś naszło i odpaliłem new 3DSa, który leżał w szufladzie z rok. Ok, wyłączony, ale bateria w połowie naładowana. Działanie bez zarzutu, trochę muli, 3D jak marzenie, ekran mimo, że mały to świeci się spoko. Nic nie trzeszczy, lata, dryfuje itp. Naprawdę Niny ze Switchem jakościowo poszło w dół. Mam nadzieję, że new/pro będzie lepsze, bo jednak new 3ds też miał lepsze wykonanie od zwyklaka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi