devilbot 3 681 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 Adapter 8bitdo nie działa z padem od series x tyle mogę potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 Mayflash dodał wsparcie dla dualsense ale Xbox Series X w związku z faktem, że pady w xboxach porozumiewają się z konsolą swoim protokołem podniósł wersję bt do 5 czy 5 le i stare adaptery najpewniej nie pozwolą używać tych padów bezprzewodowo. Wątpię żeby cię to ratowało ale można ich używać po kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 Z tego co kojarzę dualschock 4 na mayflash wspierał żyroskop i wibrację, z dualsensem też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Nie lepiej przycebulic i kupic Pro Controllera nawet tego z kablem? Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Mamy 21 wiek i nie będę siedział jak pies na smyczy. Najlepiej by było kupić pro kontroler ale to kolejny pad i kolejny wydatek. Zastanowię się, bo sam pro kontroler jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Polecam jednak przycebulic i gdzies taniej dorwac, jednak Pro Controller > pad od XSX do Switcha Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Cytat V1.32 Download: https://www.mayflash.com/Support/showdownload.php?id=106 1. Compatible with PS5 Controller(The wired and wireless connections are supported) - The six-axis gyroscope is supported for both wired and wireless connections. - Rumble function is supported for the wired connection only. 2.Compatible with Xbox Series X/S Controller (Only support the wired connection) - The rumble function is supported for the wired connection. - The Bluetooth wireless connection is not supported now. To opis najnowszego firmware'u do Mayflasha. Do 8bitdo: Cytat 01/12/2021 1. Added support for 8BitDo Ultimate Software: customize button mapping, adjust stick & trigger sensitivity, vibration power control and create macros.(PS5, PS4, Xbox One X/S and Switch Pro controllers only). 2. Added support for DualSense Controller. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 049 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Premiera Switch OLED się zbliża, gdzie najkorzystniej kupować gierki? Interesują mnie tylko nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 @CzoperrrJa kupuje w GameOver w krakowie, najtaniej mają w okolicy, czasem w MM są naprawde fajne promocje (kupiłem Xeno 1 za 169zł a FE 3 Domy było jakos za 199 przez długi czas). Tak z innej beczki. Ciekawe czy Nintendo ma jakiś pomysł co dalej z ich usługą gierek w abonamencie. Za tydzien niby wpada kolejna porcja ale tak szczerze to wygląda na większą śmieciarę niz GWG: Nintendo Expands Its Switch Online SNES Service With Three More Titles - Nintendo Life Na pewno wiedzą na co czekają fani (GBA i N64) i to się kiedyś stanie. Pytanie czy serio N musi zaliczyc kolejną wpadkę jak z Wii U żeby zaczać się starać czy po prostu trzyma to na Switcha 2 żeby podkręcić gównoburzę zapowiadająć ze nowe platformy np. tylko dla posiadaczy nowej konsoli (oni sa zdolni do takiego czegoś). Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Dla mnie największym marzeniem jest wrzucenie jakiejś virtual console tak aby można było grać w gry z Wii i GC. Nigdy nie grałem w Wind Wakera i Twilight Princess i tak za mną chodzą, że rozważam zakup Wii ze wsteczną (GC zdecydowanie jest za drogi) ale trzymanie kolejnej konsoli to już przesada. Wiadomo, są emulatory na telefon ale to nie to samo. WW i TP na Switchu byłoby idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 3 minuty temu, WisnieR napisał: Dla mnie największym marzeniem jest wrzucenie jakiejś virtual console tak aby można było grać w gry z Wii i GC. Nigdy nie grałem w Wind Wakera i Twilight Princess i tak za mną chodzą, że rozważam zakup Wii ze wsteczną (GC zdecydowanie jest za drogi) ale trzymanie kolejnej konsoli to już przesada. Wiadomo, są emulatory na telefon ale to nie to samo. WW i TP na Switchu byłoby idealne. Steam Deck i w dodatku nie trzeba bulić nintendo 220zł za 15 letnie gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 049 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 3 minutes ago, WisnieR said: Dla mnie największym marzeniem jest wrzucenie jakiejś virtual console tak aby można było grać w gry z Wii i GC. Nigdy nie grałem w Wind Wakera i Twilight Princess i tak za mną chodzą, że rozważam zakup Wii ze wsteczną (GC zdecydowanie jest za drogi) ale trzymanie kolejnej konsoli to już przesada. Wiadomo, są emulatory na telefon ale to nie to samo. WW i TP na Switchu byłoby idealne. Poczekaj, pewnie wyjdzie kolejny remaster w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Mam nadzieję, i wtedy z checią oddam im moje pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Wii fajna konsola ale straszna kablarnia wliczając panel IR i dodatkowo pad gcn. Ja trzymam nawet 3 sztuki z czego dwie działające i chyba sobie wyciągnę z szafy jak skończę SS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 049 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Wii fajna konsola ale dzisiaj już bezużyteczna, nawet na kablu Component nie można patrzeć na ten obraz. Dlatego sprawiłem sobie Wii Sensor pod USB i odpalam gierki na lapku w Dolphin, a Wii stoi nieużywane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 392 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 2 godziny temu, Czoperrr napisał: Premiera Switch OLED się zbliża, gdzie najkorzystniej kupować gierki? Interesują mnie tylko nówki. Jak nówki i pudełka to niezmiennie u Jaczesa w Perfect Blue. Może i czasami dycha drożej niż u reszty, ale jakość obsługi masz tip top. @Dave Czezky proszę przeczytać posta i nie zgubić mojej karteczki w losowaniu u Kmiota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 468 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 spokojnie, zadne losy nie zgina, podkrecalem tylko usera @maciucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 4 godziny temu, Czoperrr napisał: Poczekaj, pewnie wyjdzie kolejny remaster w pudełku Imo lepiej kupić za grosze Wiiu i ograć to co fajnego było z Wii i tyle. Do WW z GC chyba bym nie wracał ale wersja HD to dla mnie mega gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Wii U? Za grosze? Sprawdź po ile chodzą Wii U Już dawno by u mnie było Wii U gdyby nie ta cena za używki. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Najlepiej na PC. Gamebar wymaga jedynie prądu, może być na baterie. Wiiloty można dorwać jakieś tam, działają na BT. Sam emulator Wii jest na tyle dokładny że można na nim nawet sklep odpalić i grę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 392 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 1 minutę temu, NemoKOF napisał: Sam emulator Wii jest na tyle dokładny że można na nim nawet sklep odpalić i grę kupić. To akurat prawda, ale trzeba mieć z tyłu głowy to, że wymaga to dumpowania pewnych danych z fizycznej konsoli (numer seryjny, coś tam jeszcze, pewnie bios). Tak czy siak, granie w gierki z Wii na PC z pomocą Dolphina to jest magia czasu, magia ekranu. Sam kupiłem jakiś badziewny sensor bar na USB, dorzuciłem wiimote z gruchą i śmiga to jak marzenie w 1440p. Ba, niektóre gierki mają paczki z teksturami HD do pobrania czy unlocki z 30fps na 60fps. Twórcy tego emulatora zasługują na jakiś medal z ziemniaka, bo to, co osiągneli to czyste złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Ludzie jaki komputer? Mamy 2021 rok nie posiadam w domu komputera, gdyż taki nie jest mi w ogole potrzebny. Granie = telewizor, a nie jakieś komputery Sprawdzę jeszcze opcje emulator na Androidzie w trybie DEX rzuconym na TV + Dual Shock 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Emulator jest już open-source więc dorzucają się tam ludzie z całego świata i to dało świetne efekty. A i maszyny nintendo to ulubieńcy programistów - z każdej generacji zawsze są emulowane jako pierwsze i zawsze dość szybko osiągają świetny poziom. Na Wii teraz ciężko patrzeć na dobrym TV. 1 minutę temu, WisnieR napisał: Ludzie jaki komputer? Mamy 2021 rok nie posiadam w domu komputera, gdyż taki nie jest mi w ogole potrzebny. Granie = telewizor, a nie jakieś komputery Sprawdzę jeszcze opcje emulator na Androidzie w trybie DEX rzuconym na TV + Dual Shock 4. To też działa ale dla GC - niestety telefony jeszcze za słabe. Nie masz laptopa żadnego? Nie umiałbym tak żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 049 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Wii też już leci spokojnie na obecnych smarfonach z wyższej półki, ale wersja androidowa Dolphina nie jest tak dobra jak stacjonarna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 392 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 18 minut temu, WisnieR napisał: Mamy 2021 rok nie posiadam w domu komputera, gdyż taki nie jest mi w ogole potrzebny. To chyba jednak jesteś w mniejszości. Ja mam wrażenie, że bez peceta w domu to jak bez nogi na zewnątrz - da się, ale nie jest to najbardziej komfortowa rzecz na świecie. Jasne, sporo rzeczy da się obecnie zrobić telefonem czy tabletem, ale niektóre taski bez kąkuterka to jest droga przez mękę i wtedy wjeżdża on, cały na biało (albo z rgb jak ktoś lubi), pan Kąkuter. Ale temat nie jest od tego, więc tutaj utnę offtopa. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi