Godot 416 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 No co Ty. Przecież WiiU to jednostkowy przypadek. Zarówno Wii jak i GCN i N64 miały pełny support 3rd party devów. Prawda? oh wait... Serio ktokolwiek myśli, że Switch będzie wspierane na poziomie XOne i PS4? Będzie identycznie jak zawsze. Czyli parę multiplatform na start, a potem nic Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Ja nigdzie nie twierdzę że support będzie w pełni bo tylko czas pokażę (czyt. konsola będzie się dobrze sprzedawać). Ale tekstami o braku wsparcia developerów 3rd w przypadku tych trzech platform to sam sobie strzelasz w kolano. Czasów z N64 tak doskonale nie pamiętam bo zagrywałem się wtedy na PSXie ale doskonale wiem iż brak wsparcia 3rd dla N64 pochodził od Japonczyków bo EA wspierało swoimi sportowymi tasiemcami konsole nad wyraz dobrze, Turoki, Shadowman i pare innych produkcji też nie wzięły się znikąd. GameCube miał szczerze najlepsze i najdłuższe wsparcie developerów 3rd party: Wszystko co wydawało EA było na GaCka, wszystkie największe hity od Ubisoft jak Splinter Celle, Rainbow Sixy, Ghost Recony czy Prince of Persia tak samo wyszły na GaCka. Eidos z Hitmanem i Tomb Raiderem także wspierał konsolę no i od Acti standardowo mieliśmy Call of Duty Big Red One i wiele innych tasiemców z tamtych czasów a to nie byli przecież wszyscy. Wii też nie miało tak źle bo prawie wszystkie CoDy wyszły na Wii z tamtego okresu (wyjątek Modern Warfare 2), Medal of Honor pojawił się w postaci Vanguard i Heroes 2. Mieliśmy remake świetnego GoldenEye a i EA także wspierało konsole swoimi tasiemcami i wyścigami, ba nawet na DS'a i 3DS'a pograsz w ich tasiemce. To że Wii U było takim drugim Virtual Boyem na którego wszyscy się wypieli nie oznacza to że ze Switchem będzie tak samo. No i ostatnim razem kiedy otwarcie Bethesda wspierała Nintendo (i wydała jakąś grę) było za czasów SNES'a. Do dziś ani razu nie było ich nawet na liście a to robi znaczenie bo obstawiam że jakby nie chcieli w końcu czegoś wydać to by ich ponownie nie było :-) Żeby nie było, owszem platformy Nintendo na przełomie ostatnich dwóch generacji nie widziało wielu serii obecnych na PS360 czy PS4XO ale nie oznacza to że nie może się coś w tym kontekście zmienić. Czas pokaże :-) Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 (edytowane) IMO trzeba rozroznic rakowe 3rd party od Ubi czy EA od Dragon Questow czy innych Altusow bo chyba Watch Dogs 2 czy BF1 na Switchu nikt sie nie spodziewa, a gru od Square, Platiunium czy jakas Persona juz mile widziana Edytowane 21 października 2016 przez hav7n 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Wlasnie miałem pisac ze ja nie chce takiego 3rd party jak na PS4 bo od tego mam PS4. Ja chce aby Switch jako konsola głownie przenośna dostała wsparcie jak GBA/DS/3DS. Druga konsola mogaca być stacjonarna z badzo odmiennym lineupem 1 Cytuj
Daffy 10 545 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 persona5golden, nowy dravely default, bayo3, dragon quest xi, nowy mun hun - w tym kierunku powinno isc wsparcie od 3rd party, a nie cody albo battlefieldy Cytuj
XM. 10 845 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 I całe szczęście pewnie pójdzie. Nikomu normalnemu nie będzie brakować coda, ac czy w_d na switchu choć te na pewno też się pojawia w jakieś patologicznej wersji względem innych last genów. 1 Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Nowy DQ juz w sumie zapowiedzieli na NX, gra chodzi na UE4 wiec pewnie dostaniemy ten duzy port z ps4 z troche poucinana grafika. Taka gra na konsoli przenosnej, ja yebie co to niny Cytuj
XM. 10 845 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Liczę równie na Nier 2 o ktorym się mówiło, że jest szansa ze się pojawi. A jeśli nadal stosunki między PG a N są tak dobre jak teraz to można śmiało się i tej gry spodziewać. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 @XM Ale wydawcą jest Square i to oni decydują o losach tej gry nie Platinum Games. No ale tak czy siak tu chodzi o ogół, jedni wolą multiplatformy "rakowe" inni Japońską multiplatformę i git, ważne żeby było trochę tego i tego i myślę że każdy byłby zadowolony bo Nintendo też powinno się starać nie być wiecznie dodatkiem do X'a lub kolejnego PlayStation (a przynajmniej ja jestem zmęczony kupowaniem tych platform bo nie mogę pograć w trzy multiplatformy na krzyż). Cytuj
Daffy 10 545 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 nie no jak na konsole przenosna to switch to jest jakis kosmos majac na uwadze wyglad gierek na 3ds czy wciaz sliczne (np wipeout,uncharted,killzone) gierki na vite, ktora jest chyba z ponad 10razy slabsza od specyfikacji nowej konsoli niny zreszta ja ta konsole rozpatruje jako przenosna, od stacjonarnego grania mam ps4, nawet jesli bylaby mozliwosc kupna switcha bez modulu stacjonarnego to bym chyba pierw taka wersja bral, a dopiero ewentualnie w przyszlosci dokupil ten modul Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Panowie, ale może bez tej zbędnej dyskusji? jeden woli a, drugi woli b, a trzeci lubi a,b i nawet c. Fakt faktem, ograniczanie się tylko do poważnych gier z grafiką tak prawdziwą, że lepsze niż życie jest dość smutne, bo z definicji odrzucamy całą masę dobrych gier, ale jest dla mnie zrozumiałe. Podobnie jak jednak wiele osób woli poważne filmy tudzież blockbustery od filmów animowanych. P R E F E R E N C J E ot co. i w zasadzie nie powinno się nikogo szykanować z powodu jego osobistych upodobań. Oczywiście o ile te upodobania są jeszcze jakoś w miarę sensowne Nigdzie nic nie wspomniałem o grafice bo dla mnie to sprawa drugorzędna. Ciekawe jak to wsparcie innych developerów będzie wyglądać i jak długo potrwa bo nie oszukujmy się, w innym wypadku znowu konsola trafi do stałych klientów. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 (edytowane) Pięknie nas kochane Niny załatwiło z tą (pipi)oną zapowiedzią - muszę im to przyznać. Bo to, w jaki sposób Nintendo reklamuje swoje nowe dziecko na pięć miechów przed premierą, to jest kurna tragedia. Dowalili rakową reklamę i zostawili wygłodniałych informacji graczy na lodzie na kolejne dwa miesiące. Może i z tępym motłochem (jak z tej reklamy) można tak postępować, ale nie z prawdziwymi fanami/graczami. Oj Nintendo Nintendo. Oby ten sprzęt i przede wszystkim gry na niego był/y warte tego wku..ienia, które nam serwujecie. A teraz kolejne dwa miechy oczekiwania na jakieś konkretne info. W dupę, co za sadyści tam teraz pracują. Edytowane 21 października 2016 przez kazuyoshi 1 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Jak to będą ci sami klienci którzy kupili Wii to spoko Chrno, na gacku nie było PESów, nie było GTA, nie było Burnouta 3. Pamiętam, że okrutnie mi tego brakowało, zwłaszcza GTA. Poza nimi było jeszcze sporo dobrych gierek, które wyszły tylko na PS2/Xbox, zwłaszcza w drugiej połowie generacji Na Wii wsparcie third party było jako takie, ale tylko w Japonii. Te wszystkie cody o których mówisz były mega słabe na Wii w porownaniu do PS360 (z oczywistych względów). N64 miało Turoka, jasne. Ale poza nim i kilkoma perełkami nie było tego dużo. Nawet nie było mało. Było bardzo mało A teraz porównaj sobie do tego konsole Sony i MS, gdzie 3rd party to główne danie. Wiedźmin, Skyrim, GTA... Konsole Nintendo służą do exów i taka jest prawda. Nie jest to jakaś wada, po prostu stwierdzenie faktu. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 (edytowane) Jak dadzą okemi 2 to biorę jak młody kanapki z subwaya Edytowane 21 października 2016 przez Copper Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Okemi 2 xD Zaraz się dowiem, że gaben pracuje nad hf3 Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Hideki banuje za prośby o bayo 3 więc teraz robią okemi 2, wierzę Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Tymczasem akcje Nintendo idą w dół bo inwestorzy woleliby cos innego: http://www.nintendolife.com/news/2016/10/nintendo_share_value_drops_6_5_percent_following_switch_reveal Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 XDDD Oni ich nawet nie uprzedzili. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 oczywiście że idą w dół bo to co nintendo pokazało to jest jakieś nieporozumienie, nie ma prawa się udać ten projekt Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Informacje o Switchu są podawane w taki sposób, że mam obawy czy samo nintendo wie o co chodzi tak do końca 1 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Dlaczego tak sądzisz? IMO bardzo ładnie pokazano gimnicki konsoli. Pamiętasz prezentację WiiU? Tam niewiadomo było nawet czy to nowa konsola czy tylko ekran do Wii Cytuj
Daffy 10 545 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 na pewno ten 3minutowy filmik mial wiecej tresci i zawartosci niz godzinne zanudzanie np przy prezentacji ps4pro Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Nintendo wypuści konsolę Switch 4G i zacznie sprzedawać jako telefon komórkowy xDD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi