NemoKOF 677 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Opublikowano 19 sierpnia 2021 A to ja gram w zasadzie już tylko w drodze do pracy - 20, 30, 40 minut w sesji, zależy jaka pora i musi starczyć. Zwykły Switch i Lite do kieszeni nie wchodzą to jak mam już ten pokrowiec to nie ma problemu, żeby mieć ze sobą większego. Najlepiej na takie krótkie sesje sprawdzały się dla mnie mniejsze konsole, New 3ds XL, Vita, mam też małego clamshelowego PC, GPD WIN 2 i super bo one wszystkie wchodzą do kieszeni a i gierki na 3DS/Vitę są pisane z myślą o HH przez co mają duże czcionki w napisach, często jak np Luigi's Mansion 2 były podzielone na misje zamiast wielkiego świata i biegania co jest wygodne przy krótszych sesjach. Natomiast też ograłem trochę tytułów na Switchu, Mario Rabbids, Hades, Super Mario 64, Sunshine i jeszcze jakieś których nie pamiętam teraz xd Jak były zapowiedzi/plotki o Lite to bardzo liczyłem na powrót składaka bo właśnie forma Switcha nie pozwala go schować komfortowo. Niestety, jest jaki jest i broni go jedynie dobra cena w promocjach moim zdaniem bo sporo poświęca z pierwotnych funkcji. Za takie 750-800 to ma to sens i można z tego zrezygnować. Natomiast też rozumiem, że dla kogoś może być pierwszym wyborem. To że ja mam taki styl grania nie znaczy że inni mają. Sam de facto podłączam Switcha do TV od święta ale jednocześnie nie jestem chętny z tego zrezygnować. Dodam jeszcze, bo wspominacie to telefonach że ogrywam coś czasem ale są to w 99% emulatory i niektóre gierki na telefonie fajnie wchodzą właśnie w takie krótkie sesje. Polecam Laytony, są na telefony i zagadki na rozruszanie głowy fajna rzecz w krótkiej sesji w dojeździe czy na kiblu xd 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Mi Lite wchodzil do bocznej kieszeni Fajny dluzsze posty, jakos tak wyszlo ze czytam dlugie posty tylko w tym dziale Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 W dniu 18.08.2021 o 12:43, Rozi napisał: NIECH KUPUJĄ CO CHCĄ ALE ŚWIADOMIE POZBYWAJĄ SIĘ FUNKCJONALNOŚCI Zrozumiałe teraz? Mam w pompie haptyke, wibracje itd. Przynajmniej nic mi nie trzeszczy pod palcami, nie wygina się. Jedna zwarta konstrukcja, więc Lite > Zwykły. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Wedlug mnie do grania przenosnego tak wlasnie jest. Poza tym sa gry w ktore lepiej sie gra w trybie handheld Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Obie wersje działają w HH. Ten argument jest inwalidą. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2021 Tak ale jedna jest wygodniejsza 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Handgrip i będzie jeszcze wygodniejsza od tego lite. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Wydaje mi sie ze nie, rozmiar i waga robia swoje Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Jednym waga przeszkadza, innym nie. A inwalidą jest tekst że w niektóre gry lepiej się gra w HH bo to nie przechyla szali na stronę żadnej z wersji bo można to robić na obu. Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Który to już raz ta dyskusja w temacie? Jak ktoś potrzebuje tylko konsoli do grania przenośnie to lepiej sprawdzi się lite a jak ktoś chce hybrydy to bierze zwykłą wersję. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Niech każdy kupuje co chce i gra na czym chce Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2021 1 hour ago, iluck85 said: Niech każdy kupuje co chce i gra na czym chce I tak powinno być, tylko zaraz ktoś przyjdzie z gadka "hurr durr, Switch Lite to gówno bo nie można podłączyć do TV i ogrywać" a ze ktoś nie chce tego podłączać do TV to już nie ważne ze można zaoszczędzić kasę i mieć lżejszą, wygodniejsze konsole w rekach 1 Cytuj
GearsUp 202 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 (edytowane) Nikt nie mówi, że hurr durr nie można jej gdzieś tam podłączyć tylko chodzi o to, że do grania przenośnego czyli handheld mode dla wielu lepiej się sprawdza większa konsola bo lepiej leży w większych dłoniach i dłużej trzyma na baterii - to są mega argumenty a lite jakie ma? No właśnie jakie? "Bo jest wygodniejsza" Czemu? Krzyżaka nie uwzględniam bo miałem joy pada od Hori właśnie z krzyżakiem i nie idzie na nim grać jak ktoś ma większe dłonie. Edytowane 22 sierpnia 2021 przez GearsUp Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Obie wersje bez gripa są beznadziejne jeśli chodzi o ergonomię. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2021 (edytowane) 8 hours ago, GearsUp said: Nikt nie mówi, że hurr durr nie można jej gdzieś tam podłączyć tylko chodzi o to, że do grania przenośnego czyli handheld mode dla wielu lepiej się sprawdza większa konsola bo lepiej leży w większych dłoniach i dłużej trzyma na baterii - to są mega argumenty a lite jakie ma? No właśnie jakie? "Bo jest wygodniejsza" Czemu? aha, to teraz juz nie gadamy o mega 720p trybie na TV czyli ja powiedziałem ze Lite jest wygodniejszy, bo wazy duzo mniej 270gr vs 400gr, co jest roznica w trzymaniu, zbliżona rozmiarem do prawdziwego handhelda ale gadania o duzych dloniach i 20% wiekszej baterii (jak by nikt nie miał ładowarki do komórki) to juz sa mega argumenty naprawde dajcie sobie spokuj jechaniem bo Lite, niech kazdy driftuje na czym chce Edytowane 23 sierpnia 2021 przez Labtec 3 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Panowie, ale wiecie ze dyskusja zatoczyla kolo kilka razy a i tak nikt zdania nie zmienil? xD Cytuj
Olesław 0 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Kupiłem na allegro za 70zł kod do eshopu . Wpisuje go, aby zrealizować i pupa. Pisze do gościa o co kaman. Typ twierdzi, że karta pochodzi z Niemiec. Założyłem konto drugie na Niemcy i ku mojemu zdziwieniu kod również nie działa. Idzie jakoś obczaic z jakiej strefy jest kod ?? Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Tak, niemiecki kod na 70 polskich zlotych 2 Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Kupiłem pudełkowe South Park: The Fractured but Whole. I pytanie: w ustawieniach Switcha pokazuje mi że gra zajęła około 5GB pamięci konsoli. (Luigi Mansion 3 tez pudełkowe: 1GB) Tak faktycznie jest czy coś źle patrzę? Cytuj
Olesław 0 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Na aukcji nie było to napisane. Dopiero po zakupie i wklepaniu kodu , który nie zadziałał napisałem do sprzedawcy. Ten twierdzi , że ma to z niemieckiego sklepu. Tyle wiem. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Ale w nieczech nie płaci się w złotówkach a przelicznik nie jest 1:1 z euro W ogole nie ma tam kart na doładowanie za 70 czegokolwiek. Cytuj
Olesław 0 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Miał w aukcji 15€/70zl i sprzedawał za 70 zł Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Opublikowano 27 sierpnia 2021 (edytowane) Jaką wybrać alternatywe do wygodnego grania przenośnego ? HORI SWITCH Split Pad Pro ? Czy jest coś lepszego z wibracjami ? Edytowane 27 sierpnia 2021 przez Oldboy Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Opublikowano 27 sierpnia 2021 7 godzin temu, Oldboy napisał: Jaką wybrać alternatywe do wygodnego grania przenośnego ? HORI SWITCH Split Pad Pro ? Czy jest coś lepszego z wibracjami ? Looknij na cobra joycons. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Taka myśl mnie właśnie naszła, że smutny jest fakt, że na Switcha poza BOTW nie ma absolutnie żadnej gry, która pozostawiła u mnie zachwyt, albo na którą mam zajawkę i taki zachwyt mógłby się ewentualnie pojawić. Grając na PS4 spotkało mnie to wiele razy, dlatego konsole od N chyba zawsze będą dla mnie tą "drugą". Doceniam Switcha jako platformę do indyków czy innych mniejszych gier, ale na takie muszę mieć odpowiedni nastrój i czas... Poza tym takie gry przez swoją uboższą narracje i fabułę rzadko kiedy potrafią mnie wciągnąć na dłużej. 2 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi