bulaxyz82 168 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 9 minut temu, Suavek napisał: Gdyby jeszcze tylko gry były tańsze, e tam ma to swoje zalety (pudełka)- odsprzedaż z niewielką stratą, rzuca się na grupę z 20% różnicą od ceny sklepowej i zawsze ktoś łyknie Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 30 minut temu, Dr.Czekolada napisał: I tak są tańsze niż u konkurencji. Nie no, Zelda z 2017 dalej za 250zł, a Returnal 2 miesiące po premierze za 150zł w folii. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 644 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 37 minut temu, Dr.Czekolada napisał: I tak są tańsze niż u konkurencji. No, nie ma to jak na indyka wydać 5-10x więcej, niż kosztuje na PC... Domyślam się, że masz na myśli premierówki i te całe "nextgenowe" 350zł na premierę. No ok. Tylko problem polega na tym, z tego co widzę, że gry pudełkowe u Nintendo nie mają wielkiego nakładu, zaś dużo cyfrówek w ogóle nie trafia do promocji. A nawet jeśli jest przecena, to bardzo skromna. Ot przykłady pierwsze lepsze z brzegu: https://psprices.com/region-pl/game/2403371/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild - czteroletnia gra, najniższa cena 200zł https://psprices.com/region-pl/game/2403370/xenoblade-chronicles-2 - tu nawet cena wzrosła w pewnym momencie "U konkurencji" przynajmniej po roku czy ile dorwie się porządną gierkę za mniej niż stówkę, i w pudle, i cyfrze. U Sony masz God of War za 40zł, a u Nintendo Zelde za 200zł... Na podobnej zasadzie chciałem zagrać w Project Diva Mega Mix, ale jak zobaczyłem, że gra jest droga i rozbita na pierdyliard DLC, to przeszła mi ochota - na PS4 mam praktycznie to samo za ułamek tej ceny. 29 minut temu, bulaxyz82 napisał: e tam ma to swoje zalety (pudełka)- odsprzedaż z niewielką stratą, rzuca się na grupę z 20% różnicą od ceny sklepowej i zawsze ktoś łyknie Nie chce mi się bawić w odsprzedawanie i jakieś rotacje pudełek. Nie mam tyle czasu co dawniej, kupuję obecnie mało gier, a jak już, to takie, które mnie interesują, starczą na długo, lub chcę zachować. Na Switcha pewnie też kupię raptem garstkę exclusive'ów, które będę męczył przez najbliższe miesiące, jak nie lata. Hejtować nie chcę, ale sorry, to raczej obiektywne stwierdzenie, że gry są drogie, niestety. Bo jeśli chodzi o multiplatformy, to zdecydowaną większość kupię taniej "u konkurencji". Nie wspominając o tym, że będą z pewnością działać lepiej i płynniej... No ale mimo tego Swicha Pro chcę dla tych exów, a także dla wygody, swobody i kilku gier ruchowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 44 minuty temu, bulaxyz82 napisał: e tam ma to swoje zalety (pudełka)- odsprzedaż z niewielką stratą, rzuca się na grupę z 20% różnicą od ceny sklepowej i zawsze ktoś łyknie Powiedzmy, że skuszę się na Switcha OLED przy premierze: obstawiając realnie cenę sprzętu na wysokość przynajmniej 1699zł pewnie kolejne 500zł trzeba na 2-3 tytuły które mnie interesują. No 2.2K za wszystko, powrót do rzeczywistości i wychodzi, że ta zachcianka to jednak stanowczo za drogo jak na przenośniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 567 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Jak ktoś jest mega wrażliwy na cenę to polecam rozważenie kupna najstarszego modelu i jednak granie stacjonarnie. Ja od zawsze byłem fanem kieszonsolek, klasycznego gameboya wspominam chyba lepiej nawet niż ps1, ale jako stary koń to jednak wolę większy ekran i lepszą rozdzielczość. W trasie i tak człowiek teraz częściej poprzegląda internet, obejrzy film czy posłucha podcastu. 720p a 1080p to jak różnica generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Switch najtansza konsola do grania, chyba zadnej gry po przejsciu nie sprzedalem z wieksza strata niz 20zl. Czasem to i człowiek zarobił jak wyhaczył preorder ze steelbookiem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 53 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Powiedzmy, że skuszę się na Switcha OLED przy premierze: obstawiając realnie cenę sprzętu na wysokość przynajmniej 1699zł pewnie kolejne 500zł trzeba na 2-3 tytuły które mnie interesują. No 2.2K za wszystko, powrót do rzeczywistości i wychodzi, że ta zachcianka to jednak stanowczo za drogo jak na przenośniaka. To kup lite za 800zl i skończ ten wielomiesięczny płacz Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Tylko OLED się liczy mordko. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 To placz dalej zamiast grac. Ha tfu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 4 godziny temu, Basior napisał: Tak ogólnie to vita oledowa to było cudeńko. Więc oledzik zawsze na plus. No właśnie, zapowiedź Switcha z OLED-em, to oficjalny koniec Vity jako najlepszego handhelda ever :(. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 56 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Powiedzmy, że skuszę się na Switcha OLED przy premierze: obstawiając realnie cenę sprzętu na wysokość przynajmniej 1699zł pewnie kolejne 500zł trzeba na 2-3 tytuły które mnie interesują. No 2.2K za wszystko, powrót do rzeczywistości i wychodzi, że ta zachcianka to jednak stanowczo za drogo jak na przenośniaka. przeciez to taniej niz obesrany xbox czy ps5 bez gier, dobry telefon kosztuje 2x tyle. Żebyś jeszcze jakiś biedny był, ale człowiek sukcesu mieszkajacy w trojmiescie 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 15 minutes ago, Paolo de Vesir said: Tylko OLED się liczy mordko. żeby nie był tak chujowy jak w vicie gdzie biały zahaczał o niebieski i efekt mura w każdym modelu xDDDD vita dużo bardziej mi siadła w wersji lite. co do nowego switcha to biały świetnie wyglada, ale jakby miał brać ponownie konsole to tylko niebieski lite Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Te plamy na vicie walą po oczach w moim modelu, nie wiem jak w innych. Dlatego się raczej nie zdecyduje na nowego switcha, mimo tego, że podoba mi się z wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 567 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Przecież oled w vicie to były początki tej technologii. Co to ma do switcha? W smartfonach z oledem nie ma żadnych plam Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 55 minutes ago, Paolo de Vesir said: Tylko OLED się liczy mordko. Jak Ty sie zdecydujesz na model z OLEDem to przed zakupem zapowiedza Switcha Pro a jak zdecydujesz sie na tego to zapowiedza Switcha 2 xD Czekanie to nie jest cecha szczesliwego posiadacza Switcha Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Poczekam na ewentualne recki, nintendo raczej nie jest kojarzone z wysoką jakością sprzętu w tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 7 godzin temu, Suavek napisał: No, nie ma to jak na indyka wydać 5-10x więcej, niż kosztuje na PC... Na pc to wiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 325 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Czy ja dobrze widzę, że nie dołożyli obsługi słuchawek po bt? Słuchawki na kablu w 2021, no japierdole Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Przespałem się z tym i gorwa dalej chcę tego Switcha, nawet za te 1.7k PLN-ów. Tylko jak teraz przyznać się rodzicom do homoseksualizmu? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 1700 za to samo z nowym ekranem chcą? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 1 godzinę temu, number_nine napisał: Czy ja dobrze widzę, że nie dołożyli obsługi słuchawek po bt? Słuchawki na kablu w 2021, no japierdole To jest najlepsze właśnie xd Przenosniak za prawie 2k bez audio bluetooth? Sa jakies spoko dongle bt do stówki czy same goowna? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Podobno nowa stacje dokująca bedzie mozna kupic osobno, więc już nowy model przekreślony w moich oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 A największy hit będzie, że obojętnie jaka cena będzie tej V3, to V2 dalej 1599zł czy po ile stoi w sklepie. To złotówki nie zejdzie z ceny. Wiiu było martwe i nawet nie obniżyli ceny. Nintendo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 No z obniżaniem ceny to kiepsko, dolar względem złotówki jest mocny do tego cena wzrosła o kolejne 50 dolców. Nintendo jako jedyny z trójcy chce również zarabiać na sprzedaży konsol więc jak się sprzedaje jak szalone z ich punktu widzenia nie widzą sensu w schodzeniu z marży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 To niezłe 350USD, prawie 100USD więcej w odwrotnym przeliczeniu https://www.ppe.pl/news/159180/nintendo-switch-oled-w-polsce-cena.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi